Įkraunama...
Įkraunama...

Varškės patiekalai

QUOTE(Ambrozija @ 2003 06 18, 23:50)
[color=Green]Virti varškėčiai
400 g varškės

oro_buckis.gif dekui, gavosi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sharkis @ 2006 12 12, 23:00)
O kaip kepti varškės apkepą, kad jis toks sausas išeitų, "mokyklinis"? Nes va, kiek bandžiau, tai išeina gardūs, bet toks jausmas, it [vos ne] žalią varškę valgytum, ne apkepą. O valgykloj būna tokie sausi, normaliai peiliu pjaustomi. Gal ten baltymų neplaka ar miltų daugiau deda?


o as varskes apkepa kepu pagal labai paprasta recepta, bet visada gaunasi super, nelieka nei kasnelio, viska seimyna suvalgo:

0,5 kg. varskes
4 kiausiniai
cukraus pagal skoni
siek tiek vanilinio cukraus ir keli grudeliai druskos
0,5 stiklines grietines (naudoju 30 proc.riebumo)
0,5 saukstelio sodos
0,5 stiklines manu kruopu
razinu pagal pageidavimus, kartais pakeiciu dziovintomis slyvomis.

varske su cukrumi ir kiausiniais. Grietine stiklineje permaisau su soda (kad kepinyje nesijaustu sodos kvapo), sumaisau su varkes mase, pilu manus ir dedu razinas. Skarda patepu aliejumi, supilu visa tesla, ant virsaus uzpilu grietines, graziai ja islygiu ir kepu 200- 220 laipsniu temperaturoje apie 25 minutes. Gaunasi minkstutis, bet graziai pjaustosi peiliu. Man pats lengviausias ir geriausias receptukas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruta_zalia: 19 sausio 2007 - 13:51
sveikos o gal kas zinot recepta tokio varskes pyrago, as ji valgau cili picoj man jis nerealiai skanus lygtais vadinasi "VARSKES STRUDERIS"
Atsakyti
QUOTE(dygliuke @ 2007 01 19, 18:51)
sveikos o gal kas zinot recepta tokio varskes pyrago, as ji valgau cili picoj man jis nerealiai skanus lygtais vadinasi "VARSKES STRUDERIS"


Pabandyk paieškot nubezdzionautu receptu temoj
jei ten nerasi, tai uzklausk toj temoj
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2007 01 20, 20:33)
Pabandyk paieškot nubezdzionautu receptu temoj
jei ten nerasi, tai uzklausk toj temoj



o nepastebejau tos temos. blush2.gif aciukas smile.gif einu ieskot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambrozija @ 2003 06 19, 00:53)
Kepti varškėčiai

400 g varškės
2 kiaušiniai
1 stiklinė miltų
druskos
riebalų

Į ištrintą varškę įmušti kiaušinius, suberti miltus, druską ir mediniu šaukštu gerai išsukti.
Ant miltais pabarstytos lentos dėti po šaukštą tešlos, daryti apvalius paplotėlius ir kepti riebaluose.
Patiekti karštus su grietine.
Į tešlą galima įberti ir kmynų.



super varsketukai essen.gif labai skanus isejo ir greit padariau. tokie minkstuciai minkstuciai smile.gif aciu uz receptuka smile.gif
Atsakyti
va pastebejau kad sioje temoje vien tik apkepai ir blynai su varske unsure.gif
o kaip karsti, antri, nesaldus patiekalai is varskes???? gal kas turit idomesniu ir nesudetingu patiekalu?? 4u.gif


va, o as isbandziau viena toki is italu restorano valgiarascio ax.gif copy/paste bigsmile.gif ir rodos pataikiau biggrin.gif taigi:

jums reikes lakstiniu (lazanijos)
1-1,5 pakelio varskes,
spinatu, as smulkinu kuo smulkiau ir labai daug ju nededu, nes namiskiai nelabai tuos spinatus dievina smile.gif o jus galit irgi pagal skoni smile.gif
surio (geriausia mocarelos arba parmezano, o siaip tinka betkoks smile.gif
baziliko, druskytes, pipiriuku pagal skoni

padazui: 5-6 v.s. grietines, 4-5 v.s keciupo, truputi cesnakiuko (jei kas nemegsta, galima nedet) ir prieskoniu pagal jusu fantazija galima pridet smile.gif as megstu bazilika labai, tai jo visur kraunu, kiek telpa doh.gif thumbup.gif ir truputi pieno ipilam, kad padaziukas skystesnis butu, kaip grietineles konsistencijos..

