Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(evora @ 2015 05 31, 14:43)
Ir pas mane mažajam akvuke 28 laipsniukai, bet , kad būtų mažiau, reik tada šildytuvą mesti lauk. O kambaryje tik 23 šilumos.

Pas jus tas krevetinis sildytuvas be termoreguliatoriaus?

QUOTE(kvyka @ 2015 05 31, 17:01)
Arvydas bana gal gaves? biggrin.gif

Jau nebe biggrin.gif bet gal zmona pagaliau prie rimtu darbu pristate lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 05 29, 21:57)
Kaip manot, ar nomalu 25 litru akve 30 neonu? FB diskusija uzvire, tai cia tipo labai norma  doh.gif  Ir tie kas sake, kad negerai is principo buvo isjuokti..tipo reik vandeni sviezint ir viskas o.k. is principo pardese taip ir buna ir viskas tikrai puse bedos  g.gif

Pas mane kai buvo 35l akva - laikiau 5 melynuosius neonus, tik jie nlb gražiai žiūrėjosi, neplaukiojo būreliu, o buvo lyg ir pasiskirstę teritorijom, plaukiojo kas sau. doh.gif g.gif
o 30 vnt i 25l manyčiau per daug ax.gif
QUOTE(kvyka @ 2015 05 31, 14:21)
ale ko tais mazai pripliurpet biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Jauciasi, kad Arvydo nelabai yra.

As pradzioj vandeni akvuke (25l) sviezindavau po 2k/sav (kol isivaziav). Dabar tik karta per savaite (savaitgaliais). Vasara automatiskai silciau gali buti, gali vandens temperatura pakilti. Logiskai mastant siltame vandenyje ir dar mazame turyje ne kazkaaaa ten turetu but. Kaip ten buna, a? Nors kita vertus mazesnes temp ir nepalaikysi vistiek. Bet gal atsviezinti vel po 2k/sav? As vis to rugimo bijau biggrin.gif

Keisdavau į 1-2 savaites kartą, o vasarą vėsindavau vandenį su 0,5l buteliais vandens, išimtais iš šaldymo kameros... smile.gif
Jei grunto neperdaug neturėtų būti rūgimo. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giekab: 31 gegužės 2015 - 17:02
QUOTE(cile @ 2015 05 31, 16:08)
Pas jus tas krevetinis sildytuvas be termoreguliatoriaus?

Ja, tas pats. Minoram, oto šamukam ir neonam galėtų ir 25 laipsniukų užtekti, bet kad nepamažinsi. Reiks pažiūrėt kaip vasarą bus. Rudeniop gal kokį kitokį šildytuvą reiks pasiieškot. Bet ar būna tokių mažučių. Nes didžiausią į 19 ltr. kišti nenorėčiau-ir taip vietos žuviukams ne prūdai.
Atsakyti
Tvarkau dabar akvą didįjį ir randu dideliausią ampularijų kokoną thumbup.gif
Tikėkimės išsiritusių ampulariukų nesuris platidorai per naktį kaip praeitą kartą. O gal, kai išsiris bandyti gaudyti po vieną ir atskiram akve auginti. Turiu dar vieną tuščią 30ltr.
Ar nieks nebandėt ( ar kur nematėt) pasidaryt gaudyklę išsiritantiems ampulariukams. Pakabinčiau, atėjus laikui visi plumpt į gaudyklę ir į naujus namučius. Nes kol sugaudysiu visus mažius pasklidusius po akvą, tai ir į pensiją išeisiu. g.gif

O ampularijų pareikalavimas nemažas-būtų urmu kur visas priduot. Man ir 5 dičkių užtenka.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2015 05 31, 18:38)
Tvarkau dabar akvą didįjį ir randu dideliausią ampularijų kokoną thumbup.gif
Tikėkimės išsiritusių ampulariukų nesuris platidorai per naktį kaip praeitą kartą. O gal, kai išsiris bandyti gaudyti po vieną ir atskiram akve auginti. Turiu dar vieną tuščią 30ltr.
Ar nieks nebandėt ( ar kur nematėt) pasidaryt gaudyklę išsiritantiems ampulariukams. Pakabinčiau, atėjus laikui visi plumpt į gaudyklę ir į naujus namučius. Nes kol sugaudysiu visus mažius pasklidusius po akvą, tai ir į pensiją išeisiu. g.gif

O ampularijų pareikalavimas nemažas-būtų urmu kur visas priduot. Man ir 5 dičkių užtenka.

