QUOTE(biologė @ 2016 10 19, 10:05)
Man rodos, iš esmės pati tvarka neteisinga - dabar liga turi atitikt ministro nustatytą sąrašą, kad žmogui būtų reikalinga priežiūra. Tai ir gaunasi, kaip Noa seneliui - nėra ligos iš sąrašo, vadinas, sveikas. O reikėtų žiūrėt pagal būklę - gali ar negali žmogus pats susitvarkyt. Nesvarbu, kokios priežastys, rezultatas tai tas pats. Na Bartelis kažkur prie to artėja, bet jis tik papildomas - pirma turi būt liga iš sąrašo, o paskui tik Bartelis.
Taigi, aš irgi apie tą patį.
Ir ne tik šitoj srity, bet ir kitose medicinos srityse tas pats.
Pirmąkart su močiute užsiroviau - reikia stiprių nuskausminančių, nes skauda. Gerai, jie ten narkotiniai, betgi 86 metų mano močiutės tikrai narkomane nepavadinsi, jai tikrai skauda ir tikrai reikia tų vaistų, nes nuo osteoporozės lūžo stuburo slanksteliai, na stuburo lūžis, jofana. Antras gydytojas (chirurgas iš Romainių džiovininkų sanatorijos, kur mus siuntė plaučius šviestis, nes blin gal plaučių uždegimas ten skauda) pažiūrėjo į nuotrauką ir pasakė - osteoporozė, du slanksteliai, gydymas - korsetas ir tramadolis, viskas. Betgi negalima taip! Reikia dar 15os kitų daktarų konsultacijų, žmogui baisūs skausmai, jam tragedija važiuoti nors pas vieną, jį reikia nuskausminti, bet ne, kentėk, tau 86 metai ir siaubingai skauda, bet nebus tau pagalbos taip lengvai, nes niekas nemato žmogaus, mato pirmiausia taisykles ir viskas.
O kas įdomiausia, tai kai kurie daktarai moka tas taisykles apeiti taip ir viską sudėlioti taip, kad ir tvarka išlaikyta, ir Hipokratas patenkintas. O kiti nemoka, ir viskas. Ar nenori. Ar duoda suprast, kad nėra motyvuoti ir reiktų juos papildomai pamotyvuoti, kad "važiuotų artimesniu keliu". Nežinau. Kaip ten buvo tarybiniais laikais anekdotas apie autoservisą - jeigu žmogus žmogui žmogus, tai ir žmogus žmogui žmogus, o jeigu ne, tai mokėkit į kasą ir ateikit po pusės metų

Aš po močiutės kalbėjau su kita gydytoja, ir ji apako - kodėl reikėjo tiek tąsyti? Ne, reikia ten ten ir ten, bet va jau su tuo galima buvo siųsti į tą skausmo kliniką, kam dar reikėjo šito, šito ir ano? O mūsiškė, žinote, norėjo apsidraust. Negali sakyt, kad ji negydo, Hipokrato užmiršus nėr, bet save apsidraust yra svarbiau, negu ligonis. Ai nu ir pavažinės ta bobutė su lūžusiu stuburu, užtat aš būsiu tikrai garantuotai saugi, nes vienai skylei užkišti turėsiu net ne vieną popierį, o du.
Vat spėju, kad ir su tais barteliais beigi blessedais taip yra. Tvarka debiliška, jos apėjimai protingesniems žinomi, o noras apeiti vien dėl Hipokrato - yra arba nėra.