Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (11)

QUOTE(biologė @ 2016 10 17, 22:56)
Klausimas priminė tos tarnybos klausimą, kai pasakiau, kad mama guli ir negaliu atsivežt - "kaip guli?"   Nu blė, kaip... Horizontaliai guli, o kaip dar? lotuliukas.gif

Atvykt neliepia su Barteliu 20  ar mažiau. O 40 - tai kaip ir sveikas, trūliku gi gali atvažiuot tongue.gif

Tai gal ant šono ar ant nugaros, ir yra skirtumas biggrin.gif Gal net skirtumas, ant kurio šono, kairio ar dešinio biggrin.gif Kodėl neišsiplėtei biggrin.gif

Pvz. mano senelis dabar pamėgo dešinį, o iki tol mėgo kairį. Kai guli ant kairio, mato langą - medis, gatvė, mašinos, žmogus vienas kitas praeina. Kai guli ant dešinio, mato gyvenamą kambarį - mus. Man labiau patinka, kai jis į mus, tada iškart matai, kai nemiega, ir nueini pakalbint biggrin.gif
Dar jis guli su pagalve. Melsva su geltonom žvaigždutėm. Mėgsta tokią, dėl to turi du tokius užvalkalus, ir visada maunu tai vieną, tai kitą. Man nelabai gražūs, bet ai, ne mano bėda, svarbu jam patinka biggrin.gif Ir kaldros užvalkalas toks yra, taip, jis guli dar ir su kaldra biggrin.gif Storesne, bet be pledo, nes nešalta biggrin.gif

Reikėjo taip kaip nors papasakot biggrin.gif

Bet šiaip jau man tos tarnybos požiūris iškart liudija, kad gydytoja neteisingai tą bartelį surašė, ir paskui pisa protą. Juk akivaizdu, kad su 40 barteliu ji dar turėtų galėt atvažiuot. Troleibusu. O gali tik greitąja ir neštuvais. Reiškia, bartelis durnas, juk iškart pati pasakėt pamačius. Regis, ta tarnyba bartelį supranta taip, kaip jūs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 17 spalio 2016 - 22:55
QUOTE(biologė @ 2016 10 17, 21:30)
Nidulia, kad paskaitot, gal ir gerai, bet man atrodo, nėr ko pergyvent iš anksto. Negali žinot, kaip kas bus ar nebus, gal taip ir krutės sau abi senutės ilgai ir laimingai...

Noa, ačiū už pasiūlymą, aš beveik kaunietė, bet knygos nereikia. Kažkaip nesitikiu, kad kas nors geriau už mane žinotų, kaip savo galvoj tvarkytis, gal ten ir bardakas, bet nuosavas. Ot kad padėtų realybėj tvarkytis (na, grindis plautų, pvz.), būtų neblogai, bet niekas nesisiūlo, nu!

Nuvežiau šiandien dokus tai Neįgalumo ir t.t. tarnybai (košmaras kažkoks Savanorių prospekte, remontai, avarijos, kamščiai, mašinos arti nėra kur padėt, bet ne apie tai...). Įdomiai įstaiga atrodo - gražu erdvu tvarkinga, priimamajam gal 5 ar 6 langeliai, dviejuose moteriškės sėdi, trečiam vaikas kompu žaidžia, interesantų lygiai 1, t. y. aš. Priėmė, peržiūrėjo, sako - Bartelis 40, turės mama pati atvykt. Kaip atvykt, blyn, neatsivešiu jos savo mašina ir neatnešiu paskui nuo velniaižinkur. Nu tai eikit šnekėt, paaiškinkit, va užrašau ant segtuvo, kad dukra ateina. Ok, nueinu į 3 aukštą, absoliuti ramybė, kažkur kava kvepia, kažkur kažkas kažką plepa, interesantų tas pats nulis. Pralaukiu pusvalandį (gerai, kad rankinėj visada yra budinti knyga), išeina kažkoks vedėjas ir sako - nėra ko jums čia laukt, pranešim sprendimą laišku. Kada, klausiu. - Artimiausioj ateity, bet dabar atsirado teisinių problemų, tai kol kas tuos reikalus sustabdėm. - Iki kada? - Deja, negaliu pasakyt, laukit laiško.
Tai lauksiu. "Artimiausioj ateity", kosminiais mastais gal kokį šimtmetį? Ir tada sužinosiu, kad pagal naujausią sprendimą mums  priklauso špyga.
Bet ai, gyvenam dabar, gyvensim ir toliau. Netgi sumažėjo rūpesčių - nereikia dairytis į naujus batus ar planuot, kur eisim skaniai papietaut gimtadienio proga tongue.gif O mamos mėgstamam kefyrui kaip nors jau išteksim bigsmile.gif

Taip, ateina is Neigalumo tarnybos laiskas atsakymas. Gal 10 dienu begyje. Gausit 50 su kazkiek euru.
Atsakyti
Bet kodėl ne 280???????????????????????????????????????????????????????????????????????? Jei žmogus visiškai neapsitarnauja?????????????????????????????????

