Šiandiena kepiau varškės apkepą{jį suradau internete}
1.varškės{0,5kg}
2.kiaušiniai{4vnt.}
3.sviestas{3šaukštai}
4.cukraus{5-7šaukštai}
5.manų{3-4šaukštai]
6.pieno{{1/2stiklines}
7.druskos
8.vanilino{dėjau nuo savęs šaukštelį}
9.razinų{saują,nuplikinau,čia dėjau nuo savęs}
Manų kruopas užpilame pienu ir paliekame pusvalandžiui,kad šiek tiek išbrinktų.
Kiaušinių trynius išsukame su cukrumi,sudedame varškę sviestą pjaustytą gabaliukais,manų kruopas ir viską gerai ištriname[aųš visa tai dariau su virtuviniu kombainu}
Baltymus įdėjau į šaldytuvą,{geriau plakasi ,įbėriau druskos}
Plakiau rankiniu būduiki standžių putų.
Supilame ir lengvai išmaišome ,sukrečiame į sviestu išteptą ir skardą,pabarstyta džiuvėsėliais.
Pagal autorę kepti 25-40min.
Aš,kepiau{1val.}
QUOTE(regna @ 2009 02 17, 16:33)
Varškės apkepas
varskes,
5kiausiniu,
5 sakst manų kruopų,
100g sviesto,
100ml.grietines,
razinų,
cukraus,
po200ml pieno,vandens,
maltų džiuvėsėlių,
Manų kruopas užmerkiame šaltame piene.
Razinas virintame atvėsintame vandeny.
Įdubenį krėskime varškę,berkite cukrų,vanilinį cukrųir gerai išmaišykite.
Tada sudėkite sudėkite didesnį dalį sviesto,rzinas,manų kruopas,ir gerai išmaišykite..Galiausiai išmaišykite su plaktais kiaušiniais.
Krėskite į formą išteptą sviestu ir pabarstytais džiuvėsiais
Ant viršaus užtarkuokite likusį sviestąir užtepkite grietine.
Kepkite 1 1/2Valandos.
Papildyta:
Pamiršau vanilinio cukraus parašyti.
varskes,
5kiausiniu,
5 sakst manų kruopų,
100g sviesto,
100ml.grietines,
razinų,
cukraus,
po200ml pieno,vandens,
maltų džiuvėsėlių,
Manų kruopas užmerkiame šaltame piene.
Razinas virintame atvėsintame vandeny.
Įdubenį krėskime varškę,berkite cukrų,vanilinį cukrųir gerai išmaišykite.
Tada sudėkite sudėkite didesnį dalį sviesto,rzinas,manų kruopas,ir gerai išmaišykite..Galiausiai išmaišykite su plaktais kiaušiniais.
Krėskite į formą išteptą sviestu ir pabarstytais džiuvėsiais
Ant viršaus užtarkuokite likusį sviestąir užtepkite grietine.
Kepkite 1 1/2Valandos.
Papildyta:
Pamiršau vanilinio cukraus parašyti.
aciu uz recepta, reiks siandien ismeginti
Moske -gali drąsiai bandyti -aš vakar kepiau,tik varškę dėjau neiš pokelio
Sekmės -pasidalink,kaip pavyko
Sekmės -pasidalink,kaip pavyko
Išbandžiau šiandien Ambrozijos varškės apkepą. Skanumėlis!!!! Gaunas toks purus
QUOTE(digele @ 2009 03 20, 14:39)
gaminsiu savaitgalį varškės užkepėlę. Reikia cukiniją perpjauti išilgai išskobti viduriuką, dėti varškę sumaišytą su priskoniais ir kiaušiniu( į varškę galima dėti prieskonių pagal skonį), ant viršaus užtarkuoti sūrio. Pašauti i orkaitę 10 min.
Labai skanu
Labai skanu
vienas užkepėles gaminau vien su varške, o kitas- į varškę dar maišiau kepinto faršo. Vyrui labiau patiko su faršu
O as kai bunu "ant dietos" valgau liesa varske su jogurtu, dar ipjaustau mandarinu. Man labai skanu
VARSKECIAI
2 pakeliai varskes po 200 g
2 kiausiniai
6 v.s. cukraus
1 a.s. vanilinio cukraus
1.a.s. kepimo milteliu
6-8 v.s. miltu (ziureti, kad tesla nebutu nei per kieta, nei per skysta)
Kiausini isplakti su cukrumi ir vanilinu, sudeti varske, kepimo miltelius ir miltus. Varskecius deti saukstu (sauksta kaskart pavilgyti vandenyje) i ikaitintus riebalus ir kepti kol graziai apskrus is abieju pusiu. valgyti su grietine arba megiama uogiene.
