Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (11)

QUOTE(sena pažįstama @ 2015 12 01, 22:53)
Naktinis darbas brangesnis nei dieninis, net provincijoj doh.gif Pigiausias patarimas-risti uz kojos 4u.gif  maciau tai slaugos ligoninese, aktyviausias bobulytes tas risimas gelbsti thumbup.gif Pamiegos, nubus, bandys eltis, raistis neleis(risti reikia ta koja, kuri prie lovos krasto, nes zmogus automatiskai pirma bando nuleisti ta koja, kuri arciausiai krasto), pasimuistys ir uzmigs nesupratusi, kas jos eiti neleidzia. Ryte atrisit, bet ir bobulyte bus pailsejusi, ir jus pailsesit, nes zinosit, jog ji neisgrius is lovos ir nesusizeis. 4u.gif

Mano diedukas, ne bobulyte bet ne tame esme biggrin.gif .Uz kojos risti neleidzia sazine, sutiko kaimyne priziureti uz 12 val.5€.As jai meldziuosiu.Ir linkiu daug sveikatos.O diedukas jau pradejo varyt i pampersus, matyt viena is paskutiniuju stadiju.Dienom repetoja is lovos, rengiasi kruvas rubu ir vis traukia pas kazkokia Veronika arba eina kastruoti parsiuku....O as i paskos, kad negriutu.Butu linksma jei nebutu liudna...
Atsakyti
QUOTE(Ponia Delovej @ 2015 12 02, 20:53)
Mano diedukas, ne bobulyte  bet ne tame esme biggrin.gif .Uz kojos risti neleidzia sazine, sutiko kaimyne priziureti uz 12 val.5€.As jai meldziuosiu.Ir linkiu daug sveikatos.O diedukas jau pradejo varyt i pampersus, matyt viena is paskutiniuju stadiju.Dienom repetoja is lovos, rengiasi kruvas rubu ir vis traukia pas kazkokia Veronika  arba eina kastruoti parsiuku....O as i paskos, kad negriutu.Butu linksma  jei nebutu liudna...

Zinokitr uz tiek valandu ir uz 5 eurus cia manau yra normalu.
Kai pries du metus buvau ilgu atostogu, auklei mokejau berods 8 litus uz pusdieni(nuo 8 iki 14 h). Aisku ten ir maistas musu buvo, bet ne tame esme, aukle buvo nuostabi, net mano vaikui valgyt paruosdavo. Uz dvi savaites isejo kazkur 500 lt.
Bet kiek zinau, naktines slauges brangesnes, o su demenciniais ne kiekviena gali sutart. O kadangi viskas euras vis tiek iseina brangiau nei litais - tai jus gerai radot 4u.gif .
Atsakyti
Po metų laiko bemiegių naktų jungiuosi ir aš prie jūsų.
Turiu 81 metų mamą, gyvenančią už 120 km.nuo manęs ir turiu seserį, kuri prieš metus suvisam išvyko gyventi į užsienį.
Mamai , kuri gyvena viena, prasidėjo daiktų neradimai, pinigų slėpimai, galvojimai, kad kaimynai kažką paslėpė ir t.t. Šiai dienai ji pažįsta artimuosius, tačiau susitikusi kitą žmogų, nežino, nepamena, kas jis toks (čia kalbu apie tuos, kurių nemato dažnai). Ji l.tvarkinga, kas dieną gaminasi valgyt, puodo DAR nėra palikusi ant įjungtos viryklės, išeina į wc pati, grebia lapus, ravisi daržą, skaito laikraščius, domisi politika. Vis dažniau užmiršta, kur padėjo raktus, kartais, kai susinervina, nepaskambina mobiliujuo. Kai praeina pyktis, viskas būna vėl gerai. Pati nusiperka valgyt.
Kitą sav.paaiškės,kas tai-Alzhaimeris, demensija ir pan.
Pergyvenu dėl to, kad gyvenam 1 kambariuke 3-se. Jos parsivežt neturiu kur. Gyvent kažkur kitur ji nenori, savo namai jai patys mieliausi. Aš darbo mest negaliu, nes darbas stabilus, geras, turiu pati mažą vaiką, kurį reikės išleisti į mokyklą.
Pergyvenu, kad tuoj mama negalės pati apsitvarkyti, nes vaistai atminties nesugrąžins. Situacija tik blogės. Tokiai ligai reikia šalia esančio žmogaus. O jo net nusamdyti nėra iš ko, nes kaime tik senukai.
Išprotėsiu tuoj nuo tų minčių, kas bus daryti... verysad.gif
Atsakyti
Mano aplinkoje buvo du panašūs atvejai.
1. Surado moterį iš artimiausio miesto, kuri už minimalią algą kartu gyveno, augino sau daržoves vištas pan. Ir prižiūrėjo ta dėmensine senutę . Vaikai gyveno už 20 km. Tos moters šeima irgi pas ją atvažiuodavo vasaroti ar aplankyti.
2. Samdo dvi moteris. Pernai mokėjo po 1000 Lt. Tos dvi moterys po tris paras ar po dvi keičiasi, prižiūri visa ūkį, bet ten gyvena visiškai neįgali bobutė ir valdingas seniokas. Taigi moterims sunkiau, nes neturi tiek laisvės kiek pirmu atveju.

