Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (11)

QUOTE(Noa @ 2016 10 19, 15:04)
Ne, tai jau ten kalbėtis tai aišku ne giliom filosofinėm temom. Nors va kai senelis buvo ligoninėj ir pasakė, kad jam demencija, o jis parėjo į save. Sakau, va, sakė, kad tau demencija verysad.gif O jis sako - demencija - tai išeina, kvailėjimas lotyniškai, proto netekimas (tik tada pagalvojau, kad nu akurat). Duok, sako, laikraštį paskaityt biggrin.gif Ateina daktarai trys, jis sau laikraštį skaito su akiniais, visas šaunus biggrin.gif

O paskui užeina - pamiršta, kas aš, kur jis.

Tik tiek gerai, kad jis bendrai viskuo patenkintas, jei mano, kad tai ligoninė, tai jis patenkintas ta ligonine, neturi jai pretenzijų smile.gif

Bet tai jusu seneliui metu daug, jau nebegalima labai ir pykt ant likimo, kad uzeina jog pamirsta.

Vienu zodziu baisu nuprotet, baisu ant patalo gulet...

O jusu senelis televizoriu ziuri, supranta ka rodo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 19 spalio 2016 - 15:30
Nea, jis jau seniai nežiūri, bet reikalas tas, kad jis negirdi.
Daug kartų siūliau jam įtaisyt radiją, kur pats galėtų garsą reguliuoti, bet jam nereikia.
O dabar jau ir laikraščio nebeskaito verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 10 19, 11:28)
Aišku, aš suprantu, kad čia liga, bet man kažkaip apie tą pelę atrodo, kad tai labai miela biggrin.gif Kaip koks kačiukas smile.gif Jeigu jau reikia sirgti demencija ir išdurnėt, tai aš mieliau rinkčiausi grobti kompo peles, negu kad ten šikt ne vietoj ar plūsti vienintelį mane prižiūrintį žmogų smile.gif

Ir man pasirode labai juokinga situacija su tom pelem.
Panos o is jusu ne viena nesamdet zmoniu priziureti savo senu tevu?Kokie dabar ikainiai?Kur tuos zmones randate?Ar gyvena pas jusu senukus.Kaip sprendziat sita klausima?Domintu informacija Kaune.Aciuz.
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 10 19, 15:33)
Nea, jis jau seniai nežiūri, bet reikalas tas, kad jis negirdi.
Daug kartų siūliau jam įtaisyt radiją, kur pats galėtų garsą reguliuoti, bet jam nereikia.
O dabar jau ir laikraščio nebeskaito verysad.gif

Tai pas ji ir noro nera tv ziuret ir negirdi? Nes jei laikrascio neskaito tai turbut kad apatiskas viskam?
O tai saukiat, kad isgirstu ar klausos aparata turi?
Atsakyti
QUOTE(I.Elija @ 2016 10 19, 15:37)
Panos o is jusu ne viena nesamdet zmoniu priziureti savo senu tevu?Kokie dabar ikainiai?Kur tuos zmones randate?Ar gyvena pas jusu senukus.Kaip sprendziat sita klausima?Domintu informacija Kaune.Aciuz.

Gal ir juokinga su pelem skaityti, bet as isivaizduoju kaip Kair nervuoja, kai reikia ziureti, kad nenukirptu ir raminti kai dvi atsirado. Juokas pro asaras. Del prieziuros tai geriausia per pazistamus ieskot ir ieskot kokiu buvusiu med seseliu. Man reikejo, tai is anksciau kur buvo zinoma, tai atsisake. Bandziau ieskotis pagal skelbimus, daug apskambinau, kai kurios iskart jau paskambinus atkrito, nes pirmas klausimas kiek siulot. Juk pirmiausia turetu paklausti koks ligonis, ka reikes daryti, ateiti paziureti, o tik galiausiai apie pinigus. Na viena tokia pagal skelbima buvo atejus, tai per pokalbi gal 5 minuciu du kartus paklause ar turiu vyra. Nors pokalbio eigoje kalbejom apie vaistus ir pasakiau kad mano vyrui aukstas kraujospudis nuo darbo itampos. Na tai reiskia pati pamirsta. Tai tokia ir vaistus gali pamirsti suduot ir isvis ateit smile.gif. Ir uzsiprase daug - 3 eurai valanda ir dejavo labai, nes aukstai lipt reikia. Paskui perverciau kitus darbo ieskojimo skelbimus, tai pasirodo, kad jin bet kokio darbo ieko ir zole pjaut ir sodyba priziuret. Tai veliau pati paskambino ir atsisake ir labai gerai, nes pati jau norejau jai atsakyt.
O paskui per pazistamus atradau faina moteryte, buvusi sesele, iskart patiko. Nes visiskai i namus isileisti nepazistama zmogu yra pavojinga.
Didziuosiuose miestuose kaina apie 2 eurus. Kokiam kaime gal ir pigiau butu, tiesiog uz gyvenama vieta ir maista priimti galima.
Dar galima tevuku kaimynu paprasyt kad priziuretu uz pinigelius. Nes tokiu atveju kaimynams bilietas nekainuoja ir jums pigiau butu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 19 spalio 2016 - 16:03
QUOTE(I.Elija @ 2016 10 19, 16:37)

