mmmm skanumėlių kiek radau-ačiū
QUOTE(rsc @ 2008 08 01, 15:32)
O gal žinote, kaip iškepti "valgyklinį" varškės apkepą - jie tokie sunkūs, nepurūs būna..
2 pakeliai neliesos!!! po 200g. varskes,
stikline kefyro,
saukstelis kepimo mlteliu
3 kiausiniai,
4-5 saukstai manu,
cukraus ir rzinu pagal skoni
Nieko nereikia brinkinti, tiesiog viska sumaisai pili i skarda ir i orkaite
Musu seimyna labai megsta pusryciams sumustinius su varske:
Reikia:
Batono,
Sviesto,
Medaus,
Varskes.
Batono riekeles aptepti sviestu, ant sviesto uztepti plona sluoksni medaus. Tada uzdeti varskes. Varske geriau tinka sausesne, o idealiausia ta, kuria galima atpjauti, pvz.:namine (daznai tokia pati pagaminu). Skaniausia su balinta kava
Reikia:
Batono,
Sviesto,
Medaus,
Varskes.
Batono riekeles aptepti sviestu, ant sviesto uztepti plona sluoksni medaus. Tada uzdeti varskes. Varske geriau tinka sausesne, o idealiausia ta, kuria galima atpjauti, pvz.:namine (daznai tokia pati pagaminu). Skaniausia su balinta kava
QUOTE(Ambrozija @ 2003 06 18, 22:53)
Kepti varškėčiai
400 g varškės
2 kiaušiniai
1 stiklinė miltų
druskos
riebalų
Į ištrintą varškę įmušti kiaušinius, suberti miltus, druską ir mediniu šaukštu gerai išsukti.
Ant miltais pabarstytos lentos dėti po šaukštą tešlos, daryti apvalius paplotėlius ir kepti riebaluose.
Patiekti karštus su grietine.
Į tešlą galima įberti ir kmynų.
400 g varškės
2 kiaušiniai
1 stiklinė miltų
druskos
riebalų
Į ištrintą varškę įmušti kiaušinius, suberti miltus, druską ir mediniu šaukštu gerai išsukti.
Ant miltais pabarstytos lentos dėti po šaukštą tešlos, daryti apvalius paplotėlius ir kepti riebaluose.
Patiekti karštus su grietine.
Į tešlą galima įberti ir kmynų.
katik su vyru pavalgėm, na labai skanu, niekada nesigaudavo o šiandien gavosi ir dar kokie skanūs ryt idėsiu ir foto
QUOTE(charmante @ 2008 08 11, 14:27)
Paprastas varskes apkepo receptas ( darau vakarienei, nes lengva ir greitai )
Reikes:
2 pokeliai varskes
2 nedideli kiausiniai
2-3 valg.saukstai cukraus
0.5 arbat. s. kepimo milteliu (biski netgi maziau nei puse)
4 valg. saukstai manu kruopu
1 valg. saukstas miltu (kartais nededu)
Reikes:
2 pokeliai varskes
2 nedideli kiausiniai
2-3 valg.saukstai cukraus
0.5 arbat. s. kepimo milteliu (biski netgi maziau nei puse)
4 valg. saukstai manu kruopu
1 valg. saukstas miltu (kartais nededu)
ar kepimo miltelius reikia nugesinti soda arba grietine ar ne?
QUOTE(lotute @ 2008 09 15, 11:49)
tikrai labai skanus
nezinau ar kur buvo minetas sis varskes apkepas, nes as cia naujoke siame skyrelyje..
Varskes apkepas
500g varskes
3-4 kiausiniai
5-6 saukstai cukraus (pagal skoni)
truputi cinamono
200g sviesto
pakelis stambesniu makaronu
varske, kiausinius, cukru ir cinamona ismaisome. Sviesta istirpiname skardoje, tada supilame isvirtus makaronus, sumaisome su sviestu, paskui sudedam varske ir vel viska ismaisome. Dedam i orkaite ir kepame apie 30 min, kol pageltonuos.
paprasta ir labai skanu
Varskes apkepas
500g varskes
3-4 kiausiniai
5-6 saukstai cukraus (pagal skoni)
truputi cinamono
200g sviesto
pakelis stambesniu makaronu
varske, kiausinius, cukru ir cinamona ismaisome. Sviesta istirpiname skardoje, tada supilame isvirtus makaronus, sumaisome su sviestu, paskui sudedam varske ir vel viska ismaisome. Dedam i orkaite ir kepame apie 30 min, kol pageltonuos.
paprasta ir labai skanu
Kepiau ir aš varškėčius, receptas beveik toks pats kaip ir Ambrozijos, tik vietoj druskos įbėriau cukraus.
Kepti varškėčiai
400 g varškės
2 kiaušiniai
1 stiklinė miltų
cukraus
riebalų
Varškę gerai išrinti su cukrum, įmušt kiaušinį ir gerai išmaišyt. Tada beriam miltus ir gerai išmaišom. Tešla gaunasi tokia gerokai limpanti prie rankų, tai prieš formuojant blynus, rankas pasitepiau aliejum, kad neliptų. Reikia labai gerai įkaitint riebalus (kepiau ant aliejaus) ir kepti , kol gražiai apskrus iš abiejų pusių...
Man skaniausiai su grietine ir vyšnių uogiene
Kepti varškėčiai
400 g varškės
2 kiaušiniai
1 stiklinė miltų
cukraus
riebalų
Varškę gerai išrinti su cukrum, įmušt kiaušinį ir gerai išmaišyt. Tada beriam miltus ir gerai išmaišom. Tešla gaunasi tokia gerokai limpanti prie rankų, tai prieš formuojant blynus, rankas pasitepiau aliejum, kad neliptų. Reikia labai gerai įkaitint riebalus (kepiau ant aliejaus) ir kepti , kol gražiai apskrus iš abiejų pusių...
Man skaniausiai su grietine ir vyšnių uogiene
Sveikutes. Tuoj eisiu kepti varskeciu. Ir norejau jusu konsultacijos O jeigu as deciau ne kvietinius miltus, o kukuruzu kruopas (tokias smulkias, kur verdama kose arba sriuba is ju).. Idomu gautusi kazkas? Skanu butu?
QUOTE(@zemuoge@ @ 2008 09 22, 13:59)
Sveikutes. Tuoj eisiu kepti varskeciu. Ir norejau jusu konsultacijos O jeigu as deciau ne kvietinius miltus, o kukuruzu kruopas (tokias smulkias, kur verdama kose arba sriuba is ju).. Idomu gautusi kazkas? Skanu butu?
Mano manymu, nieko gero nebutu Tiesiog jos nespetu isbrinkti Bet galit ir netiketi, pameginti, gal bus kitaip, nei as speju