Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(Daiva R. @ 2015 05 15, 11:15)
O kokių augalų bus?  bigsmile.gif  Gal ir domina  ax.gif
Aš vėliau triūbą išimsiu ir įdėsiu kokosą su samanom apaugintą  smile.gif 
O apšvietimai mano akvariumuose gamykliški, tik dangčius apklijavau veidrodine juosta,kad kažkiek šviesos daugiau būtų...

turesiu daug:
Cryptocoryne pontederiifolia
Cryptocoryne aponogetifolia
Rotala h'ra
Taip pat turėtų likti daug Lilaeopsis Brasiliensis, bet šis turi įvairaus dumbliuko, jei jo nebijot galima turėt neblogą pievutę

Plius dar visokių įvairių, bet nežinau dar tiksliai kas atliks, nes vienam akvukui vizijos iki galo neturiu smile.gif

p.s kokio aukscio akvariumai, nes ta Cryptocoryne aponogetifolia bais didelė biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tuomce: 15 gegužės 2015 - 10:20
QUOTE(eliss @ 2015 05 15, 10:53)
Ne per senai keičiau daugiau nei pusę akvariumo vandens, mano trys klounai užsidaužė negyvai  į dangtį. Aš žinau, kad jie jautrūs, bet tokio dalyko nemačiau.

Filtrą valau akvariumo vandeny, kai keičiu vandenį. Nes žuvys pradeda labai žiopčiot paviršiuje, gal deguonies mažoka.

Lempos yra keistos ne kartą. Šita , turbūt, prieš 2 m. tada , kokio stiprumo reikėtų 74 l?

Pirmam puslapy Pradinuky viskas surasyta!! Jau aisku, kad neskaitei, o darai klaida po klaidos!! unsure.gif Maiteli zuvys turi suest per 5 minutes ir nelikt nei kruopelytes. (Samai irgi is bado nenudves; naaa karta savaitej galima jau uzgesinus sviesas juos tablete palepint). Tavo akvui reikalingas apsvietimas (su "akvariumine" lempa) yra 0,5W litrui. Ir 12 valandu sviest galima tik labai gerai uzsistartinusi, jokiu problemu neturinti akva. O jus persvieciat! Be to duodu prisikt iii (kur cia pas mane dar neprisikta? g.gif ), kad dar ir naturalios sviesos, jei ne tiesiogines saules gauna.
Chemijos (Tau reikia, kad naikintu zalia ir ruda dumblius) yra pardese ir su juom elgtis gan paprasta. Bet as propaguoju senovini rusiska Bicilinas-5. Cia antibiotikas. Sitas net cholera nugalabys ir grunta beveik isvalys. Ir pigesnis: i 2 eurus turetum tilpt, o Tavo litrazui 1 ampules tikrai uzteks. Tik vat gaut jo g.gif Kaune ir Jonavoj gaunam kioskuose kur rusiskus maisto papildus pardavineja. Pusiau is po stalo biggrin.gif
Zinoma jis kenkia ir lepesniems augalams ir zuvytems. Ir teliavimosi su juo daugiau negu su gatavu produktu. Bet nors uzmusk netikiu, kad ir tie super-duper vokiski vien tik dumbli musa biggrin.gif
Vanduo avansu blogas yra tik Palangoj ir aplink Birzus. Ukmergej geras lotuliukas.gif Tik kai normaliom salygom kas savaite po puse ir dar tiesiai is krano pili tai jau kaip ir daugoka. Normalu - 20-30 procentu.
O, kad zuvys dusta ir pakausiais dangti dauzo tai vai, vai blink.gif Ir dar kyla abejoniu ar deguonies uztenka? bigsmile.gif
Atsakyti
Tai man reik daryt taip:
pakeist gruntą arba seną išvirint( nors man jis nepatinka, siurbiant dugną labai daug išsimeta ir išmatos matos ant šviesaus)
pakeist lempą, 10 val laikyt įjungtą,
viską išvalyt,
augalus , turbūt, irgi mest lauk, nekaip atrodo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tuomce @ 2015 05 15, 12:18)
p.s kokio aukscio akvariumai, nes ta  Cryptocoryne aponogetifolia bais didelė biggrin.gif

Vienas 40cm kiti po 30cm aukščio.
Gal turit kažką tokio?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 05 15, 11:26)

O, kad zuvys dusta ir pakausiais dangti dauzo tai vai, vai  blink.gif  Ir dar kyla abejoniu ar deguonies uztenka?  bigsmile.gif

na jau, rašiau jog kartą pakeitus vandenį, ne pastoviai rolleyes.gif
Turiu chemikalo Algexit, man rekomendavo kaip geriausiai naikinantį 'barzdą'.