Eiga: isverdame makaronu lakstus (apie 10-12 min) ir ziurim kad nesuliptu. kazkada italu k destytojas sake jog italai virdami makaronus niekada nepila aliejaus tam kad nesuliptu, jie tiesiog pasudo vandeni ir maiso maiso maiso.. blush2.gif
va, tada kepimo forma patepam trupuciu alyvuogiu aliejumi, kad nepriliptu, ir isklojama sluoksni lakstiniu, tada dedame varskes mase sumaisyta su smulkintais spinatais ir prieskoniais, apibarstom sluoksneliu surio ir taip sloksniuojam kelis sluoksnius (geriausiai iskepa 4-5 sluoksniukai kai yra) virsutini sluoksni uzdedam lakstiniu ir apipilam visa lazanija gausiai padaziuku, kad apsemtu beveik visa lazanija, tuomet dar suriuko ant virsaus, pridengiam folija (kad neapskrustu labai) ir saunam i ikaitinta orkaite 30 min wink.gif pries pat gala folija galima nuimti.. skanaus!


tiesa, karta nebuvau pasirupinus lakstiniais tai ta pati receptuka dariau su lietiniais.
issikepiau lietinius, verske su prieskoniais suvyniojaus i blynus, mikliai juos i kepimo forma ir apipyliau padaziuku bei apibarsciau suriu bigsmile.gif ~20 min ikaitintoj orkaitej, ir gardumelis koks! pabandykit 4u.gif [B][/B]
Papildyta:
QUOTE(Čalykušu @ 2006 05 22, 15:51)
Vieną skanų apkepą ir aš žinau biggrin.gif

Bulvių ir varškės apkepas

Žalias bulves tarkuojam per burokinę tarką, klojam į skardą kokiu 5 cm sluoksniu.Ant bulvių išdeliojam BATONO RIEKES mirkytas piene(nu išklojam kad padengtų bulves).Tada pasidarom plakinį-varškė, pienas, kiaušas, prieskoniai ir pilam ant viršaus, kepam orkaitėje. thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif batono iškepus nebelieka, jei kam įdomu ką jis sudaro-nežinau lotuliukas.gif bet reikalingas thumbup.gif



agha, idomu, o be batono kaip gautusi?
nes as is tu mergaiciu kurios skaiciuoja kalorijas blush2.gif tai mieliau atsisakyciau batono, o bulves su varske visaip kaip, tai gardumelish 4u.gif noreciau ir si receptuka pabandyt bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambrozija @ 2003 06 18, 23:55)
Varškės žagarėliai
1 pakelis varškės
1 kiaušinis
1 šaukštas degtinės
1/2 stiklinės tirštos grietinės
1 šaukštelis sodos
5-6 šaukštai miltų
1 šaukštas cukraus
miltinio cukraus puošimui

Varškę sumalti mėsmale, ištrinti su kiaušiniu ir cukrumi. Grietinę išplakti su soda ir supilti į varškės masę. Suberti miltus ir supilti degtinę. Viską sumaišyti ir išminkyti.
Palaikyti tešlą šaldymo kameroje 1 valandą.
Kai tešla atšąla, ją iškočioti ir padaryti žagarėlius.
Virti aliejuje.
Išvirtus žagarėlius pabarstyti miltiniu cukrumi.






Niekas nesigavo, viską išmečiau schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos,

Gal kuri zinot ar bandet, ar galima varskes apkepa mikrobangej issikepti? Aisku matyt toks skanus kaip orkaitej nesigaus, bet ar galima. Pas mane kur nuomuojiuos buta orkaite neveikia, tai nera kur kepti... Dujines nepirksiu gi smile.gif
Atsakyti
man labai patikdavo makaronai su varshke, tik recepto nepamenu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Džinė @ 2006 09 28, 17:24)
      VARŠKĖS IR ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ APKEPAS
  200 g žiedinių kopūstų, 100 g riebios varškės, 2 kiaušiniai, 1/2 stiklinės tarkuoto sūrio, 20 g sviesto, druskos ( pagal skonį ).
  Žiedinius kopūstus išvirti ir išskirstyti žiedynėliais. Tada smulkiai sukapoti, sudėti į dubenėlį, suberti sūrį, kiaušinius, pertrinti varškę, pasūdyti ir suplakti iki vientisos masės. Sukrėsti į sviestu išteptą apkepo formą, išlyginti ir kepti įkaitintoje orkaitėje 20 - 25 minutes. Patiekti karštą.
Skanaus 4u.gif

Su kuo reikia pertrinti varškę? Ar su tokiu sieteliu siaurom skylutėm? Ieškojau internete nuotraukos parodyti apie kokį galvoju, bet neradau, nes net nežinau kaip tiksliai jis vadinasi.... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kozete: 10 balandžio 2007 - 10:57
mes tai darom mandra pica is varskes-nu maniskiui labai patinka drinks_cheers.gif

reikia:
2pakeliu varskes
3 kiausiniu
1arb. saukst. sodos(arba 2arb.saukst. kepimo milteliu)
8-10 saukstu miltu
druskos
ir visko, ko norisi deti ant virsaus(desros,surio,pomidoru,alyvuogiu,pievagrybiu ir tt)

visus ingridientus ismaisome,dedame i kepimo skarda,isplojame,o ant virsaus dedame desra,suri ir pan...

kepti apie 20min thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo seima: 10 balandžio 2007 - 21:38