Įkraunama...
Įkraunama...

Varškės patiekalai

va cia dar radau recepta su actu
Receptas
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2008 05 29, 15:50)
va cia dar radau recepta su actu
Receptas


Perskaiciau 4u.gif Bet i proporcijas atkreipei demesi: 3 litrai pieno ir 1/4 puodelis acto. ne taip kai skelbe 2litrai pieno ir stikline acto doh.gif Isistraukiau is saldytuvo savo ricota cheese, tikrai sudety yra acto. Bet jei tektu gaminti naminem salygom tai tada geriau jau rinkciausi kitus budus smile.gif
Atsakyti
na taip- nusiperki is bobuciu 5 litrus pieno, suraugini , tad pakaitini puode, kol pradeda gumuleliai gamintis , ir perkosi per merliuka. vsio! tik svarbu neperkaitinti cool.gif
Atsakyti
As kai gaminu rikota, i du litrus pieno idedu cukraus, druskytes ir vienos citrinos sultis. Labai skani ir svelni varskyte gaunasi - suvalgau dazniausiai viena prie kavytes, jokiu priedu nereik...
Atsakyti
QUOTE(Titia @ 2008 05 30, 15:42)
Perskaiciau 4u.gif  Bet i proporcijas atkreipei demesi: 3 litrai pieno ir 1/4 puodelis acto. 


ant acto butelio parašyta: praskiesti vandeniu 1:2 g.gif tai gal reikia to skiesto 1/4 pilti? ax.gif

QUOTE(Katu @ 2008 05 30, 17:42)
As kai gaminu rikota, i du litrus pieno idedu cukraus, druskytes ir vienos citrinos sultis. Labai skani ir svelni varskyte gaunasi - suvalgau dazniausiai viena prie kavytes, jokiu priedu nereik...


thumbup.gif
ką tik gaminau - tik citrinos neturėjau tai rugštelės įmečiau blush2.gif
galvojau dar ką nors su ja gaminti, niu bet kad ir viena laaabai skani - spėju nebebus iš ko gaminti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Marija* @ 2008 05 25, 21:23)
Maciau kaip per kazkokia laida dare, tai, atrodo, i 2 l verdancio pieno ipyle berods stikline acto (galiu ir klisti), pienas susitraukia, perpilt per seteli, kas jame lieka - varske blush2.gif



QUOTE(Titia @ 2008 05 30, 16:42)
Perskaiciau 4u.gif  Bet i proporcijas atkreipei demesi: 3 litrai pieno ir 1/4 puodelis acto.  ne taip kai skelbe 2litrai pieno ir stikline acto doh.gif  Isistraukiau is saldytuvo savo ricota cheese, tikrai sudety yra acto. Bet jei tektu gaminti naminem salygom tai tada geriau jau rinkciausi kitus budus smile.gif

Iskart, atrodo, parasiau, kad galiu ir klysti doh.gif Jei blogai matosi, paryskinu.
Atsakyti
QUOTE(*Marija* @ 2008 05 30, 22:15)
Iskart, atrodo, parasiau, kad galiu ir klysti doh.gif  Jei blogai matosi, paryskinu.

siaip tai neklysti
Atsakyti
Siandien pusryciams kepiau mikrobangej manu varskes apkepukus, jie neapskrude, todel gal kam ir pasirodys nelabai grazus, bet skonis fantastiskas tongue.gif
2 pok. varškes
3 kiaušiniai
2 v. šaukštai cukraus,
3v. šaukštai manų kruopų.
dziovintu abrikosu arba slyvu arba razinu
Kepti 5 min. 800 galingumu mirksiukas.gif
As dariau silikoninese formelese tongue.gif...
Atsakyti
wub.gif kaip gardziai atrodo

kiek pakelyje gramu 250 gr?
Atsakyti
QUOTE(addicted @ 2008 06 09, 08:49)
wub.gif  kaip gardziai atrodo

kiek pakelyje gramu 250 gr?

200 mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2008 05 30, 18:42)
As kai gaminu rikota, i du litrus pieno idedu cukraus, druskytes ir vienos citrinos sultis. Labai skani ir svelni varskyte gaunasi - suvalgau dazniausiai viena prie kavytes, jokiu priedu nereik...

ar galetum detaliau aprasyti? visa eiga.. 4u.gif
koki piena naudoji, riebumo ta prasme? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bransha @ 2008 06 09, 17:52)
ar galetum detaliau aprasyti? visa eiga..  4u.gif
koki piena naudoji, riebumo ta prasme?  ax.gif


recepta gavau is vienos supermamytes.
Du litrus pieno kaitinti puode ant silpnos ugnies apie 20 min. pamaisant, neuzvirinti. Ideti cukraus ir druskos. Supilu vienos citrinos sultis ir maisydama kaitinu, kol sutraukia piena (kartais sutraukia is karto). Tada supilu i reti ir palaukiu, kol nuvarva.
Piena naudoju dazniausiai 2,5 ar 1,5 proc., kuriam buna akcija wink.gif
Atsakyti