Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(vilaila @ 2015 06 10, 22:16)
Skysta anglis kažkada man ne tik dumblius, bet ir pusę augalų nukneckino... Ragalapiai ir valisnerijos ypatingai sureagavo. Dabar su CO2 jie jaučiasi puikiai... kas dvi savaites po kokį metrą ragalapio išmetu...

Laikinojoj sostinej (netoli Dainavos poliklinikos) yra mokanciu ragalapi ir isdalint ax.gif O kodel gi ne? bigsmile.gif Nebuk karve/egoiste drinks_cheers.gif
100 kilometru atvaziuoja zmogaus drauges is mano TV karikaturos flenciuku "pasisemt"; tik ragalapio bijau uz tai bent siuo momentu net neturiu, bet startui - pirmas augaliukas!!!
Dar xujova tai, kad visos zada parasyt ar flenciukai prigijo, bet kol neisprievartauji - taip nei viena(-as) ir neparase schmoll.gif
Gal nepergeriausiai prievartaunu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 06 10, 22:03)
Laikinojoj sostinej (netoli Dainavos poliklinikos) yra mokanciu ragalapi ir isdalint  ax.gif  O kodel gi ne?  bigsmile.gif Nebuk karve/egoiste  drinks_cheers.gif
100 kilometru atvaziuoja zmogaus drauges is mano TV karikaturos flenciuku "pasisemt"; tik ragalapio bijau uz tai bent siuo momentu net neturiu, bet startui - pirmas augaliukas!!!
Dar xujova tai, kad visos zada parasyt ar flenciukai prigijo, bet kol neisprievartauji - taip nei viena(-as) ir neparase  schmoll.gif 
Gal nepergeriausiai prievartaunu?  g.gif

Kažkada dalinau, bet porą kartų gavosi taip, kad susidarė toks vaizdas, kad man labiau reikėjo juos atiduoti nei kažkam pasiimti... Dabar kažkaip toks didelis entuziazmas nublėso... smile.gif Jei reikės, Arvydai, tai galėsiu prišienautą gėrį atiduoti. Dominuoja ragalapis, valisnerijos, yvairaus plauko kriptokorinos ar kažkas tokio...
Atsakyti
QUOTE(vilaila @ 2015 06 10, 23:17)
Kažkada dalinau, bet porą kartų gavosi taip, kad susidarė toks vaizdas, kad man labiau reikėjo juos atiduoti nei kažkam pasiimti... Dabar kažkaip toks didelis entuziazmas nublėso... smile.gif  Jei reikės, Arvydai, tai galėsiu prišienautą gėrį atiduoti. Dominuoja ragalapis, valisnerijos, yvairaus plauko kriptokorinos ar kažkas tokio...

Man kanalizacija nuo tokiu gerybiu uzsikimstu, bet Cile dirba akvu krautuvelej tai tikrai moketu isdalint lotuliukas.gif
Jus te kaip nors susikontaktinkit, nes ismetinet... nu tikrai gailoka unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 06 11, 01:05)
Man kanalizacija nuo tokiu gerybiu uzsikimstu, bet Cile dirba akvu krautuvelej tai tikrai moketu isdalint  lotuliukas.gif
Jus te kaip nors susikontaktinkit, nes ismetinet... nu tikrai gailoka  unsure.gif

Tikra tiesa, išmest taip gaila, o atiduot NEMOKAMAI būna taip sunku, kad net nesinori terliotis... Aš pvz gyvenu Trakų raj. visad Vilniuj galiu perduot ar pasiimt, bet kažkodėl tai sudaro daug problemų verysad.gif Dabar turiu ričijos perteklių, net nežinau ar siūlyt kam schmoll.gif
Atsakyti
Parsiveziau kelias naujas pecilijas ir sraige neritina, tai sita uzlinko po 2 dienu sad.gif galvoju, kad greiciausiai nuo chemijos pries dumbli, gal uzvalge kokio paveikto. Vel teks issileist
Atsakyti
QUOTE(mirtingoji @ 2015 06 11, 01:56)
Parsiveziau kelias naujas pecilijas ir sraige neritina, tai sita uzlinko po 2 dienu sad.gif galvoju, kad greiciausiai nuo chemijos pries dumbli, gal uzvalge kokio paveikto. Vel teks issileist

Niu fakingshet aš 4 sraiges neritinas nusipirkau už 7€ ir visos padvesė doh.gif Dabar pievoj smarvę leidžia... Kodėl jos neišgyveno labai įdomu??? Buvo krevetyne, minštam vandeny, dvi prasmirdo, kitos dar rodė gyvybės ženklus, tad įleidau į paprsatą akvariumą, bet ir ten kojas kratė... Krč susinervinau konkrečiai...
Papildyta:
O dar CRS krevetę radau mirusią tai man išvis depresija verysad.gif
Ten joms reik 21-22 laipsnių temp. o kadangi vasara tai jau beveik iki 25 šoktelėjo, ką daryt? Yr koks šildytuvas-šaldytuvas? Ačiūūū drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva R. @ 2015 06 11, 00:48)
Tikra tiesa, išmest taip gaila, o atiduot NEMOKAMAI būna taip sunku, kad net nesinori terliotis... Aš pvz gyvenu Trakų raj. visad Vilniuj galiu perduot ar pasiimt, bet kažkodėl tai sudaro daug problemų  verysad.gif Dabar turiu ričijos perteklių, net nežinau ar siūlyt kam  schmoll.gif

Jo, yra toks dalykas, kad uzsisako augaliuku, o paskui tu jiems dar paskambink, susirask atvezk (PVZ i Ukmerges rajona) ir dar susodink uz cyza biggrin.gif Taip ir buna, kad kazka prisizadi, o paskum lyg akmuo Meilutytei po kaklu kabo mirksiukas.gif Nu, bet reikia kentet! Siuom atveju Cile - nepamainoma: siaip ar taip visa diena pardej kiurkso, o ir bliudu paciu visokiausiu daug turi lotuliukas.gif 4u.gif
------------------------
Saldymas? Amzinas ir neissprestas klausimas. Ledukai ir atsaldyto bambalio mirkymas. Praktiskai tuom ir apsiriboja visa "ismintis". Na as dar siulau jei tik imanoma akvui skersveji padaryt. Tada neprastai ir gan tolygiai krinta celcijai. Be to ir zaidimo maziau. Dar galima akva apvyniot skudurais, kad gautusi kazkas panasaus i termosa. Nakti gi temperatura pakenciama, o diena tas sutermosintas variantas ilgai neleis soktelt.
Daugiau, kad kazi ar yra koks nors burams ikandamas saldytuvas israstas? g.gif

Papildyta:
QUOTE(Daiva R. @ 2015 06 11, 02:12)
]
O dar CRS krevetę radau mirusią tai man išvis depresija  verysad.gif
Ten joms reik 21-22 laipsnių temp. o kadangi vasara tai jau beveik iki 25 šoktelėjo, ką daryt? Yr koks šildytuvas-šaldytuvas? Ačiūūū  drinks_cheers.gif

Jei cia Red Cery tai jos temperaturu ribas gan dideles turi. (Is lubu sakau, kad nuo 12 iki 28).
P.S. Daiva, linkiu, kad ten butu tik isnara! biggrin.gif 4u.gif biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(mirtingoji @ 2015 06 11, 00:56)

AXTUNG!! su tom turginem "neritinom". Jos vienas prie vieno kaip sraiges - darzo kenkejai, o pastarosios kokia diena turbut gali ir vandeny pabut. Tada jau nuskesta. Vat ir isduria "saziningi" pardavejai, o paskui jus lekiat dar ir testu darytis blink.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 06 11, 09:56)

Jei cia Red Cery tai jos temperaturu ribas gan dideles turi. (Is lubu sakau, kad nuo 12 iki 28).
P.S. Daiva, linkiu, kad ten butu tik isnara!  biggrin.gif  4u.gif  biggrin.gif

Papildyta:

AXTUNG!! su tom turginem "neritinom". Jos vienas prie vieno kaip sraiges - darzo kenkejai, o pastarosios kokia diena turbut gali ir vandeny pabut. Tada jau nuskesta. Vat ir isduria "saziningi" pardavejai, o paskui jus lekiat dar ir testu darytis  blink.gif

Ne cery... o CRS - crystal red shrimp. Tos lepios krevetkės doh.gif
Ir tikrai ne išnara ten buvo... Jau išnarų tai mačiusi aš biggrin.gif Lavoną atskiriu nuo išnaros thumbup.gif
Beja šian antrą lavoną radau blyn... Gal nuo vaistų planarijoms gydyti jos krist pradėjo...
Atsakyti
Nuo vakar vakaro pradėjo kristi ampulariukų desantas iš lizdo. Pritvirtinau po lizdu plastmasinį indelį nuo sūrelio ir dabar išsiperėjusios ten rėplinėja. Reiks surinkti visas ir kelti į 30 ltr. akvą atskirai auginti iki kondicinio dydžio. Gal viskas sėkmingai baigsis ir šį kartą platidorai naktipiečiams nesupuotaus.

