Įkraunama...
Įkraunama...

Varškės patiekalai

QUOTE(Katu @ 2008 06 09, 18:23)
recepta gavau is vienos supermamytes.
Du litrus pieno kaitinti puode ant silpnos ugnies apie 20 min. pamaisant, neuzvirinti. Ideti cukraus ir druskos. Supilu vienos citrinos sultis ir maisydama kaitinu, kol sutraukia piena (kartais sutraukia is karto). Tada supilu i reti ir palaukiu, kol nuvarva.
Piena naudoju dazniausiai 2,5 ar 1,5 proc., kuriam buna akcija wink.gif

o kiek reikia cukraus, druskytes? viena citrina tai cia keliems litrams pieno?

ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bransha @ 2008 06 09, 21:39)
o kiek reikia cukraus, druskytes? viena citrina tai cia keliems litrams pieno?

ax.gif


As is akies - gal pusantro saukstelio cukraus ir siek tiek (ant galo peilio lotuliukas.gif ) druskos. Dviem litraum citrina dedu tokia mazesne, jei labai didele, gal visos ir nereikes.
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2008 06 09, 22:32)
As is akies - gal pusantro saukstelio cukraus ir siek tiek (ant galo peilio  lotuliukas.gif ) druskos. Dviem litraum citrina dedu tokia mazesne, jei labai didele, gal visos ir nereikes.

agha, aciu labai uz info, bandysim bigsmile.gif


Tau 4u: 4u.gif
Atsakyti
Gal kas galite imesti varskes -ryziu apkepo recepta ax.gif gerai butu, kad butu jau isbandytas rolleyes.gif
Atsakyti


VARSKES IR RYZIU APKEPAS "ALAINA" biggrin.gif
reikes:
0,5 kg virtu ryziu
2 arba 3 pakelius varskes (nesvarbu kokios)
1,5 saukstelio kepimo milteliu
4 saukstus cukraus
3 saukstai grietines
1,5 miltu
citrinu zieveliu (tarkuotu)
kad dar apkepas skanesnis butu: obuoliu arba as dar megstu vysnias be kauliuku is uogienes tongue.gif

gaminimas:

varske, cukru, greitine sudeti i viena inda ir gerai ismaisyti. suberti kepimo miltelius ir dar karta ismaisyti. tada suberti virtus ryzius ir vel sumaisyti. i visa mase sutarkuoti citrinos zieveles, jei kartais turite apelsino tai jo zieveles taip pat galite ipjaustyti mazais kubeliais (as sunaudoju didesne puse apelsino zieveliu). tade nuluptus ir supjaustytus stambiais kubeliais obuolius (ar vysnias is uogienes ar kitus vaisius) ideti i varskes ir ryziu mase - ir vel viska ismaisyti.. galite ideti vanilinio cukraus jei turite. ir pagaliau suberti miltus. mase neturi buti kieta, bet ir tikrai neskysta. man tai labaiu patinka ja ragauti ir nekepta essen.gif:

skarda (as naudoju apvalia) istepti sviestu ar aliejumi ir pabarstyti manu kruopomis sudeti visa mase ir tolygiai paskirstyti. deti i ikaitinta orkaite ir kepti apie 50 min. 190 - 220 laipsiu temperaturoje. virsus labai graziai apskrunda. istrauke is orkaites truputi lukterekite kol atsals. ir tad jau galite ragauti savo sedevra.. (neissigaskite, nes apkepas kol karstas atrodo kad yra neiskepes, bet kai atsala tai sustingsta ir skonis thumbup.gif )
galima viena arba su kokia uogiene ar grietine

man asmeniskai skanesnis saltas seimynai karstas essen.gif:
SKANAUS
[/quote]




Tikrai labai skanus apkepas thumbup.gif



Atsakyti
turbut cia jau prirasyta visokiausiu varskes apkepo receptu, pasidalinsiu savuoju, kuris labai paprastas ir man pats paciausias thumbup.gif
Pora saukstu manu uzpilt puse stiklines pieno ir pabrinkinti kokias 20min. 500g varskes issukt su cukrumi (pagal skoni), keturiu kiausiniu tryniais, razinomis, iberiu truputi vanilinio cukraus ir sauksteli kepimo milteliu. Kiausiniu baltymus isplakt iki standumo. I mase sudeti isbrinkintus manus ir atsargiai imaisyti baltymus. Kreciam viska i kepimo inda. Kepu vidutinio kaitrumo orkaiteje 30-40 min. Vakar apkepa daviau su trintom svieziom braskytem ir grietine mirksiukas.gif , vyras isgyre ir valge net ausys lapsejo wub.gif
Atsakyti
Siandien kepiau manu-varskes nesaldzius apkepukus mirksiukas.gif viskas kaip paprastai, tik vietoj cukraus, dejau ziupsneli druskos, vietoj vaniles-mairuno ir vietoj dziovintu vaisiu-paprikos mirksiukas.gif Buvau priversta eksperimentuoti, nes vaikas nenori pusryciams sadumo schmoll.gif o si valge su malonumu tongue.gif ir man skanu buvo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Asio @ 2008 06 27, 22:05)
Siandien kepiau manu-varskes nesaldzius  apkepukus  mirksiukas.gif 

Idomus skonis turetu but thumbup.gif
Atsakyti
Abrozijos varškės apkepas - super wub.gif
Atsakyti
Vakar gaminau
Varškės ledai su braškėmis
Varškės ledams: 400 g braškių, 125 g riebios varškės, 200 g grietinėlės, 200 ml riebaus jogurto, tarkuotų apelsinų žievelių, 3 šaukštai cukraus, 2 šaukštai cukraus pudros.
Puošti: 350 g braškių, 25 g pistacijų, melisų lapelių.
Iš pradžių ruoškite ledus. Braškes pertrinkite per sietelį ir išsukite su cukraus pudra. Varškę sumaišykite su jogurtu ir cukrumi. Grietinėlę išplakite ir su apelsinų žievelėmis įmaišykite į varškę. Kepimo indą aukštais kraštais ir skyle viduryje (geriausiai tiktų 2,5 l talpos) pakaitomis pildykite varškės ir braškių mase. Šakute atsargiai išmaišykite masę, kad atrodytų lyg marmuras. Per naktį palikite šaldymo kameroje.
Išėmusios iš kameros, peiliu perbraukite prie vidinės indo sienos, ant viršaus dėkite lėkštę ir kartu su ja apverskite. Palikite šilti kambario temperatūroje 30-45 minutes.
Nuotraukos cia:
http://public.fotki....i/p6211256.html
http://public.fotki....i/p6211257.html mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asio: 07 liepos 2008 - 10:52
Kokia faina ideja asio!!!!!!!!!!!!!!!
Butinai isbandysiu.
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2008 07 07, 13:23)
Kokia faina ideja asio!!!!!!!!!!!!!!!
Butinai isbandysiu.

Na ideja ne mano, radau recepta Lietuvos ryte ax.gif
Atsakyti