Gydytoja, dovanokitės už tą žodį, yra subi*nė. Vo.
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 10 17, 22:56)
Bet kodėl ne 280???????????????????????????????????????????????????????????????????????? Jei žmogus visiškai neapsitarnauja?????????????????????????????????

Gydytoja, dovanokitės už tą žodį, yra subi*nė. Vo.

Todel , kad tokia tvarka. Atleiskit, bet amzius ne liga. As jau rasiau kokiu ligoniu buna, kurie draskosi ir rekauja, valgo sudus ir dar daro baisius dalykus... O jei guli koks 100 metis senolis, sveiku razumu , bet nuo amziaus negali pats saves apsitarnaut( bet juk duodasi nuprausiamas ir pavalgydinamas) - tai tikrai nera baisinis invalidumas. Mano tetis po insulto suparalyzuotas gulejo, pradzioj net sauksto nulaikyt negalejo - tai net tokiu atveju net 50 euru niekas nemokejo. Gulejo ligoninej, po to reabilitacija, sanatorija, pradejo judet su mediku pagalba, veliau i darba isejo. Jei taip visiems lengvai dalintu po 270 euru - pati pagalvokit kas butu.

Apie Vanagaites knyga - tupa, atsiprasant, boba parase knyga apie karsinima ir prieziura. Bet ji nekarsino savo tevu. Tai dare jos sesuo, o kai ji numire - atsirado jos tetis ar mama ( neprisimenu jau) seneliu namuose. Vanagaitei ne tevai seni rupejo, jai rupejo eilini kadra susirast. Tai kas sudas knyga. Atsiprasau 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 17 spalio 2016 - 23:10
Neįgalumo komisija turi atsakyma pateikti per 14 darbo dienų. Tačiau priklausantys pinigai bus skiriami nuo tos dienos kai pridavėte dokumentus. Jie tą turėjo jums paaiškinti. Mums atsiuntė paštu, gavau po 13d. Tada su tuo sprendimu, jei bus skirtas neįgalumas, eisit į soc. skyrių kur padarys neįgalio pažymėjimą ir galėsit gauti priemonių priežiūrai, jai priklausys. Vežimėlį duoda nemokama, gali duoti tualeto kėdę, suoliuką prausimui vonioje, staliuką maitinimui, funksinę lovą, čiužinį. Lovą duos tik jai gulintis, turi gydytoja parašyti būtinai. Taip pat visom šiop priemonėm turi būti gydytojo išrašyti tokie kaip ir siuntimai, be jų nieko neduos. Už šias priemones reik primokėt, bet nedaug, ir gali naudotis iki kol reikės. Po to reikia atiduoti. Kai atsiūs atsakyma dėl išmokų reikia kreiptis į savo seniūnijos soc. skyrių. Ten pateiksit jos dokumentus, savo ie jos banko sąskaitą.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2016 10 18, 00:07)
Todel , kad tokia tvarka. Atleiskit, bet amzius ne liga. As jau rasiau kokiu ligoniu buna, kurie draskosi ir rekauja, valgo sudus ir dar daro baisius dalykus... O jei guli koks 100 metis senolis, sveiku razumu , bet nuo amziaus negali pats saves apsitarnaut( bet juk duodasi nuprausiamas ir pavalgydinamas) - tai tikrai nera baisinis invalidumas. Mano tetis po insulto suparalyzuotas gulejo, pradzioj net sauksto nulaikyt negalejo - tai net tokiu atveju net 50 euru niekas nemokejo. Gulejo ligoninej, po to reabilitacija, sanatorija, pradejo judet su mediku pagalba, veliau i darba isejo. Jei taip visiems lengvai dalintu po 270 euru - pati pagalvokit kas butu.

Apie Vanagaites knyga - tupa, atsiprasant, boba parase knyga apie karsinima ir prieziura. Bet ji nekarsino savo tevu. Tai dare jos sesuo, o kai ji numire - atsirado jos tetis ar mama ( neprisimenu jau) seneliu namuose. Vanagaitei ne tevai seni rupejo, jai rupejo eilini kadra susirast. Tai kas sudas knyga. Atsiprasau  4u.gif .

