Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(arvydas. @ 2015 05 17, 15:54)
Jokiu  4u.gif  O kai jau labai reiks,- tada molio/sudo durduliukus  rolleyes.gif

aš jau supratau, kad prieš visą chemiją nusistatęs rolleyes.gif Bet įdomu, čia juk ne kokia kūdra, iš kur augalui paimt medžiagų, ar tik iš žuvų šūdelių?
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2015 05 17, 15:15)
tai gal patarsit kokios zuvys tiktu? Kad butu nebrangios,grazios ir nelepios smile.gif

blink.gif blink.gif blink.gif
Taip nebuna schmoll.gif biggrin.gif biggrin.gif
----------------------------------
Kas gi Tau patars, kada cia tik skonio reikalas. mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(eliss @ 2015 05 17, 15:58)
aš jau supratau, kad prieš visą chemiją nusistatęs rolleyes.gif Bet įdomu, čia juk ne kokia kūdra, iš kur augalui paimt medžiagų, ar tik iš žuvų šūdelių?

Atspejai! thumbup.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2015 05 17, 15:22)

Ir dar, pajungėm oro kompresorių, rašo, kad tyliai dirba, bet neįmanoma būt kaip burzgia, vibruoja doh.gif arba jau aš nesuprantu kas yra tyliai smile.gif

padekit porolono po apacia- nuims ta vibravima.

QUOTE(ega @ 2015 05 17, 15:41)
Sveikos  smile.gif  ieskau pagalbos blush2.gif  kas galetumet padeti irengti apie 900 ltr akvariuma  ax.gif  reikia visko, augalu ir zuvu, ir manau grunto. Traku raj  4u.gif

Labas, teoriskai galiu padet, o praktiskai nezinau kokia avkariumo vizija turit. Kadangi esat is traku raj, tai galit kokiam karjere grunto atsisijot wink.gif jei tingisi, tada vaziuojat kur prekiauja skaldomis, ir perkat tarkim juoda bazalta. Taip pat neaisku koks bus akavariumas, t.y low tech ar hi tech, nes nuo to priklausys augalu pasirinkimas.
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2015 05 17, 16:28)
Nupirkau siandien pora papugelei. Bet parsinesus pradejau itart kad abi pateles... sakykit ar  cia patele?

Patelė.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tuomce @ 2015 05 17, 17:06)
Labas, teoriskai galiu padet, o praktiskai nezinau kokia avkariumo vizija turit. Kadangi esat is traku raj, tai galit kokiam karjere grunto atsisijot wink.gif jei tingisi, tada vaziuojat kur prekiauja skaldomis, ir perkat tarkim juoda bazalta.  Taip pat neaisku koks bus akavariumas, t.y low tech ar hi tech, nes nuo to priklausys augalu pasirinkimas.

Man reiketu tokio zmogaus, kuris irengtu, pasodintu augalus, pagal augalus parinktu zuvis, na ar atvirksciai, nes as gal vis kazka ne taip darau, kad nesiseka susikurti gyvybisko akvariumo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ega @ 2015 05 17, 18:33)
Man reiketu tokio zmogaus, kuris irengtu, pasodintu augalus, pagal augalus parinktu zuvis, na ar atvirksciai, nes as gal vis kazka ne taip darau, kad nesiseka susikurti gyvybisko akvariumo  blush2.gif

Pasižvalgykite štai čia: http://www.amanija.lt/

Visa tai Šiauliuose, bet jie įrenginėja akvariumus ir juos prižiūri. Ir ne tik Šiauliuose. Yra telefoniukas-bandykit susiskambinti, jei patiks. Aš su jais reikaliukų turiu-man viskas patinka ir tinka.
Atsakyti
QUOTE(ega @ 2015 05 17, 19:33)
Man reiketu tokio zmogaus, kuris irengtu, pasodintu augalus, pagal augalus parinktu zuvis, na ar atvirksciai, nes as gal vis kazka ne taip darau, kad nesiseka susikurti gyvybisko akvariumo  blush2.gif

