Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(Daiva R. @ 2015 05 15, 10:14)

gausi velniu už tą kičą biggrin.gif trauk pilką triūbą iš vienos ir ale koralą iš kitos akvos lauk iš akvos biggrin.gif tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tuomce: 15 gegužės 2015 - 09:39
Malonu, kad yra norinčių padėt 4u.gif

Vandens keičiu mažiau nei pusę akvariumo, man gaunasi du "bliūdai". Kiek įmanoma, gruntą nusiurbiu. Įjungiu lempą 7 ryte, išjungiu apie 9-10 vakaro.
Pats gruntas buvo išvalytas, jei neklystu , rudenį, ir vanduo beveik visas pakeistas. Matot, kaip atrodo unsure.gif
Gerai, gal per daug skamba "žiupsnelis" smile.gif mažiau dedu, sakykim ant šaukštelio galo šiek tiek. Aš jau taip galvojau, kad mažai dedu g.gif
Jei augalus mirkyt, kokioj chemijoj? aš išvis noriu juos išmest, nu baisiai atrodo, ir visus akmenis, viską išmest ir pakeist.
Gal nitratų kokių vandeny daug, reik pamatuot g.gif nedariau tokio dalyko.
Atsakyti
QUOTE(Tuomce @ 2015 05 15, 11:35)
gausi velniu už tą kičą biggrin.gif pilką triūbąiš vienos ir ale koralą iš kitos akvos lauk iš akvos biggrin.gif tongue.gif

Triūba keramikinė, nieko kito neradau kolkas, o kokosą vyras delsia pjaustyt. Reikėjo slėptuvės krevetėms, kitaip gali nesiporuot... O ten panašu į koralą, bet ten akmuo toks natūraus.
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2015 05 15, 10:36)
Įjungiu lempą 7 ryte, išjungiu apie 9-10 vakaro.
Pats gruntas buvo išvalytas, jei neklystu , rudenį, ir vanduo beveik visas pakeistas.

Tai gal po to restarto ir prisidaret "vaizdu". Turbut paprasciausia butu dabar grunta pakeist ir nauju augalu prisodint, tik pradziai greit bujojanciu.
Ir sviesa per ilgai, uztektu 10val.
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 05 15, 10:29)
Ar tikrai gruntas geras, ne per smulkus  unsure.gif ? Nes jei jau daryt visiska restarta, gal
geriau grunta keist uzuot virinus?

Is ko patys akmenukai padaryti gal siek tiek itartinoka, bet frakcija normali. Bus 3 mm vidurkis, tai beveik viskam tinkama lotuliukas.gif
O naujo ka, kiba nereiks plaut ir kepint? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2015 05 15, 10:36)
Malonu, kad yra norinčių padėt 4u.gif

Vandens keičiu mažiau nei pusę akvariumo, man gaunasi du "bliūdai". Kiek įmanoma, gruntą nusiurbiu. Įjungiu lempą 7 ryte, išjungiu apie 9-10 vakaro.
Pats gruntas buvo išvalytas, jei neklystu , rudenį, ir vanduo beveik visas pakeistas. Matot, kaip atrodo unsure.gif
Gerai, gal per daug skamba "žiupsnelis" smile.gif mažiau dedu, sakykim ant šaukštelio galo šiek tiek. Aš jau taip galvojau, kad mažai dedu g.gif
Jei augalus mirkyt, kokioj chemijoj? aš išvis noriu juos išmest, nu baisiai atrodo, ir visus akmenis, viską išmest ir pakeist.
Gal nitratų kokių vandeny daug, reik pamatuot g.gif nedariau tokio dalyko.

pakeiskit didesne dali vandens, nusiurbkit gerai grunta, nebemeskit jokiu tableciu.
Sviesą laikykit max 8h- geriausiai nusipirkit taimeri apie 3€ kainuoja. per ilgai deganti sviesa irgi daug prisededa bujoti + zuvu perserimas, kai maisto atliekos puna.

hgalit daryt restarta, galit ne. jei nedarysit, tai saziningai nusiurbkit dugna, pakeiskit 2/3 vandens ir sumazinkit apsvietimo laiką. Taip pat neaiski filtro prieziura. kada valot, kaip valot.

jei darysit restarta- tai grunta užteks perplauti karstu vandeniu, nereik ten jo kepint.
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 05 15, 10:40)
Tai gal po to restarto ir prisidaret "vaizdu". Turbut paprasciausia butu dabar grunta pakeist ir nauju augalu prisodint, tik pradziai greit bujojanciu.
Ir sviesa per ilgai, uztektu 10val.

ne ne, ilgą laiką taip atrodo, ar su gyvais, ar negyvais augalais. Mėtytis pinigais negaliu, reik rast dumblių priežastį.

