Įkraunama...
Įkraunama...

Varškės patiekalai

QUOTE(Juste_ @ 2007 07 10, 17:12)
Šiandien bandysiu kepti varškėčius... Jau tešlą maišau... Kažin kodėl ji man tokia kietoka  g.gif


gal per daug miltu dejai? cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Voveraitė @ 2007 07 22, 19:32)
Vakarienei kepiau pagal šį receptą -  thumbup.gif Skanumėlis! Kaip pyragas!  O pūrus koks!

Vakar vakare gaminau, gavosi labai skanus, minkstas ir purus thumbup.gif Dejau vietoj razinu dziovintas slyvas ir dar ilasinau kelis lasiukus migdolu aromato thumbup.gif Tikrai buvo verta isbandyti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2007 01 19, 14:50)
o as varskes apkepa kepu pagal labai paprasta recepta, bet visada gaunasi super, nelieka nei kasnelio, viska seimyna suvalgo:

0,5 kg. varskes
4 kiausiniai
cukraus pagal skoni
siek tiek vanilinio cukraus ir keli grudeliai druskos
0,5 stiklines grietines (naudoju 30 proc.riebumo)
0,5 saukstelio sodos
0,5 stiklines manu kruopu
razinu pagal pageidavimus, kartais pakeiciu dziovintomis slyvomis.

varske  su cukrumi ir kiausiniais. Grietine stiklineje permaisau su soda (kad kepinyje nesijaustu sodos kvapo), sumaisau su varkes mase, pilu manus ir dedu razinas. Skarda patepu aliejumi, supilu visa tesla, ant virsaus uzpilu grietines, graziai ja islygiu ir kepu 200- 220 laipsniu temperaturoje apie 25 minutes. Gaunasi minkstutis, bet graziai pjaustosi peiliu. Man pats lengviausias ir geriausias receptukas  ax.gif


o keptuveje galima kepti? g.gif nes orkaite pas mus sena, neisivaizduoju net kokia ten temperatura buna g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(calykusu @ 2006 05 22, 16:51)
Vieną skanų apkepą ir aš žinau biggrin.gif

Bulvių ir varškės apkepas

Žalias bulves tarkuojam per burokinę tarką, klojam į skardą kokiu 5 cm sluoksniu.Ant bulvių išdeliojam BATONO RIEKES mirkytas piene(nu išklojam kad padengtų bulves).Tada pasidarom plakinį-varškė, pienas, kiaušas, prieskoniai ir pilam ant viršaus, kepam orkaitėje. thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif batono iškepus nebelieka, jei kam įdomu ką jis sudaro-nežinau lotuliukas.gif bet reikalingas thumbup.gif


Tai va ką tik įdėjau į orkaitę šį apkepą.Žiūrėsiu kas gausis g.gif pasigedau detalesnio aprašymo.Aš į bulves dėjau druskos ir juodų pipirų,o į varškę mairūno,rozmarino,baziliko,druskos juodų pipirų.receptas įdomus tik būtų gerai paaiškinimai.
Atsakyti
QUOTE(noir1 @ 2007 07 26, 12:50)
Tai va ką tik įdėjau į orkaitę šį apkepą.Žiūrėsiu kas gausis g.gif pasigedau detalesnio aprašymo.Aš į bulves dėjau druskos ir juodų pipirų,o į varškę mairūno,rozmarino,baziliko,druskos juodų pipirų.receptas įdomus tik būtų gerai paaiškinimai.


Na iškepiau ir pati viena turiu valgyti doh.gif sūnui šlykštu,o vyras iš vis nusivaipė.Viskas neblogai tik prasūdžiau.
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2003 06 26, 21:05)
taigi tos nuotraukos receptas (gal kurioj kitoj temoj ir buvo, acibodo ieshkot)

600 g musu svelniosios liesos varskes
5 kiaushiniai
1stikline cukraus
1 stikline miltu
shaukshtelis kepimo milteliu
kvapai (romo esencija, vanilinis cukrus ar pan.)

baltymus ishplakam, viska sumaishom, sudedam i riebalais ishtepta kepimo forma ir kepame 180 C apie 45 min. Ishkepus ir ataushinus puoshiame grietinele ir braskemis. Arba nepuoshiame o suedame tik ishkepusi!



O trynius irgi sudeti?


Beje, merginos, gal zinot kaip abriedukai gaminasi?

Dekui!
Atsakyti
QUOTE(lotta23 @ 2007 09 03, 17:47)
O trynius irgi sudeti?
Beje, merginos, gal zinot kaip abriedukai gaminasi?

Dekui!


