Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(Daiva R. @ 2015 05 25, 07:29)
Matyt planarijos  verysad.gif

Gi neseniai cia buvo kalbeta, arvydas dalinosi patirtimi, tuomce apie gaudykles pasakojo. Kvyka turbut turejo kazka panasaus, ir atsikrate 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva R. @ 2015 05 25, 08:29)
Matyt planarijos  verysad.gif
Ką gi daryt? Jos man krevetes sunaikins  cray.gif

Planarijos. Krevetems jos nebaisios tik siaip slykscios. O naikint... turbut nesinaikina g.gif Bet ir blogo jos nieko nedaro; tuno sau grunte ir psio. Dazniau ryte ir tvarkant bliuda pasimato. Dargi siek tiek dumblius eda.
Kazkam sekesi gaugyt per i bonkute su masalu ikista siauda, bet as taio nei vienos nepagavau schmoll.gif
Reik bent viena maaaza zuvi ileist ir tada planarijos nebeislenda ax.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 05 25, 10:06)
Planarijos. Krevetems jos nebaisios tik siaip slykscios. O naikint... turbut nesinaikina  g.gif  Bet ir blogo jos nieko nedaro; tuno sau grunte ir psio. Dazniau ryte ir tvarkant bliuda pasimato. Dargi siek tiek dumblius eda.
Kazkam sekesi gaugyt per i bonkute su masalu ikista siauda, bet as taio nei vienos nepagavau  schmoll.gif
Reik bent viena maaaza zuvi ileist ir tada planarijos nebeislenda  ax.gif

Tai kad planarijos naikina krevetes, kodėl sakot, kad nebaisios jos?
Atsakyti
QUOTE(Daiva R. @ 2015 05 25, 09:11)
Tai kad planarijos naikina krevetes, kodėl sakot, kad nebaisios jos?

Pasakos. Jos net dar neplaukiojanciu krevetuku negali pagaut, tai kaip gi naikins? bigsmile.gif Praktiskai turbut visi krevetynai sito gerio pilni. Paprastuose akvuose irgi yra, tik nesimato, nes zuvys islindusias isrankioja.
Jos maitinas viskuo kuo ir krevetes ar zuvys, tai kas nukrenta i grunta - jau ju ir melaniju rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 05 25, 10:16)
Pasakos. Jos net dar neplaukiojanciu krevetuku negali pagaut, tai kaip gi naikins?  bigsmile.gif  Praktiskai turbut visi krevetynai sito gerio pilni. Paprastuose akvuose irgi yra, tik nesimato, nes zuvys islindusias isrankioja.
Jos maitinas viskuo kuo ir krevetes ar zuvys, tai kas nukrenta i grunta - jau ju ir melaniju  rolleyes.gif

Mačiau viena krevetei ant ūso užsikabinusi buvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva R. @ 2015 05 25, 09:24)
Mačiau viena krevetei ant ūso užsikabinusi buvo  g.gif

Tai cia atvirksciai: krevetes bando planarijom pasimaitint, tik nelabai ikanda biggrin.gif
Krevetes ir paduru (blusyciu) kiausiniais buna aplipusios, bet tai juk nereiskia, kad dafnios krevetkas eda? biggrin.gif
Atsakyti
Ankstesnėj temoj radau kaip gaudyklę pasidaryti, tik kokią mėsą įdėti? Žalią ar nesvarbu?
Dar kažkokių mini blusyčių tam pačiam krevetyne yra ir mini kažkokie kaip moliuskai blink.gif
Iš kur tiek velniavos?
Atsakyti
QUOTE(Daiva R. @ 2015 05 25, 11:29)
Ankstesnėj temoj radau kaip gaudyklę pasidaryti, tik kokią mėsą įdėti? Žalią ar nesvarbu?
Dar kažkokių mini blusyčių tam pačiam krevetyne yra ir mini kažkokie kaip moliuskai  blink.gif
Iš kur tiek velniavos?

Bent jau aš tai dėjau žalią mėsą, o kas ten per miniai dar gyvena, tai nepasakysiu.
O iš mėsų tai vištiena nepasiteisino, bent jau man ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva R. @ 2015 05 25, 12:29)
Dar kažkokių mini blusyčių tam pačiam krevetyne yra ir mini kažkokie kaip moliuskai  blink.gif
Iš kur tiek velniavos?

Visi gyviai tai nemokamas bonusas su augalais greičiausiai atkeliavo. Tik neskubėk keikti/prakeikti pardavėjo. Nes jeigu pas aną žmogų akvariume gyvena žuvys jis greičiausiai nei pats nežino, kad turi tokių gėrybių. Žuvys suvalgo matomus objektus, o kitam galima perduoti mikroskopinius ir va pas jus kai krevetyne nėra žuvyčių jie veisiasi ir pasidaro matomi.
Šiaip tai kiek domėjausi tie įnamiai nėra kenksmingi, tik estetinio grožio nepriduoda. Dažnas atsakymas į klausimą kaip naikinti juos - nieko nedaryti, kaip atsirado, taip ir dings...bet kad dingtų visiškai nenaikinant labai jau abejoju.

Tik bent jau plenarijas reiktų nugalėti, nes jos krevetyne priešai, jos naikina ikriukus (Čia vėlgi žinios iš interneto forumų).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kubilina: 25 gegužės 2015 - 18:06
Sveiki.
Vis dar Kariauju su manu kruopom. Nupirkau sildytuva ir nustačiau 28 laipsnius. Ar neisvirs mano zuvys? Gyvena neonai molinezijos Danijos gupijos samukas tas kur žarnos sviecias ir trintukas.
Atsakyti
Gaudyklė Planarijoms man nepasitvirtino schmoll.gif Pagavau tik kelias... Tikiuosi Gupijų mailius padės sumažinti šiuos padarus.
Atsakyti
Sveiki, ieskau neaukstu auganciu augaliuku? gal kas auginat ir galit pasiulyti. Man reiktu kad ju ilgis uzaugtu iki 20-25 cm.
Atsakyti