Sveiki visi, turbūt jau pamiršot mane ir mano siaubo akvariumą Tai dabar gera žinia - dumblių nebėra, augalai pradeda po truputį atsitiest Šiandien skaliariją vieną ištraukėm ( Aišku negyvą ) ... Neėdė kelis mėnesius ir numiro . Bet negana to prilipo kita bėda, nes skaliarai ir botijos klounai pradėjo niokoti, griaužti akvariumo augalus . Atrodo ne itin gražiai , gadina akvuko visą vaizdą. Padėkite, kaip kovoti su tokiu blogu žuvų elgesiu?
AIRA,visai jau malonesnis akiai vaizdelis. Matos, kad dumblinyko etapas lyg ir baigėsi ir vandenėlis skaidrus. Augaliukai tik dar nerodo didelio noro augti. Priekyje įsodinta kriptakorina ar ne per giliai užpilta gruntu? Nuotraukoje lapelis ant pačio stiebo viduriuko, tai gerai neinžiūriu, bet toks įtarimas kilo. Pasižiūrėk, jei per daug užpilta viršūnėlė, tai gali taip ir skursti-neaugs. Galėtum dar tų kriptų ir daugiau pasisodinti-užsipildytų apatinė augalų zona. Yra gražių ir tamsiai bordo, lyg persirpusi vyšnios spalva, labai gražiai kontrastuotų su žalialapiais smulkesniais aukštaūgiais augalais. Dabar kriptakorinų pilna turguje nusipirkti ir nebrangiai. Jei turi galimybę-pasižvalgyk.
-----------------------------------
Kaip tokiam karštyje laikosi visų akvai? Aš vos aukštelninka vakar neapsiverčiau, kai 19 ltr. akvuke pamačiau +33. Tuoj šildytuvą nereguliuojamą išjungiau, akvariumo stiklinį dangtį nuėmiau, pora puodelių vėsaus vandenėlio įpyliau. Šiandien per karštymetį jau tik +28. Didžiajame akve viršus atviras, gerai vėdinasi, tai nors ir veikia šildytuvas-tik +26
------------------------------------
Nusipirkau 4 pecilijas: dvi ridikėliai, dvi trispalvės, bet visi keturi patinai. Reiks kitą šeštadienį važiuoti pas tą patį dėdulę patelkų.
------------------------------------
Išgirdau iš pažįstamo akvariumisto tokį nelaimingą pasakojimą-gal ir jums pravers. Pradėjo į jo butą pro grindų ir sienos sujungimą lysti skruzdės. Na, žmogelis pripurškė chemijos ir laukė darbo vaisių. O tos chemiškai patobulintos skruzdės nurėpliojo į jaunų geltonųjų skaliarų auginimo akvą atsigerti. Kadangi labai nebegalingos buvo, tai prikrito pas skaliariukus, o šių banda juos sulapnojo. Ryte, žmogus, rado daug augintinių išgaišusių. Štai koks nelaimingas atsitikimas.
Mažajam 19 ltr. vasarą tenka per daug saulės pavakariukais. Stiklai staigiai pažaliavo, net ant anubio vėl atsirado dumblio. Pradėjau vėl pilti acceleratorių ir akvos stiklus užtamsinu nuo lango pusės.
Reiks ir mažajam tvarką daryti, kai naujam didžiajame žoles susodinsiu.
Parsitempiau 4 trispalvius skaliarus, bet tokius keistus-pelekai trumpi ir užapvalinti, o ne smailūs ir ilgi. Man jie primena drugelius, dar tokių nebuvau mačius. Kartu parsinešiau ir atiduotą mėlyną guramį patiną, kad patelka neliūdėtų viena. Šis iš kart namus atpažino ir kavalieriaus pareigų ėmėsi. Nusipirkau ir didžiulį echinodorusą į naują akvą, tik dar palikau pas senuosius šeimininkus, nes neturiu kur įsodinti.