Galima su britva nupjaut visa kokona, idet i muilines dangteli ir paleist pluduriuot. Tik issiritusius vis tiek reikia gaudyt, nes jie per laika isropos, bo jiems platidorai labai patinka biggrin.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 05 31, 18:15)
Galima su britva nupjaut visa kokona, idet i muilines dangteli ir paleist pluduriuot. Tik issiritusius vis tiek reikia gaudyt, nes jie per laika isropos, bo jiems platidorai labai patinka  biggrin.gif  tongue.gif

Sveiks, atsiradęs drinks_cheers.gif

Bandysiu konstruot kokią nors gaudyklę.
Ale, man labai indomu-kodėl tie platidorai negaudo trimitininkių sraigiukų? Neskanios? Per mažai mėsikės? Tų tai gyvas velnias akve. Vis renku, renku ir galo joms nėra. Dičkių jau nebėr, belikę tik nebrendylos, tai gal kaip nors pasiseks jų sumažinti. Užsiauginau į naują akvą gražuolius lotosiukus ir nimfoidą ,,Taiwan". O kai tos parazitkos atsirado, tai draiskalai iš tų mano grožių tik plaukioja.
Apsišviečiau forumuose, tai rašo, kad augalų neėda, o jei ėda, tai tik jau pažeistus lapus, nesveikus. Dalis specų rėkia, kad neėda, dalis, kad ėda. Man irgi kitų žolių neėda, bet lotosų giminę, tai desertui supunta ir ikriukus perina.
Atsakyti
laba, is karto atsiprasau uz svepla rasyma, rasau ne per kompiuteri. smile.gif tai va, turiu 100l akva, jame gyvena 3 skaliarai, 2 platydorai ir 3 ancitrusai. Apsodintas. Labai megstu pulcherius, perlinius guramius ir ternecijas. Ar nebutu perkrautas akvariumas, jei nusipirkciau pulcheriu kokius 2, kokius 2 ar 1 guramI? Kazkokios smulkmes del veiksmo dar gal...
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2015 05 31, 18:15)
Ja, tas pats. Minoram, oto šamukam ir neonam galėtų ir 25 laipsniukų užtekti, bet kad nepamažinsi. Reiks pažiūrėt kaip vasarą bus.  Rudeniop gal kokį kitokį šildytuvą reiks pasiieškot. Bet ar būna tokių mažučių. Nes didžiausią į 19 ltr. kišti nenorėčiau-ir taip vietos žuviukams ne prūdai.

Buna ju ir nediduku, va pas mus kazkuri laika ejo vos 15 cm ilgio/aukscio (neskaitantt to reguliavimo cypuko) Prodac firmos sildytuviukai akvukams iki 25ltr.
Atsakyti
QUOTE(Superduktė @ 2015 06 01, 09:53)
laba, is karto atsiprasau uz svepla rasyma, rasau ne per kompiuteri. smile.gif tai va, turiu 100l akva, jame gyvena 3 skaliarai, 2 platydorai ir 3 ancitrusai. Apsodintas. Labai megstu pulcherius, perlinius guramius ir ternecijas. Ar nebutu perkrautas akvariumas, jei nusipirkciau pulcheriu kokius 2, kokius 2 ar 1 guramI? Kazkokios smulkmes del veiksmo dar gal...