Nu čia jau nesutinku. 100metis, ne 100metis, nepriklausomai nuo jo psichikos, jeigu jis guli, valgyt nepasiima, į tualetą nenueina, kai kas blogai - pašaukti negali, ant kito šono apsiversti irgi negali, tai jo poreikiai yra patys didžiausi, nuolatinė slauga, o gal ne? Kažkas turi visada prie jo būti, ir higieną užtikrinti, ir valgyt duoti, ir gydyti, ir reikia jam visų funkcinių lovų, antipragulinių čiužinių, sauskelnių, nes nu reikia. Tai kas, kad būna dar sudėtingesnių? Visada rasi dar sudėtingesnį, tai davai niekam nieko neduodam.Taigi niekas ir neprašo slaugos kažkam, kas nueina į paštą mokesčius susimokėti ir sriubos išsiverda. Na, gal ir prašo, bet tada galima neduoti. O jei jau guli ir neteikia vilties, kad atsikels, tada jau priklauso...

O kad jūsų tėvui to neskyrė - tai čia yra didžiausia nesąmonė. Nebent neskyrė, kol jis gydėsi, o paskui pasveiko. Nes jei ligoninėj guli, tai tada neskiria, jeigu aš neklystu, nes taip pažiūrėjus, ligoninėj jis prižiūrimas personalo, dukart už tą patį nemokės. Net jei faktiškai reikia ten viską savo turėti ir sėdėti kiekvieną dieną.

Vat vat vat man toj knygoj tas kažkaip ir užkliuvo. Aš maniau, kad ten bus grynai iš dvasinės pusės, bet ten ne taip. Ten tos dvasinės pusės yra, bet gal koks penktadalis knygos, paskui jau praktiniai momentai, kaip ten ką tvarkytis, kokios galimybės, bla bla. Sutinku, kad to irgi reikia, ir kai žmogus tik gavo tą slaugomą žmogų ir nežino, kur bėgt ir ką daryti - tada gerai. Bet kažkaip... Man biškį naudos buvo, bet norėtųsi tos naudos daugiau.

Man iš tos knygos buvo naudingas tas požiūris, kad slaugantysis turi rūpintis savim, nes kai jis susidroš sveikatą, tai niekas nei ačiū pasakys, nei galėsi toliau slaugyti. Kad reikia prižiūrėti savo stogą irgi. Tai labai teisingai, be stogo slaugyti yra labai sunku. Bet tų slaugymo momentų, praktinių patarimų galėtų būti daugiau. Jei ji pati neslaugė, tai tada suprantu, kodėl - nežinojo ir neparašė biggrin.gif

Bet kas man nepatiko, tai toksai nepaaiškinimas kodėl. Pvz. rašo, kad kas šūdus terlioja, tai yra kažkokie kombinezonai, kur užtrauktukas nugaroj. Tai gal ir naudinga, bet aš žinau dar vieną būdą, kad neterliotų - laiku pakeist sauskelnes... Nes mano supratimu, nepakeitus ima niežtėti, jie ima kasytis, išsiterlioja, tada valosi kur pakliuvo, jei kas šiuo momentu kavą geria, atsiprašau. pati nesusidūriau, bet man atrodo, kad taip yra? Tai va, pakeitus sauskelnes staigiai, visiems tampa gerai. Apie tą būdą neparašyta.

Na ir ten labai daug teisinamas sprendimas atiduoti į senelių namus, kokie jie turėtų būti, kokie reikalavimai. Iš dalies tai naudinga - pvz. ten perskaičiau, kad gulintys ligoniai turėtų gulėti prie lango, ir būtent iš to nutariau senelio lovą ten pastatyti, ir jam tas langas labai patiko. O taip taigi nedaeitų... Bet kažkaip... Kai aš neketinu to daryti, tai man tie pateisinimai nelabai reikalingi...

O dar mane biesino stiliaus šokinėjimas smile.gif Čia rašo, kad slaugomam ligoniui tas ir anas, o paskui iškart rašo - kai prausiate savo mamą... Gal kas iš tikro slaugo mamą, tai tie ir nepastebės, o kai aš slaugau jokią ne mamą, tai mane siutindavo. Tipo, o jau senelį slaugant tai kitaip, ania? biggrin.gif Na, čia neesminis momentas, bet tai blin, apsispręsk, ar apie mamas rašai, ar apie visus biggrin.gif

Žodžiu... Knyga su minusais, bet yra ir keli pliusai, tai jei kam reikia, tas galit imt. Pirkti tai nesinori - nors man ją kai prireklamavo, kad labai gera, tai pirkau biggrin.gif

(Vanagaitei? Kadrą susirast? O tai kiek jai metų? Jeigu jos mama buvo slaugoma, o sesuo slaugydama numirė, tai kažkaip atrodo, kad galėtų būti kokie 60? Kam tokiai senai tarkai kadrai, ką ji su jais veiks? Tokio amžiaus kadrai rizikingi, juos irgi tuoj gali tekti slaugyti!)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 18 spalio 2016 - 09:46
QUOTE(Noa @ 2016 10 18, 09:43)
Nu čia jau nesutinku. 100metis, ne 100metis, nepriklausomai nuo jo psichikos, jeigu jis guli, valgyt nepasiima, į tualetą nenueina, kai kas blogai - pašaukti negali, ant kito šono apsiversti irgi negali, tai jo poreikiai yra patys didžiausi, nuolatinė slauga, o gal ne? Kažkas turi visada prie jo būti, ir higieną užtikrinti, ir valgyt duoti, ir gydyti, ir reikia jam visų funkcinių lovų, antipragulinių čiužinių, sauskelnių, nes nu reikia. Tai kas, kad būna dar sudėtingesnių? Visada rasi dar sudėtingesnį, tai davai niekam nieko neduodam.Taigi niekas ir neprašo slaugos kažkam, kas nueina į paštą mokesčius susimokėti ir sriubos išsiverda. Na, gal ir prašo, bet tada galima neduoti. O jei jau guli ir neteikia vilties, kad atsikels, tada jau priklauso...

O kad jūsų tėvui to neskyrė - tai čia yra didžiausia nesąmonė. Nebent neskyrė, kol jis gydėsi, o paskui pasveiko. Nes jei ligoninėj guli, tai tada neskiria, jeigu aš neklystu, nes taip pažiūrėjus, ligoninėj jis prižiūrimas personalo, dukart už tą patį nemokės. Net jei faktiškai reikia ten viską savo turėti ir sėdėti kiekvieną dieną.
Vat vat vat man toj knygoj tas kažkaip ir užkliuvo. Aš maniau, kad ten bus grynai iš dvasinės pusės, bet ten ne taip. Ten tos dvasinės pusės yra, bet gal koks penktadalis knygos, paskui jau praktiniai momentai, kaip ten ką tvarkytis, kokios galimybės, bla bla. Sutinku, kad to irgi reikia, ir kai žmogus tik gavo tą slaugomą žmogų ir nežino, kur bėgt ir ką daryti - tada gerai. Bet kažkaip... Man biškį naudos buvo, bet norėtųsi tos naudos daugiau.

Man iš tos knygos buvo naudingas tas požiūris, kad slaugantysis turi rūpintis savim, nes kai jis susidroš sveikatą, tai niekas nei ačiū pasakys, nei galėsi toliau slaugyti. Kad reikia prižiūrėti savo stogą irgi. Tai labai teisingai, be stogo slaugyti yra labai sunku. Bet tų slaugymo momentų, praktinių patarimų galėtų būti daugiau. Jei ji pati neslaugė, tai tada suprantu, kodėl - nežinojo ir neparašė biggrin.gif

Bet kas man nepatiko, tai toksai nepaaiškinimas kodėl. Pvz. rašo, kad kas šūdus terlioja, tai yra kažkokie kombinezonai, kur užtrauktukas nugaroj. Tai gal ir naudinga, bet aš žinau dar vieną būdą, kad neterliotų - laiku pakeist sauskelnes... Nes mano supratimu, nepakeitus ima niežtėti, jie ima kasytis, išsiterlioja, tada valosi kur pakliuvo, jei kas šiuo momentu kavą geria, atsiprašau. pati nesusidūriau, bet man atrodo, kad taip yra? Tai va, pakeitus sauskelnes staigiai, visiems tampa gerai. Apie tą būdą neparašyta.

Na ir ten labai daug teisinamas sprendimas atiduoti į senelių namus, kokie jie turėtų būti, kokie reikalavimai. Iš dalies tai naudinga - pvz. ten perskaičiau, kad gulintys ligoniai turėtų gulėti prie lango, ir būtent iš to nutariau senelio lovą ten pastatyti, ir jam tas langas labai patiko. O taip taigi nedaeitų... Bet kažkaip... Kai aš neketinu to daryti, tai man tie pateisinimai nelabai reikalingi...

