As labai megstu "varskes mase". Labai pigu, greita ir skanu. Vienai porcijai reikes:
100 g liesos varskes
50 g bet kokiu uogu ar vaisiu (svieziu, saldytu, dziovintu,uogienes, kas kaip megsta)
Siek tiek vaniles
Keliu "gaideliu"...na, tu senovisku paprastu sausainiu
Keliu kvadrateliu sokolado. As perku karuna ir vienai porcijai naudoju 3 gabaliukus.
5-6 saukstu pieno.
2 saukstu medaus.
Gero plaktuvo arba daug kantrybes ir laiko viska plakant.
Pirmiausia istirpiname sokolada su medumi ir sudedame i varske, tuomet imetame smulkintu vaisiu ar uogu, vaniles, pieno. Plakame, kol mase pasidarys tarsi piure, t.y., minksta, puri, vientisa. Vaisiu ar uogu gabalu taip pat neturi jaustis, o ju skonis turetu pasiskirstyti visoje varskeje. Turi gautis tokia kaip sureliu mase, tik kiek minkstesne. Po to sutrupiname "gaidelius", palaikome kokias 5 minutes, kad suminkstetu, ir valgome.
Si patiekala dazniausiai vartojame pusryciams. Lengva, skanu, bet tikrai sotu.
QUOTE(Ares @ 2009 04 24, 17:21)
As labai megstu "varskes mase". Labai pigu, greita ir skanu.
Labai skaniai skamba. Butinai reiks isbandyt!!!!!!
QUOTE(Ares @ 2009 04 24, 17:21)
As labai megstu "varskes mase"
idomus receptas, reiks isbandyti
QUOTE(mickute7 @ 2009 04 24, 09:11)
Man tai labai skanu sumušiniai su varške
ištrinu varškę, įtarkuoju fermentinio sūrio, česnako, kad jaustusi, dedu druskos, prieskonių, krapų, ir viską sumaišau su majonezu ir tada dedu ant keptos duosnos ar ant batono. Paprasta bet labai skanu Vis per kokį baliuką nešdavausi į darbą, tai labai greit dingdavo nuo stalo
ištrinu varškę, įtarkuoju fermentinio sūrio, česnako, kad jaustusi, dedu druskos, prieskonių, krapų, ir viską sumaišau su majonezu ir tada dedu ant keptos duosnos ar ant batono. Paprasta bet labai skanu Vis per kokį baliuką nešdavausi į darbą, tai labai greit dingdavo nuo stalo
as panasiai darau, tik surio netarkuoju dar visokiu zalumynu daugiau dedu: svogunu laisku,poru ,krapu...ka turiu tuo metu. labai skanu ir ant sumustinio ir prie bulviniu blynu
jei norim skystesnes mases, dedu daugiau grietines.
QUOTE(kauke26 @ 2009 03 27, 14:24)
O as kai bunu "ant dietos" valgau liesa varske su jogurtu, dar ipjaustau mandarinu. Man labai skanu
Aš taip pat darau, tik vietoj vaisių uogienės šiek tiek įdedu.
Uzsinorejau sio patiekaliuko, reikes butinai ismeginti
O mano atradimas- pikantiskas varskes kremas Ji darau siaip ant kokio dziuveselio uzsitepti, su bulvem arba kada vakarojant su draugais panaudojam kaip padaza prie traskuciu ( gana neriebu padaza)
Dedu pakeli varskes (liesesnes), kelis saukstus lieso naturalaus jogurto, krapiuku, petrazoliu, baziliko, druskytes Mmm...kaip skanu.
Dedu pakeli varskes (liesesnes), kelis saukstus lieso naturalaus jogurto, krapiuku, petrazoliu, baziliko, druskytes Mmm...kaip skanu.
Ant varskes ar mases uzsidedu brukniu ir kriausiu uogienes ir kapoju saukstu nu man kaip skanu, ir maistas ir kaip desertas
Varškę ištrinu įberiu kapotų riešutų,jeigu jų neturiu įsiberiu razinų.
Valgau su naminiu jogurtu.
Valgau su naminiu jogurtu.
Oi, oi, skaitau ir taaaip valgyti norisi . Galiu pasidalinti savo mėgstamiausiai pusryčiais. Man labiausiai patinka. Pakelis varškės ir daug svogūnų laišku bei krapų. Visa tai užpilu nedideliu kiekiu aliejaus, įdedu truputuką druskos, išmaišau ir ant batono. Man - skaniau nebūna