Tuomet jei patogiau vilnius tai aquascape.lt forume yra toks Viktoras (nikas vejagalvis), tai jis irenginejo su hepatus.lt 1000ltr akvariuma. Jis gamina vimi trasas. Jo kontakrus galima rasti http://www.glasscube...ms.php?id_cms=6
Arba paskelbkit tema aquascape forume, gal atsiras norinciu wink.gif Is dalies ir as galeciau irengt/patart, bet man sunkiau butu su augalu gavimu smile.gif
Papildyta:
matau Aira skaito foruma, tai ar nusipirkai laikmati sviesoms isjungti? Matau kitam forume gavai geru patarimu, bet is tavo paskutinio parasymo visvien neketini paklausyti. Pereik per skelbimus ir susirink pigiai parduodamus/dovanojamu augalus gali imti ir is kitu miestu (daugelis sutinka siusti) ir nebepirk tu augalu parduotuvese, vel isleisti nemazai pinigu, o augalu kiekis bus per mazas, kas pas tave akvariumas isivaziuotu. tau reikia DIDELIO KIEKIO AUGALU ISKART
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tuomce: 17 gegužės 2015 - 19:42
QUOTE(Tuomce @ 2015 05 17, 19:41)

Papildyta:
matau Aira skaito foruma, tai ar nusipirkai laikmati sviesoms isjungti? Matau kitam forume gavai geru patarimu, bet is tavo paskutinio parasymo visvien neketini paklausyti. Pereik per skelbimus ir susirink pigiai parduodamus/dovanojamu  augalus gali imti ir is kitu miestu (daugelis sutinka siusti) ir nebepirk tu augalu parduotuvese, vel isleisti nemazai pinigu, o augalu kiekis bus per mazas, kas pas tave akvariumas isivaziuotu. tau reikia DIDELIO KIEKIO AUGALU ISKART

Taip,tikrai gavau gerų ir vertingų patarimų.Tėvelius kažkaip reikės priverst vandenėlį ištirt,o vat su augalais labai puiku thumbup.gif .Suradau skelbimą,kur siauralapes vyšnias parduoda,parašiau,kad norėčiau ir kad mes mažai augaliukų turime,tai kad pririnko,tokių grožybių parsivežėm thumbup.gif ,tokių sveikų,žalių vyšnelių.Visas akvariumas apsodintas + dar ragalapio davė bigsmile.gif .O vat dėl laikmačio,tai... Aš telefone jį net turiu biggrin.gif .
Jei tai tikrai svarbu,galiu nustatyt rolleyes.gif .
Tad vat augaliukų turime,ryt tvarkysime akvariumą,stiklus nuvalysime,gruntą išsiurbsim,o tai vat vėl rudas doh.gif .Bijau,kad tos grožybės vyšnios nenuruduotų schmoll.gif ,kaip išsaugoti? Pilame trąšas ( MAKRO elementai ) ,tai pastebėjau atsigauna augalėliai mirksiukas.gif .
Kadangi mirė mūsų lialiusas ( didysis,mažai beėdė,matyt seną nusipirkom ) atsirado vietos laisvos.Manau gal kokį ancritusą nusipirkti,kad rudadumblį valgytų? Ar jie jį valgys? Ar apsimoka pirkti? Kaip minėjau tai tik vien dėl to dumblio.
Atsakyti
Aira, mes apie toki dalyka tau sakom:
user posted image

jis automatiskai isjungia ir ijungia tai kas buna prie jo pajungta. jis kisasi i rozete, o i ji lempos laidas. Tai yra laikmatis, kurio tau reikia. jo reikia tam, kas sviesa isijungtu is issijungtu visada tuo paciu metu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tuomce: 17 gegužės 2015 - 20:00
QUOTE(Aira2 @ 2015 05 17, 21:54)
<...> .O vat dėl laikmačio,tai... Aš telefone jį net turiu    biggrin.gif  .
Jei tai tikrai svarbu,galiu nustatyt    rolleyes.gif  .

oi, mergyte smile.gif smile.gif smile.gif Ka tu cia su tuo tel. taimeriu vargsi, batareika iskrausi visa diena paleidusi telefone taimeriuka biggrin.gif Skirtas labiau kitokiems reikalams (pvz paziureti, kiek laiko isbusi sulaikiusi kvepavima, per kuno kultura pratimams ir pan. ir t.t.)

