Atsisveikinam su Torcal de Antequera. Sėdam į autobusą ir iki pilnos laimės ant paties skardžio krašto dar tenka prasilenkti su kitu dar didesniu griozdu. Atitvarų jokių, atrodo, jog ratai pakimba virš bedugnės, iš baimės užlaužiu, išnarinu, išsuku ir kitaip traumuoju MB žąstą, užsimerkiu, pasineriu į transą kaip ir visi kiti, išskyrus, labai tikiuosi, vairuotoją . Dar sukirba mintis ir koks velnias čia mane nešė, bet palengva autobusas įsibėgėja ir po minutėlės nučiuožia papėdėn. Che, tiek ten tos baimės...
Grįžtam "namo" pilni įspūdžių ir palaimingų emocijų, net šniokšdami supuntam įvairiausią viešbučio restorano pasiūlą bei šliaužiam miegot.
Nuvažiuota 128 km
Išleista 12 eu maistui ir gėrimams
Gegužės 3-5 d. mūsų laukia La Herradura, teisingiau jos priemiestis, įsikūręs kalnuotame pusiasalyje ir jos viešbutis Hotel Best Alcazar (129 eu su pusryčiais, pietumis ir vakariene FB). Rinkausi šią vietą dėl tiesiosios iki pat Madrido puikaus nemokamo ledinio kelio. Nusprendžiame, kad čia tai jau tikrai tikrai ilsėsimės ir taškas .
Papildyta:
Papietavus aptinkame, kad jūra tai gi kažkur toli apačioje, o MB užsimano būtinai išsimaudyti, ir ne jokiame ten baseine, o būtent Viduržemio jūroje. Kabarotis mums nesvetima, tad imam dekį ir čiuožiam žemyn.
Pats miestelis La Herradura nieko ypatingo, tad brangiausiasis tik paplaukioja, abu pagaudom saulės vonių ir kulniuojam atgal į kalną viešbutin, kur jau laukia puiki vakarienė su midijom, keptais ėriais ambrozijom beigi aliejais ir kitais gardumynais.
Nuvažiuota 121 km
Išleista 46 eu kurui, 23 eu gėrimams
Papildyta:
Pakutinę dieną pajūryje nusprendžiam ilsėtis prie baseinų (čia jų bent keli). Šiaip taip prastumiam valandą, paskui paslapčiomis tai vienas, tai kitas vis čiupinėjam laikrodį ir sekam likusį laiką iki pietų, dūsaujam ir nuobodžiaujam. MB lyg tarp kitko pasiteirauja, ką veiksim po pietų. Klastingai atšaunu, jog porą trejetą valandų visaip lepinsimės prie baseinų kaip ir tarėmės, beje. Vyras nuoširdžiai krūpteli iš siaubo ir jau pats maloningai pasiūlo pasidairyti po šalia esantį Almunecarą. Yessss . Antrą kartą manęs ragint nereikia, tad sėdam į mašiniuką ir dundam žemyn.
Po visos kelionės grožybių Almunekaras pasirodo niekuo neišskirtinis, bet vis geriau, nei trūnyti ant saulės.
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Nuvažiuota ~10 km
Išleista 11 eu gėrimams
Gegužės 5 d. pamojam Viduržemio jūrai ir lekiam į trasą - laukia 500 km. Netoli Madrido negalim praleisti įžymiųjų Ispanijos malūnų, tad traukiam į Consuegrą.
QUOTE(renrena @ 2015 05 15, 11:40)
Atsisveikinam su Torcal de Antequera. Sėdam į autobusą ir iki pilnos laimės ant paties skardžio krašto dar tenka prasilenkti su kitu dar didesniu griozdu. Atitvarų jokių, atrodo, jog ratai pakimba virš bedugnės, iš baimės užlaužiu, išnarinu, išsuku ir kitaip traumuoju MB žąstą, užsimerkiu, pasineriu į transą kaip ir visi kiti, išskyrus, labai tikiuosi, vairuotoją . Dar sukirba mintis ir koks velnias čia mane nešė, bet palengva autobusas įsibėgėja ir po minutėlės nučiuožia papėdėn. Che, tiek ten tos baimės...
Grįžtam "namo" pilni įspūdžių ir palaimingų emocijų, net šniokšdami supuntam įvairiausią viešbučio restorano pasiūlą bei šliaužiam miegot.
Nuvažiuota 128 km
Nuvažiuota 128 km
Labai sudomino Torcal de Antequera bandysim ir mes šią vietelę šturmuoti
Kiek užtrukote kelyje nuo savo miestelio ir kiek laiko maždaug ėjote trąsa? o gal žinote kiek ji kilometrų? Suprantu, kad "pasivaikščiojimas" gan individualus dalykas, bet įsivaizduoti ir planuoti norėtųsi
Kaip supratau iš pasakojimo šiam objektui skyrėte visą dieną bet kelintą maždaug pajudėjote iš viešbučio? Nuotraukose matyti, jog yra žmonių, bet viliuosi, kad tikrai ne kaip Plitvicų nac. parke
Gal praleidau, o gal nepaminėjote dėl parkavimo kur statėte mašiną, ar yra nemokamų aikštelių ir kur dairytis TO geradario autobuso ???
QUOTE(vidiga @ 2015 05 15, 13:00)
Labai sudomino Torcal de Antequera bandysim ir mes šią vietelę šturmuoti
Kiek užtrukote kelyje nuo savo miestelio ir kiek laiko maždaug ėjote trąsa? o gal žinote kiek ji kilometrų? Suprantu, kad "pasivaikščiojimas" gan individualus dalykas, bet įsivaizduoti ir planuoti norėtųsi
Kaip supratau iš pasakojimo šiam objektui skyrėte visą dieną bet kelintą maždaug pajudėjote iš viešbučio? Nuotraukose matyti, jog yra žmonių, bet viliuosi, kad tikrai ne kaip Plitvicų nac. parke
Gal praleidau, o gal nepaminėjote dėl parkavimo kur statėte mašiną, ar yra nemokamų aikštelių ir kur dairytis TO geradario autobuso ???
Nuo Benalmadenos iki Antequeros ~ 65 km, važiavom ~ 1 val., nes išsukus iš autostrados ~ 25 km reik vingiuot kalnais , tada atgal .
O jau pačiam Torcale užtrukom gerą pusdienį, nes pasistačius auto reikia paeiti iki autobuso sustojimo, tada jo palaukti eilėje, užkilti, tada visa procedūra atvirkštine tvarka .
Pačioje viršukalnėje yra kelios trasos - ilgesnės ir trumpesnės (apie jų ilgius nežinau, įvardijamos tik 0,5 val., 2 val. trasos), be to norintys gali karstytis individualiai (matėm maklinėjančių pakriūtėm net su mažiukais vaikais ant pečių - vos neapaplpau pamačius tiesą sakant ), tad sunku pasakyti, kiek užtruksit, bet šiam reikalui skirčiau visa dieną.
Mes su vyru apskritai nelabai įsivaizduojam, kas darosi vasarą - turizmo metu(patys stengiamės keliauti pavasarį ar rudenį), nes jau šį kartą, pvz. čia vykom savaitgalį, tad jau dvi mašinų aikštelės buvo faktiškai pilnos, o autobuso reikėjo palaukti (vienas mažesnis buvo užpildytas, tad reikėjo laukti kito). Yra galimybė savo auto kilti iki pat viršaus, matėm ir kemperių, ir kitų auto, bet greičiausiai kainuoja papildomai arba reikalingi kokie nors leidimai.
Aikštelės apačioje nemokamos, bent juo tuo laiku, kaip bus vasarą nežinau. Viską surasit lengvai, nes į ten - vienintelis kelias: privažiuojat aikšteles, o jei norėsit kilt aukščiau, atsidursit į šlagbaumą, kur teks apsisukt arba rodyt kažką (gal bilietą ar leidimą) .
QUOTE(renrena @ 2015 05 15, 13:15)
Pačioje viršukalnėje yra kelios trasos - ilgesnės ir trumpesnės (apie jų ilgius nežinau, įvardijamos tik 0,5 val., 2 val. trasos), be to norintys gali karstytis individualiai (matėm maklinėjančių pakriūtėm net su mažiukais vaikais ant pečių - vos neapaplpau pamačius tiesą sakant ), tad sunku pasakyti, kiek užtruksit, bet šiam reikalui skirčiau visa dieną.
Kuria trasa ėjote? 2 val.?
Galvojam mašiną palikti apačioje, jei autobusas taip pigiai kelia turbūt jį surasim nesunkiai?
QUOTE(vidiga @ 2015 05 15, 22:25)
Kuria trasa ėjote? 2 val.?
Galvojam mašiną palikti apačioje, jei autobusas taip pigiai kelia turbūt jį surasim nesunkiai?
Tkrai taip , o su pikniku bei palandžiojimu į kitas atšakas gavosi tikrai daugiau.
Papėdėje viskas kaip ant delno: ir aikštelės, ir autobusas, tad tikrai nepasiklysit
Nors buvau numačiusi ne tokius populiarius Campo de Criptana bei Puerto Lapice malūnus, bet jie šiek tiek toliau, tad pagailėjau ir nebevarginau savo paties geriausio pasaulyje vairuotojo .
Papildyta:
Ne pirmą kartą siestos metu "pabučiuojame" pilies spyną
Papildyta:
Papildyta:
Dar prieš kelionę buvom nusprendę atiduoti savo puikiai tarnavusį mašiniuką iš vakaro, kad prieš ankstyvą skrydį (oro uoste reikėtų būti ~ 5.30 val.) neturėtume jokio streso, tad be jokio klaidžiojimo randame Alamo būstinę. Mergaičiukė tik apeina automobilį, įkiša nosį į saloną, patikrina benzino bako tūrį ir pasirašo aktą, kad viskas ok.
Tikrumo dėlei akto kopiją pasiimame, atsisveikiname, sėdame į 101 autobusą ir po 5 min. atvažiuojame į savo paskutinę nakvynės vietą Barajas rajone esantį Hotel Don Luis (40 eu be maitinimo).
Nors viešbutis brangokas, rinkausi jį dėl patogios artimos vietos iki oro uosto ir nesuklydau. Darbuotojo paklausus dėl taksi iškvietimo anksti ryte, jis tik išpučia akis ir maloniai informuoja, jog mokėti už jį mažiausiai 20 eu neapsimoka, o visi šio rajono gyventojai, nesant galimybei važiuoti 101 autobusu ( ryte savo darbą jis pradeda tik nuo 6 val.), iki oro uosto žygiuoja pėstute. Nejaugi tai nepavojinga? Juk oro uostą supa begalinė viadukų raizgalynė. Vyrukas nuramina paminėdamas naują pėsčiųjų tiltą virš pagrindinės magistralės, garantuoja saugius šaligatvius, pakeverzoja slaptą konspiracinį žemėlapį ir pažada, kad 3 terminalą saugiai pasieksime per 20 min., o mums reikalingą pirmąjį jau ranka paduot .
Ekstrymas mums nesvetimas, nebūtume mes, jei nepasinaudotume proga, tad vis tiek nėra ką veikt šiaušiame išbandyt šio maršruto.
Ir tikrai, po 15 min. (kojelės jau pramankštintos, tad tikslą pasiekiame net greičiau) atsiduriame 3 terminale, o iš čia vidinėmis salėmis arba nemokamai tarp terminalų 24 val. per parą riedančiu autobusu galima pasiekti ir mums reikalingą pirmąjį. Patenkinti grįžtame į miestuką, randame savo mėgstamus kiniečius ir už sutaupytus nuo taksi 20 eu sočiai prisipuntame .
Nuvažiuota 534 km
Išleista 38 eu kurui, 30eu vakarienei
Ryte be jokių nesklandumų nukulniuojame iki trečio terminalo (pakely pradžiugina keli tuo pačiu maršrutu žygiuojantys lakūnai, stiuardesės bei keleiviai), tada visi palaukiame autobuso ir nuvažiuojame kiekvienas iki jam reikalingo galutinio taško. Mes vietoje buvome net anksčiau laiko, tad atsigeriame kavos ir jau nekantriai laukiame įlaipinimo.
Po beveik 4 val. grįžtame į išsiilgtą dar šaltoką, bet jau žaliuojančią Lietuvą .
PABAIGA.
Papildyta:
Ne pirmą kartą siestos metu "pabučiuojame" pilies spyną
Papildyta:
Papildyta:
Dar prieš kelionę buvom nusprendę atiduoti savo puikiai tarnavusį mašiniuką iš vakaro, kad prieš ankstyvą skrydį (oro uoste reikėtų būti ~ 5.30 val.) neturėtume jokio streso, tad be jokio klaidžiojimo randame Alamo būstinę. Mergaičiukė tik apeina automobilį, įkiša nosį į saloną, patikrina benzino bako tūrį ir pasirašo aktą, kad viskas ok.
Tikrumo dėlei akto kopiją pasiimame, atsisveikiname, sėdame į 101 autobusą ir po 5 min. atvažiuojame į savo paskutinę nakvynės vietą Barajas rajone esantį Hotel Don Luis (40 eu be maitinimo).