Man tiesiog pasisekė kaip aklai vištai grūdas. Seniai žinojau, kad tam pačiam rajone pažįstamos vaiką auklytė pusdienį saugo, tai reikalui ištikus, paklausiau tos pažįstamos (o ji tokia jau pavyzdinguolė rūpestinguolė atsakinguolė... nu reta tokių... tai jei jai tinka, akivaizdu, kad tiks ir man). Davė kontaktus, susisiekėm, sutarėm. Tik pas mane situacija, kad tereikia 1 val. vidurdienį, nes iš ryto aš apšokinėju, paskui trumpam grįžta MB arba sūnus, po darbo vėl aš, tai per tą valandą pampersą pakeičia, pietus pašildo ir paduoda, vaistus mano paliktus, arbatą kokią išverda. Moku 5 eurus valandai, jei reikėtų kelioms val., kainuotų mažiau, bet kas važiuos dėl valandos už porą eurų? - kelionė, laikas, degalai... Esu labai patenkinta, žmogus tvarkingas ir patikimas, mama irgi nesiskundžia, nors jai svetimi žmonės niekada ne prie širdies. Tiesa, jokia ne profesionali slaugė, bet man tokios ir nereikia. Kažką lyg turi dar ir vakarais ji, bet tiksliai nežinau, jei ką, galėčiau duot kontaktus.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2016 10 19, 16:40)
Tai pas ji ir noro nera tv ziuret ir negirdi? Nes jei laikrascio neskaito tai turbut kad apatiskas viskam?
O tai saukiat, kad isgirstu ar klausos aparata turi?

Ko gero, greičiau apatiškas. Daug miega. Vis mažiau valgo. Taip džiaugiuosi, kai suvalgo daugiau, bet pati suvokiu, kad lyginant su situacija prieš du mėnesius - prasčiau ir prasčiau ir prasčiau verysad.gif
Daktarė sakė - jūs džiaukitės, kad jis taip gražiai, ramiai išeina verysad.gif Aš teoriškai tai suvokiu, kad tai yra būtent natūralus mirimas, kai žmogus miršta ne nuo ligos, o nuo senatvės. Gal ir tie demencijos požymiai tada naudingi, vien tam, kad žmogus mažiau bijotų... Bet tada blioviau, kai ji taip pasakė, pusę dienos, ir dabar va rašydama apsiblioviau verysad.gif Nesinori paleist, ir nors tu ką verysad.gif Aš jį visada mylėjau labiausiai. Kai atsirado vaikai, tada tapo trys mylimiausi... Ir nesinori anei vieno atsisakyt verysad.gif Protu suvokiu, kad amžinai žmogus negyvena, bet bliaunasi, ir viskas verysad.gif

Aišku, čia daugumai šitoj temoj taip verysad.gif

Garsiau kalbi, ir tiek, nereikia rėkti. Juolab, jam kartais tinka, kai aš tiesiog beleką kalbu, jam dažnai išvis nerūpi prasmė, tik tonas. Tai ir malu beleką, padainuoju biggrin.gif O jis juokiasi sau biggrin.gif

Anksčiau, kai tik nustojo skaityt, pati laikraštį prie jo skaitydavau, dienos naujienų apžvalga vadinasi biggrin.gif Mol, rinkimuose laimėjo tie, dabar bus antras turas. O Šančiuose žmonės skundžiasi, kad medžiai užvirs ant mašinų! Rašo raštus, va, matai, nuotrauka, čia tie medžiai, o čia mašinos. O dar numirė dėstytojas Petraitis, ar tu tokį žinai? Ir aš nežinau, jis dėstė VDU. Ai bet seniai, o numirė jis nuo nuo nuo eee širdies. O Haityje buvo uraganas, matai, visas palmes išvartė? Va, matai, čia nuotrauka, išversta palmė. Kažkaip taip biggrin.gif Bet dabar jam apžvalgos nebeįdomu, taigi tiesiog malu sau ką nors, ir visiems tinka biggrin.gif

