Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(evora @ 2015 06 02, 13:58)

----------------------------------------------------------

Aira, noriu paklausti-ar savo žuviukus šeri pastoviai tuo pačiu maistu (tik vienu), ar duodi keletą skirtingų. Na, pvz.;šaldytą, gyvą, dribsnius, vafliukus. Šamam žinau duodi tabletes.
Kodėl klausiu g.gif  Kilo tokia mintis, kad tavo skaliarai gal yra nepratę ėsti tokį maistą kaip tu šeri ir kokiu būdu šeri.
Neseniai parsinešiau perlinį guramį, tai plaukiojo apie šėryklą ir nemokėjo pasiimti gyvo maisto-matyt nešeriamas taip buvo. Nukritusį čiumpa, pats pasiimti nemoka. Dabar jau išmoko, bet ant dietos pasėdėjo, kol išmoko.

Ne,šeriu vienu maistu ir metu šamams tabletes. Seniau šėriau papildomai šaldytu,bet dabar nebe.Jei reikės ėdesio pavadinimo, parašykite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aira2 @ 2015 06 02, 15:38)
Ne,šeriu vienu maistu ir metu šamams tabletes. Seniau šėriau papildomai šaldytu,bet dabar nebe.Jei reikės ėdesio pavadinimo, parašykite    4u.gif

Reiskiu SUSIRUPINIMA, kad mazai kas mano meilei bepatarineja blink.gif verysad.gif
Atsakyti
Ko taip tylu? Ar mano skaliarų gedit? lotuliukas.gif

Šie dar gyvi, jau bistresni, bet dar silpni, nusikamavę. Pelekus jau statesnius laiko ir blaškosi mažiau, aktyviau, ramiau plaukioja.
Atsakyti
Karštis dar tik antra diena, o visus matyt išguldė, tai greičiausiai žiūri, kad jų akvariumai negaruotų, tai forumą pamiršo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nermalas: 03 birželio 2015 - 16:12
Gal kas norit piktu zuvu? bigsmile.gif MP bendradarbe viena akva naikina tai iesko kam fauna ibrukt. Jin mano, kad ten barbusai, bet is tikruju - ciklasoma sajica. Amerikos ciklai. (Is to akvo ir mano Zuvinas buvo gautas). Tiksliai nezinau kiek ju yra, bet sako "burelis". (Sian zmona turetu uzsirasyt telefa).
Pikti. Is mano mazo akviuko Zuvinas 4 draugelius (iskaitant ir mylima patele) ismete. Zalumos irgi tik pasvajot rolleyes.gif Veliau su afrikietiskais ciklais gyveno, tai pjautynes buvo permainingos ir non stop, kol Zuvina vis tik priveike afrikanu mase blink.gif
Turbut dykai atiduos, o pati akvariuma su iranga lygtais dar pasilieka: po atostogu kazka kitko darys.
Man buvo juokinga, kad vis imdavo augalus ir guodesi, kad pas juos neauga. Paskum man uz flora atveze savo "BARBUSU". Tai dar kol atrinkau kas prie ko... Bet, kad ne barbusai buvo aiskiau negu aisku biggrin.gif
Tiek pliuso, kad cia tikrai neatveztines zuvytes ir neprastai veisesi. ax.gif
Ai, Kaune tas akvas
Atsakyti
Sveiki, 4u.gif esu naujokė, turėjau akvariumą su plastikiniais augalais ir nedidelį. Dabar įsigijau didesnį (150L ~ 100cm/36cm/H50cm) dangtis Juwel fimos. Noriu bandyti pasidaryti kažką panašaus į pvz., gal kas gali man padėti ir išvardinti (pavadinimus) kokie čia panaudoti augalai? Ant šakų augalus tik dėti, ar su zilka dar galim aprišti, jei nesilaikytų?

Turiu įsigijusi akvariumui: skaldą juodą (2-5mm frakcijos), vidinį filtrą, šildytuvą, oro kompresorių + žarna 90cm. burbulų sienai daryti, termometras, šakų ir akmenų, fototapetas. Ar dar ko nors trūksta?

PVZ. g.gif
šio variantos augalus žinau
1var. - https://www.youtube....h?v=TM8A-LvbYBM

taigi kokie augalai čia pavaizduoti?
2var. - https://www.youtube....h?v=hTndI3A2rOQ
.........

