Įkraunama...
Įkraunama...

Varškės patiekalai

QUOTE(ruzilona @ 2008 03 03, 11:12)
Na va, isbandziau ir as si recepta. Kadangi neturejau nei vienos razinos tai vietoj ju idejau 3 viename Nescafe tirpios kavos. Skonis -  thumbup.gif .

na ir fantazija thumbup.gif , as to nesugalvociau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Esprit @ 2008 06 20, 15:15)
turbut cia jau prirasyta visokiausiu varskes apkepo receptu, pasidalinsiu savuoju, kuris labai paprastas ir man pats paciausias  thumbup.gif
Pora saukstu manu uzpilt puse stiklines pieno ir pabrinkinti kokias 20min. 500g varskes issukt su cukrumi (pagal skoni), keturiu kiausiniu tryniais, razinomis, iberiu truputi vanilinio cukraus ir sauksteli kepimo milteliu. Kiausiniu baltymus isplakt iki standumo. I mase sudeti isbrinkintus manus ir atsargiai imaisyti baltymus. Kreciam viska i kepimo inda. Kepu vidutinio kaitrumo orkaiteje 30-40 min. Vakar apkepa daviau su trintom svieziom braskytem ir grietine  mirksiukas.gif , vyras isgyre ir valge net ausys lapsejo  wub.gif

Kepiau sita, tik be razinu, nes pati nemegstu blush2.gif . Tikrai geras ir nesudetingas thumbup.gif Ir skanus!!!
Atsakyti
O gal žinote, kaip iškepti "valgyklinį" varškės apkepą - jie tokie sunkūs, nepurūs būna..
Atsakyti
Paskutiniu metu labai pamegau varskes spurgytes essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Asio @ 2008 07 07, 12:52)
Vakar gaminau
Varškės ledai su braškėmis
Varškės ledams: 400 g braškių, 125 g riebios varškės, 200 g grietinėlės, 200 ml riebaus jogurto, tarkuotų apelsinų žievelių, 3 šaukštai cukraus, 2 šaukštai cukraus pudros.
Puošti: 350 g braškių, 25 g pistacijų, melisų lapelių.
Iš pradžių ruoškite ledus. Braškes pertrinkite per sietelį ir išsukite su cukraus pudra. Varškę sumaišykite su jogurtu ir cukrumi. Grietinėlę išplakite ir su apelsinų žievelėmis įmaišykite į varškę. Kepimo indą aukštais kraštais ir skyle viduryje (geriausiai tiktų 2,5 l talpos) pakaitomis pildykite varškės ir braškių mase. Šakute atsargiai išmaišykite masę, kad atrodytų lyg marmuras. Per naktį palikite šaldymo kameroje.
Išėmusios iš kameros, peiliu perbraukite prie vidinės indo sienos, ant viršaus dėkite lėkštę ir kartu su ja apverskite. Palikite šilti kambario temperatūroje 30-45 minutes.
Nuotraukos cia:
http://public.fotki....i/p6211256.html
http://public.fotki....i/p6211257.html  mirksiukas.gif



Oho, koks grožis thumbup.gif
Reiks ir man pabandyt mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Braškinė123 @ 2008 08 02, 16:08)
Oho, koks grožis  thumbup.gif
Reiks ir man pabandyt  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif

atrodo is ties skaniai wub.gif
Atsakyti
Paprastas varskes apkepo receptas ( darau vakarienei, nes lengva ir greitai biggrin.gif )
Reikes:
2 pokeliai varskes
2 nedideli kiausiniai
2-3 valg.saukstai cukraus
0.5 arbat. s. kepimo milteliu (biski netgi maziau nei puse)
4 valg. saukstai manu kruopu
1 valg. saukstas miltu (kartais nededu)


Sumaisyti viska. Kepimo forma istepti sviestu pabarstyti dziuvesiais (as daznai dar sluoksni obuoliu padedu smile.gif ) Galima skarda iskloti kepimo popieriumi, kad lengviau isimti butu. Tesla i kepimo forma (tegul kokia 5-10 taip pastovi), tuo tarpu ikaitinti orkaite ir kepti 180 laipsniu kol isikeps (laiko negaliu pasakyti blush2.gif nes kepu ir patikrinu ar jau ishsikepes). Kai ishsikeps, palaukti kol atves ir su grietine.
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image


