va pastebejau kad sioje temoje vien tik apkepai ir blynai su varske
o kaip karsti, antri, nesaldus patiekalai is varskes???? gal kas turit idomesniu ir nesudetingu patiekalu??
va, o as isbandziau viena toki is italu restorano valgiarascio
copy/paste
ir rodos pataikiau
taigi:
jums reikes lakstiniu (lazanijos)
1-1,5 pakelio varskes,
spinatu, as smulkinu kuo smulkiau ir labai daug ju nededu, nes namiskiai nelabai tuos spinatus dievina
o jus galit irgi pagal skoni
surio (geriausia mocarelos arba parmezano, o siaip tinka betkoks
baziliko, druskytes, pipiriuku pagal skoni
padazui: 5-6 v.s. grietines, 4-5 v.s keciupo, truputi cesnakiuko (jei kas nemegsta, galima nedet) ir prieskoniu pagal jusu fantazija galima pridet
as megstu bazilika labai, tai jo visur kraunu, kiek telpa
ir truputi pieno ipilam, kad padaziukas skystesnis butu, kaip grietineles konsistencijos..
Eiga: isverdame makaronu lakstus (apie 10-12 min) ir ziurim kad nesuliptu. kazkada italu k destytojas sake jog italai virdami makaronus niekada nepila aliejaus tam kad nesuliptu, jie tiesiog pasudo vandeni ir maiso maiso maiso..
va, tada kepimo forma patepam trupuciu alyvuogiu aliejumi, kad nepriliptu, ir isklojama sluoksni lakstiniu, tada dedame varskes mase sumaisyta su smulkintais spinatais ir prieskoniais, apibarstom sluoksneliu surio ir taip sloksniuojam kelis sluoksnius (geriausiai iskepa 4-5 sluoksniukai kai yra) virsutini sluoksni uzdedam lakstiniu ir apipilam visa lazanija gausiai padaziuku, kad apsemtu beveik visa lazanija, tuomet dar suriuko ant virsaus, pridengiam folija (kad neapskrustu labai) ir saunam i ikaitinta orkaite 30 min
pries pat gala folija galima nuimti.. skanaus!
tiesa, karta nebuvau pasirupinus lakstiniais tai ta pati receptuka dariau su lietiniais.
issikepiau lietinius, verske su prieskoniais suvyniojaus i blynus, mikliai juos i kepimo forma ir apipyliau padaziuku bei apibarsciau suriu
~20 min ikaitintoj orkaitej, ir gardumelis koks! pabandykit
[B][/B]
Papildyta:
QUOTE(Čalykušu @ 2006 05 22, 15:51)
Vieną skanų apkepą ir aš žinau
Bulvių ir varškės apkepas
Žalias bulves tarkuojam per burokinę tarką, klojam į skardą kokiu 5 cm sluoksniu.Ant bulvių išdeliojam BATONO RIEKES mirkytas piene(nu išklojam kad padengtų bulves).Tada pasidarom plakinį-varškė, pienas, kiaušas, prieskoniai ir pilam ant viršaus, kepam orkaitėje.
batono iškepus nebelieka, jei kam įdomu ką jis sudaro-nežinau
bet reikalingas
agha, idomu, o be batono kaip gautusi?
nes as is tu mergaiciu kurios skaiciuoja kalorijas
tai mieliau atsisakyciau batono, o bulves su varske visaip kaip, tai gardumelish
noreciau ir si receptuka pabandyt