Įkraunama...
Įkraunama...

Varškės patiekalai

QUOTE(Aurute @ 2006 08 22, 09:04)


O jei darai su obuoliais, tai obuoliai neparuduoja? Juk oksidacijos procesas labai greitas.


Aš tai kol sutarkuoju obuoliai paruduoja blink.gif
Atsakyti
QUOTE(ziza @ 2006 08 23, 13:07)
Aš tai kol sutarkuoju obuoliai paruduoja  blink.gif

Tai tokius ir dedi?
Atsakyti
QUOTE(Aurute @ 2006 08 23, 15:36)
Tai tokius ir dedi?


Dedu, nes kiek spėja paruduoti tiek paruduoja, o paskui gi užpili citrinos sultimis. Tai nžn ar akis jau pripranta prie rudumo ar jie iš tikro neberuduoja. Aišku, tai ne šventinis tortas-stalo nepapuoši, ale kai daug obuolių turiu, tai nulipdau tokį, paskui cukraus pudra pabarstau ir sušveičiam.
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2006 08 18, 18:35)
turbut kalbi apie kastini?  g.gif


Rgavau vieną kartą tokį daiktą. Labai skanu, bet recepto nežinau... Gal žinote Jūs?
Atsakyti
Labas mamos, noriu įkelti jūsų pabandymui, vieną receptuką iš varškės.
Temos neskaičiau, bet tikiuosi nesikartosiu ax.gif

VARŠKĖS IR ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ APKEPAS

200 g žiedinių kopūstų, 100 g riebios varškės, 2 kiaušiniai, 1/2 stiklinės tarkuoto sūrio, 20 g sviesto, druskos ( pagal skonį ).

Žiedinius kopūstus išvirti ir išskirstyti žiedynėliais. Tada smulkiai sukapoti, sudėti į dubenėlį, suberti sūrį, kiaušinius, pertrinti varškę, pasūdyti ir suplakti iki vientisos masės. Sukrėsti į sviestu išteptą apkepo formą, išlyginti ir kepti įkaitintoje orkaitėje 20 - 25 minutes. Patiekti karštą.

Skanaus 4u.gif
Atsakyti
uztepele ant skrudintos bandeles 4u.gif :

200 g riebios varskes issukti su 3-4 saukstais Helmans majonezo
susmulkinti 4 kietai virti kiausiniai
sprindis smulkiai supjaustyto poro (supjauscius pora reiktu ji apibarstyt druska ir pamaigyti, tuomet jis nebus toks astrus...nezinau ar cia aiskiai parasiau g.gif )

viska sumaisom, jei truksta dadedam dar majonezo

as dar pasilieku ziupsneli pjaustytu poru (zalesniu) papuosimui...

Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2006 08 18, 19:35)
turbut kalbi apie kastini?  g.gif


Laba diena. Aš tai kąstinį darau taip:
250gr. kefyro (dedu 2.5%)
250gr. Vilniaus margarino''Skanumėlis''
Druskos arbatinį šaukštelį, pipirų ir česnako 2 skilteles
Viską suku su specialiu indu iš Tuperware. Susisuka per 3-4 minutes. Labai skanu.
Atsakyti
O kaip kepti varškės apkepą, kad jis toks sausas išeitų, "mokyklinis"? Nes va, kiek bandžiau, tai išeina gardūs, bet toks jausmas, it [vos ne] žalią varškę valgytum, ne apkepą. O valgykloj būna tokie sausi, normaliai peiliu pjaustomi. Gal ten baltymų neplaka ar miltų daugiau deda?
Atsakyti
QUOTE(sharkis @ 2006 12 12, 22:00)
O kaip kepti varškės apkepą, kad jis toks sausas išeitų, "mokyklinis"? Nes va, kiek bandžiau, tai išeina gardūs, bet toks jausmas, it [vos ne] žalią varškę valgytum, ne apkepą. O valgykloj būna tokie sausi, normaliai peiliu pjaustomi. Gal ten baltymų neplaka ar miltų daugiau deda?


pridek daug manu, miltu kokiu ir mazai varskes, ir gausis mokyklinis apkepas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambrozija @ 2003 06 18, 23:23)
Varškės apkepas
3 pakeliai varškės
2 šaukštai manų kruopų
1/2 stiklinės grietinėlės
6-7 kiaušiniai
4 šaukštai miltų
1 citrina
1 stiklinė razinų
1 obuolys
4-5 šaukštai cukraus
Per sietelį pertriname varškę.
Į ją supilame grietinėlę, suberiame manų kruopas ir išmaišome trynius.
Suberiame miltus, cukrų, sutarkuotą citrinos žievelę.
Maišydami sudedame iki standžių putų išplaktus baltymus.
Kepimo formą patepame sviestu ir pabarstome manų kruopomis.
Įdedame pusę tešlos ir suberiame dalį razinų.
Tada sudedame likusią tešlą.
Viršų puošiame razinomis ir skiltelėmis supjaustytu obuoliu.
Kepame 180-200° temperatūros orkaitėje.



kepiau pagal sita receptuka - super thumbup.gif tai buvo pirmasis varskes apkepas mano gyvenime, bet uzsirekomendavau visai giminei
megalol.gif

aciu uz receptuka 4u.gif
Atsakyti
ir man šitas receptukas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ziza @ 2006 08 23, 12:07)
Aš tai kol sutarkuoju obuoliai paruduoja  blink.gif


turbūt todėl, kad su metaline tarka tarkuoji. vitaminas c reaguoja su metalu ir ruduoja. kad ilgiau išsilaikytų vitaminai, geriau su plastmasine reikia tarkuoti.
Atsakyti