Beje, mano šamukai ,Platydoras, dideli, naktiniai, kaip jie be tablečių.
Atsakyti
del pasvietimo ir dumblio galiu atsakyt is patirties, perdego didziajam akve 2 is 6 lempu, tai tada dumbliai ir uzpuole. pakeitem lempas, sutrumpinom laika, bei suintensyvinom kad daugiau laiko degtu visos- augalai atsigauna, dumbliai traukiasi.

labai yra svarbu kad apsvietimas kai yra silpnas nedegtu ilga laiko tarpa. taip pat tikiu kad per tuos 6 metus, ne karto nepakeitet lempu, o su metais ju apsvietimo intensivumas mazeja, butina jas laikas nuo laiko pakeisti.
Papildyta:
QUOTE(eliss @ 2015 05 15, 10:46)
ne ne, ilgą laiką taip atrodo, ar su gyvais, ar negyvais augalais. Mėtytis pinigais negaliu, reik rast dumblių priežastį.

Beje, mano šamukai ,Platydoras, dideli, naktiniai, kaip jie be tablečių.

ne gyvu augalu bus dar prasciau, nes nieks nesuvartos to s nuo zuvu kaliu ir nesuesto maisto. sekit forumus, daznai buna dovanojama, greit augancio "sieno"

kuo daugiau augalu- tuo stabilesnis akvariumas bus!
Atsakyti
Ne per senai keičiau daugiau nei pusę akvariumo vandens, mano trys klounai užsidaužė negyvai į dangtį. Aš žinau, kad jie jautrūs, bet tokio dalyko nemačiau.

Filtrą valau akvariumo vandeny, kai keičiu vandenį. Nes žuvys pradeda labai žiopčiot paviršiuje, gal deguonies mažoka.

Lempos yra keistos ne kartą. Šita , turbūt, prieš 2 m. tada , kokio stiprumo reikėtų 74 l?

Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 05 15, 10:43)
O naujo ka, kiba nereiks plaut ir kepint?  bigsmile.gif

O kam kepint - tik plaut.

QUOTE(eliss @ 2015 05 15, 10:46)
Mėtytis pinigais negaliu, reik rast dumblių priežastį.

Metytis ir nereik, "sienas" skelbimuose buna papigiai arba uz sokolada..o dumbliu priezastis viena nebus...visas kompleksas niuansu.

QUOTE(eliss @ 2015 05 15, 10:53)
Šita , turbūt, prieš 2 m. tada , kokio stiprumo reikėtų 74 l?

Lempas kas metus reiktu keist..jus ten didesnio stiprumo neidesit, nei esama 15 w..reiktu prikombinuot antra, bet tai jau islaidos... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2015 05 15, 10:53)
Ne per senai keičiau daugiau nei pusę akvariumo vandens, mano trys klounai užsidaužė negyvai  į dangtį. Aš žinau, kad jie jautrūs, bet tokio dalyko nemačiau.

Filtrą valau akvariumo vandeny, kai keičiu vandenį. Nes žuvys pradeda labai žiopčiot paviršiuje, gal deguonies mažoka.

Lempos yra keistos ne kartą. Šita , turbūt, prieš 2 m. tada , kokio stiprumo reikėtų 74 l?

nuo vieno karto niekas nepasikeis, apkeitus didesne dali vandns po to reikia reikia sistemingos prieziuros, pradedant apsvietimo trukme wink.gif
o kompresorius yra atskirai? jei ne, tai kaip srove nukreipta? kadangi augalu beveik nera ir jei filtro srove silpna ir per filra ar atskirai nepaduodamas deguonis gali trukt oro. Taip pat ar pilate tokios pat temp vandeni is krano. kartais pora laipsiu skirtumas ypac keiciant ddeli dali vandens gali but prazutingas

apsvietimas gerai but kokie 36w, su stipresniu irgi reikia moket priziuret.
Papildyta:
QUOTE(Daiva R. @ 2015 05 15, 10:38)
Triūba keramikinė, nieko kito neradau kolkas, o kokosą vyras delsia pjaustyt. Reikėjo slėptuvės krevetėms, kitaip gali nesiporuot... O ten panašu į koralą, bet ten akmuo toks natūraus.

ta triuba reiktu kokiom samanom apaugint tada, labai jau aki rezia smile.gif Kiek matau esi vilniete, kai pertvarkinesiu akva man liks daug augalu, gal domins? nera jie pradinuku augalai, bet jei ne vienas namuos akva, pakankamas apsvietimas, kai kas turetu augti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tuomce: 15 gegužės 2015 - 10:07
QUOTE(Tuomce @ 2015 05 15, 12:06)
ta triuba reiktu kokiom samanom apaugint tada, labai jau aki rezia smile.gif Kiek matau esi vilniete, kai pertvarkinesiu akva man liks daug augalu, gal domins? nera jie pradinuku augalai, bet jei ne vienas namuos akva, pakankamas apsvietimas, kai kas turetu augti smile.gif

O kokių augalų bus? bigsmile.gif Gal ir domina ax.gif
Aš vėliau triūbą išimsiu ir įdėsiu kokosą su samanom apaugintą smile.gif
O apšvietimai mano akvariumuose gamykliški, tik dangčius apklijavau veidrodine juosta,kad kažkiek šviesos daugiau būtų...
Atsakyti