Atsakyti
gal žinot kokių receptukų su sūriu?? paskutiniu metu nieko nenoriu, tik sūrio.. wub.gif
Atsakyti
Ale Maximos spurgos

Aš darau dažnai iš akies
Apie 800g varškės
6 kiaušiniai
0,5kg miltų
175g cukraus
15g sodos
geras šaukštelis acto
75g vanilinio cukraus
Viską su mikseriu plakam iš eilės. Pirma kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų. Tada sudėti varškę ir vėl išplakti, supilam acte nugesintą sodą, pamaišom, beriam miltus po truputį ir vis maišom. Tešla turi gautis neskysta, bet ir nekieta, limpanti prie rankų. tešlai leisti 15 minučių kokį pastovėt, tada formuojam nedidelius spurgiukus ir verdam ant labai lėtos ugnies aliejuje. Valgom atvėsusias
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bzzz...: 16 rugpjūčio 2008 - 22:08
Galiu pasiūlyti obuolinius sausainius su varške,bei varškines spurgytes. tongue.gif

SAUSAINIAI

200g sviesto
1,5 st. miltų
200g varškės
žiupsnelis vanilinio cukraus
cinamono
1 šaukštas cukraus
obuolių

Užsiminkome tešlą.Supjaustome keturkampiais.Atskirame induke sumaišome cinamoną ir cukrų.Tada obuolio skiltelę jame apvoliojame ir dedame į keturkampio vidurį ir kaip skarelę padarome.Na kepame 200 laipsnių temperatūroje kol gražiai paruduos.


VARŠKINĖS SPURGOS

400g varškės
3-4 kiaušiniai
7-8 š. miltų
4-6 š. cukraus
1 a. š. kepiumo miltelių
Vanilinio cukraus.

Iš visko užmaišome tešlą.Suformuojame mažus rutuliukus.Aš aliejaus labai neįkaitinu,nes man tada vidus neperkepa.Pastatau ant mažesnės ugnies ir skrudinu. thumbup.gif

Tai paskutinį kartą kai dariau tai visi iškart suvalgė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cilmi: 18 rugpjūčio 2008 - 20:24
[quote=Cilmi,2008 08 18, 21:22]
Galiu pasiūlyti obuolinius sausainius su varške,bei varškines spurgytes. tongue.gif

SAUSAINIAI

200g sviesto
1,5 st. miltų
200g varškės
žiupsnelis vanilinio cukraus
cinamono
1 šaukštas cukraus
obuolių

Užsiminkome tešlą.Supjaustome keturkampiais.Atskirame induke sumaišome cinamoną ir cukrų.Tada obuolio skiltelę jame apvoliojame ir dedame į keturkampio vidurį ir kaip skarelę padarome.Na kepame 200 laipsnių temperatūroje kol gražiai paruduos.

Užminkius tešlą ją pirma iškočioti po to pjaustyt? blush2.gif Kepti orkaitėje ar aliejuje? Nelabai supratau receptuko ax.gif o labai vilioja smile.gif
Atsakyti
[quote=jurguliukas,2008 08 19, 10:14]
[quote=Cilmi,2008 08 18, 21:22]
Galiu pasiūlyti obuolinius sausainius su varške,bei varškines spurgytes. tongue.gif

SAUSAINIAI

200g sviesto
1,5 st. miltų
200g varškės
žiupsnelis vanilinio cukraus
cinamono
1 šaukštas cukraus
obuolių

Užsiminkome tešlą.Supjaustome keturkampiais.Atskirame induke sumaišome cinamoną ir cukrų.Tada obuolio skiltelę jame apvoliojame ir dedame į keturkampio vidurį ir kaip skarelę padarome.Na kepame 200 laipsnių temperatūroje kol gražiai paruduos.

Užminkius tešlą ją pirma iškočioti po to pjaustyt? blush2.gif Kepti orkaitėje ar aliejuje? Nelabai supratau receptuko ax.gif o labai vilioja smile.gif
[/quote]



Taip pirma iškočiojame tada supjaustome ir kišame į orkitę.Ir patarčiau dėti ant kepimo popieriaus nes iš obuolių biški skysčio nubėga. mirksiukas.gif
Atsakyti