Tikriausiai kiekvienoje seimoje kiek kitaip, bet as parasysiu kaip mane mociute kazkada ismoke. bigsmile.gif

Pakelis varskes ( geriau riebios) - 200g,
2 kiausiniai,
1,5 sauksto bulviu krakmolo,
1 saukstas cukraus,
miltu minkymui ir iskocijomui

Kiausinius isplakti su cukrumi, imaisyti varske, krakmola. Deti po truputi miltu ir gerai isminkyti. Tesla neturi buti labai kieta. Padaryti lazdyno riesuto dydzio rutuliukus ( galima truputi didesnius). Bulvem tarkuoti tarka ismiltuoti , per jos kita puse ( ne tarkavimo puse) svelniai spaudziant risti-braukti teslos rutuliuka taip, kad gautusi lyg vyža. Jei tesla per miksta ir labai issiterlina ant tarkos, i tesla iminkyti dar truputi miltu.
Sumesti abriedukus i verdanti vandeni, virti 5-7 min. Isgriebti kiaurasamciu, uzpilti lydytu sviestuku, deti grietines ar uogienes. Musu namuose abriedukai populiarus su plikytu pienisku kremu ( jei ka sudomins - parasysiu).
Atsakyti
QUOTE(Springlet @ 2003 11 03, 06:47)
Vel is gurmanu receptelis, isbandytas ir tikrai skanus wink.gif

Varskes apkepas

Sudetis:

3 kiausiniai,
2 pakeliai varskes,
0,5 stiklines manu,
1 saukstas kukuruzu kruopu,
1 saukstas aliejaus,
3 saukstai grietines,
1 saukstas cukraus,
nubrauktas arbat. saukstelis kepimo milteliu,
razinos,
pienas.

Procesas:

kiausinius, varske, manus, alieju, cukru dedam/pilam paeiliui ir ismaisom. Kukuruzu kruopos nera butinos jos tik suteikia apkepui grazu gelsva atspalvi ir duoda purumo ir lengvumo. 3-juose saukstuose grietines ismaisom kepimo miltelius, supilam i mase. Pieno pilame, kad mase pasidarytu kaip skysta grietine. Dedame rasinas, pilame i forma ir kepame apie 35 minutes 200 C orkaiteje.

Skanaus!


Super receptukas thumbup.gif

Labai paprastas, ale skanus- net pirstukus apsilaizeme ax.gif
Ir cukraus tik saukstas- kas man aktualu... cool.gif
Papildyta:
QUOTE(lotta23 @ 2007 09 03, 16:47)

Beje, merginos, gal zinot kaip abriedukai gaminasi?

Dekui!


Kas per abriedukai?
Pagal recepta zemiau pateikta, supratau, kad eziukai? g.gif
Atsakyti
Merginos o ar iš vieno pakelio varškės išeitų koksai nedidelis apkepėlis? blush2.gif 4u.gif
patarkit ir papasakokit kaip daryti, nes mb užsinorėjo, o varškės daugiau nėra namuose.
Atsakyti
QUOTE(Atlante @ 2007 10 07, 15:20)
Merginos o ar iš vieno pakelio varškės išeitų koksai nedidelis apkepėlis?  blush2.gif  4u.gif
patarkit ir papasakokit kaip daryti, nes mb užsinorėjo, o varškės daugiau nėra namuose.

aisku iseitu, manau toks kaip tik dviem mirksiukas.gif
nes pvz kepu is 2 pakeliu visad, tai gaunasi tokia blekute nemaza... o recepteliu paieskok temose, tikrai daug ir visokiu thumbup.gif tik daryk is puses normos wink.gif
Sonatinos labai skanus, yra jos temoje... mirksiukas.gif
Atsakyti
Abriedukai yra visiskai paprastai gaminami.Ir svarbiausia nedaug uzima laiko clap.gif .Reikia varskes, miltu ir vandens.Dar truputi cukraus ir druskytes.Suminkom ne per kieta tesla ir pasimiltavus rankas darom ''ilga desrele''.Ja siek tiek suplojam ir su peiliu supjaustom mazais gabaliukais.Galima perbraukti per tarkutes blogaja puse.Tada jau vadinsis ne abriedukai,bet eziukai. Verdam kokias 4min nuo uzvirimo .Labai tinka sviesto ir grietines padaziukas.
O gal pas jus abriedukai yra kas kita? g.gif
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2003 06 26, 21:05)
taigi tos nuotraukos receptas (gal kurioj kitoj temoj ir buvo, acibodo ieshkot)

600 g musu svelniosios liesos varskes
5 kiaushiniai
1stikline cukraus
1 stikline miltu
shaukshtelis kepimo milteliu
kvapai (romo esencija, vanilinis cukrus ar pan.)

baltymus ishplakam, viska sumaishom, sudedam i riebalais ishtepta kepimo forma ir kepame 180 C apie 45 min. Ishkepus ir ataushinus puoshiame grietinele ir braskemis. Arba nepuoshiame o suedame tik ishkepusi!



Labai skanus apkepas, tik man truputi per saldus, kitąkart dėsiu mažiau cukraus.
Kažkodėl išėmus iš orkaitės truputį susmego, nors buvo labai iškilęs kai kepiau. Kodėl taip būna? Ką daryti?
Atsakyti