Įkraunama...
Įkraunama...

Varškės patiekalai

QUOTE(Wild Flower @ 2008 01 30, 23:48)

Aciu, isbandysiu smile.gif
Atsakyti
Varškės ir pomidorų užkandis

200 g varškės
1 svogūnas
2 pomidorai
Pipirai, druska

Pomidorus ir svogūnus supjaustome kubeliais ir išmaišome su varške. Pagardiname prieskoniais.

Atsakyti
padekite prasau man nemokanciai nieko daryt is varskes ir miltu doh.gif kakia tesla turi but keptiems varskieciams? kiek kartu dariau, tai taip neskaniai gaunasi, vien miltai jauciasi verysad.gif as tiek piliau miltu, kad tesla neliptu prie ranku, kad lengvai galeciau formuot varsketukus. Bet gal tesla turetu but gan skystoka? gal tada labiau jausies varske , o ne miltai.. unsure.gif patarkite, prasau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Natelė @ 2008 02 01, 21:14)
padekite prasau man nemokanciai nieko daryt is varskes ir miltu doh.gif kakia tesla turi but keptiems varskieciams? kiek kartu dariau, tai taip neskaniai gaunasi, vien miltai jauciasi verysad.gif as tiek piliau miltu, kad tesla neliptu prie ranku, kad lengvai galeciau formuot varsketukus. Bet gal tesla turetu but gan skystoka? gal tada labiau jausies varske , o ne miltai.. unsure.gif patarkite, prasau 4u.gif

Pabandyk dėti su šaukštu į keptuvę varškėčių masę (daryk skystesnę masę) jeigu jau jaučiasi miltai tau mirksiukas.gif aš bandžiau dėti ir mažiau miltų ir tiek kad neliptų prie rankų ir man niekada nesijaučia miltai g.gif
Atsakyti
Gal pasikartosiu (neskaičiau visos temos), bet man labai patinka iš "Skonio ir kvapo" nubeždžioniautas kepto sūrio receptas. Tiesiog papjaustau riekelėmis liesos varškės sūrį, apkepu su kmynais ir patiekiu su gerovės džemu "Egzotika". Niam niam essen.gif

P.S. Ambrozija, ačiū už keptų varškėčių receptą #1 psl.! Buvo likęs pakelis varškės, tai pabandymui ir sunaudojau. Mmmm, skanumėlis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kniaumiau: 12 vasario 2008 - 20:35
QUOTE(*Marija* @ 2007 12 17, 20:12)
ir dar erzinat mane doh.gif kaip as noriu ir vis kazkaip neprisiruosiu, tai varskes ner namuose, tai ka nors kita is jos pasidarau  blush2.gif

AGA, ir mus taip uzerzino. Ir varske taip megstam... Niam niam tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2007 01 19, 14:50)
0,5 kg. varskes
4 kiausiniai
cukraus pagal skoni
siek tiek vanilinio cukraus ir keli grudeliai druskos
0,5 stiklines grietines (naudoju 30 proc.riebumo)
0,5 saukstelio sodos
0,5 stiklines manu kruopu
razinu pagal pageidavimus, kartais pakeiciu dziovintomis slyvomis.

varske  su cukrumi ir kiausiniais. Grietine stiklineje permaisau su soda (kad kepinyje nesijaustu sodos kvapo), sumaisau su varkes mase, pilu manus ir dedu razinas. Skarda patepu aliejumi, supilu visa tesla, ant virsaus uzpilu grietines, graziai ja islygiu ir kepu 200- 220 laipsniu temperaturoje apie 25 minutes. Gaunasi minkstutis, bet graziai pjaustosi peiliu. Man pats lengviausias ir geriausias receptukas  ax.gif

Na va, isbandziau ir as si recepta. Kadangi neturejau nei vienos razinos tai vietoj ju idejau 3 viename Nescafe tirpios kavos. Skonis - thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(Ambrozija @ 2003 06 18, 23:23)
Varškės apkepas
3 pakeliai varškės
2 šaukštai manų kruopų
1/2 stiklinės grietinėlės
6-7 kiaušiniai
4 šaukštai miltų
1 citrina
1 stiklinė razinų
1 obuolys
4-5 šaukštai cukraus
Per sietelį pertriname varškę.
Į ją supilame grietinėlę, suberiame manų kruopas ir išmaišome trynius.
Suberiame miltus, cukrų, sutarkuotą citrinos žievelę.
Maišydami sudedame iki standžių putų išplaktus baltymus.
Kepimo formą patepame sviestu ir pabarstome manų kruopomis.
Įdedame pusę tešlos ir suberiame dalį razinų.
Tada sudedame likusią tešlą.
Viršų puošiame razinomis ir skiltelėmis supjaustytu obuoliu.
Kepame 180-200° temperatūros orkaitėje.

Kiek minuciu reikia kepti toki apkepa? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ViShy: 04 kovo 2008 - 00:44
Mielosios, kadangi jus LT gal galit pasakyti kokio riebumo yra liesoji musu svelnioji varske..(lygtai taip vadinas blush2.gif ), nes pas mus yra tik 40% arba 20% riebumo. Vakar kepiau kaseles varskes ir niekas neigavo, man rodos del per riebios varskes...
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2008 03 04, 10:42)
Mielosios, kadangi jus LT gal galit pasakyti kokio riebumo yra liesoji musu svelnioji varske..(lygtai taip vadinas  blush2.gif ), nes pas mus yra tik 40% arba 20% riebumo. Vakar kepiau kaseles varskes ir niekas neigavo, man rodos del per riebios varskes...

Na LT yra ivairaus liesumo varskes, musu svelnioji varske yra 0 ar 1% riebumo (nepamenu tiksliai) ir 7% riebumo.
Atsakyti
kaip graziai atrodo paveikslelyje
Atsakyti
Sveikos! 4u.gif
Aciu Bea! Bandziau apkepa varskes pagal tavo recepta! Isejo thumbup.gif ! Tavo ir varskes spurgas isbandziau! Viskas liuks! Verta tavo receptus bandyt, seimyna alkana nelieka! biggrin.gif
Atsakyti