O dar mane biesino stiliaus šokinėjimas smile.gif Čia rašo, kad slaugomam ligoniui tas ir anas, o paskui iškart rašo - kai prausiate savo mamą... Gal kas iš tikro slaugo mamą, tai tie ir nepastebės, o kai aš slaugau jokią ne mamą, tai mane siutindavo. Tipo, o jau senelį slaugant tai kitaip, ania? biggrin.gif Na, čia neesminis momentas, bet tai blin, apsispręsk, ar apie mamas rašai, ar apie visus biggrin.gif

Žodžiu... Knyga su minusais, bet yra ir keli pliusai, tai jei kam reikia, tas galit imt. Pirkti tai nesinori - nors man ją kai prireklamavo, kad labai gera, tai pirkau biggrin.gif

(Vanagaitei? Kadrą susirast? O tai kiek jai metų? Jeigu jos mama buvo slaugoma, o sesuo slaugydama numirė, tai kažkaip atrodo, kad galėtų būti kokie 60? Kam tokiai senai tarkai kadrai, ką ji su jais veiks? Tokio amžiaus kadrai rizikingi, juos irgi tuoj gali tekti slaugyti!)

Atvirai pasakius mane vakar vakare uzsiutino jusu sauktukai. As gal perdaug visko prisiziurejau gyvenime ir ligoninese, todel man tikrai nearodo kad visi visur blogi, pradedant gydytoja ir baigiant visais neigalumo darbuotojais. Jei jums taip lengvai isejo gauti tuos 270 euru, tai zinokit jums labai pasiseke. Nes faktiskai jus net vaistu nevartojate ( rasete ka naudojate keliais psl atgal).
Apie mano teva - taip, neskyre, nes nepriklause. Nes buvo po insulto, suparalyzuotas , bet ligoninej ir reabilitacijoj pagyde. Tai kazkaip man butu buve kvaila eiti ir draskytis kad moketu pinigus, nes ji valgydint reikia.
Dar vienas atvejis is artimos aplinkos - mano vyro brolis visa gyvenima asocialas, darbovieciu pakeites i knygele gal neeintu surasyt, visa gyvenima stengiasi pragyvent is pasalpu. Ir dejuoja pastoviai kokie visi aplink blogi. Tai jau kai socialiniai jam pasalpu nebemokejo ( nes zvygavudavo kad jam kazkas priklauso, o dirbti nenori, nes maukt diena nakti geriau), tai pradejo pas gydytojus ligu ieskot. Nu nuo alkoholio gal tikrai nemazai ligu per amziu susidate, bet va dabar skaitosi invalidas ir maukia toliau is invalidumo pinigu. Nu tai pikta man viduj, atrodo tik paimt ir iskust tokia situacija, gaila, kad as ne skundike biggrin.gif .
Apie vanagaite - taip sena ir tikrai nepraleis progos viesai per informacinius srautus apie nauja kadra , o po to kai vel ja kas paliko pafilosofuot. Bet ne tame esme jos tie kadrai. Parase knyga su savo kvailais samprotavimas, kur raso grynai daug nesamoniu, nes net praktiskai ji to nedare.
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 10 18, 09:43)

As jums bandau pasakyti, kad gydytojai irgi mato ir supranta.
Gerai, aciu Dievui guli 100 etis senelis priziuretas ir pakeistais pampersais namuose. Jei jo sveikas protas, nereikia pagal valandas girdyti vaistu, o jis tik guli, nes jam jau toks amzius yra - tai tokiems slaugantiems artimiesiems ir i darba ramiai galima iseit. Is ryto aptvarkai, pamaitini ir tikrai nieko neatsitiks blogo iki darbo pabaigos.
Bet yra tokiu ligoniu ( kad ir kaip Kair savo anyta aprase, ar kita nare, kurios anyta viska lygina lygintuvu), kuriuos vienus namie pavojinga palikt. Nes jie gali verztis kazkur, kur jiems sviecia, gali dauzytis, rekauti, atsukti dujas ar vandeni. Tai kaip toki ligoni namuose palikt viena ir iseit i darba? O kitiems ir vaistus sugirdyti reikia, bet kai jie " tokie protingi ir sveiki" - tai buna kad vaistus spjaudo. Ai, yra iseitis, samdyti slauge, bet tai ne visos slauges istveria smile.gif, rasti normalia slauge irgi sunku, o ir kainuoja valanda 2 eurai. Tai uz visa menesi darbo dienu nemaza sumele gaunasi.
Yra ir onkologiniu ligoniu, kuriuos pastoviai skausmai kamuoja ir pagal valandas reikia jiens morfiju leisti... Tai kad pinigai labai lengvai neskiriami ir gydytojai ne zverys...
Atsakyti
Man rodos, mes čia visos tooookią knygą paraštyrume, kad Vanagaitei slėptis po lapais. Kiekviena turim savų patirčių, savą požiūrį ir savus būdus stogui išlaikyt. O ir sklandžiai mintis dėstyt, pastebėjau, nė vienai ne problema. Laiko trūksta, bet kai jau pačios gulėsim su nuliniais barteliais, padiktuosim kam nors, a? bigsmile.gif

