Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(Dilma @ 2015 05 18, 20:05)
Aira2, NU NENAUDOK TU DAR TOS CHEMIJOS doh.gif

Pasirodo ne as vienas su savim ir su Raudu siena kalbuosis lotuliukas.gif biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 05 18, 22:23)
Pasirodo ne as vienas su savim ir su Raudu siena kalbuosis  lotuliukas.gif  biggrin.gif  4u.gif

За это и drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
4u.gif
o ką jūs manot apie LED akvariume?
kiek daugmaž watų reikėtų 30l? ta pati taisyklė 1l 0,6W?
ar negerai iš vis...nes db ryškiai jam mažoka šviesos...(lemputė taupi 550lm g.gif tai mąstom ką daryt.... ir kilo mintis ledus įsidėt...Lyg ir diskutuota buvo kažkada anksčiau...db neberandu kur.... blush2.gif

blush2.gif ir jei dėt ledus spalvą kokią naudot? Geltoną? gelsvą?tvirtintume ,,juostą" ledų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Corvus_Corone: 18 gegužės 2015 - 22:34
QUOTE(cile @ 2015 05 14, 22:43)

Siaip is visos mases bandytu augaleliu didziausias pravalas su is Klimacio gauta limnophila sesiliflora...jos tiesiog nebeliko..sutirpo  doh.gif

Pas mane ji irgi sutirpo, bet neišmečiau aš tų trupinių ir žiūriu iš jų kažkas vėl bando augti... doh.gif
Atsakyti
Pvz pas mane 112 l. akva, viso šviečia 36W LED. SMD 5630 (spektras 6500K) 150cm juostos (ant aliuminio pagrindo) - 27W + 75 cm smd 5050 augalines juostos (raudona - mėlyna) 9W. Šviesos lyg ir užtenka, bet rezultatų reikia laukti, nes akva neseniai startavo.
Jei ką domina turiu dar SMD 5630 juostos kokius 5 m. smile.gif
QUOTE(Corvus_Corone @ 2015 05 18, 22:31)
4u.gif 
ar negerai iš vis...nes db ryškiai jam mažoka šviesos...(lemputė taupi 550lm  g.gif tai mąstom ką daryt.... ir kilo mintis ledus įsidėt...Lyg ir diskutuota buvo kažkada anksčiau...db neberandu kur.... blush2.gif

blush2.gif ir jei dėt ledus spalvą kokią naudot? Geltoną? gelsvą?tvirtintume ,,juostą" ledų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vitaminz: 19 gegužės 2015 - 07:12
Labas 4u.gif
QUOTE(Corvus_Corone @ 2015 05 18, 23:31)
4u.gif 
ar negerai iš vis...nes db ryškiai jam mažoka šviesos...(lemputė taupi 550lm  g.gif tai mąstom ką daryt.... ir kilo mintis ledus įsidėt...Lyg ir diskutuota buvo kažkada anksčiau...db neberandu kur.... blush2.gif

Man taip pat tas klausimas svarbus, kaip tik sprendžiu, ką daryti su apšvietimu 30 l akvariume, kuriam dabar 3 mėn.
Čia man patiko informacija. Skaičiuoti reikėtų lumenus.
Atsakyti
QUOTE(vitaminz @ 2015 05 19, 08:04)
Pvz pas mane 112 l. akva, viso šviečia 36W LED. SMD 5630 (spektras 6500K) 150cm juostos (ant aliuminio pagrindo) - 27W + 75 cm smd 5050 augalines juostos (raudona - mėlyna) 9W. Šviesos lyg ir užtenka, bet rezultatų reikia laukti, nes akva neseniai startavo.