Maksimose prie el. prekiu senaja valiuta uz 10-15 lt yra pirkti TAIMERIAI. Taimeris isijungia i rozete, o i taimeri ikisi lempu kistuka smile.gif Tame taimeryje nustatineji laika, kada jis automatiskai tieks elektra, kada ne smile.gif Taimeris, kaip koks TARPINIS smile.gif Pareguliuoja. Kai elektra paduos i lempu laida - degs sviesa. Kai ateis laikas nepaduot elektros - nedegs. Buitiskai. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2015 05 17, 15:22)
Kokias rekomenduotumėt trąšas  augalams? Dabar kaip tik pabaigiau TetraPlant crypto.
Ir dar, pajungėm oro kompresorių, rašo, kad tyliai dirba, bet neįmanoma būt kaip burzgia, vibruoja doh.gif arba jau aš nesuprantu kas yra tyliai smile.gif

As Emasolution mikroplant expert naudojau...man visai pasiteisino..draugas akvus irengineja, tai jis klijentam veza Easylife linijos trasas, pagal poreikius..kiti Vimi renkasi..cia ko gero pagrindines trys rusys bigsmile.gif
Aeratoriaus ant porolono tikrai dirba zyymiai tyliau drinks_cheers.gif

QUOTE(Aira2 @ 2015 05 17, 20:54)
Tad vat augaliukų turime,ryt tvarkysime akvariumą,stiklus nuvalysime,gruntą išsiurbsim,o tai vat vėl rudas    doh.gif   .Bijau,kad tos grožybės vyšnios nenuruduotų     schmoll.gif   ,kaip išsaugoti? Pilame trąšas ( MAKRO elementai ) ,tai pastebėjau atsigauna augalėliai    mirksiukas.gif   .
Kadangi mirė mūsų lialiusas ( didysis,mažai beėdė,matyt seną nusipirkom ) atsirado vietos laisvos.Manau gal kokį ancritusą nusipirkti,kad rudadumblį valgytų? Ar jie jį valgys? Ar apsimoka pirkti? Kaip minėjau tai tik vien dėl to dumblio.

Vysnios gana nelepios, ypac siauralape..neturetu ju velnia s griebt, tik nusipirkt ta velno taimeri uz 4 eurus doh.gif
Ancitrusai tikrai neblogai rudadumbli eda...
O tu tikrai makro elementus pili, ne mikro? Nes jei zuvu nemazai, tai tu makro nelabai turetu trukt g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 17 gegužės 2015 - 20:13
Praktiskai patvirtinu, kad "talmudu" sudarytojai teisus uzrase, jog ELODEJOS AKVARIUME KARPYTI N E G A L I M A !!! Nuodai blink.gif
Vakar 1 nukirpau, nes bais suku butu buve israut, o dar sunkiau atgal isodint. Kibiriukui ir to uzteko. Gupkes likusia puse dienos visos buvo nosis is vandens iskise ir demonstravo dusima. To niekaip negalejo but, nes ka tik pakeista apie 25 proc. vandens i atstovejusi, o dugnas netgi atsiurbtas; vanduo akve svarus ir jokiu kitokiu naujoviu. Temperaturinio soko irgi schmoll.gif ; ne tas amzius, kad dar sugebeciau ka nors "pasokdint" biggrin.gif
Syryt jau gerai. Matomai absorbavo akviukas ta nuoda lotuliukas.gif (Gali but, kad padejo uzgesintos sviesos; tipo "isjunge" elodejos mitybos procesus ir ta nustojo skirt nuoda ar pan.).
Kreveteciu elgesys niekaip nesikeite.
P.S. Dideliam akve toks kirpimas gal ir nesijaustu (nebent daug nugenetute), bet maziuky... doh.gif Ivare biski strioko! biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti