Varškės apkepas
3 pakeliai varškės
2 šaukštai manų kruopų
1/2 stiklinės grietinėlės
6-7 kiaušiniai
4 šaukštai miltų
1 citrina
1 stiklinė razinų
1 obuolys
4-5 šaukštai cukraus
Per sietelį pertriname varškę.
Į ją supilame grietinėlę, suberiame manų kruopas ir išmaišome trynius.
Suberiame miltus, cukrų, sutarkuotą citrinos žievelę.
Maišydami sudedame iki standžių putų išplaktus baltymus.
Kepimo formą patepame sviestu ir pabarstome manų kruopomis.
Įdedame pusę tešlos ir suberiame dalį razinų.
Tada sudedame likusią tešlą.
Viršų puošiame razinomis ir skiltelėmis supjaustytu obuoliu.
Kepame 180-200° temperatūros orkaitėje.
Grūdėta varškė su riešutais
2 indeliai grūdėtos varškės
45 g migdolų
30 g lazdynų riešutų
45 g žemės riešutų
2 šaukštai skysto medaus
1 šaukštas konjako
Papuošimui:
39 migdolai
18 žemės riešutų
3 lazdyno riešutai
1 šaukštas medaus
Į dubenėlį supilame grūdėtą varškę, suberiame riešutus, supilame medų ir konjaką. Gerai išmaišome. Sudedame į 3 desertinius indelius. Viršų papuošiame riešutais. Plona srovele ant riešutų pilame skystą medų, kad susidarytų medaus lašeliai.
2 indeliai grūdėtos varškės
45 g migdolų
30 g lazdynų riešutų
45 g žemės riešutų
2 šaukštai skysto medaus
1 šaukštas konjako
Papuošimui:
39 migdolai
18 žemės riešutų
3 lazdyno riešutai
1 šaukštas medaus
Į dubenėlį supilame grūdėtą varškę, suberiame riešutus, supilame medų ir konjaką. Gerai išmaišome. Sudedame į 3 desertinius indelius. Viršų papuošiame riešutais. Plona srovele ant riešutų pilame skystą medų, kad susidarytų medaus lašeliai.
Tradicinis plokštainis su varške
250 g miltų
65 g sviesto
1 šaukštas cukraus
7 g džiovintų mielių
1 kiaušinio trynys (nebūtinai)
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
druskos
Įdarui:
1 stiklinė sausos varškės
2 kiaušiniai
2 šaukštai cukraus
1/2 citrinos sulčių
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
1 šaukštelis vanilinio cukraus
2 šaukštai krakmolo
Varškę sumalti mėsmale.
Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi.
Į dubeni sudėti varškę, kiaušinių trynius, rūgščią grietinę, citrinos sultis, žieveles, krakmolą ir druską. Palengva išmaišyti ir padėti į šaldytuvą.
Į dubenėlį įpilti truputį šilto vandens ir suberti mieles. Kol mielės pradės veikti, paruošti tešlą.
Į dubenį persijoti miltus, sudėti gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą. Greit pirštais sutrinti, supilti mieles ir šiltą pasūdytą vandenį. Jei dedamas trynys, tai jį įmaišyti į vandenį. Viena ranka pilti po truputį vandenį, kita ranka minkyti tešlą. Svarbu neįpilti perdaug vandens, nes gausis netrapi tešla. Tos tešlos nereikia kildyti.
Dalį tešlos pasilikti, iš jos iškočioti ilgus plonus volelius. Juos dėdami kryžmai uždengsite varškės paviršių.
Laikinai įuos padėti į šalį.
Paimti maždaug 37x25 cm skardą, patepti ir padėti į šalį.
Ant lentos patiesti skardos dydžio vaškinį popierių, pabarstyti miltais ir iškočioti tešlą. Perkelti ant skardos. Tešlos paviršių patepti kiaušinio baltymu.
Išplakti 3-jų kiaušinių baltymus ir įmaišyti į paruoštą varškę, ją paskleisti ant teslos ir išlyginti.
Dabar volelius kryžmai išdėlioti ant varškės. Paįvairinimui į kiekvieną varškės rombą įdėti po raziną. Volelius patepti kiaušinio tryniu, sumaišytu su šiek tiek vandens. Norint galima pabarstyti trupučiu cukraus.
Kepti įkaitintoje 180° C temperatūros orkaitėje apie 30 minučių arba kol paviršius gražiai pagels.
250 g miltų
65 g sviesto
1 šaukštas cukraus
7 g džiovintų mielių
1 kiaušinio trynys (nebūtinai)
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
druskos
Įdarui:
1 stiklinė sausos varškės
2 kiaušiniai
2 šaukštai cukraus
1/2 citrinos sulčių
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
1 šaukštelis vanilinio cukraus
2 šaukštai krakmolo
Varškę sumalti mėsmale.
Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi.
Į dubeni sudėti varškę, kiaušinių trynius, rūgščią grietinę, citrinos sultis, žieveles, krakmolą ir druską. Palengva išmaišyti ir padėti į šaldytuvą.
Į dubenėlį įpilti truputį šilto vandens ir suberti mieles. Kol mielės pradės veikti, paruošti tešlą.
Į dubenį persijoti miltus, sudėti gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą. Greit pirštais sutrinti, supilti mieles ir šiltą pasūdytą vandenį. Jei dedamas trynys, tai jį įmaišyti į vandenį. Viena ranka pilti po truputį vandenį, kita ranka minkyti tešlą. Svarbu neįpilti perdaug vandens, nes gausis netrapi tešla. Tos tešlos nereikia kildyti.
Dalį tešlos pasilikti, iš jos iškočioti ilgus plonus volelius. Juos dėdami kryžmai uždengsite varškės paviršių.
Laikinai įuos padėti į šalį.
Paimti maždaug 37x25 cm skardą, patepti ir padėti į šalį.
Ant lentos patiesti skardos dydžio vaškinį popierių, pabarstyti miltais ir iškočioti tešlą. Perkelti ant skardos. Tešlos paviršių patepti kiaušinio baltymu.
Išplakti 3-jų kiaušinių baltymus ir įmaišyti į paruoštą varškę, ją paskleisti ant teslos ir išlyginti.
Dabar volelius kryžmai išdėlioti ant varškės. Paįvairinimui į kiekvieną varškės rombą įdėti po raziną. Volelius patepti kiaušinio tryniu, sumaišytu su šiek tiek vandens. Norint galima pabarstyti trupučiu cukraus.
Kepti įkaitintoje 180° C temperatūros orkaitėje apie 30 minučių arba kol paviršius gražiai pagels.
Piene virti varškėčiai
1 pakelis varškės
1 kiaušinis
1 šaukštas cukraus
druska
miltai
1 l pieno
Varškę pertriname per tinklelį ir sumaišome su kiaušiniu, cukrumi ir druska.
Miltų įmaišome tiek, kad būtų galima lengvai formuoti varškėčius.
Iš tešlos iškočiojame ritinėlį, jį suplojame ir supjaustome rombais.
Varškėčius išverdame piene (pieną galima pasaldinti) ir karštus patiekiame su trupučiu pieno.
Papuošiame serbentais ir mėtų lapeliais.
1 pakelis varškės
1 kiaušinis
1 šaukštas cukraus
druska
miltai
1 l pieno
Varškę pertriname per tinklelį ir sumaišome su kiaušiniu, cukrumi ir druska.
Miltų įmaišome tiek, kad būtų galima lengvai formuoti varškėčius.
Iš tešlos iškočiojame ritinėlį, jį suplojame ir supjaustome rombais.
Varškėčius išverdame piene (pieną galima pasaldinti) ir karštus patiekiame su trupučiu pieno.
Papuošiame serbentais ir mėtų lapeliais.
Silkė su varškės kremu
4 silkės
100 g varškės
50 g sviesto
2 šaukštai krienų
Silkę supjaustyti vienodais kvadratėliais.
Varškę ištrinti su minkštu sviestu ir krienais.
Konditeriniu švirkštu ant kiekvieno gabalėlio išspausti kremą.
Patiekti ant duonos riekės, papuošti prieskoniniais žalumynais.
4 silkės
100 g varškės
50 g sviesto
2 šaukštai krienų
Silkę supjaustyti vienodais kvadratėliais.
Varškę ištrinti su minkštu sviestu ir krienais.
Konditeriniu švirkštu ant kiekvieno gabalėlio išspausti kremą.
Patiekti ant duonos riekės, papuošti prieskoniniais žalumynais.
Virti varškėčiai
400 g varškės
1 stiklinė miltų
2 kiaušiniai
3 šaukštai tirpinto sviesto
3 šaukštai grietinės
druskos
Kiaušinius ištrinti su druska, sudėti varškę, miltus ir išminkyti.
Iš masės (ant miltais pabarstytos lentos) padaryti 5-2 cm storio volelius, truputį paploti, supjaustyti 4-5 cm ilgio gabaliukais ir virti pasūdytame vandenyje 3-5 min.
Iškilusius varškėčius išgriebti, sudėti į pašildytą pusdubenį, apipilti sviestu, grietine ir tuojau patiekti.
400 g varškės
1 stiklinė miltų
2 kiaušiniai
3 šaukštai tirpinto sviesto
3 šaukštai grietinės
druskos
Kiaušinius ištrinti su druska, sudėti varškę, miltus ir išminkyti.
Iš masės (ant miltais pabarstytos lentos) padaryti 5-2 cm storio volelius, truputį paploti, supjaustyti 4-5 cm ilgio gabaliukais ir virti pasūdytame vandenyje 3-5 min.
Iškilusius varškėčius išgriebti, sudėti į pašildytą pusdubenį, apipilti sviestu, grietine ir tuojau patiekti.
Grūdėtos varškės salotos su daržovėmis
2 indeliai grūdėtos varškės
2 pomidorai
1 agurkas
1 nedidelis svogūnas
1 indelis konservuotų kukurūzų
petražolės
druska
Grūdėtą varškę sudedame į dubenį. Suberiame kukurūzus, sudedame supjaustytus pomidorus, agurką, svogūną ir susmulkintas petražoles. Pabarstome druskos.
2 indeliai grūdėtos varškės
2 pomidorai
1 agurkas
1 nedidelis svogūnas
1 indelis konservuotų kukurūzų
petražolės
druska
Grūdėtą varškę sudedame į dubenį. Suberiame kukurūzus, sudedame supjaustytus pomidorus, agurką, svogūną ir susmulkintas petražoles. Pabarstome druskos.
Apkepti varškėčiai
500 g varškės
1/2 stiklinės miltų
1 kiaušinis
2 šaukštai taukų kepimui
1/2 stiklinės grietinės
druska
Varškę ištrinti su kiaušiniu, miltais ir druska.
Iš paruoštos vientisos masės suformuoti sklindžius, iškepti iš vienos pusės, viduryje padaryti įdubimą, įpilti šiek tiek grietinės, sudėti ant taukais išteptos kepimo skardos ir 15 min. kepti karštoje orkaitėje.
Patiekti su grietine.
500 g varškės
1/2 stiklinės miltų
1 kiaušinis
2 šaukštai taukų kepimui
1/2 stiklinės grietinės
druska
Varškę ištrinti su kiaušiniu, miltais ir druska.
Iš paruoštos vientisos masės suformuoti sklindžius, iškepti iš vienos pusės, viduryje padaryti įdubimą, įpilti šiek tiek grietinės, sudėti ant taukais išteptos kepimo skardos ir 15 min. kepti karštoje orkaitėje.
Patiekti su grietine.
Kepti varškėčiai
400 g varškės
2 kiaušiniai
1 stiklinė miltų
druskos
riebalų
Į ištrintą varškę įmušti kiaušinius, suberti miltus, druską ir mediniu šaukštu gerai išsukti.
Ant miltais pabarstytos lentos dėti po šaukštą tešlos, daryti apvalius paplotėlius ir kepti riebaluose.
Patiekti karštus su grietine.
Į tešlą galima įberti ir kmynų.
400 g varškės
2 kiaušiniai
1 stiklinė miltų
druskos
riebalų
Į ištrintą varškę įmušti kiaušinius, suberti miltus, druską ir mediniu šaukštu gerai išsukti.
Ant miltais pabarstytos lentos dėti po šaukštą tešlos, daryti apvalius paplotėlius ir kepti riebaluose.
Patiekti karštus su grietine.
Į tešlą galima įberti ir kmynų.
Varškės žagarėliai
1 pakelis varškės
1 kiaušinis
1 šaukštas degtinės
1/2 stiklinės tirštos grietinės
1 šaukštelis sodos
5-6 šaukštai miltų
1 šaukštas cukraus
miltinio cukraus puošimui
Varškę sumalti mėsmale, ištrinti su kiaušiniu ir cukrumi. Grietinę išplakti su soda ir supilti į varškės masę. Suberti miltus ir supilti degtinę. Viską sumaišyti ir išminkyti.
Palaikyti tešlą šaldymo kameroje 1 valandą.
Kai tešla atšąla, ją iškočioti ir padaryti žagarėlius.
Virti aliejuje.
Išvirtus žagarėlius pabarstyti miltiniu cukrumi.
1 pakelis varškės
1 kiaušinis
1 šaukštas degtinės
1/2 stiklinės tirštos grietinės
1 šaukštelis sodos
5-6 šaukštai miltų
1 šaukštas cukraus
miltinio cukraus puošimui
Varškę sumalti mėsmale, ištrinti su kiaušiniu ir cukrumi. Grietinę išplakti su soda ir supilti į varškės masę. Suberti miltus ir supilti degtinę. Viską sumaišyti ir išminkyti.
Palaikyti tešlą šaldymo kameroje 1 valandą.
Kai tešla atšąla, ją iškočioti ir padaryti žagarėlius.
Virti aliejuje.
Išvirtus žagarėlius pabarstyti miltiniu cukrumi.
Labai megstu varskes patiekalus, radau cia daug nauju dalyku, aciu, viksreli, jau seiles tista ;D
Vaje kiek skanumynu!!! Ryt skaniai pusryciausiu !
Aciu, Viksreli!! :-*
Aciu, Viksreli!! :-*