O man šįryt 8.00 skambutis iš tos neįgalumo tarnybos - atvažiuojam pas jus šiandien apžiūrėt ligonio, kaip ten durys, kodas ar kas? Nu sorry, sakau, mano diena suplanuota, durų kodą pavaduoja du palaidi šunys kieme, o kelintą val. atvažiuojat? Valandos nežinom, gaunam mašiną visai dienai ir važinėjam, laukit bet kada, dėl šunų tai netvarka ir t.t.t.t. Šiaip 8 val. aš jau pusvalandis kaip dirbčiau, bet šiandien nedirbu - einu pas dantistę, tada namo mamos apšokinėt, paskui pas mamos gydytoją vaistų išsirašyt ir į vaistinę, tada namo mamos apšokinėt, tada į savo procedūras, tada vėl namo... Kitą dieną atvažiuot jie jau negalės, turėsiu vežt pati. Ką gi, skambinėju, atšaukiu visus vizitus, sėdžiu namie ir laukiu. Atvažiavo dvi gydytojos, pasigrožėjo realybe, ištardė visokius higieninius reikalus. Kažkodėl ir mamos gydytoja, ir šitos labai domėjosi, ar nusivalytų mama veidą šlapia servetėle. Nu nusivalytų kažkaip, bet ar tai ir vadinasi "ligonis pats nusiprausia"? Pasidomėjo, kodėl neįsigyjam funkcinės lovos. Aha, jas dykai dalina, tik iš tingėjimo nenueinu pasiimt! Kažą susirašė ir liepė laukt atsakymo paštu. Ir truputį daugiau paatviravo, negu vakar valdininkai toj tarnyboj - sustabdyti kol kas tie reikalai, nes mat "išaiškėjo piktnaudžiavimo atvejų". Logiška, nieko neprikiši. Turėtų sustabdyt ir automobilių eismą, nes išaiškėja avarijų atvejų, ir bet kokio alkoholio pardavimą, nes išaiškėja visokių bjaurasčių, ir viešuosius pirkimus, nes išaiškėja išankstinių susitarimų, ir išvis viską sustabdyt, nes visur visko išaiškėja...

Noa: "Kai guli ant kairio, mato langą - medis, gatvė, mašinos, žmogus vienas kitas praeina. Kai guli ant dešinio, mato gyvenamą kambarį - mus. Man labiau patinka, kai jis į mus, tada iškart matai, kai nemiega, ir nueini pakalbint biggrin.gif"
Va, viens prie vieno! Tik pasicitavo kažkaip durnai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biologė: 18 spalio 2016 - 13:49
QUOTE(biologė @ 2016 10 18, 14:43)
Man rodos, mes čia visos tooookią knygą paraštyrume, kad Vanagaitei slėptis po lapais. Kiekviena turim savų patirčių, savą požiūrį ir savus būdus stogui išlaikyt. O ir sklandžiai mintis dėstyt, pastebėjau, nė vienai ne problema. Laiko trūksta, bet kai jau pačios gulėsim su nuliniais barteliais, padiktuosim kam nors, a? bigsmile.gif

Nu va, išeitis, jei mūsų vaikai negaus slaugos už mūsų priežiūrą biggrin.gif . Už honorarą gal sauskelnių nupirks biggrin.gif Nors ką čia vaikai, išsilakstę po amerikes ir vsio, geriausiu atveju kokiam ubagyne jei bus vietos nusikaršinti unsure.gif