Jei man reiktų papildyti jūsų akvariumą, elgčiausi taip.
Nupirkčiau 2 pulcherius ir 2-4 perlinius guramius. Ir gal užtektų?
Ternecijų nepirkčiau, nes nepataria jų laikyti su ilgus ūsus ar pelekus turinčiomis žuvimis. O jų reiktų ne 2, o gražaus mažiausiai 6 būrelio. Būrelyje jos priekabiauja viena prie kitos, o būdamos tik kelios-susiranda kitų žuviukų paišdykauti. Dar nepirkčiau jų dėl formos ir spalvos-labai jau panašios į skaliarų. O ir perliniai guramiai panašios blankesnės spalvos.
Smulkmės negalite pirkti labai mažų žuvyčių, nes turite platidorus. Jie naktinei ir kokį apsimiegojusį mažylį tikrai gali suniamnioti. Netiks neonai, kardinolai... štai tokio dydžio žuvytės. Tiktų jų forma ir plaukiojimo aukštis, bet...galite turėti liūdnų pasekmių. O jei skaliarai jau pasiekę savo tikrąjį ūgį, irgi gali neoniuką apžioti. Pati to nemačiau, nebandžiau, bet jau prisiklausiau vieningų specų tokių pasakojimų.
Gal bandykite kelias ryškesnes pecilijas-jos būtų mažiausios iš visų akvos gyventojų, gyvavedės, gana ,,protingos' , ieško maisto žemai plaukiodamos, tad užimtų apatinę, vidurinę akvos erdvę.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2015 05 31, 20:09)
Apsišviečiau forumuose, tai rašo, kad augalų neėda, o jei ėda, tai tik jau pažeistus lapus, nesveikus. Dalis specų rėkia, kad neėda, dalis, kad ėda. Man irgi kitų žolių neėda, bet lotosų giminę, tai desertui supunta ir ikriukus perina.

Patys trimitininkai tikrai mieliau pirmiausia dumblius ir puvenas punta, bet jei pakeliui tokiu nepasitaiko... doh.gif biggrin.gif Labiau augalus visokios kudrinukes "bado".
Bet katuskes irgi slykscios ir ITIN (!) vislios. Taip, kad turek momeny: reiks gaudyt ne pusdieni, o 2 savaites!! (Tycia nerodysiu liezuvio, nes as Tave MYLIU wub.gif wub.gif ) rolleyes.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2015 06 01, 13:41)
Jei man reiktų papildyti jūsų akvariumą, elgčiausi taip.
Nupirkčiau 2 pulcherius ir 2-4 perlinius guramius. Ir gal užtektų?
...

4 guramiu butu per daug, manau uztektu ir vieno, ar tai zuvis kuriai reikia gentainiu? Apie ternecijas supratau. Pecilijos pabodusios, nebelimpa nors tu ka. O jei ileist ~5 raudonuosius fantomus? Labai simpatiski zuviukai. Mano skaliarai dar paaugliukai, platydorai irgi nera pasieke max dydzio.
Atsakyti
QUOTE(Superduktė @ 2015 06 01, 17:28)
4 guramiu butu per daug, manau uztektu ir vieno, ar tai zuvis kuriai reikia gentainiu? Apie ternecijas supratau. Pecilijos pabodusios, nebelimpa nors tu ka. O jei ileist ~5 raudonuosius fantomus? Labai simpatiski zuviukai. Mano skaliarai dar paaugliukai, platydorai irgi nera pasieke max dydzio.

Pas mane 109 ltr. akve 4 perliniai guramiai ir labai gražiai visa grupė atrodo. Jie plaukioja grupe, būna, kad išsiskirsto, bet ir vėl stengiasi kartu laikytis. Vienam bus tikrai liūdna, bent 2. Jie laikosi viršutinėje akvariumo dalyje.
R. Fantomai graži ryški žuvis, judri, turi būti būrelis, plaukioja viduriniam ir apatiniam akvariumo lygiuose. Mėgsta šešėlį, tad reikia gausiai žolinio akvo. Jų nesu auginusi, atsiliepimai, kad taiki. Jei labai patinka, bandykit rizikuoti, jei kabinėsis prie guramių ir skaliarų-nešit vėl į pardę ar kam atiduosit. Nepabandysit-nežinosit. Man jie labai panašūs į minorus. Šiuos, kai pirkau irgi visi sakė, kad geriečiai. O parnešus taip gaidį patvarkė, kad uodega ir pelekai gabalais išdraskyti buvo. Tas nė pasislėpt neturėjo kur. Teko gaidį skubiai evakuoti.
Atsakyti