Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(evora @ 2015 06 29, 23:27)
Aš problemą sprendžiu taip:
Man mielesni gyvi padarai, nei baldai ar prestižiniai daiktai-štai viskam ir atsiranda vietos.

Jei jau paleidinesite nauja akva,ar nenoretumet isbandyti jura?
kaiptik yra keli patrauklus skelbimai Siuo metu smile.gif jura tai labai idomu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo looo: 30 birželio 2015 - 10:02
gal yra kas su juriniais. Dovanoju veslia sakele gorgonarijos. skubiai!
Atsakyti
QUOTE(looo @ 2015 06 30, 09:46)
Jei jau paleidinesite nauja akva,ar nenoretumet isbandyti jura?
kaiptik yra keli patrauklus skelbimai  Siuo metu smile.gif jura tai labai idomu smile.gif

Ačiū už pasiūlymą 4u.gif
Į naujajį akvą persikels senojo 109 ltr. akvos gyventojai: skaliarai, platidorai , perliniai ir marmuriniai guramiai. Dar žadu dėl spalvos ir plaukiojimo zonos, apgyvendinti ryškių pecilijų. Buvo kardonešiai, bet su jais per daug problemų-tai lytį pakeičia, tai patinas užvaiko konkurentą, tai patelka nuo dažno veisimosi nusibaigia.
Jūrinis thumbup.gif , bet patirties neturiu, o ir labai brangu viską nuo pradžių pradėti. Ne mano finansinėm galimybėm. Be to 2 akvų man ir užtenka, daugiau nelabai ir laiko būtų prižiūrėti, nes dažnai visokių darbų turiu savaitgaliui. Nors, jei norėčiau, dar 3, o gal ir 4 daugiau kaip 100 ltr. akvas laisvai rasčiau kur patalpinti. Laikyti daugiau norėčiau, bet laikas ir į protą ateiti. Juo labiau, kad beveik visokias žuvis ir esu laikiusi, išskyrus pastarąjį dešimtmetį atsiradusias pardavime naujesnes.
Atsakyti
pas visus 1ma mintis del jurines akvos kad labai brangu smile.gif is tikruju galima padaryti visai nebrangiai, mini jura, su aktinija ir klaunais., ir kainuos vos vos daugiau nei gelo prieziura. prisides tik druska. aisku norint rifo, ten daugiau zabovos. BET stebeti koralu gyvenima, tos pacios nelepuos aktinijos yra labai idomu, kelis kart idomiau negu juriniu zuvu. o del kainos keleta pavyzdziu.
http://www.skelbiu.l...a-21511053.html
sitas jau rimtesnis. del aparatu.
http://www.skelbiu.l...s-21483887.html

jei turesit kl, del prieziuros klauskite. bet tesiog pagalvojau, gal vietoj to antro, bus idomu pasileisti jura smile.gif
Atsakyti
QUOTE(looo @ 2015 07 01, 12:14)

Parodykit savo akvariumą ir papasakokit apie jį. Aš internete vis pasižiūrinėju jūras, bet mintis apie įsirengimą baisi kažkaip...
Atsakyti
Sveiki visi,

Temos pabaigai mano vaizdelis smile.gif
akva jau "miegojo" ir kai įjungiau šviesas fotkinimui žuvys išsigando, išblyško ir išsislapstė.. gal nebus aukų....

user posted image

Prašau priminti koks prisijungimas prie mūsų bendro albumo "fotki" portale.
Atsakyti
QUOTE(giege @ 2015 07 01, 22:37)
Parodykit savo akvariumą ir papasakokit apie jį. Aš internete vis pasižiūrinėju jūras, bet mintis apie įsirengimą baisi kažkaip...

oj vienu upu taip apie jurini akvariuma nepapasakosi. pigiausia (pabandymui) aisku visada perimti/pirkti gatava/naudota sistema. geriausia, pigiausia pabandymui- paprasciausia pvz su nemo zuviukais ir kokia aktinija. -ta skelbima kur ikeliau pirma kur pigesnis uz ~5oolt. manau cia tobula sistema susipazinumui su jura. ko jai reikia islaikymui : druskos. (reikes pvz kas savaite uzmaisyti ir pakeisti 10% vandens) arba reciau bet didesni kieki. taipat osmosinis vanduo. bet sita manau gerai ir gelam. na dar tokiam turiui neblogai butu pakabinti filtra specialu ~150-200lt-naujas. aisku koralu laikyti apart labai nesudetingu negalima bus. nes reikalinga geresne vandens kokybe.
'
na o toliau jei uzsikabliosite, reikalinga iranga : bengomusiai-strimai (aparatai kurie judins vandeni), aparatas kuris pasalina baltimus (kakus)-skimeris. akvariumas su spec patogia parsipilimo sistema dumblynas na ir kita iranga. -cia jau galite kisti $ kiek kisene leidzia. vaizdas bus daugmaz toks (cia ne mano akvariumas)
user posted image

na o mano akvariumas sitas. bendras vandens turis apie 300ltr. turiu ivairiu koralu ir zuvu. aiksu nera toli grazu tobulas, yra problemu su parametrais, atitinkamai kaikurie koralai nelabai gerai jauciasi ir t.t.
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

galima daryti akvariuma tik juriniu zuvu. tada praktiskai isvis be problemu, tik vanduo + druska. na plius dar keleta aparatu.

jei bus idomu duosiu nuoroda kur galima bus daugiau pasiskaityti ko reikia ir t.t.
Atsakyti
looo, nuotraukos akvos vaizdelio nerealios thumbup.gif
Visai kaip pasaka nutolusi nuo mūsų akvų džiunglinių realizmų. Labai gražu, ne mažiau įdomu.
Ir kokiam meste ar kitoj vietovėj gyvena šis stebuklas, nes nuorodos prie tavo niko neradau. g.gif
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2015 07 02, 15:32)
looo, nuotraukos akvos vaizdelio nerealios thumbup.gif
Visai kaip pasaka nutolusi nuo mūsų akvų džiunglinių realizmų. Labai gražu, ne mažiau įdomu.
Ir kokiam meste ar kitoj vietovėj gyvena šis stebuklas, nes nuorodos prie tavo niko neradau. g.gif

Esu is Vilniaus. Na tai sakau, zodziu galima rasti varianta ir uz nekosmine suma. -Svarbu kad noras dometis butu. Musu visi draugai irgi kai isgirsdavo jura-visiems iskart skaiciukai pries akys kad 10-20-30t lt. Aisku betkuriame hoby gali pasiekti tokiu sumu, bet cia jau nuo mandrumo. Pradeti galima ir su 100eu. Aisku tai minimumas.

Ikelsiu veliau daugiau foto. O kas uzkibs rasykite į az, duosiu linkus kur issamiau aprasyta apie juru irengimus.

O seip galite klausti kas domina.
Atsakyti
QUOTE(looo @ 2015 07 02, 13:43)

Akvariumo vaizdai super. Visos tos ryškios spalvos.

Gal kada nors pribręsiu tam (bet ieškočiau už tinkamą kainą naudotą Aquael reefmax).
Atsakyti
Pritariu, kad kaip iš kito pasaulio nuotraukos thumbup.gif Mes čia balutes turim, o čia jūra atsirado mums akims paganyti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kubilina @ 2015 07 01, 22:11)

Prašau priminti koks prisijungimas prie mūsų bendro albumo "fotki" portale.

Įeinam į fotki.com albumus. Mūsų albumiukas vadinasi-AguariumForum
Atsakyti