Žuvis galvoju auginti: Raudonpilvė Papūgėlė - Pelvicachromis Pulcher kas dar tiktų prie šių žuvų? ir kiek siūlytumėte jų laikyti? dar įdėsiu savo 5kias gupijas ir du kardonešius į šį akvariumą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vysnia13: 05 birželio 2015 - 15:56
Vysnia13, pakomentuosiu 2 variantą:
Ant medžio šakų, lajai suformuoti, panaudota lyg ir ričija, tačiau nemanau, kad tai tinkamiausias variantas ir geriau rinktis kokią samaną. Pievai panaudota lyg ir Hemianthus callitrichoides, bet nesu visai tuo įsitikinęs.
Jeigu norite formuoti kažką panašaus į pateiktą pavyzdį, tai labiau tinka vienspalvis fonas (kiek supratau turite kažkokį margą). o ar tikrai nusiteikusi 6 savaitėm "sausam startui"? smile.gif
Be to tokiam variantui burbulų siena man visai nesižiūrėtų.
O ko reikia iš akvariumo reikmenų sprendžia kiekvienas savininkas, nes man šildytuvo neprireikė, tad jo neturiu nusipirkęs.
Atsakyti
QUOTE(Nermalas @ 2015 06 05, 18:31)
Vysnia13, pakomentuosiu 2 variantą:
Ant medžio šakų,

ten kai rodo medi, yra nuoroda i kita video "kaip padaryti bonsai" ir ten yra komentarai, juose ir parasyta kad buvo naudojama Riccardia Chamedryfolia. Tai kiek isgooglinau tai realiai maza pellia. (Riccardia chamedryfolia is a species of liverwort (common name: Mini Pellia or Coral Moss).

-------------
kaip visad viskas parasyta ir google visagale, tereik netinget pasiziuret, paieskot
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eri`: 05 birželio 2015 - 22:06
QUOTE(vysnia13 @ 2015 06 05, 17:50)
Žuvis galvoju auginti:  Raudonpilvė Papūgėlė - Pelvicachromis Pulcher kas dar tiktų prie šių žuvų? ir kiek siūlytumėte jų laikyti? dar įdėsiu savo 5kias gupijas ir du kardonešius į šį akvariumą.

Auginu Papūgėlių porelę biggrin.gif Tinka visokios žuvytės, bet jos gainios bet kuriuo atveju kitas žuvis, saugo savo teritoriją mirksiukas.gif Nieko blogo nepadaro, bet nuveja beveik visada.
Dar kai kuriuos augalus valgo blink.gif Pvz iš Pogostemon helferi liko tik šaknys unsure.gif
Atsakyti
Žiūrint antrą video man kyla klausimas, kaip supylus vandenį ir įjungus filtrą išsilaiko tie grunto kalneliai g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(kubilina @ 2015 06 06, 22:55)
Žiūrint antrą video man kyla klausimas, kaip supylus vandenį ir įjungus filtrą išsilaiko tie grunto kalneliai  g.gif  g.gif  g.gif

O kur tas video? bigsmile.gif Nors man vis kiek nerodys unsure.gif
Gaminant kopa gan geras budas is pradziu ja is organinio stiklo susilipdyt ir idet i keptuve su gruntu. Dalis karstu akmenuku plilimpa prie plasmases. Taip pavartaliojus galima "tikra" grunto kalna pasidaryt smile.gif
P.S. Turbut is kokias nors kitokias medziagas galima gruntu aplipdyt, bet dab greit nesugalvoju kokias. Gal plastilina? blush2.gif
Atsakyti
Pagaliau pabaigiau spausdinti didžiuosius savo popierizmus:karsta: ir galiu duot ataskaitą apie skaliarų išgyvenimą.
Nuostoliai: 2 patinai, 1 patelka-po savaitės galavimosi ir jau atrodė, kad vaizdelis gerėja. Paskutinis patinas, šiandien dar leisgyvis, ampularijų apipultas ir pribaigtas.
Išlikę: 3 patelkos.
Nieko gero nesitikiu. Tikriausiai rasiu ir tas greitu laiku nusibaigusias, nes vis gaudo orą paviršiuje arba tupi nusileidę į žoles. Nors ir ėda pakenčiamai, ir kraujosruvų neliko, ir plaukioja normaliai pelekus pastačiusios.

Konsultacijų su turgaus specais rezultatas-tik trūkčiojimas pečiais. Vienas pasakė -per maža 25 laipsnių temperatūra. Skaliaram rek 27-28.
,,Amanijoje" išgirdau-sukilo nitritai. Reik daryti testus.

Nu, reiks ištaikyti laiko ir maut kitą savaitę į tą ,,Amaniją'' su stiklainiuku vandens. Jau blyn darosi įdomu, kas ten pas mane akve- vanduo ar nuodai? g.gif

----------------------------------------------------------------

Ir kur visi plepiai dingo-šašlykus kepat sodneliuose ar žemes rausiat?
Atsakyti