Niekas per daug patirties su LED dar neturim. Atrodo itartinokai jau vien del to, kad apskaiciuot sunku, o ka raso reklamoj tai... ax.gif Kol kas tos juostos man panasiausios i jauku apsvietima patalu dezej arba ezio urvely unsure.gif Siaip jo, nelygu ka augini, bet logiskai reik temt ant 0,5W litrui, bet su tais liumenais... doh.gif Tada gali but, kad juos reiktu skaiciuot kaip kaitrine lempute; o tada jau pilni 2W litrui g.gif Paskui LEDui gal dar koks nors nuosavas skaiciavimas yra?
Vai2x nuoroda i kazka naudingo panasi, tik reik engelskai kirst blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 05 19, 10:43)
Paskui LEDui gal dar koks nors nuosavas skaiciavimas yra?

Kažkur rusų k. ir radau, kad vidutiniškai vienam litrui reikia apie 40 liumenų. Tai gal ir logiška, nes dabar turiu 700 lm 6500 K LED lemputę, tai šviesos 30 l mažoka ax.gif
O vatų ir liumenų santykis LEDų labai skirtingas.
Papildyta:
QUOTE(vitaminz @ 2015 05 19, 08:04)

Teorijos prsiskaičius, padariau išvadą, kad reikia baltų ir mėlynai raudonų juostelių, tai planuoju taip pat kažką panašaus išbandyti blush2.gif
Atsakyti
..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tuomce: 19 gegužės 2015 - 10:26
QUOTE(Vai2x @ 2015 05 19, 11:04)
Kažkur rusų k. ir radau, kad vidutiniškai vienam litrui reikia apie 40 liumenų. Tai gal ir logiška, nes dabar turiu 700 lm 6500 K LED lemputę, tai šviesos 30 l mažoka ax.gif
O vatų ir liumenų santykis LEDų labai skirtingas.
Papildyta:

Teorijos prsiskaičius, padariau išvadą, kad reikia baltų ir mėlynai raudonų juostelių, tai planuoju taip pat kažką panašaus išbandyti blush2.gif

Tai tas 40 liumenu litrui stiprus, vidutinis ar silpnas apsvietimas? bigsmile.gif
O ko jus ant tu LED uzkibot? Tipo maziau vietos uzima, maziau elektros jama ar kaip?
Butu gerai jei paskum parasytumet kas gaunas. Aisku, pagal viena/du akvus isvadu nepadarysi, bet vis sis tas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 05 19, 11:26)
Tai tas 40 liumenu litrui stiprus, vidutinis ar silpnas apsvietimas?

nu arvydai, nejau nepameni, jau diskutavom šituo klausimu smile.gif

user posted image
Papildyta:
P.S greitu metu dingsiu iš forumo, sėkmės visiems ir visoms. gal grįšiu, bet jau kitu vardu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2015 05 18, 21:57)

blink.gif Neponial blink.gif Tai cia viskas Tavo ar is viso ineto prirankiota? bigsmile.gif
Nu pas mus irgi labai daug kaktusu (vienas dab zydi panasiai kaip lelija), bet kitokiu geliu nera schmoll.gif verysad.gif
Bet uz tai yra kate!!! ax.gif rolleyes.gif biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Tuomce @ 2015 05 19, 11:37)
nu arvydai, nejau nepameni, jau diskutavom šituo klausimu smile.gif

user posted image
Papildyta:
P.S greitu metu dingsiu iš forumo, sėkmės visiems ir visoms. gal grįšiu, bet jau kitu vardu smile.gif

Ai, kai paciam kol kas neaktualu tai neprisifiksavo blush2.gif Ta lentele - vienintelis dalykas kuri ir Vai2x nuorodoj mazdaug supratau, bet galvoju gal cia reklama g.gif Kas nustate tuos stiprumus? Per kiek laiko? Su kokiu nors aparatu ar ant augalu bande? Tada ant kokiu augalu? Kiek laiko dabojo? Su xemija ar be? bigsmile.gif Dafiga visokiu neaiskumu!
Pas mane vietos po gaubtu daug, tai kaip ir galeciau be vargo kokia patrumpinta juostele ivarvolint. Butu EKSKREMENTAS! Tik klausimas: NX to reikia? g.gif
--------------------
Ei!! Tau dingt DRAUDZIAMA!!
A kuom Tau "Tuomce" neitiko? bigsmile.gif Aha, jin tokia biski pobjaure!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti