Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (11)

QUOTE(I.Elija @ 2016 10 19, 21:23)
Aciu jums labai.Lauksiu ziniu.

Deja, negaliu nudžiuginti - moteriškė užsiėmusi, dirba pilnu krūviu ir daugiau nieko prižiūrėti nesiims ax.gif

Sunkios tos slaugių paieškos, draugė prieš kelis metus savo mamai surado vieną - ta vos atėjus suklupo prieš kryželį ir valandą psalmes giedojo, ir taip kasdien... Kita vos atėjus pareiškė - aš geriu tik kažkokią ten kavą ir valgau tik salotas! Iš trečio karto pagaliau pataikė normalią...

Šįryt mama sako - žiūrėk, kaip greitai laikas bėga: užvakar buvo antradienis, savaitės pradžia, o šiandien jau ketvirtadienis, beveik pabaiga... Na taip, nepasiginčysi bigsmile.gif Iš tiesų pusė šios vasaros ir gražioji pusė rudens pralėkė kažkaip nepastebimai, nesu tikra, ar išvis buvo...
Atsakyti
Labas vakaras visoms!
Aš ir vėl pas jus su praktiniu klausimu. Rajono poliklinika dėl mamos į Neįgalumo tarnybą ruošė popierius, nes iki šiol mama negavo jokios pašalpos. Kiek suprantu, siuntė dėl tų 50 Eur. Sulaukiau skambučio, kad jau atvykčiau atsiimti atsakymo.
Dabar man vėl klausimas-ar aš turiu ir mamą vežtis kartu ir kur vežtis, kad gauti tą pašalpą-į seniūniją, į savivaldybę? Įgaliojimo jokio nėra parašyta man. Reikės ir mamą vežtis tikriausiai?
Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Arneza @ 2016 10 20, 17:52)
Labas vakaras visoms!
    Aš ir vėl pas jus su praktiniu klausimu. Rajono poliklinika dėl mamos  į Neįgalumo tarnybą ruošė popierius, nes iki šiol mama negavo jokios pašalpos. Kiek suprantu, siuntė dėl tų 50 Eur. Sulaukiau skambučio, kad jau atvykčiau atsiimti atsakymo.
Dabar man vėl klausimas-ar aš turiu ir mamą vežtis kartu ir kur vežtis, kad gauti tą pašalpą-į seniūniją, į savivaldybę? Įgaliojimo jokio nėra parašyta man. Reikės ir mamą vežtis tikriausiai?
Ačiū.

Gal kazkas tiksliau atsakys, bet jei ant " greituju", tai as turejau igaliojima visiems mamos reikalams tvarkyti. Bet manes niekas to igaliojimo neprase nei Neigaliuju tarnyboj nei Soc.paramos skyriuj ( Savivaldybej jis pas mus). Tiesiog pirma vaziavau i Neigaliuju tarnyba viena, be mamos, ten dave popieriu, su jais keliavau i soc.parama. Ten reikejo kazka uzpildyt, nukopijavo popierius is Neigalumo, mano ir mamos pasus, reikejo mamos banko saskaitos nr. Ir viskas lyg.
Atsakyti
Jetus, ir aš nepamenu, nes ir aš turiu įgaliojimą. Aš visur su juo vaikščiojau, ir netgi nepamenu, ar manęs prašė jo, ar neprašė.

Atsiimant gal neprašė? Nes taip pagalvojus - o nafiga jis svetimam žmogui išvis reikalingas, ką su juo veiksi.
Atsakyti
Ačiū, kad bandot pagelbėti 4u.gif .
Poliklinikoje man tikrai atiduos tą pažymą, ar kaip ji ten vadinasi. Mane daugiau neramina tai, kad tą pažymą reikia kažkur nuvežti-tam, kad pervesdinėtų tuos 50 Eur. Įtariu, kad į seniūnijos pašalpų skyrių. O ten, įtariu, prašymą turėtų rašyti mama, nurodyti jos sąskaitą. Va ten ir reikės man ją vežtis (man taip atrodo).
Dar klausimas-kad ateitų slauganti moteris iš soc.rūpybos skyriaus (gal neteisingai įvardijau) kartą ar kiek ten kartų per savaitę pas mamą (tarkim, kad maisto atneštų, kambarį išplautų (nežinau, ar tai daro)-kiek reikėtų mokėti maždaug?
Dar kartą ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Arneza @ 2016 10 20, 21:24)
Ačiū, kad bandot pagelbėti 4u.gif .
Poliklinikoje man tikrai atiduos tą pažymą, ar kaip ji ten vadinasi. Mane daugiau neramina tai, kad tą pažymą reikia kažkur nuvežti-tam, kad pervesdinėtų tuos 50 Eur. Įtariu, kad į seniūnijos pašalpų skyrių. O ten, įtariu, prašymą turėtų rašyti mama, nurodyti jos sąskaitą. Va ten ir reikės man ją vežtis (man taip atrodo).
Dar klausimas-kad ateitų slauganti moteris iš soc.rūpybos skyriaus (gal neteisingai įvardijau)  kartą ar kiek ten kartų per savaitę pas mamą (tarkim, kad maisto atneštų, kambarį išplautų (nežinau, ar tai daro)-kiek reikėtų mokėti  maždaug?
Dar kartą ačiū.

O tai del kokios ligos jusu mamai ta pasalpa skiria? Jei su protu kazkas ne taip - tai drasiai keliaujat dukra viena i pasalpu skyriu ( po to kai pasiimsit pazyma is Neigalumo tarnybos) . O jei pas jusu mama ne galvos problemos - tikrai nezinau...
Del tos moteriskes, kur ateitu kazkiek valandu per savaite - ten soc.paramoj skaiciuoja nuo ligonio pensijos dydzio. Yra kazkoks koeficientas. Bet ten nedaug gaunasi i menesi - apie 40 euru vidutiniskai ( jei pensija apie 650 litu buvo).
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2016 10 20, 22:33)
O tai del kokios ligos jusu mamai ta pasalpa skiria? Jei su protu kazkas ne taip - tai drasiai keliaujat dukra viena i pasalpu skyriu ( po to kai pasiimsit pazyma is Neigalumo tarnybos) . O jei pas jusu mama ne galvos problemos - tikrai nezinau...
Del tos moteriskes, kur ateitu kazkiek valandu per savaite - ten soc.paramoj skaiciuoja nuo ligonio pensijos dydzio. Yra kazkoks koeficientas. Bet ten nedaug gaunasi i menesi - apie 40 euru vidutiniskai ( jei pensija apie 650 litu buvo).

Mamai skirs dėl Alzheimerio. Tai gal tuomet nereikės mamos ir įgaliojimo.
Atsakyti
QUOTE(Arneza @ 2016 10 20, 21:40)
Mamai skirs dėl Alzheimerio. Tai gal tuomet nereikės mamos ir įgaliojimo.

Nereikes. Eikit viena, nebesivarginkit vestis mama. Jie ten irgi zmones, supranta. Neturetu but problemu.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2016 10 20, 22:59)
Nereikes. Eikit viena, nebesivarginkit vestis mama. Jie ten irgi zmones, supranta. Neturetu but problemu.

Ačiū!
Atsakyti
Nors man tai buvo bajeris, Sodroj. Mums priklauso dar kažkokios transporto išlaidos, jos ten niekingos, ar 8 eu, nu bet vis viena. Žo, yra raštas, kad priklauso, savivaldybė sako - eikit į Sodrą. Nu aš ir nuėjau. Ir nepasiėmiau įgaliojimo.

Žo, aš nueinu, nunešu žmogaus dokumentus ir raštą, kad jam turi prie pensijos pridėti 8 eu. Be žmogaus, aišku, nes jis guli. Aš neprašau tų 8 eu - tipo, duokit man čia dabar. Aš tiesiog atnešu popierių, kad tuos 8 eu turi jam išmokėti kartu su pensija, o kas juos pasiims - jiems jau vienodai. Pralaukiu 2 val, prieinu prie langelio - neima biggrin.gif Akis tik išpūčiau, sakau, kaip tai? Koks jums skirtumas, juk dokumentas tai nesuklastotas biggrin.gif Nors paštu atėjo! Ne, turi būti pats žmogus, ir basta. Yra jo pasas, yra sprendimas - niekaip! Viskas tik iš paties žmogaus! Jos ten tiek įsijautė rėkti, kad netgi mėgimo man įrodyt, kad globa gali būti skiriama tik pačiam žmogui. Aš klausiu - kaip kaip, jis pats save slaugo ir globoja? biggrin.gif Tada susimėtė, ai, sako, ne biggrin.gif

Ir nors aš labai vredna, nors aš paskui juos apskundžiau ir man jų viršininkė skambino atsiprašyt, bet ir nesusitvarkiau aš tų 8 eu biggrin.gif Vis manau sau - reik eit ir susitvarkyt, man pokas akcijinių paklotėlių už tiek išeina biggrin.gif

Bet ne faktas, kad ir kituose skyriuose tokios vėplos. Gal ir tam yra normalesnių, tik man pasisekė.
Atsakyti
Atiduos ir jums tik turėkit asmens dokumentą ir gimimo liudijimą. Vyras taip pasiėmė mamos dokumentus ir eikit į soc. skyrių registruoti tuos dokumentu nes kitaip nemokės pinigų. Reikia tutėti banko sąskaitą.
Atsakyti
Dėl Sodros galiu pasakyt tiek, kad kai reikėjo pensiją pervest kad eitų į banko sąskaitą, tai turėjom būtinai anytą vežtis kad parašytų prašymą. Ją šiaip taip išsiprašėm kad išleistų iš ligoninės nes gulėjo slaugoj. Vedėja pradžioje sakė kad jei reiks, parašius prašymą išleis keliom valandom dokumentus sutvarkyt, o kai atvažiavom pasakė kad nieko neišleidinėja. Kai pasakiau kad jau 3 mėnesius negauna pensijos nes ją nešė paštininkė, tai atšovė kad niekur ji nedings, gaus kai grįš namo. Jau norėjau ten pakelt triukšmą, bet pamaniu kad gal gražiuoju susitarsiu. Paaiškinau kad reik ir už jos butą mokėt, ir sauskelnes į ligoninę jiem atnešt, tai sako, o kaip ją vešit. Atsakiu kad su automobiliu, tai sako gerai ir išleido. Gal ji manė kad autobusu važiuos. Po to kai jau gavo į banko kortelę pinigus, matau kad ne tiek kiek turi būt. Nuėjau aiškintis, tai su manim net kalbėt nenori, gali tik su sūnum, nes aš ne globėja, sako neaišku ką ji ten prašyme parašė, galim tik sūnui pasakyt. tuomet sakau kad aš pati rašiau, o ji tik pasirašė, tai teikės pažiūrėt, o ten jų kaltė, nes pervedė tik našlės pensiją, o pagrindinės ne. Tai atsiprašė ir per 2 savaites sutvarkė. Dėl to sakau kad būtina susitvarkyt arba įgaliojimą, arba per teismą globą. Kitu atveju kiekvienam žingsnį problemos.
Atsakyti