Įkraunama...
Įkraunama...

Varškės patiekalai

QUOTE(Alaina @ 2006 03 13, 22:37)
na ir as pasidalinsiu vienu receptuku.. iki siol skanesnio apkepo nesu ragavusi essen.gif:

VARSKES IR RYZIU APKEPAS "ALAINA" biggrin.gif
reikes:
0,5 kg virtu ryziu
2 arba 3 pakelius varskes (nesvarbu kokios)
1,5 saukstelio kepimo milteliu
4 saukstus cukraus
3 saukstai grietines
1,5 miltu
citrinu zieveliu (tarkuotu)
kad dar apkepas skanesnis butu: obuoliu arba as dar megstu vysnias be kauliuku is uogienes tongue.gif

gaminimas:

varske, cukru, greitine sudeti i viena inda ir gerai ismaisyti. suberti kepimo miltelius ir dar karta ismaisyti. tada suberti virtus ryzius ir vel sumaisyti. i visa mase sutarkuoti citrinos zieveles, jei kartais turite apelsino tai jo zieveles taip pat galite ipjaustyti mazais kubeliais (as sunaudoju didesne puse apelsino zieveliu). tade nuluptus ir supjaustytus stambiais kubeliais obuolius (ar vysnias is uogienes ar kitus vaisius) ideti i varskes ir ryziu mase - ir vel viska ismaisyti.. galite ideti vanilinio cukraus jei turite. ir pagaliau suberti miltus. mase neturi buti kieta, bet ir tikrai neskysta. man tai labaiu patinka ja ragauti ir nekepta essen.gif:

skarda (as naudoju apvalia) istepti sviestu ar aliejumi ir pabarstyti manu kruopomis sudeti visa mase ir tolygiai paskirstyti. deti i ikaitinta orkaite ir kepti apie 50 min. 190 - 220 laipsiu temperaturoje. virsus labai graziai apskrunda. istrauke is orkaites truputi lukterekite kol atsals. ir tad jau galite ragauti savo sedevra.. (neissigaskite, nes apkepas kol karstas atrodo kad yra neiskepes, bet kai atsala tai sustingsta ir skonis thumbup.gif )
galima viena arba su kokia uogiene ar grietine

man asmeniskai skanesnis saltas seimynai karstas essen.gif:
                                                                    SKANAUS

nelabai supratau tai kiek tu miltu dėt 1,5 ko? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DAIVUKS: 07 balandžio 2008 - 18:42
QUOTE(DAIVUKS @ 2008 04 07, 19:40)
nelabai supratau tai kiek tu miltu dėt 1,5 ko? g.gif

arba sauksto arba stiklines, nesuprantu ir as

o as jieskau varskes ir makaronu recepto, tik kad labai labai skanus butu

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
ka ka radau ir jums pasiulysiu
Makaronų ir varškės apkepas




250 g virtų makaronų ("siūlelių")
200 g varškės sūrio
4 kiaušiniai
1/2 stiklinės cukraus
4 šaukštai grietinės
4 šaukštai sukapotų razinų
1/2 citrinos žievelės ir sulčių
1 šaukštas margarino
taukų formai ištepti
druskos

Margariną ištrinti su cukrumi ir druska, išmaišyti su varške, grietine, razinomis, citrinos sultimis ir žievele.
Išvirtus ir nusunktus makaronus išmaišyti su sūrio mase.
Trynius išplakti iki baltumo, baltymus - iki standžių putų.
Viską atsargiai išmaišyti.
Atsparų karščiui indą ištepti taukais, pripildyti mase ir pridengti.
Į įkaitintą orkaitę įkišti didelį indą su verdančiu vandeniu, įdėti į jį indą su makaronais ir valandą kepti.

kitas

INGREDIENTAI:

1/2kg varškės,
250 g makaronų,
3 kiaušiniai,
100 g sviesto,
2—3 šaukštai cukraus,
cinamono ar vanilės,
1 šaukštas pyrago džiūvėsėlių,
druskos,
2—3 šaukštai grietinės.


GAMINIMAS:

Kiaušiniai išsukami su cukrumi, suberiami prieskoniai, sudedama varškė ir išsukama. Makaronai išverdami pasūdytame vandenyje ir nukošiami.
Į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą dedama sluoksnelis makaronų, keletas gabaliukų sviesto, paskui varškės masė ir virš jos likę makaronai. Paviršiuje uždedamas likęs sviestas, grietinė ir kepama krosnyje ar orkaitėje apie 30 min.



1/2kg varškės,
250 g makaronų,
2—3 kiaušiniai,
100 g sviesto,
2 šaukštai manų kruopų,
2 šaukštai cukraus,
druskos.


