,,O ko jus ant tu LED uzkibot? Tipo maziau vietos uzima, maziau elektros jama ar kaip?
Butu gerai jei paskum parasytumet kas gaunas. Aisku, pagal viena/du akvus isvadu nepadarysi, bet vis sis tas ax.gif "
1) nes akvariume akivaizdžiai mažoka švieos ir kažką daryt reik.
2) 30l dangtyje kitką, ne led įmontuot, mūsų subjektyvia nuomone, sunkiau
3) nugis berniukai..visiems berniukams patinka leputės... tai db svarbiau, kad akvariumui būtų naudos
QUOTE(arvydas. @ 2015 05 19, 11:26)
O ko jus ant tu LED uzkibot? Tipo maziau vietos uzima, maziau elektros jama ar kaip?
Standartinė 25W, daug elektros - mažai šviesos;
T5 domintų, bet nerandu tinkamų arba nemoku ieškot iki 40 cm;
T8 randu tik 14 w, bet vienos mažoka, o dvi kažin kaip sutilptų į standartinį 40 cm dangtį (be to dar neperpratau jų pagaminimo principo ir brangoka); Čia bus antras etapas po to, jei nepasiteisins LED juostelės;
LED teisingai suskaičiavus lm ir spektrus, turėtų būt gerai, o ir sukonstravimas paprastas - tik maitinimą 12 V paduot
QUOTE(Corvus_Corone @ 2015 05 19, 13:10)
silta geltona dumbliam augint tinkama augalu gerai fotosintezei reikialingas raudonas ir melynas spektras.
placiau apie spektus: http://www.aquazoo.l...mas-lempos.html
QUOTE(Tuomce @ 2015 05 19, 13:23)
silta geltona dumbliam augint tinkama augalu gerai fotosintezei reikialingas raudonas ir melynas spektras.
Sudetingas straipsniukas ir nevisai tikslus/issamus (PVZ nera rusisku lempu zymejimo, o tokiu lempu musuose dar daaaug)
-------------------
Is TV dekoderiu biznio laiku atsimenu, kad spektre is viso nera raudonos, nors butent pagal raudona ir derindavom dekoderius, nes ten atseit yra visokiu spalvu (t.y. melyna, zalia ir geltona). Logiskai mastant net ir zalios galetu nebut, nes zalia gaunas sumaisius melyna su geltona
Tokia seka mastant pati tinkamiausia sviesa butu balta. (T.y. visos spalvos visu intencyvumu). Bet... Saulyte taigi akivaizdziai geltona! Baltos (kaip, beje, ir juodos (kada nera spalvu)) grynam pavidale gamtoj visai nera Uz tai biski abejoju tokiu greitu geltonos pasmerkimu Vizualiai saltesne spalva gal ir simpatiskiau atrodo, bet augalams ko gero nepakenktu ir siek tiek "saules".
Nu cia labiau mano samprotavimai. Vis tik reiktu tiket patirtim. Talmudas irgi akvariumo apsvietima kreipia i melynesni, bet ten ir kaitrine lempute kaipo papildoma pasvietima rekomendoja. Ai, rusu laikais kai elektra kainavo NIEKO, tai galima buvo belenkuo ir belenkiek blizgint
Šitą straipsnį įmečiau ant greitųjų, jis yra senas, ir matosi , kad Arvydas neskaitė pradinuko, nes pirmam puslapį nuoroda šita yra
Dabar yra naujesnių detalesnių straipsnių su spektrais, reikia tik dėdės google paklaust.
Dėl spektrų tingiu ir neturiu laiko dabar aiškinti ir diskutuoti, bet esme, kad tinka ir šaltai baltos lempos, ten yra visokio spektro, bet mūsų akys mato pagrinde baltą. Šviesoj iš saulutės irgi gaunam visko, bet akys mano pagrinde šiltai baltą, plius dar visokie oro nešvarumai ir t.t. Neturiu dabar ūpo ieškot geresnio straipsnio, su detaliais ne ūkiškais paaiškinimais, tiek kad tam straipsnyje yra pagrindas bendram supratimui, o po to lieka tik domėtis
Dabar yra naujesnių detalesnių straipsnių su spektrais, reikia tik dėdės google paklaust.
