Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (11)

Laba,
Šiandieną nuvežiau iš Neįgalumo tarnynos gautus dokumentus į savivaldybę (dėl 50 Eur pašalpos). Mamos nereikėjo, bet turėjau duoti atsišviesti savo metrikus, santuokos liudijimą, savo ATK, mamos ATK.
Dabar nauja tvarka-nepadarė Neįgaliojo pažymėjimo, nes SPN pažymoj nebuvo nurodytas terminas, iki kada suteikta, t.y.koks terminas. Nurodyta, tik nuo kada. O nenurodytas todėl, kad nepriimta Neįgaliųjų soc.integravimo įstatymo pataisa. Kai priims pataisą, išsiųs ir pažymą su terminu.
Aš dabar galvoju-o kaip dažnai to Neįgaliojo pažymėjimo su foto reikia? Gal nelabai jo ir reikia?
Atsakyti
Mums kažkokį pažymėjimą padarė saviovaldybės soc. reikalų skyriuj, kur mes ėjom su pažyma dėl tų pinigėlių. Dar tik mėnuo kaip jį turim, bet niekas niekada jo neprašė, taigi nesu tikra, ar tai geras daikc.
Atsakyti

O ant SPN pažymos pas jus buvo terminas, iki kada paskirti spec.poreikiai? 

Atsakyti
Ne, pas mus neterminuota, nes nėra ten tos anos kažkokios pataisos. Bet šiaip sakė, kad realiai kai ji bus, tai padarys neterminuotą, nes vis tik 96 metai. Bet dabar, man regis, niekam nėra.
Atsakyti

Supratau. Tuomet, manau, savivaldybės darbuotoja kažko nežinojo ir mums tiesiog nedarė to pažymėjimo. ji pasakė, kad nėra nurodyta,iki kada galioja, ir nėra žodžio, kad netermunuotai. Reikės pasiskambinti į Neįgalumo tarnybą ir išsiaiškinti. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arneza: 24 spalio 2016 - 17:47
Kaip keistai. Mums tai jį pasiūlė, ir aš kaip ir sutikau jį imti. Nes nežinojau, ar jo tikrai nereikia. Dar klausiau, kas man iš jo? Sakau, jei tas pažymėjimas jam duoda teisę parkuotis neįgaliųjų vietose prie PC, tai jis tikrai garantuotai ten nesiparkuos.

Sako, o ką mes žinom, kam jo reikia, sako, būna kartais, kad ateina žmonės prašyt, sako, kad reikia vaistus išrašant. Tai aš pagalvojau - persirašysim vis tiek pas kitą gydytoją, juk pakeitėm gyvenamą vietą, vdrug ji užsimanys - sakau, darykim. Nors visiškai niekas manės nėr jo paprašęs iki šiol... Va tos pažymos tai daug kam reikia. Bet ne pažymėjimo.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 24 spalio 2016 - 18:33
Man sakė kad to pažymėjimo kartais prašo gydytojai vaistam išrašyt, bet mūs nerikalauja. Priduodant teismui dokumentus dėl globos nustatymo reikėjo neįgalio pažymėjimo kopijos. Gydytoja tik atsikopijavo ir į kortelę įklijavo neįgalumo pažymą. Pas sus pažymoj parašyta neterminuota, o gavom gegužės mėn. O pažymėjimą gamino 3 savaites, nesuprantu ką ten tiek daryt reikia.
Atsakyti
As siandien keliauju i savivaldybe su pazyma is tos neigalumo tarnybos (vel lietuviskos raides dingo, kaip nervina!). Paskamino is ten, kad pazyma paruosta, pasiimkit. Pasiemiau ir patiket negalejau - nustatytas neterminuotas nuolatines slaugos poreikis. Ne globos. Diagnoze tai jos tinkama, IV laipsnio sirdies nepakankamumas, bet Bartelis slaugai turetu but mazesnis uz 30, o seimos gydytoja surado visus 40. Isvada viena - kai buvo atejus ta Neigalumo tarnybos komisija, pamate, koks ten Bartelis is tiesu, ir surase savo popierius. Vat taip, be jokiu kysiu ir akiu draskymo, tiesiog pagal realybe. Nors buvau bemananti kaip tik priesingai, kai iseidamos pagyre, kad pas mus viskas miela malonu, grazu ir nuotaika kelia (nu grindys buvo isplautos, dziovyklem beveik durys uzbarikaduotos, bet skalbiniai sniego baltumo, nes mama margu nemegsta, ir levandom kvepiantys, senuke isprausta susukuota su ka tik pakeistu pampersu...). Tai galvojau, jei jau viskas taip gerai, pagalvos, kam dar ta slauga? Dabar gydytojai galesiu uzmest del Bartelio vertinimo metodikos tongue.gif