GAMINIMAS:

Į varškę sudedami su cukrumi ištrinti kiaušinių tryniai, dalis sviesto, truputis druskos ir gerai išsukama. Makaronai išverdami pasūdytame vandenyje, nukošiami, praaušinami, sudedama varškė, išplakti baltymai, manų kruopos, išmaišoma ir sukrečiama į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą. Paviršiuje uždedama keletas gabaliukų sviesto ir orkaitėje kepama 25—30 min.

Dar vienas



1/2kg varškės,
250 g makaronų,
2—3 kiaušiniai,
100 g sviesto,
2 šaukštai manų kruopų,
2 šaukštai cukraus,
druskos.


GAMINIMAS:

Į varškę sudedami su cukrumi ištrinti kiaušinių tryniai, dalis sviesto, truputis druskos ir gerai išsukama. Makaronai išverdami pasūdytame vandenyje, nukošiami, praaušinami, sudedama varškė, išplakti baltymai, manų kruopos, išmaišoma ir sukrečiama į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą. Paviršiuje uždedama keletas gabaliukų sviesto ir orkaitėje kepama 25—30 min.


as gaminsiu siandien pagal paskutini recepta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GRAŽINA25: 08 balandžio 2008 - 10:38
o saltas varskes makaronu apkepas skanu blush2.gif
Atsakyti
zinokit labai patiko
Atsakyti
Gal kas zino kaip namu salygomis pasidaryti varske? Gal kuri bande rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Shape @ 2008 05 25, 21:14)
Gal kas zino kaip namu salygomis pasidaryti varske? Gal kuri bande  rolleyes.gif

Maciau kaip per kazkokia laida dare, tai, atrodo, i 2 l verdancio pieno ipyle berods stikline acto (galiu ir klisti), pienas susitraukia, perpilt per seteli, kas jame lieka - varske blush2.gif
Atsakyti
Įdėjau į receptų temą, bet ir čia labai tiks smile.gif

Makaronų apkepas su varške ir mangų uogiene thumbup.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Patiko visiems. Modifikavau pagal šį receptą: http://forelle.bloga...nu-apkepas.html

P.s. Persikų tingėjau eiti į parduotuvę, tai varškę sumaišiau mangų uogiene. Skonis dieviškas.
Atsakyti
QUOTE(*Marija* @ 2008 05 25, 19:23)
Maciau kaip per kazkokia laida dare, tai, atrodo, i 2 l verdancio pieno ipyle berods stikline acto (galiu ir klisti), pienas susitraukia, perpilt per seteli, kas jame lieka - varske blush2.gif



Kazko fantazija atsoko man ja gamint schmoll.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Marija* @ 2008 05 25, 14:23)
Maciau kaip per kazkokia laida dare, tai, atrodo, i 2 l verdancio pieno ipyle berods stikline acto (galiu ir klisti), pienas susitraukia, perpilt per seteli, kas jame lieka - varske blush2.gif


lotuliukas.gif Tu Tikra, kad acto?
Atsakyti
QUOTE(Titia @ 2008 05 26, 01:22)
lotuliukas.gif  Tu Tikra, kad acto?


Nebutinai acto, svarbu, kad butu rugstis. Vieni pila citrinu sulciu, kiti citrinos rugsties, treti kefyra, dar kiti acta, jogurta. Receptu internete daug.. pvz.
Varskes gaminimas
Cia ir raso apie varske, kur Panyro receptas
Ajurvedos namai
ir SM receptu yra
Namine varske
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 26 gegužės 2008 - 07:05
QUOTE(*Marija* @ 2007 11 03, 13:57)
As bandziau ir su ryziais, ir su makaronais, ir su obuoliais, bet su manu kruopom man skaniausia  blush2.gif

Man taip pat, bet dar labai skanu su kuskusu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2008 05 26, 01:01)
Nebutinai acto, svarbu, kad butu rugstis. Vieni pila citrinu sulciu, kiti citrinos rugsties, treti kefyra, dar kiti acta, jogurta. Receptu internete daug.. pvz.
Varskes gaminimas
Cia ir raso apie varske, kur Panyro receptas
Ajurvedos namai
ir SM receptu yra
Namine varske


Nerandu as to recepto su actu. Suprantu, kad galima pilti rugpienio, citrinos ruksteles. Bet acto doh.gif Stikline acto :2 litrai pieno.... nenoreciau to patieklo ragauti doh.gif Kiek zinau pakaitinus acta kyla toks kvapelis, o cia dar skonis tokiu santykiu cool.gif
Atsakyti