As pati labai megstu patiekalus is varskes, tai ir renku ivairius receptus ;D ;D ;D...
Dziaugiuos, kad kazkam prireike .
As cia labai kukluti varskes patiekaliuka parasysiu:
pokelis sausainiu paprastu ( galima su aguonom, sokoladini ar paprasta)
pokelis varskes
razinu, cukraus, slakelis pieno, sokolado apibarstymui
Varske istrinu su saukstu ( ar dviem) cukraus, supilu ismirkytas razinas ir pora saukstu pieno.
I lekste kloju piene pamirkytus minkstus sausainius, tepu varskes mase, vel kloju sausainius, tepu mase ir tt. Ant virsaus patarkuoju sokolado. Pastatau i saldytuva, palaikau 2 -3 val, kol kantrybe leidzia ir valgau...
Labai paprasta ir sveciams labai greitai paruosiama. O ir vaikui manau sveikiau ir skaniau negu chupa chups koks..
pokelis sausainiu paprastu ( galima su aguonom, sokoladini ar paprasta)
pokelis varskes
razinu, cukraus, slakelis pieno, sokolado apibarstymui
Varske istrinu su saukstu ( ar dviem) cukraus, supilu ismirkytas razinas ir pora saukstu pieno.
I lekste kloju piene pamirkytus minkstus sausainius, tepu varskes mase, vel kloju sausainius, tepu mase ir tt. Ant virsaus patarkuoju sokolado. Pastatau i saldytuva, palaikau 2 -3 val, kol kantrybe leidzia ir valgau...
Labai paprasta ir sveciams labai greitai paruosiama. O ir vaikui manau sveikiau ir skaniau negu chupa chups koks..
;DVepla,as paskui tave vaikstau.As darau varskes deserta.Varske permalu per mesmale,su mikseriu isplaku 2 kiausu baltymus.I varske dedu trynius,cinamona.Cukru ir vanilini cukru sumalu kavamale.Tada cukru plaku su 0,5 st.grietines.Viska sudedu i varske ir plaku.Pabaigoje dedu baltymus.Isbrinkinu 1 sauksta zelatinos,pasildau,ir supilu i mase.Tada i saldytuva ir po 1val.-skanaus!
As tai varskes nemegstu, kazkaip nepraryju jos, bet kadangi retkarciais reikia ja valgyti, tai gaminu taip:
sutarkuoju (arba sujaustau smuliai) agurka, supjaustau smulkiai kelis ridikelius, svoguno laisku truputi, viska sudedu i varske, keli saukstai grietines (cia kas kaip megsta, grietine reikalinga kad butu skystesne mase) ir druskytes, nu taip kad butu truputi suru. Ir uzsitepus ant duonytes juodos su grudais, ar ant sveikuoliu riekeles, tai niam niam...
sutarkuoju (arba sujaustau smuliai) agurka, supjaustau smulkiai kelis ridikelius, svoguno laisku truputi, viska sudedu i varske, keli saukstai grietines (cia kas kaip megsta, grietine reikalinga kad butu skystesne mase) ir druskytes, nu taip kad butu truputi suru. Ir uzsitepus ant duonytes juodos su grudais, ar ant sveikuoliu riekeles, tai niam niam...
stai kaip atrodo pagerintas varshkes apkepas mano darymo ;D
bea, turėk sąžinės su tokiom nuotraukom ;D ;D ;D
šakės koks grožis, o ir skanumas turbūt.
ką tik rašiau apie mažų vaikų seilėtekį....einu ką nors užkast, nes ir man tas pats ;D
šakės koks grožis, o ir skanumas turbūt.
ką tik rašiau apie mažų vaikų seilėtekį....einu ką nors užkast, nes ir man tas pats ;D
taigi tos nuotraukos receptas (gal kurioj kitoj temoj ir buvo, acibodo ieshkot)
600 g musu svelniosios liesos varskes
5 kiaushiniai
1stikline cukraus
1 stikline miltu
shaukshtelis kepimo milteliu
kvapai (romo esencija, vanilinis cukrus ar pan.)
baltymus ishplakam, viska sumaishom, sudedam i riebalais ishtepta kepimo forma ir kepame 180 C apie 45 min. Ishkepus ir ataushinus puoshiame grietinele ir braskemis. Arba nepuoshiame o suedame tik ishkepusi!
600 g musu svelniosios liesos varskes
5 kiaushiniai
1stikline cukraus
1 stikline miltu
shaukshtelis kepimo milteliu
kvapai (romo esencija, vanilinis cukrus ar pan.)
baltymus ishplakam, viska sumaishom, sudedam i riebalais ishtepta kepimo forma ir kepame 180 C apie 45 min. Ishkepus ir ataushinus puoshiame grietinele ir braskemis. Arba nepuoshiame o suedame tik ishkepusi!
Jogurto-varškės desertas
Ingridientai:
15g želatinos
100g mėgiamų uogų (geriausiai tinka braškės) ar vaisių
50g cukraus
300g jogurto
250g varškės
Paruošimo būdas:
Išbrinkyti želatiną. Uogas išplauti, sutrinti. Į uogas sudėti cukrų ir įpilti šaukštą vandens, užvirinti. Jogurtą ir varškę gerai ištrinti (išplakti), sudėti uogų masę, ištirpintą želatiną. Viską išplakti ir ataušinti.
Ingridientai:
15g želatinos
100g mėgiamų uogų (geriausiai tinka braškės) ar vaisių
50g cukraus
300g jogurto
250g varškės
Paruošimo būdas:
Išbrinkyti želatiną. Uogas išplauti, sutrinti. Į uogas sudėti cukrų ir įpilti šaukštą vandens, užvirinti. Jogurtą ir varškę gerai ištrinti (išplakti), sudėti uogų masę, ištirpintą želatiną. Viską išplakti ir ataušinti.
ka tik ismeginau VIKSRELIO recepta " Kepti varškėčiai " . gavosi pasaka ;D tik dar dejau i juos truputi vanilinio neriebaus jogurto ir cukraus pakaitalo. valgiau su grietine ir laseliu medaus. nu apsiryjimas tikras ;D
na . Viksreli, aciu sakau ir as tau uz "keptu varskeciu " recepta. ne tik del to, kad laaabai skanus buvo. bet ir del to, kad ju paragavus toookie prisiminimai uzgriuvo! prisiminiau, kur esu ju prie gal 15 metu valgius paskutini karta-taip gera paliko... na nemoku apsakyt to jausmo... zodziu aciu labai [smiley=000129.gif]
QUOTE |
na . Viksreli, aciu sakau ir as tau uz "keptu varskeciu " recepta. ne tik del to, kad laaabai skanus buvo. bet ir del to, kad ju paragavus toookie prisiminimai uzgriuvo! prisiminiau, kur esu ju prie gal 15 metu valgius paskutini karta-taip gera paliko... na nemoku apsakyt to jausmo... zodziu aciu labai |