Labai megstu varskes apkepus , tik vienas skonis mane, galima sakyt, persekioja visa gyvenima. kazkada seniai seniai kai dar i darzeli eidavau , tam darzely valgydavau laaaaaaaabai skanu apkepa, Ir kiek veliau bei dabar besistengciau, niekad to skonio nesigauna ka tos darzelio virejos dedavo i ta apkepa (arba kaip tik nededavo ), man turbut taip liks neatsakytu klausimu
QUOTE(knotknot @ 2007 09 10, 08:57)
Musu namuose abriedukai populiarus su plikytu pienisku kremu ( jei ka sudomins - parasysiu).
sudomino
QUOTE(Bransha @ 2007 10 24, 23:30)
sudomino
sudomino
kazko norisi is varskes
nusipirkau tai gal ka sumastysiu
varškės apkepą labaqi mėgstu tik aš dedu dar truputi virtų ryžių
As bandziau ir su ryziais, ir su makaronais, ir su obuoliais, bet su manu kruopom man skaniausia
QUOTE(knotknot @ 2007 09 10, 08:57)
Tikriausiai kiekvienoje seimoje kiek kitaip, bet as parasysiu kaip mane mociute kazkada ismoke.
Pakelis varskes ( geriau riebios) - 200g,
2 kiausiniai,
1,5 sauksto bulviu krakmolo,
1 saukstas cukraus,
miltu minkymui ir iskocijomui
Kiausinius isplakti su cukrumi, imaisyti varske, krakmola. Deti po truputi miltu ir gerai isminkyti. Tesla neturi buti labai kieta. Padaryti lazdyno riesuto dydzio rutuliukus ( galima truputi didesnius). Bulvem tarkuoti tarka ismiltuoti , per jos kita puse ( ne tarkavimo puse) svelniai spaudziant risti-braukti teslos rutuliuka taip, kad gautusi lyg vyža. Jei tesla per miksta ir labai issiterlina ant tarkos, i tesla iminkyti dar truputi miltu.
Sumesti abriedukus i verdanti vandeni, virti 5-7 min. Isgriebti kiaurasamciu, uzpilti lydytu sviestuku, deti grietines ar uogienes. Musu namuose abriedukai populiarus su plikytu pienisku kremu ( jei ka sudomins - parasysiu).
Pakelis varskes ( geriau riebios) - 200g,
2 kiausiniai,
1,5 sauksto bulviu krakmolo,
1 saukstas cukraus,
miltu minkymui ir iskocijomui
Kiausinius isplakti su cukrumi, imaisyti varske, krakmola. Deti po truputi miltu ir gerai isminkyti. Tesla neturi buti labai kieta. Padaryti lazdyno riesuto dydzio rutuliukus ( galima truputi didesnius). Bulvem tarkuoti tarka ismiltuoti , per jos kita puse ( ne tarkavimo puse) svelniai spaudziant risti-braukti teslos rutuliuka taip, kad gautusi lyg vyža. Jei tesla per miksta ir labai issiterlina ant tarkos, i tesla iminkyti dar truputi miltu.
Sumesti abriedukus i verdanti vandeni, virti 5-7 min. Isgriebti kiaurasamciu, uzpilti lydytu sviestuku, deti grietines ar uogienes. Musu namuose abriedukai populiarus su plikytu pienisku kremu ( jei ka sudomins - parasysiu).
Labas seimininkes
Nusipirkau varskes, tai iskart i sita temele ilindau Patiko sitas receptukas...labai jau paprastas Einu bandyt daryti...
Na visai buvo skanu Siaubas, truputi net apsivalgiau
QUOTE(Cica @ 2007 11 04, 19:20)
Na visai buvo skanu Siaubas, truputi net apsivalgiau
o skonis kaip virtu varsketuku?
AS TAI MEGSTU VARSKES TESLOJE DESRELES, JAI KAS NORIT, PRASOM:
POKELIS VARSKES, TRUPUTIS SODOS, DRUSKOS, CUKRAUS, KIAUSINIS, MILTAI, TESLA UZMAISOME IS SIU PRODUKTU. O DESRELES PERPJAUNAME PER PUSE IR ISUKAME I TESLA. IR APKEPAME IS ABIEJU PUSIU, ANT SILPNOS UGNIES, VALGOME SU KECIUPU
POKELIS VARSKES, TRUPUTIS SODOS, DRUSKOS, CUKRAUS, KIAUSINIS, MILTAI, TESLA UZMAISOME IS SIU PRODUKTU. O DESRELES PERPJAUNAME PER PUSE IR ISUKAME I TESLA. IR APKEPAME IS ABIEJU PUSIU, ANT SILPNOS UGNIES, VALGOME SU KECIUPU
o man is vis patinka toks varskes patiekalas varske grietine agurkas. ooooooooo kaip skanu
O man patinka varske+grietine+cesnakai+druskyte ir su karstom bulvem niam