Girdėjau per radija, kaip viena moteris gyrėsi, kad išvažiavo prižiūrėti sodybos, savo butą išnuomojo ir turi labai geras pajamas. Taigi gal tai išeitis rasti panašią moterį ar šeimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo PRANAITE: 25 gruodžio 2015 - 11:51
QUOTE(PRANAITE @ 2015 12 25, 12:49)
Girdėjau per radija, kaip viena moteris gyrėsi, kad išvažiavo prižiūrėti sodybos, savo butą išnuomojo ir turi labai geras pajamas. Taigi gal tai išeitis rasti panašią moterį ar šeimą.

Ačiū! Man kiekvienas patarimas l.svarbus! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Arneza @ 2015 12 26, 21:57)
Ačiū! Man kiekvienas patarimas l.svarbus! 4u.gif

As jusu vietoj padekociau Dievui, kad Jusu mamos amzius 81 eri... 4u.gif . Amzinu siame pasaulyje nera, o tokiame amziuje sveikatos sutrikimai yra normalu - juk ne visi ir i tualeta savo kojom sugeba nueit...4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 28 gruodžio 2015 - 01:23
QUOTE(cambala @ 2015 12 28, 02:21)
As jusu vietoj padekociau Dievui, kad Jusu mamos amzius 81 eri... 4u.gif . Amzinu siame pasaulyje nera, o tokiame amziuje sveikatos sutrikimai yra normalu - juk ne visi ir i tualeta savo kojom sugeba nueit...4u.gif .

Dėkoju ne vieneri metai 4u.gif , stengiuosi, važinėju, darau, stengiuosi, padedu, atiduodu save tiek, kiek įmanoma. Tiesiog, neramu dėl ateities. Juk nepalikti jos vienos vidury laukų, kai negalės savimi pasirūpinti verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(Arneza @ 2015 12 25, 10:56)

Pergyvenu dėl to, kad gyvenam 1 kambariuke 3-se. Jos parsivežt neturiu kur. Gyvent kažkur kitur ji nenori, savo namai jai patys mieliausi. Aš darbo mest negaliu, nes darbas stabilus, geras, turiu pati mažą vaiką, kurį reikės išleisti į mokyklą.

Ir vis tik pigiausias variantas jums ir geriausias variantas jai-parduoti jos nameli ir pirktis arciau jusu(arba ir jus parduokite savo buta ir uz bendrus pinigus pirkit sodyba salia miesto, kur tilpsit ir jus, ir mama drinks_cheers.gif )

Savo giminaiciu tarpe turejom toki atveja, kai bobulyte priziurejo jauna seima su teise paveldeti jos nameli. Pasiimdavo ir bobulytes pensija, ir slauga susitvarke, o dar kai igavo teise paveldejimo, tai ta seima ir ziurejo be problemu.