Vakar mano sunus plepa su mociute, ji sako - kai ligoninej gulejau, tai pas nieka tiek lankytoju nebuvo, kaip pas mane, o dabar jau pamazejo... Sunus: tai tada visi palikimo tikejos, o kai pamate, kad greitai nebus, ir nebesilanko lotuliukas.gif Toks "subtilus" humoras, gerai, kad mano senole supranta ir kartu pakrizeno.
Atsakyti
Vo! Aš tau sakau, kad ta Neįgalumo tarnyba yra normalūs! Ten rimtai normalūs žmonės, ne kokie ten duosiu/neduosiu. Gal ir neduotų, jei atrastų, kad su 10 Barteliu krepšinį lošia, bet jei mato, kad žmogus guli, tai veikia pagal įstatymus.

Čia tik daktarai iš norėjimo kažką gauti cirkinasi. Nu vat taip dabar ir apsiėjo. Ir su ta pažyma, kas be ko, jums priklauso per mėnesį vienas pampersų pokas nemokamai, su receptų knygele. Galit drožt, kad išrašytų.
Atsakyti
Tai pampersai pirmu taikymu! O visokiu gyvenima palengvinanciu priemoniu, staliuko prie/virs lovos, kokio keltuko i vonia, vezimelio - cia savo gydytojos irgi prasyt? Dar nespejau tikslai sugalvot, ko butiniausiai reikia, kai ka ir taip turim nusipirke...
Atsakyti
Vat kaip ten yra su tais kitais dalykais, tai aš šito nežinau, nes mes viską turėjom susipirkę savo, mat mums jų reikėjo jau tada, kai anot gydytojos, su savo barteliu mes buvom tinkami dalyvauti oliminėse žaidynėse. Žo, mums gydytoja absoliučiai nieko nepasiūlė. Bet ligoninėj vaikščiojo kažkokia socialinė darbuotojair lyg minėjo, kad ten kažką duoda, jei žmoguo reikia. Bet kaip supratau, turi - duoda, neturi - neduoda.

Mano anyta Žemaitijoj kažką - ar tai kėdę tualetinę? buvo gavusi per caritas. Kai nebereikia, grąžini atgal.
Atsakyti
Pažymėjimo reikia, jei pasibaigs paso galiojimas, tada atvaźiuos į namus nufotografuoti. Mums buvo bēda, kad pasibaigė paso galiojimas, mama nevaikšto, o pažymėjimo neturim. Jei neturi to pažymējimo, nevažiuoja į namus pareigūnas, o jei neturi paso, tai, paĉios suprantat, kad tada jokio pažymėjimo nepadarys unsure.gif
Paskui dar kažkam reikėjo, nešiuojuosi su savim. Nežinai, kada kas ko paprašys.

Nesiūlo gydytojai nieko. Reikia prašyti patiems. Kai ką socialinis duoda taip, kitiems daiktams reikia gydytojo pažymos, tokio kaip recepto. Jei prašysit lovos, tai išsireikalaukit, kad parašytų ir ĉiužiniui. Kitaip gausit pliką lovą.
Atsakyti