Dėl spektrų tingiu ir neturiu laiko dabar aiškinti ir diskutuoti, bet esme, kad tinka ir šaltai baltos lempos, ten yra visokio spektro, bet mūsų akys mato pagrinde baltą. Šviesoj iš saulutės irgi gaunam visko, bet akys mano pagrinde šiltai baltą, plius dar visokie oro nešvarumai ir t.t. Neturiu dabar ūpo ieškot geresnio straipsnio, su detaliais ne ūkiškais paaiškinimais, tiek kad tam straipsnyje yra pagrindas bendram supratimui, o po to lieka tik domėtis
[quote=arvydas.,2015 05 19, 10:50]
Neponial Tai cia viskas Tavo ar is viso ineto prirankiota?
Nu pas mus irgi labai daug kaktusu (vienas dab zydi panasiai kaip lelija), bet kitokiu geliu nera
Bet uz tai yra kate!!!
Mano tie kaktusai. Pati auginu, pati fotografuoju. Iki rudens bus 400. Kitokios gėlės išdalintos arba kelios darbovietėje žaliuoja. Gėlynas prie namo, nuo laiptinės iki laiptinės, irgi mano rankų darbas. Sanpaulijos- 82 m. mamos. Nors labai jas mėgstu, bet namuose su kaktusais nebesutalpinu. Dar du akvariumai ir dvi katės. Štai koks ūkis 2 kambarių bute.
---------------------------------------------------------------------
Tuomce-ilgam neišnyk-ir pas mus protingų, patyrusių specų reik. Į ką paskui lygiuosimės. Aš liepos mėn. naują akvuką 360 ltr. paleidinėsiu-taip tikėjausi, kad bus su kuo pasitarti, kūrybingos kritikos sulaukti.
Neponial Tai cia viskas Tavo ar is viso ineto prirankiota?
Nu pas mus irgi labai daug kaktusu (vienas dab zydi panasiai kaip lelija), bet kitokiu geliu nera
Bet uz tai yra kate!!!
Mano tie kaktusai. Pati auginu, pati fotografuoju. Iki rudens bus 400. Kitokios gėlės išdalintos arba kelios darbovietėje žaliuoja. Gėlynas prie namo, nuo laiptinės iki laiptinės, irgi mano rankų darbas. Sanpaulijos- 82 m. mamos. Nors labai jas mėgstu, bet namuose su kaktusais nebesutalpinu. Dar du akvariumai ir dvi katės. Štai koks ūkis 2 kambarių bute.
---------------------------------------------------------------------
Tuomce-ilgam neišnyk-ir pas mus protingų, patyrusių specų reik. Į ką paskui lygiuosimės. Aš liepos mėn. naują akvuką 360 ltr. paleidinėsiu-taip tikėjausi, kad bus su kuo pasitarti, kūrybingos kritikos sulaukti.
QUOTE(evora @ 2015 05 19, 20:41)
vasara retas busiu svecias, tik kai dirbsiu, jei FB naudojies, brukstelk man i a,z parasysiu kaip mane rasti
Sveiki.
Susirgo mano zuvys manų kruopų liga. Pradėjau gydyt PUNKTOL PLUS 125, Tikiuosi pasveiks. Blogiausia kad sildytuvas mano be termoreguliatoriaus ir negaliu padidint temperaturos
Susirgo mano zuvys manų kruopų liga. Pradėjau gydyt PUNKTOL PLUS 125, Tikiuosi pasveiks. Blogiausia kad sildytuvas mano be termoreguliatoriaus ir negaliu padidint temperaturos
QUOTE(MerGele^ @ 2015 05 19, 22:10)
Sveiki.
Pasveiks ir be padidinimo
Neturi kur pasiskolint papildoma sildytuva? Tik tada reiktu ziet, kad nesigautu zuviene
Dar galima pasildyt idejus bambali su gerokai siltesniu vandeniu arba (ypac jei akvas mazas) su kazkuom (tarkim fenu ar pan) sildyt is isores. Zaidimo daug, bet jei labai reikia...