Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(Superduktė @ 2015 06 26, 23:03)
Supratau dėl krevečių. smile.gif Vyrutis labai nori krevetukų, bet tam turim atliekamą 44 l akvariumą. Galės panaudoti. Beeeet iš kitos pusės, skaliarai dar jauni, o akvariume tankiai augaliukai auga, maž pasislėptų?  blush2.gif  ax.gif  O kaip likęs mano norimas planelis? Ar nebūtų labai fail?  doh.gif

Manau,kad skaliarai liks be savo grožybių jei gyvens kartu su papūgėlėm schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva R.: 26 birželio 2015 - 21:13
QUOTE(Superduktė @ 2015 06 26, 21:03)
Supratau dėl krevečių. smile.gif Vyrutis labai nori krevetukų, bet tam turim atliekamą 44 l akvariumą. Galės panaudoti. Beeeet iš kitos pusės, skaliarai dar jauni, o akvariume tankiai augaliukai auga, maž pasislėptų?  blush2.gif  ax.gif  O kaip likęs mano norimas planelis? Ar nebūtų labai fail?  doh.gif

Jei gerai įžiūriu, tai plaukios ir minorai. Šie labai judrūs ir nerekomenduojama laikyti su ilgapelekėm lėtesnėm žuvim. Skaliarai ir guramiai gali būti apskabyti.
Atsakyti
QUOTE(looo @ 2015 06 25, 17:09)

Kas ten per gyventojai? Gal galima ir viso akvariumo nuotrauką.
Atsakyti
QUOTE(Daiva R. @ 2015 06 26, 15:01)
O iš ko sprendžiat?  g.gif Įdomu pasidarė...

QUOTE(waidoshele @ 2015 06 26, 19:56)
Man irgi idomu del ko tokia nuomone.

Na, Dilma tu papugiuku laikius, tai ji aki atmusus..as pagal foto nieko nesprendziau, bet gyvai dazniausiai iskart matos...
O siaip tai tos uztrauktos zuvytes buna mazesnes nei koleges, smulkios, net "padziuvusios", nors seriamos gerai, sociai...

QUOTE(Superduktė @ 2015 06 26, 22:03)
O kaip likęs mano norimas planelis? Ar nebūtų labai fail?  doh.gif

Pritariu kolegem - tie minorai su papugelem gali bedu pridaryt..nu ir siaip jau mixiukas nemenkas... g.gif
Atsakyti
Aš ten norėjau raudonuosius fantomus pavaizduot, ne minorus. rolleyes.gif
Pulcher'iukus esu laikius su skaliarais ir viena ilgapeleke danija. Nekibo į atlapus nei vieni nei kiti, tai dabar sugalvojau kad vėl man jų reikia. g.gif
Atsakyti
O per kiek laiko papugele turi uzaugt iki normalaus dydzio?
Atsakyti
Šiandien nusipirkau nitritų testus. Po 3 savaičių nitritinis-avietinis akvas patapo gražios gelsvos spalvos. Nana akvukas- irgi viskas čiki. Pratestavau vandentiekio vandenį-labai nežymiai gelsvesnis nei akvariumuose.
Dabar turėsiu laboratoriją namuose ir nereiks lakstyti kažkur vandenėlio tirtis. Gaila tik augaliukų, per tuos nitritus apsuso visai. Ragalapiui nepatiko labiausiai-mėtė spygliukus kaip išmesta kalėdų eglutė. Po jo-valisnerija-stypso kaip gražesnės praeities griuvėsiai. O taip džiaugiausi, kad bus augalų priveista naujam akvai. Viskas apsivertė pagal niekšybės dėsnį.

Ampularijos vėl kokoną išperėjo, bet jau žymiai mažesnį. Matyt nusiplūkė besidaugindamos.
Atsakyti
Parsiveziau viena otocinclus affinis, gal nors sitas gyvens ir dumblius naikins smile.gif
Atsakyti
Mano naujojo akvos reikalai pasistūmėjo pirmyn. Šiandien pagal užsakymą darytą spintelę jau surinko. Grožiuosi, atsidžiaugt negaliu. Liepos 14 d. parvažiuoja ir akvariumas. Taip norėjau iškart po Mindauginių, bet nieko neišėjo-išlėkęs meistriux atostogauti.
Oi, kaip nekantru laukti.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2015 06 29, 14:53)
Mano naujojo akvos reikalai pasistūmėjo pirmyn.

Evora, pasidalik patirtimi, kaip sutalpinti kelis akvariumus ir dar kaktusus (šimtus) namuose.

Norėčiau dar vieno akvariumo, bet vat kur jį statyti?
Atsakyti
Sveiki, atsiprašau, kad rašau jums į temą savo skelbimą 4u.gif
Už simbolinę kainą arba didelį ačiū perleidžiam Anubias augalus ir ancitrusus (juodus, albinosinius, ilgapelekiai). Užaugo jaunimas ir nebetelpa mūsų akvariume. Kuo greičiau norėtume atiduoti.

Kaunas, Vilijampolė arba Draugystės g.
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Avėja: 29 birželio 2015 - 19:39
QUOTE(giege @ 2015 06 29, 18:54)
Evora, pasidalik patirtimi, kaip sutalpinti kelis akvariumus ir dar kaktusus (šimtus) namuose.

Norėčiau dar vieno akvariumo, bet vat kur jį statyti?

Aš problemą sprendžiu taip:

jei nėra akvariumui vietos-ją reikia padaryti. Tokiu būdu didžiajame kambaryje buvo išardyta sekcijos dalis-spinta. Iškeliavo ji į sūnaus uošviją-kaiman. Toliau rinkau sieną prie kurios statyti akvą. Atsižvelgiau į saulės šviesos kritimą, bendrą kambario vaizdą, stebėjimo poziciją nuo sofkelės, įėjimo...Tada vyko baldų perstumdymo operacija.

Dabartinis 109 ltr. akvariumas keliaus į šiukšlyną, nes jis jau tokia seniena, kad miegu ir sapnuoju, kaip kaimynus apipilu. Tad niekas nesikeičia-buvo 2 akvai ir liks 2 akvai. Naujasis tik bus 360 ltr.

Kaktusai tik atrodo, kad netelpa, bet paskui išmoksti taip juos sutalpinti, kad atrodo kambariai guminiai. Jiems bus skirtas apšiltintas, renovuotas balkonas, bet tam dar reik pataupyti. Gal po 2 m. ir įvykdysiu sukulentariumo idėją balkone. Tiesa apie 30 laikau darbovietėje, tai galimybės auginti daugiau prasiplečia.
Tarp viso šio gėrio dar gyvena dvi pūkės katės. Avarijų nebūna.
Tiesiog man mielesni gyvi padarai, nei baldai ar prestižiniai daiktai-štai viskam ir atsiranda vietos.
Atsakyti