Jis taip įdomiai negirdi - jei namie tylu, ir vienas žmogus su juo kalba - tada girdi. Bet jei, tarkim, keli žmonės - jau visi garsai susimaišo. Užtai kai sesuo atvažiuoja aplankyt, eina viena į kambarį, ir tada kalba sau pati kiek nori. Ir mažiukė dukterėčia atskirai į kambarį eina ir jį kalbina, ir švogeris atskirai, o ne tai, kad visi sustotų ir kalbėtų, nes tada per painiai išeina. Kažkaip čia taip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 19 spalio 2016 - 16:33
QUOTE(biologė @ 2016 10 19, 17:29)
Man tiesiog pasisekė kaip aklai vištai grūdas. Seniai žinojau, kad tam pačiam rajone pažįstamos vaiką auklytė pusdienį saugo, tai reikalui ištikus, paklausiau tos pažįstamos (o ji tokia jau pavyzdinguolė rūpestinguolė atsakinguolė... nu reta tokių... tai jei jai tinka, akivaizdu, kad tiks ir man). Davė kontaktus, susisiekėm, sutarėm. Tik pas mane situacija, kad tereikia 1 val. vidurdienį, nes iš ryto aš apšokinėju, paskui trumpam grįžta MB arba sūnus, po darbo vėl aš, tai per tą valandą pampersą pakeičia, pietus pašildo ir paduoda, vaistus mano paliktus, arbatą kokią išverda. Moku 5 eurus valandai, jei reikėtų kelioms val., kainuotų mažiau, bet kas važiuos dėl valandos už porą eurų? - kelionė, laikas, degalai... Esu labai patenkinta, žmogus tvarkingas ir patikimas, mama irgi nesiskundžia, nors jai svetimi žmonės niekada ne prie širdies. Tiesa, jokia ne profesionali slaugė, bet man tokios ir nereikia. Kažką lyg turi dar ir vakarais ji, bet tiksliai nežinau, jei ką, galėčiau duot kontaktus.