Nors viešbutis brangokas, rinkausi jį dėl patogios artimos vietos iki oro uosto ir nesuklydau. Darbuotojo paklausus dėl taksi iškvietimo anksti ryte, jis tik išpučia akis ir maloniai informuoja, jog mokėti už jį mažiausiai 20 eu neapsimoka, o visi šio rajono gyventojai, nesant galimybei važiuoti 101 autobusu ( ryte savo darbą jis pradeda tik nuo 6 val.), iki oro uosto žygiuoja pėstute. Nejaugi tai nepavojinga? Juk oro uostą supa begalinė viadukų raizgalynė. Vyrukas nuramina paminėdamas naują pėsčiųjų tiltą virš pagrindinės magistralės, garantuoja saugius šaligatvius, pakeverzoja slaptą konspiracinį žemėlapį ir pažada, kad 3 terminalą saugiai pasieksime per 20 min., o mums reikalingą pirmąjį jau ranka paduot .
Ekstrymas mums nesvetimas, nebūtume mes, jei nepasinaudotume proga, tad vis tiek nėra ką veikt šiaušiame išbandyt šio maršruto.
Ir tikrai, po 15 min. (kojelės jau pramankštintos, tad tikslą pasiekiame net greičiau) atsiduriame 3 terminale, o iš čia vidinėmis salėmis arba nemokamai tarp terminalų 24 val. per parą riedančiu autobusu galima pasiekti ir mums reikalingą pirmąjį. Patenkinti grįžtame į miestuką, randame savo mėgstamus kiniečius ir už sutaupytus nuo taksi 20 eu sočiai prisipuntame .
Nuvažiuota 534 km
Išleista 38 eu kurui, 30eu vakarienei
Ryte be jokių nesklandumų nukulniuojame iki trečio terminalo (pakely pradžiugina keli tuo pačiu maršrutu žygiuojantys lakūnai, stiuardesės bei keleiviai), tada visi palaukiame autobuso ir nuvažiuojame kiekvienas iki jam reikalingo galutinio taško. Mes vietoje buvome net anksčiau laiko, tad atsigeriame kavos ir jau nekantriai laukiame įlaipinimo.
Po beveik 4 val. grįžtame į išsiilgtą dar šaltoką, bet jau žaliuojančią Lietuvą .
PABAIGA.
Aciu, renrena
grazi kelione, kaip miesteliu - svaros ir civilizacijos- nemegejai man atrodo, kad jusu marsrute nebuvo labai ispudingu gamtos stebuklu, isskyrus olas Portugalijoj?
Ar jus samoningai rinkotes miestelius, ar pietu ispanijoj tu "stebuklu" nedaug?
mes kalnu megejai, jauciu, Portugalija idomesne net butu? ar planuojat grizt i Portugalija kada ?
grazi kelione, kaip miesteliu - svaros ir civilizacijos- nemegejai man atrodo, kad jusu marsrute nebuvo labai ispudingu gamtos stebuklu, isskyrus olas Portugalijoj?
mes kalnu megejai, jauciu, Portugalija idomesne net butu? ar planuojat grizt i Portugalija kada ?
QUOTE(renrena @ 2015 05 16, 12:18)
PABAIGA.
Ačiū už tokį gražų ir mielą skaityti reportažą
Graži gi jūsų kelionė.
Mane labiau vilioja gamta, bet ir jūsų parodyti miestai tikrai įspūdingi.
Padėjote gimti mano kitų metų kelionės vizijai.
QUOTE(Nada... @ 2015 05 16, 18:42)
Aciu, renrena
Ačiū
Jau planuojant būsimą maršrutą kilo įtarimas dėl gamtos stebuklų , bet kadangi vyras užsispyrė, teko nusileisti . Rasti "gamtiniai" objektai - toli vienas nuo kito, turiu galvoje Portugalijos uolas, Antequerą, Alhamą. O tie baltieji miestukai vėliau darosi panašūs vieni į kitus, tad kiek jų aplankysi? Man asmeniškai gražesnė, įspūdingesnė Ispanija nei Portugalija (net juokais su MB palyginom kaip Palangą su Šventąja), bet čia, matyt kiekvienam individualiai.
Į Ispaniją būtinai dar grįšim, ir nekart, o Portugaliją lankysim dar negreit .
Papildyta:
QUOTE(Gricė @ 2015 05 16, 18:47)
Ačiū už tokį gražų ir mielą skaityti reportažą
Ačiū .
Papildyta:
QUOTE(vidiga @ 2015 05 17, 00:28)
Ačiū .
Papildyta:
QUOTE(linole @ 2015 05 17, 08:50)
Graži gi jūsų kelionė.
Džiaugiuosi, jog kilo idėjų
QUOTE(linole @ 2015 05 17, 07:50)
Graži gi jūsų kelionė.
Skaitydama pagalvojau, kad tai būtų kuo puikiausios vietos linolės patrepsėjimams