Filtro srovė nukreipta tiesiog į akvariumą, kaip dar deguonies padaugint?
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2015 05 15, 11:29)
Tai man reik daryt taip:
pakeist gruntą arba seną išvirint( nors man jis nepatinka, siurbiant dugną labai daug išsimeta ir išmatos matos ant šviesaus)
pakeist lempą, 10 val laikyt įjungtą,
viską išvalyt,
augalus , turbūt, irgi mest lauk, nekaip atrodo g.gif

NEBUTINA.

Užtenka:
perplauti su pačiu karščiausiu vandeniu, koks bėga iš krano.
Kadangi akvariumas bus neįsivažiavęs apšvietimas ne daugiau 8h.
Augalus apvalot kiek išeina ir atgal į akvariumą, nebent gausit daug naujų augalų. Visuose akvariumuose yra dumblių, tik jie arba bujoja, jei jiems palankios sąlygos, arba ne, jei laikomasi tvarkos ir nesusidaro palankių sąlygų. Niekada nesu išmetusi apdumblėjusių augalų. isivažiavus akvariumui jų nelieka. tad kantrybės ir tvarkos linkiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 05 15, 11:00)
O kam kepint - tik plaut.

Baikit tuos bajerius su siltu vandenuku!! Dumbliams praskalavimas pades kaip mirusiam magnetas. O vat kai orkaitej valandzike palaikai, tada jau ir praskalaut galima drinks_cheers.gif Tada jau visa zaraza (tiesa, ir ne tik zaraza) kazkur isgaruoja rolleyes.gif
Nauja irgi apsimoka kept: ka ten zinai is kur lenkai kase ir ar neapmyzo pries sufasuodami biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva R. @ 2015 05 15, 11:35)
Vienas 40cm kiti po 30cm aukščio.
Gal turit kažką tokio?

žemoki, na galima bus mažesniuosius ūglius susodint, tuomet.

Ne vyšnios netiriu, pas mane biški "prabangesni" augaliukai, man vyšnia per greit augantis augalas užturbintam akve smile.gif
Papildyta:
QUOTE(arvydas. @ 2015 05 15, 11:43)
Baikit tuos bajerius su siltu vandenuku!! Dumbliams praskalavimas pades kaip mirusiam magnetas. O vat kai orkaitej valandzike palaikai, tada jau ir praskalaut galima  drinks_cheers.gif  Tada jau visa zaraza (tiesa, ir ne tik zaraza) kazkur isgaruoja  rolleyes.gif
Nauja irgi apsimoka kept: ka ten zinai is kur lenkai kase ir ar neapmyzo pries sufasuodami  biggrin.gif

pats baik su tuo kepinimu biggrin.gif užtenka su labai karštu vandeniu. o plius dumbliai ar taip ar taip atsiras ar kepei ar ne wink.gif
Atsakyti
Na , dėkui už pagalbą 4u.gif Reikia užsiimti rimčiau, nes tai laiko nėr, tai kiti reikalai rolleyes.gif
Va kas dėl augalų, tai pas mus jų nerasta, neveža, o jei ir būna vienas, tai kaina kosminė. Tenka pirkt kitur.

Beje, gal kas galit pasidalinti augalais, 'papigiai' kaip sakant blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2015 05 15, 11:36)

pas tave rudadumblis. ko gero tai lengviausiai išnaikinamas dumblis. jei srove judins akvariumo paviršiaus vandenį- deguonies bus daugiau.
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2015 05 15, 11:36)

blink.gif Nesupratau blink.gif O tai mudu abudu su barzdom? bigsmile.gif Tada geriausiai skutimosi peiliukas padeda! Tavo akve barzdos nerasta schmoll.gif Barzda yra diatominis dumblis, o Tau reikia naikint paprasta zaliadumbli, prie kuriu priklauso ir rudasis; o sito pas Tave nors vezimu vezk biggrin.gif
Gydant akvariuma (beje, ne tik akvariuma) reik pilt ne to KA TURIU, o tai, KAS GYDO! drinks_cheers.gif
-------------------
Surasyk ka nutarsi daryt. Bicilino panaudojimo instrukcija jau esu rases (vos ne savaitei darbelio gaunasis), bet pasikartosiu jei reiks. Ir liaukis pilt visokius pagerintojus, patresejus, neutralizatorius, lokalizatorius, maista saukstais bei visokius kitokius sudus!! AKVARIUMAS - GYVAS DAIKTAS!!!
Daugiau tai vargu ar per atstuma ka bepatarsim g.gif
Niu gal dar komplektuka startiniu augalu galesim priburt. Tik as i kaima vaziuosiu panasiai link Joniniu (norejau pasakyt Vandiniu ir Arvydiniu biggrin.gif ), tai teks pasitelkt kantrybe ir dovanas priimt kazkur pakeliui 4u.gif
Atsakyti
Nereikia šitaip nervintis 4u.gif
man žinovas rekomendavo tą chemiją nuo visokių dumblių, tai buvo prieš kelis metus, nežinau, gal dabar kas naujo yra.
O tai čia ne barzda?
user posted image

Tai sakot, šamukam užteks kartą į savaitę tablečių?
Atsakyti