QUOTE(tiutiute @ 2015 06 21, 19:45)
Arvydai- gal gali savo talmuduose paziureti kas per liga... kai zuvioko kunas pasidaro plonas plonas. ties pilvu. atodo kad nevalges butu (bet tikrai valgo ir pavalges). ir plaukti- kilti sunku zuviokui. ant vieno sono meta. sakau gal kur pasipesdami zuviokai susisprodino savo plaukiojimo pusle (jei taip imanoma)
Oi, buvau pramazines situos postus iki fotkiu. Tuoj paziuresiu. Manau rasiu, nes yra ir net labai panasi persisukusios zuvies fotke. Akyse matau!
Tik jei reiks rusisko gydymo recepturos - isterorizuokit mane siandien, bo ryt ilgam isvarom i kaima kur elektra dar neisrasta
QUOTE(arvydas. @ 2015 06 23, 10:24)
Oi, buvau pramazines situos postus iki fotkiu. Tuoj paziuresiu. Manau rasiu, nes yra ir net labai panasi persisukusios zuvies fotke. Akyse matau!
Tik jei reiks rusisko gydymo recepturos - isterorizuokit mane siandien, bo ryt ilgam isvarom i kaima kur elektra dar neisrasta
Aha, fotkes tai radau ir dab galiu pasakyt 2 panasiu ligu rusiskus pavadinimus; tai butu ixtiosporidoz, dar ixtiofonoz ir maziau panasu ixtioftiriaz. Kaip suprantu visu situ ligu sukelejas yra skirtingos infuzorijos.
Dar paziesiu mazesnese "evangalijose" tik itariu, kad jei talmude nera aprasymu,- ko gero tais laikais sitos visos ixtioligos nebuvo gydomos. Nooorsss yra su pradzia "ixtio" kurios gydomos ir visai nebrangiai
QUOTE(cile @ 2015 06 21, 20:00)
Ir as prie to pacio uzklausiu - kas gali but, kai zuvis eda, bet nepilneja, netgi ilgainiui kust pradeda , na ir po kurio laiko pas neptuna isplaukia...Jokiu isoriniu smurto zymiu ar parazitu nebuna...tieisog toks "uztrauktukas" palaipsniui "dziusta"...
Is esmes (jau mazuosiuose talmudeliuose), kad eda, bet tik kusta teradau tik virskinamojo trakto uzdegima. Papildomi simptomai turetu but paraudus sikine ir netradicinis sudas.
Sukelejas ir gydymas tas pats: ivairint maista!
Nekazka galiu pasakyt apie tas ixtioligas. Kai ner aprasymo ciort znajet turetu est jos ten ar ne??
Mazu galit serganciu zuvu fotkiu pametyt?
Is esmes dab praktiskai beveik tik pagal vaizda ir orentuojuos. Tada galeciau palygint.
Ir ziaunas padabokit!! Jei kas nors blogai su ziaunom,- is karto papildomai atsiras dar bent 2-3 galimos ligos. Bet juk nedundukes esat, kad ziaunu pokyciu butumet neaprasiusios?
QUOTE(arvydas. @ 2015 06 23, 11:01)
Aha, fotkes tai radau ir dab galiu pasakyt 2 panasiu ligu rusiskus pavadinimus; tai butu ixtiosporidoz, dar ixtiofonoz
Jo, tai sita liga ir bus! (Radau pas Alaxa).
Ju ira labai daug formu, bet liga ta pati, tik skirtingai vadinama. (Gali but net egzotine "Girtoji liga")
Tai jei jums atitiktu pavadinimai,- tada labai daug zinociau. Bet is esmes - serganciu zuvu utilizacija ir viso akvo apdirbimas su Bicilinu-5, kad dezinfekuotusis ir augalai. Nenustatyta vis tik infuzorija ar grybelis ja sukelia, bet bet kokia dafnia sugeba praryt spora ir paskui but suesta ir uzkrest sveika zuvi. Be to galimas ir uzsikretimas tiesiai per vandeni
Labai vertingom zuvytem yra megintas gydymas hipertermija. (Iki 40 C/ 12h). 10 proc. tikimybe, kad pasveiks, o 90, kad bus zuviene. (Tai cia tie 40 laipsniu tik auksinems zuvelems!!!)!!!