QUOTE(Alaina @ 2006 03 13, 22:37)
na ir as pasidalinsiu vienu receptuku.. iki siol skanesnio apkepo nesu ragavusi :
VARSKES IR RYZIU APKEPAS "ALAINA"
reikes:
0,5 kg virtu ryziu
2 arba 3 pakelius varskes (nesvarbu kokios)
1,5 saukstelio kepimo milteliu
4 saukstus cukraus
3 saukstai grietines
1,5 miltu
citrinu zieveliu (tarkuotu)
kad dar apkepas skanesnis butu: obuoliu arba as dar megstu vysnias be kauliuku is uogienes
gaminimas:
varske, cukru, greitine sudeti i viena inda ir gerai ismaisyti. suberti kepimo miltelius ir dar karta ismaisyti. tada suberti virtus ryzius ir vel sumaisyti. i visa mase sutarkuoti citrinos zieveles, jei kartais turite apelsino tai jo zieveles taip pat galite ipjaustyti mazais kubeliais (as sunaudoju didesne puse apelsino zieveliu). tade nuluptus ir supjaustytus stambiais kubeliais obuolius (ar vysnias is uogienes ar kitus vaisius) ideti i varskes ir ryziu mase - ir vel viska ismaisyti.. galite ideti vanilinio cukraus jei turite. ir pagaliau suberti miltus. mase neturi buti kieta, bet ir tikrai neskysta. man tai labaiu patinka ja ragauti ir nekepta :
skarda (as naudoju apvalia) istepti sviestu ar aliejumi ir pabarstyti manu kruopomis sudeti visa mase ir tolygiai paskirstyti. deti i ikaitinta orkaite ir kepti apie 50 min. 190 - 220 laipsiu temperaturoje. virsus labai graziai apskrunda. istrauke is orkaites truputi lukterekite kol atsals. ir tad jau galite ragauti savo sedevra.. (neissigaskite, nes apkepas kol karstas atrodo kad yra neiskepes, bet kai atsala tai sustingsta ir skonis )
galima viena arba su kokia uogiene ar grietine
man asmeniskai skanesnis saltas seimynai karstas :
SKANAUS
VARSKES IR RYZIU APKEPAS "ALAINA"
reikes:
0,5 kg virtu ryziu
2 arba 3 pakelius varskes (nesvarbu kokios)
1,5 saukstelio kepimo milteliu
4 saukstus cukraus
3 saukstai grietines
1,5 miltu
citrinu zieveliu (tarkuotu)
kad dar apkepas skanesnis butu: obuoliu arba as dar megstu vysnias be kauliuku is uogienes
gaminimas:
varske, cukru, greitine sudeti i viena inda ir gerai ismaisyti. suberti kepimo miltelius ir dar karta ismaisyti. tada suberti virtus ryzius ir vel sumaisyti. i visa mase sutarkuoti citrinos zieveles, jei kartais turite apelsino tai jo zieveles taip pat galite ipjaustyti mazais kubeliais (as sunaudoju didesne puse apelsino zieveliu). tade nuluptus ir supjaustytus stambiais kubeliais obuolius (ar vysnias is uogienes ar kitus vaisius) ideti i varskes ir ryziu mase - ir vel viska ismaisyti.. galite ideti vanilinio cukraus jei turite. ir pagaliau suberti miltus. mase neturi buti kieta, bet ir tikrai neskysta. man tai labaiu patinka ja ragauti ir nekepta :
skarda (as naudoju apvalia) istepti sviestu ar aliejumi ir pabarstyti manu kruopomis sudeti visa mase ir tolygiai paskirstyti. deti i ikaitinta orkaite ir kepti apie 50 min. 190 - 220 laipsiu temperaturoje. virsus labai graziai apskrunda. istrauke is orkaites truputi lukterekite kol atsals. ir tad jau galite ragauti savo sedevra.. (neissigaskite, nes apkepas kol karstas atrodo kad yra neiskepes, bet kai atsala tai sustingsta ir skonis )
galima viena arba su kokia uogiene ar grietine
man asmeniskai skanesnis saltas seimynai karstas :
SKANAUS
nelabai supratau tai kiek tu miltu dėt 1,5 ko?