----------------------

Dėl augaliukų. Ir man ranka nekyla išmesti perteklių, o dėti nėr kur. Bet aš naglai į akvų pardę nuvariau-gal jums reikia, man nebereikia? Ir dvi parduotuvės nuolat pasipildo mano žolikėmis. Atiduodu už ačiū. Kai man ko reikia-gaunu nuolaidas.
Dabar jau rečiau taip atsitinka, nes augaliukai naujam akvui želia ar kaip ragalapis-nerodo noro augti prie skysto CO2. Be to, nenoriu kitiems įkišti trimitininkėm sraigėm užperėtų augalų. Gana, kad pati tokią bėdą su kažkokiu augalėliu parsinešiau. Dabar, kaip šuva, turiu ką veikt-vis blusinėjuosi.
Bet ir man ranka niekada link šiukšlyno nešvystelna-gaila tokį gėrį išmesti.

Atsakyti
QUOTE(evora @ 2015 06 11, 09:20)
Nuo vakar vakaro pradėjo kristi ampulariukų desantas iš lizdo. Pritvirtinau po lizdu plastmasinį indelį nuo sūrelio ir dabar išsiperėjusios ten rėplinėja. Reiks surinkti visas ir kelti į 30 ltr. akvą atskirai auginti iki kondicinio dydžio. Gal viskas sėkmingai baigsis ir šį kartą platidorai naktipiečiams nesupuotaus.

----------------------

Dėl augaliukų. Ir man ranka nekyla išmesti perteklių, o dėti nėr kur.  Bet aš naglai į akvų pardę nuvariau-gal jums reikia, man nebereikia? Ir dvi parduotuvės nuolat pasipildo mano žolikėmis. Atiduodu už ačiū. Kai man ko reikia-gaunu nuolaidas.
Dabar jau rečiau taip atsitinka, nes augaliukai naujam akvui želia ar kaip ragalapis-nerodo noro augti prie skysto CO2. Be to, nenoriu kitiems įkišti trimitininkėm sraigėm užperėtų augalų. Gana, kad pati tokią bėdą su kažkokiu augalėliu parsinešiau. Dabar, kaip šuva, turiu ką veikt-vis blusinėjuosi.
Bet ir man ranka niekada link šiukšlyno nešvystelna-gaila tokį gėrį išmesti.

lotuliukas.gif Kiek laiko kabojo detis? Pora savaiciu? Mazu verta skelbt konkursa kas atspes kiek bus sraigyciu? As sakau 72! biggrin.gif Puse turetu isgyvent lotuliukas.gif
P.S. Mazoms ampuliarkems neprosal, kad zaliojo dumblio siek tiek butu.
--------------------
Aha, ir as kazkada buvau daaaag kriptu i parde nuneses. Svaruteliu!! Taip didziavaus, kad pas mene trimitininku nera... O mergina tik pyst i "bliuda" kur praktiskai vien trimitininkai... Eina naaa..mas kaip susinervinau verysad.gif biggrin.gif
--------------------
Daiva, kas per vaistai nuo planariju? Pas manes krevetyne pora mazu gupkiu plaukioja tai kirminu anei "blusyciu" nebesimato, bet kad ju yra tai nei sekundes neabejoju
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 06 11, 10:39)
Daiva, kas per vaistai nuo planariju? Pas manes krevetyne pora mazu gupkiu plaukioja tai kirminu anei "blusyciu" nebesimato, bet kad ju yra tai nei sekundes neabejoju

Gupkės nepadėjo išnaikint panarijų tai nupirkau vaistų Benibachi Planaria Zero, jau neliko planarijų, tai ir krevečių tuoj neliks blink.gif Keista, kad iškart pradėjus gydymą jos nemirė, o tik dabar praėjus kelioms savaitėms...
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 06 11, 05:56)
AXTUNG!! su tom turginem "neritinom". Jos vienas prie vieno kaip sraiges - darzo kenkejai, o pastarosios kokia diena turbut gali ir vandeny pabut. Tada jau nuskesta. Vat ir isduria "saziningi" pardavejai, o paskui jus lekiat dar ir testu darytis  blink.gif

Tai, kad ne turgines. Pirkau tikrai rimtoj parduotuvej, su ziburiu visam county geresnes nerasciau...
O ir kaina kaip zuvies - po 2.5...
Bet forumuose kiek skaiciau daugumai gaista. Nusipirksiu dar 1 uz poros savaiciu, kai vanduo atsisviezins.
Atsakyti