Tai jums dar paskambino, kad atvažiuos, pas mus tai neskambina, užgriūna tam tikrą savaitės dieną. Kiek prisiklausius istorijų, kaip netikėtai atvažiuodavo ir su senukais be globojančių vaikų pasikalbėdavo biggrin.gif Pas vieną babulytę atvažiavo, ta atsikėlė iš lovos, atrakino duris, pasišnekėjo su daktarais, tie paklausė, kaip gyvena, sako- gerai, dar pati į parduotuvę nueinu, duonos nusiperku. biggrin.gif
Dukra grįžusi iš darbo už galvos imasi, o ką jau padarysi, nuėmė pašalpą biggrin.gif
Atsakyti
Siandien gavau toki laiska " Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Civilinio proceso kodekso 469 straipsnio 1 dalyje nustatyta tvarka, neveiksniu asmenu globejai per vienerius metus po teismo sprendimo priemimo nesikreipe pripazinti globotinio neveiksniu tam tikroje srityje panaikinimo, musu miesto savivaldybeje sudaryta Neveiksniu asmenu bukles perziyrejimo komisija nuo 2017 m. sausio 1 d. inicijuos teismo sprendimu pripazinto neveiksnou asmens tam tikroje srityjebukles perziurejima". Apacioje prasoma informuoti tikslia gyvenamaja vieta ( lyg nezinotu) ir sveikatos prieziuros istaiga Socialiniu reikalu skyriui.
Kodel negali parasyti normalia lietuviska kalba? Ka reiskia fraze " nesikreipe pripazinti globotinio neveiksniu tam tikroje srityje panaikinimo"? Ryt reikes nuvykti i soc.skyriu. Kaip suprantu pas mus irgi ateis is soc. skyriaus tikrinti? Nors man tai nebaisu smile.gif - mama, nors ir atominis karas prasides - duru neatidarys ( aisku jei neuzeis verztis is namu savo sunaus gelbet ar laidot), o kazka pamacius iskart isvadins baisiai nemandagiai ir uteliu pasiulys pavalgyt, nes as ja utelem maitinu. Dar pasakys, kad as ja musu, valgyt neduodu biggrin.gif.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2016 10 18, 11:17)
Atvirai pasakius mane vakar vakare uzsiutino jusu sauktukai. As gal perdaug visko prisiziurejau gyvenime ir ligoninese, todel man tikrai nearodo kad visi visur blogi, pradedant gydytoja ir baigiant visais neigalumo darbuotojais. Jei jums taip lengvai isejo gauti tuos 270 euru, tai zinokit jums labai pasiseke. Nes faktiskai jus  net vaistu nevartojate ( rasete ka naudojate keliais psl atgal).

Man irgi neatrodo visi blogi. Man atrodo bloga konkrečiai Biologės šeimos gydytoja. Apie neįgalumo darbuotojus aš išvis nieko nesakiau, man jie buvo malonūs. Tik kad kažkaip keistai elgiasi - gal tikrai pas juos kažkas atsitiko, kad subruzdo. Bet ar buvo kas viešumoj?

Tai aišku, kad aš labai lengvai gavau. Stačiai mizeris, kaip lengvai. Tik kad maždaug metai nuo faktinės slaugos pradžios. Su periodiniais vežiojimais pas daktarus, ypač po nukritimo, su vaistų leidimais nuo skausmo, sėdėjimo ligoninėj. Šeimos gydytoja puikiai matė, kas vyksta, bet ji net nepasiūlė ten nieko tvarkytis, nors aš dėl senelių jau gal 4 metai kaip nedirbu, nes nėr kada. Iki kol jį parsivežiau į namus, važinėdavau 30 km pirmyn ir tiek pat atgal kiekvieną dieną, ir dar kartais ekstra atvejais, tipo, gydytoja ateina ar kaip. Kai pati sužinojau, pareikalavau, tada visokeriopai sukosi, tempė. Tada supykau ir išmušiau, nes priklausė. Čia vadinasi visiškai lengvai, *****. Ar jūs manot, kad jei ligonis labiau serga fiziškai, negu protiškai, tai jį prižiūrėti labai lengva? Toks įsivaizdavimas, kad jį galima vieną namie palikti, tai išvis juoką kelia. Jūs manot, kad 100 metų žmogaus priežiūra, net jei jam formaliai nepripažinta demencija, yra lygiai tokia pat, kaip kad būtų, tarkim, jūsų priežiūra, jei jūs, tfū tfū tfū, na išsioperuotumėt abi kojas ar ką, ir turėtumėt porą savaičių pagulėti, kol sugis. Jums tiesiog atrodo, kad jei jūsų atvejis morališkai sunkesnis, tai kitų atvejai yra visai lengvi. Tai negalvokit taip. Pas visus savos bėdos, tik gal nebūtina čia į eterį viską rašyti, kadangi mano senelis yra Lietuvoj žinomas žmogus, tam tikrame sluoksnyje, ir nafiga man reikia, kad čia kas atpažinęs skaitytų. Mano atvejis panašesnis ne į Jūsų, o į Biologės mamos. Bet atvirai pasakius, nei vienas iš tų atvejų nėra džiugus.
Ir beje, ir tualetinę kėdę, ir antipragulinį čiužinį, ir funkcinę lovą, ir čiužinį pirkom patys, niekas nieko nedavė. Net nežinojom, kad galima kažko prašyti, nes gydytoja tylėjo biggrin.gif Kol ligoninėj neatsivilko kažkokia socialinė darbuotoja ir nepasakė. Bet tada jau nebereikėjo...

O kad gulintis ir neapsitarnaujantis žmogus reikalingas visiškos slaugos, tai čia yra faktas kaip blynas, ir net nėr apie ką diskutuot. Vienas dalykas, apie ką tinka diskutuot - tai kokia tuo atveju tinkama diagnozė - na, dėl kažko gi jis neatsikelia, ir ne nuo senatvės tikrai. Nuo senatvės nebent kyla ligos - tai va tos ligos turi pavadinimus. Kuriuos reikia pritaikyt ir įrašyt.