Oi ,aciu.Buciau labai dekinga.Dar sakykit kiek tai moreriskutei metu?Nes mama viena gyvena,man reiktu kad truputi patvarkytu ir valgyt padarytu.Seip mama pilno proto,tik su sveikata visai prastai.Samdziau karta tokia moteriskute,tai ateidavo ir pliurpdavo ta mano mokama laika.Paskui samdziau jauna mergina,tai viskas apgraibm.O mes uzsienyje.Taip kad ieskau kad zmogus dar guvus ir greitas butu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo I.Elija: 19 spalio 2016 - 17:11
Noa, neverkit, as suprantu, kad kai iseina artimas zmogus, sunku... Bet tai pagalvokit, kokia jusu senelio laiminga senatve, juk svarbiausia kad jis yra PRIZIURETAS. Ne visi senoliai turedami gyvus ir sveikus vaikus gali tuom pasidziaugti. Daznai tenka prie konteineriu matyti besiknisancius diedukus ir bobulytes. Neprasigere, bet maisto iesko. Tai kas turejo nutikti ju gyvenime ir kikius jie turi vaikus ar anukus, kad sitaip laukti savo paskutiniu dienu?
Jusu senelis saulelydi pasitinka pas mylincia anuke, siltuose namuose, nupraustas ir pavalgydintas, svarioje lovoje. Saunuole esat 4u.gif .
O kad netektis neisvengiama - tai jau taip suredytas tas musu gyvenimas. As tai esu apsipykusi su savo teciu. Tiesiog buvau pervargusi ziauriai, nes mama tada pirma karta ligoninej su kliedesiais gulejo. Paskambino tetis vakare, as nelabai svelniai jam kazka atsakiau, pokalbis nutruko, tiesiog tetis padejo uzpykes rageli. Ta nakti jis mire. Tyliai, ramiai, nesikankines, nes po insulto buvo pasveikes ir dirbti pradejes. Na tai ilgai as viduj kankinaus, gal metus ar du ziauriai sazine grauze, vis mintyse prasiau atleidimo ir verkiau daug. Ir viena nakti man prisisapnavo tetis ir pasake, kad visai nepyksta. Ziauriai cia isejo, na nebuvau as labai grubi, gal ir tetis kiek umokas buvo, bet tai labai ant dusios negera. Vienas, kad dabar pagalvoju, kad mano tetis anapilin isejo nesikankines, sviesaus proto, tiesiog uzmigo savo svarioj siltoj lovoj. Gal tas truputi ramina, nes kai prisimenu paskutini nevykusi pokalbi - labai sirdi suspaudzia.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2016 10 19, 18:12)
Noa, neverkit, as suprantu, kad kai iseina artimas zmogus, sunku... Bet tai pagalvokit, kokia jusu senelio laiminga senatve, juk svarbiausia kad jis yra PRIZIURETAS. Ne visi senoliai turedami gyvus ir sveikus vaikus gali tuom pasidziaugti. Daznai tenka prie konteineriu matyti besiknisancius diedukus ir bobulytes. Neprasigere, bet maisto iesko. Tai kas turejo nutikti ju gyvenime ir kikius jie turi vaikus ar anukus, kad sitaip laukti savo paskutiniu dienu?
Jusu senelis saulelydi pasitinka pas mylincia anuke, siltuose namuose, nupraustas ir pavalgydintas, svarioje lovoje. Saunuole esat 4u.gif .
O kad netektis neisvengiama - tai jau taip suredytas tas musu gyvenimas. As tai esu apsipykusi su savo teciu. Tiesiog buvau pervargusi ziauriai, nes mama tada pirma karta ligoninej su kliedesiais gulejo. Paskambino tetis vakare, as nelabai svelniai jam kazka atsakiau, pokalbis nutruko, tiesiog tetis padejo uzpykes rageli. Ta nakti jis mire. Tyliai, ramiai, nesikankines, nes po insulto buvo pasveikes ir dirbti pradejes. Na tai ilgai as viduj kankinaus, gal metus ar du ziauriai sazine grauze, vis mintyse prasiau atleidimo ir verkiau daug. Ir viena nakti man prisisapnavo tetis ir pasake, kad visai nepyksta. Ziauriai cia isejo, na nebuvau as labai grubi, gal ir tetis kiek umokas buvo, bet tai labai ant dusios negera. Vienas, kad dabar pagalvoju, kad mano tetis anapilin isejo nesikankines, sviesaus proto, tiesiog uzmigo savo svarioj siltoj lovoj. Gal tas truputi ramina, nes kai prisimenu paskutini nevykusi pokalbi - labai sirdi suspaudzia.

Oi,tik nesigrauzkit.Maza ka mes gyenime vieni kitiems ant karstuju prisnekem.Svarbiausia kad zinome kad vieni
kitus mylim ir esam mylimi.
Atsakyti
QUOTE(I.Elija @ 2016 10 19, 18:16)
Oi,tik nesigrauzkit.Maza ka mes gyenime vieni kitiems ant karstuju prisnekem.Svarbiausia kad zinome kad vieni
kitus mylim ir esam mylimi.

Va iš tiesų, tas svarbiausia. Juk ir ant vaikų užrinkam, ir nubaudžiam, ir subaram - tai ką, baisus blogis? Jei juos mylim ir jie tą žino - dzin tas žodis toks ar anoks. Manau, taip ir su tėvais smile.gif

I.Elija, paskambinsiu aš tai slaugei rytoj, paklausiu, ar galiu duot jos kontaktus jums, tada į až parašysiu, ok? Metų jai nemažai, gal kokie 60, bet pati vairuoja, žvali, smagi, visada geros nuotaikos. Sakė, kad galėtų ir pasitvarkyt pas mane, bet atsisakiau, užtenka, kad mama gerai prižiūrėta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biologė: 19 spalio 2016 - 18:19
QUOTE(biologė @ 2016 10 19, 19:15)
Va iš tiesų, tas svarbiausia. Juk ir ant vaikų užrinkam, ir nubaudžiam, ir subaram - tai ką, baisus blogis? Jei juos mylim ir jie tą žino - dzin tas žodis toks ar anoks. Manau, taip ir su tėvais smile.gif

I.Elija, paskambinsiu aš tai slaugei rytoj, paklausiu, ar galiu duot jos kontaktus jums, tada į až parašysiu, ok? Metų jai nemažai, gal kokie 60, bet pati vairuoja, žvali, smagi, visada geros nuotaikos. Sakė, kad galėtų ir pasitvarkyt pas mane, bet atsisakiau, užtenka, kad mama gerai prižiūrėta.

Aciu jums labai.Lauksiu ziniu.
Atsakyti