tikrai gaunasi labai purus ir minksti varskeciai. skanaus
2 pakeliai varskes po 200 g
2 kiausiniai
6 v.s. cukraus
1 a.s. vanilinio cukraus
1.a.s. kepimo milteliu
6-8 v.s. miltu (ziureti, kad tesla nebutu nei per kieta, nei per skysta)
Kiausini isplakti su cukrumi ir vanilinu, sudeti varske, kepimo miltelius ir miltus. Varskecius deti saukstu (sauksta kaskart pavilgyti vandenyje) i ikaitintus riebalus ir kepti kol graziai apskrus is abieju pusiu. valgyti su grietine arba megiama uogiene.
tikrai gaunasi labai purus ir minksti varskeciai. skanaus
QUOTE(vlm28 @ 2009 02 22, 13:28)
merginos gal galit pasakyti kiek tai daugmaz gramais butu ? aciu
varske buna sufasuota po 200 g pakeliuose ir po 500 g maiseliuose, bet ji buna tokia stambesniais gabaleliais. kitokios nesu pastebejusi parduotuvese
Papildyta:
siandien pusryciams kepiau, tai miltu tikrai uztenka 10 v.s.
p.s. pamirsau parasyti, kad kepti reikia ant labai silpnos ugnies, labai greitai kepa! nedarykit labai storu varskeciu, nes vidus bus zalias. tai tiek, tikiuosi patiks
Papildyta:
QUOTE(mergyte83 @ 2009 04 21, 23:03)
VARSKECIAI
2 pakeliai varskes po 200 g
2 kiausiniai
6 v.s. cukraus
1 a.s. vanilinio cukraus
1.a.s. kepimo milteliu
6-8 v.s. miltu (ziureti, kad tesla nebutu nei per kieta, nei per skysta)
Kiausini isplakti su cukrumi ir vanilinu, sudeti varske, kepimo miltelius ir miltus. Varskecius deti saukstu (sauksta kaskart pavilgyti vandenyje) i ikaitintus riebalus ir kepti kol graziai apskrus is abieju pusiu. valgyti su grietine arba megiama uogiene.
tikrai gaunasi labai purus ir minksti varskeciai. skanaus
2 pakeliai varskes po 200 g
2 kiausiniai
6 v.s. cukraus
1 a.s. vanilinio cukraus
1.a.s. kepimo milteliu
6-8 v.s. miltu (ziureti, kad tesla nebutu nei per kieta, nei per skysta)
Kiausini isplakti su cukrumi ir vanilinu, sudeti varske, kepimo miltelius ir miltus. Varskecius deti saukstu (sauksta kaskart pavilgyti vandenyje) i ikaitintus riebalus ir kepti kol graziai apskrus is abieju pusiu. valgyti su grietine arba megiama uogiene.
tikrai gaunasi labai purus ir minksti varskeciai. skanaus
siandien pusryciams kepiau, tai miltu tikrai uztenka 10 v.s.
p.s. pamirsau parasyti, kad kepti reikia ant labai silpnos ugnies, labai greitai kepa! nedarykit labai storu varskeciu, nes vidus bus zalias. tai tiek, tikiuosi patiks
QUOTE(mergyte83 @ 2009 04 21, 22:03)
mes tokius irgi gaminam, liux gaunasi, valgom su jogurtu
QUOTE(mergyte83 @ 2009 04 22, 08:46)
varske buna sufasuota po 200 g pakeliuose ir po 500 g maiseliuoseu:
aciu
Man tai labai skanu sumušiniai su varške
ištrinu varškę, įtarkuoju fermentinio sūrio, česnako, kad jaustusi, dedu druskos, prieskonių, krapų, ir viską sumaišau su majonezu ir tada dedu ant keptos duosnos ar ant batono. Paprasta bet labai skanu Vis per kokį baliuką nešdavausi į darbą, tai labai greit dingdavo nuo stalo
ištrinu varškę, įtarkuoju fermentinio sūrio, česnako, kad jaustusi, dedu druskos, prieskonių, krapų, ir viską sumaišau su majonezu ir tada dedu ant keptos duosnos ar ant batono. Paprasta bet labai skanu Vis per kokį baliuką nešdavausi į darbą, tai labai greit dingdavo nuo stalo