Dėl meilės daktarams. Oi, kaip aš juos myliu. Pvz. kai žmogų išrašo iš ligoninės ir liepia ateit išrašo kitą dieną. Ateinu, o ten sako - tai va, viskas gerai, tik demencijos diagnozė nepatikslinta. Sakau, kaip tai suprast? Sako, jūs jį turit nuvežti pas psichiatrą. Sakau, kaip aš jį nuvešiu, juk jis nevaikšto ir net nesėdi? Ai mol kaip nors, arba prisiprašykit, kad psichiatras ateitų į namus. Bet, sakau, poliklinika neturi psichiatro. Na tai, sako, imkit siuntimą, eikit į kokią polikliniką ir maldaukit, kad eitų į namus arba jš nuvežkit. Gulsčiom. Kaip nors. Sakau, betgi jūs jį laikėt ligoninėj 3 dienom ilgiau, kad jį čia pažiūrėtų psichiatras, ir jis pažiūrėjo. Ar netinka? Aaaa ėėėėė ten buvo psichologas. Tai sakau, o kodėl tada nepažiūrėjo psichiatras, juk specialiai dėl to jį laikėt? Aiiii nuuuu taiii psichiatras išėjo atostogų, eikit nx.
Aš po tokių bajerių juos turiu mylėti?

Ir ginkdie tai ne pirmas toks papokštavimas.
Pradedant nuo to, kad mano mama prieš 20 metų mirė dėl blogai atliktos vėžio operacijos, ir pats chirurgas pripažino, kad tiesiog netyčia jis ne viską išpjovė. Bet tai tas nors pats prisipažino, turėjo drąsos. Ką aš žinau, ar taip jau lengva pasakyti - taip, tu mirsi, nes aš suklydau. Aišku, tada dar nebuvo mados tąsytis po teismus, o ir ką tuo peši, ar teismas prikels mamą, dabar tai, jaučiu, niekas nebeprisipažintų...

Dar buvo močiutė, kuri turėjo bėdų su stuburu. Jai nežmoniškai skaudėjo, tiek, kad nepadėdavo ketanovas. Taigi kad gautų tramadolio, aš ją turėjau suvežioti per visas instancijas, o tai yra - skaičiavau - 14 vietų, plius po kiekvienos pas šeimos gydytoją, tų neskaičiuoju, nes ten nuvažiuodavau pati viena. Net dabar neišvardinčiau tų vietų... Šeimos - rentgenas - chirurgas -kaulų tankis - neurologas - psichiatras - reumatologas - skausmo klinika, o likusių neprisimenu smile.gif Žinau, kad pabuvojom absoliučiai visose Kauno ligoninėse ir daugelyje poliklinikų, netgi džiovininkų dispansery. Žmogus, kuiriam nežmoniškai skauda, kuris nuo kiekvienos kelio duobelės šokinėja. Ateidavau, suvarydavau nors to ketanovo, ir važiuodavom... Nors kas konkrečiai jai yra ir koks turėtų būti gydymas, pasakė antras gydytojas, vienok kad tie vaistai labai stiprūs, reikėjo važiuot dar per likusius 12. Su baisiais skausmais. Kuriuos galų gale pripažino ir medicina, nes tramadolio davė. Logika yra? Logikos nėra. Sistema tokia, gudrūs daktarai ją biskutuką apeina, o kiti neapeina, kas čia tas senas žmogus. Plius kiekvienam punkte būtinai išrašydavo kokių nors neveikiančių vaistų. Paskaičiavau, kad finale mes prisipirkom vaistų už 800 litų, tiesiog taip, ai, pamėginkit, o gal padės. Ką padės koks sušiktas dolmenas, jei ketanovas nepadeda??? Nusipirkit, visko būna. Mes nusipirkom. O padėjo vis tiek tik tramadolis.

Visi daktarai geri? O, taip, ypač tas neurologas iš II ligoninės, kuris pasiūlė močiutei nuo stuburo skausmo antidepresantų. Senas žmogus dėmesio nori, taip. Kad jai dviejų stuburo slankstelių lūžis - dzin. Jis turi nuotrauką, bet nemato joje nieko. Nes laiko apverstą. Ir siūlo antidepresantus. Juk jai neskauda.

Žodžiu, apie mano meilę daktarams galima knygą rašyti. jei jūsų patirtis kitokia, geresnė, tai aš labai jus sveikinu ir jums gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 18 spalio 2016 - 15:46