va cia dar radau recepta su actu
Receptas
QUOTE(alexxandra @ 2008 05 29, 15:50)
Perskaiciau Bet i proporcijas atkreipei demesi: 3 litrai pieno ir 1/4 puodelis acto. ne taip kai skelbe 2litrai pieno ir stikline acto Isistraukiau is saldytuvo savo ricota cheese, tikrai sudety yra acto. Bet jei tektu gaminti naminem salygom tai tada geriau jau rinkciausi kitus budus
na taip- nusiperki is bobuciu 5 litrus pieno, suraugini , tad pakaitini puode, kol pradeda gumuleliai gamintis , ir perkosi per merliuka. vsio! tik svarbu neperkaitinti
As kai gaminu rikota, i du litrus pieno idedu cukraus, druskytes ir vienos citrinos sultis. Labai skani ir svelni varskyte gaunasi - suvalgau dazniausiai viena prie kavytes, jokiu priedu nereik...
QUOTE(Titia @ 2008 05 30, 15:42)
Perskaiciau Bet i proporcijas atkreipei demesi: 3 litrai pieno ir 1/4 puodelis acto.
ant acto butelio parašyta: praskiesti vandeniu 1:2 tai gal reikia to skiesto 1/4 pilti?
QUOTE(Katu @ 2008 05 30, 17:42)
As kai gaminu rikota, i du litrus pieno idedu cukraus, druskytes ir vienos citrinos sultis. Labai skani ir svelni varskyte gaunasi - suvalgau dazniausiai viena prie kavytes, jokiu priedu nereik...
ką tik gaminau - tik citrinos neturėjau tai rugštelės įmečiau
galvojau dar ką nors su ja gaminti, niu bet kad ir viena laaabai skani - spėju nebebus iš ko gaminti
QUOTE(*Marija* @ 2008 05 25, 21:23)
Maciau kaip per kazkokia laida dare, tai, atrodo, i 2 l verdancio pieno ipyle berods stikline acto (galiu ir klisti), pienas susitraukia, perpilt per seteli, kas jame lieka - varske
QUOTE(Titia @ 2008 05 30, 16:42)
Perskaiciau Bet i proporcijas atkreipei demesi: 3 litrai pieno ir 1/4 puodelis acto. ne taip kai skelbe 2litrai pieno ir stikline acto Isistraukiau is saldytuvo savo ricota cheese, tikrai sudety yra acto. Bet jei tektu gaminti naminem salygom tai tada geriau jau rinkciausi kitus budus
Iskart, atrodo, parasiau, kad galiu ir klysti Jei blogai matosi, paryskinu.
QUOTE(*Marija* @ 2008 05 30, 22:15)
Iskart, atrodo, parasiau, kad galiu ir klysti Jei blogai matosi, paryskinu.
siaip tai neklysti
Siandien pusryciams kepiau mikrobangej manu varskes apkepukus, jie neapskrude, todel gal kam ir pasirodys nelabai grazus, bet skonis fantastiskas
2 pok. varškes
3 kiaušiniai
2 v. šaukštai cukraus,
3v. šaukštai manų kruopų.
dziovintu abrikosu arba slyvu arba razinu
Kepti 5 min. 800 galingumu
As dariau silikoninese formelese ...
2 pok. varškes
3 kiaušiniai
2 v. šaukštai cukraus,
3v. šaukštai manų kruopų.
dziovintu abrikosu arba slyvu arba razinu
Kepti 5 min. 800 galingumu
As dariau silikoninese formelese ...
kaip gardziai atrodo
kiek pakelyje gramu 250 gr?
kiek pakelyje gramu 250 gr?
QUOTE(addicted @ 2008 06 09, 08:49)
200
QUOTE(Katu @ 2008 05 30, 18:42)
As kai gaminu rikota, i du litrus pieno idedu cukraus, druskytes ir vienos citrinos sultis. Labai skani ir svelni varskyte gaunasi - suvalgau dazniausiai viena prie kavytes, jokiu priedu nereik...
ar galetum detaliau aprasyti? visa eiga..
koki piena naudoji, riebumo ta prasme?
QUOTE(Bransha @ 2008 06 09, 17:52)
recepta gavau is vienos supermamytes.
Du litrus pieno kaitinti puode ant silpnos ugnies apie 20 min. pamaisant, neuzvirinti. Ideti cukraus ir druskos. Supilu vienos citrinos sultis ir maisydama kaitinu, kol sutraukia piena (kartais sutraukia is karto). Tada supilu i reti ir palaukiu, kol nuvarva.
Piena naudoju dazniausiai 2,5 ar 1,5 proc., kuriam buna akcija