Musu mociute apgyvendinta seneliu namuose: prieziura puiki, valgyti paduota, sauskelnes keiciamos, vaistai suduodami, kas antra diena ja lankom thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 12 28, 08:59)
Ir vis tik pigiausias variantas jums ir geriausias variantas jai-parduoti jos nameli ir pirktis arciau jusu(arba ir jus parduokite savo buta ir uz bendrus pinigus pirkit sodyba salia miesto, kur tilpsit ir jus, ir mama drinks_cheers.gif )

Savo giminaiciu tarpe turejom toki atveja, kai bobulyte priziurejo jauna seima su teise paveldeti jos nameli. Pasiimdavo ir bobulytes pensija, ir slauga susitvarke, o dar kai igavo teise paveldejimo, tai ta seima ir ziurejo be problemu.

Musu mociute apgyvendinta seneliu namuose: prieziura puiki, valgyti paduota, sauskelnes keiciamos, vaistai suduodami, kas antra diena ja lankom thumbup.gif

Tai va, kad tas mamos namas dokumentaliai, pagal turtinę nuosavybę priklauso mums su sese, jis ne mamos. Sesuo niekada neatsisakys savo dalies, taipogi nepadės mamos prižiūrėti, ji yra kitokia. O pardavus namą ir per pusę padalinus pinigus nieko nesigauna nusipirkti.
Atsakyti
QUOTE(Arneza @ 2015 12 28, 09:04)
Tai va, kad tas mamos namas dokumentaliai, pagal turtinę nuosavybę priklauso mums su sese, jis ne mamos. Sesuo niekada neatsisakys savo dalies, taipogi nepadės mamos prižiūrėti, ji yra kitokia. O pardavus namą ir per pusę padalinus pinigus nieko nesigauna nusipirkti.

O kaime, kur ji gyvena, gal yra kokiu padoriu moteru pensininkiu, galinciu ir norinciu uz pinigus ja priziureti? Juk jei ateitu kokia moterele pasiziureti bent jau ar gyva, padeti kazkiek suktis, vaistu pagirdyti, malku parnesti, troba susitvarkyti-gal ir neblogas variantas? Juk tos bobulytes, ipratusios kaimuose gyventi, net su demensijom sugeba isgyventi. Seniau nebuvo mobiliu, net laidiniu telefonu reta kuri turejo, ale isgyvendavo kazkaip trobose iki mirties, ateidavo kokia kaimyne-ir visa prieziura. drinks_cheers.gif Vis tik 81 metai-dar palyginti nedaug. Kas bus, jei trauks ji iki 100? Beveik dar 20 metu...
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 12 28, 09:17)
O kaime, kur ji gyvena, gal yra kokiu padoriu moteru pensininkiu, galinciu ir norinciu uz pinigus ja priziureti? Juk jei ateitu kokia moterele pasiziureti bent jau ar gyva, padeti kazkiek suktis, vaistu pagirdyti, malku parnesti, troba susitvarkyti-gal ir neblogas variantas? Juk tos bobulytes, ipratusios kaimuose gyventi, net su demensijom sugeba isgyventi. Seniau nebuvo mobiliu, net laidiniu telefonu reta kuri turejo, ale isgyvendavo kazkaip trobose iki mirties, ateidavo kokia kaimyne-ir visa prieziura. drinks_cheers.gif Vis tik 81 metai-dar palyginti nedaug. Kas bus, jei trauks ji iki 100? Beveik dar 20 metu...

Iš tiesų tai būtų geras variantas. Pačiame kaime nėra tokių jaunesnių moterų, bet gal užsiėmus šituo reikalu kažkas atsirastų iš toliau. Man pačiai ta būtų priimtiniausias variantas.
Atsakyti
Visoms stiprybes,labai sudetinga su artimuju karšinimu verysad.gif
mano uošvis irgi seneliu namuose,džiaugemes,kad prižiurėtas,pavalgidintas,nupraustas ir t.t.
per kūčias paskambino is seneliu namu ir pasakė,kad išveštas i geriatrijos skyriu II ligoninej,nuvažiavom aplankyti,tai sažiningai pasakysiu,nežinau kiek tems,bet jau ne kažika.
Šeip išsilpes, nieko nenori,nieko nesidomi,tiesiog manau,kad pasiduoda jau savom ligom ir nori išeiti.
Privatūs senelių namai irgi nenori mirčiu savo istaigose,tad bando kišti i ligonines
Atsakyti