Na tie kvapai būna kai naktį pasituština. Ryte žinoma skalbi ir patalynę ir rūbus, bet tas kvapas kambaryje dar laikos, nors į nieką neįsigeria kadangi čiužinys aptrauktas specialia cerata kuria galima valyti. Dabar pirkau kažkokį purškiklį iš Maximos kvapų panaikinimui, lyg ir neblogas. Purkšti reikia ant nešvarios vietos. Pas mus tai kai nepridaro didelio naktį, tai viskas gerai, bet pas ją taip jau yra kad kelias dienas nedaro,po to kelias naktis lauk dovanų. Pradžioje maniau kad nuo maisto priklauso, bet pamačiau kad tas pat ką valgo. Pasodinta tualete nedaro, sako darom abi nes ji nemoka, o į sauskelnes tai labai gerai miegant išeina ir pati nesupranta ryte kas jai pridarė. Šlapumas visai nesilaiko, tai kai pridaro ir dar prisiusioja, tai naktį jokios sauskelnės neatlaiko. Bet gal man tas kvapas jau pasamonėje yra nes kiti nelabai junta.
Visokie gaivikliai kvapikliai tai tik nustelbimui kvapo, nepanaikina jo... Vis tik truputį naudoju - eterinį aliejų (aš asmeniškai čiobrelių, bet ir bet koks kitas neerzinantis tiktų) - lašelis ant servetėlės ir padėlioji šen ten. O šiaip kvapams neutralizuot soda neblogai - papilstai į kokias lėkšteles ir padėlioji šen ten, nei kenkia, nei brangiai kainuoja. Aš tai ir į šaldytuvą, ir į spintelę prie šiukšliakibirio, na ir aišku mamos kambary pridėliojus, nepanaikina 100 %, bet vis šis tas...
Šiaip atėjau referuot rezultatų vizito pas gydytoją dęl padidinto Bartelio. Taip sakant, įvyko apsikeitimas nuomonėm - atėjau su savo, išėjau su gydytojos Pasirodo, jei žmogus rankas valdo (mūsyse tas ir yra, bent jau pakenčiamai) - tai jam ir prirašo, kad beveik pats prausiasi (t. y. pajėgia paduota šlapia servetėle nusibraukt veidą - nu pajėgtų, neginčiju, tik geriau jau aš nuprausiu normaliai), tualetu naudojasi (kai pasodinu sykį dienoj - padaro, o kiek ten apsivalytų velniai žino, įtariu, kad niekaip), rengiasi (kai marškinėlius velki, rankas pakilnoja, o daugiau drabužių tai tik pampersas), maistą smulkinasi (nebandžiau siūlyt - kam man visą apdrabstytą patalynę trečią kartą dienoj keist, ir taip užtenka)... Nesvarbu, kad realiai to nėra - bet juk galėtų! Nu gal ir tikrai galėtų, jei grėstų mirtis, ką aš žinau... Bet čia ne viena ta gydytoja rašė, su komanda, tai panašu, kad taip ir vaizduosim viską galintį, tik kažkodėl piktybiškai neatsikeliantį žmogų
Ateinančią savaitę vešiu dokus tai Neįgalumo tarnybai, bet kažko nesitikiu, juk senukė kone viską pati gali, kam ta priežiūra MB sako - ot informuojam valdininkus, kad nuo tos ir tos dienos paliekam ją vieną gyventi (aprūpinę maistu etc., kad nereiktų į parduotuves vaikščiot) - o po savaitės tegu ta tarnyba aplanko ir organizuoja laidotuves už savo lėšas. Būtų juokinga, jei nebūtų pikta...
Šiaip atėjau referuot rezultatų vizito pas gydytoją dęl padidinto Bartelio. Taip sakant, įvyko apsikeitimas nuomonėm - atėjau su savo, išėjau su gydytojos Pasirodo, jei žmogus rankas valdo (mūsyse tas ir yra, bent jau pakenčiamai) - tai jam ir prirašo, kad beveik pats prausiasi (t. y. pajėgia paduota šlapia servetėle nusibraukt veidą - nu pajėgtų, neginčiju, tik geriau jau aš nuprausiu normaliai), tualetu naudojasi (kai pasodinu sykį dienoj - padaro, o kiek ten apsivalytų velniai žino, įtariu, kad niekaip), rengiasi (kai marškinėlius velki, rankas pakilnoja, o daugiau drabužių tai tik pampersas), maistą smulkinasi (nebandžiau siūlyt - kam man visą apdrabstytą patalynę trečią kartą dienoj keist, ir taip užtenka)... Nesvarbu, kad realiai to nėra - bet juk galėtų! Nu gal ir tikrai galėtų, jei grėstų mirtis, ką aš žinau... Bet čia ne viena ta gydytoja rašė, su komanda, tai panašu, kad taip ir vaizduosim viską galintį, tik kažkodėl piktybiškai neatsikeliantį žmogų
Ateinančią savaitę vešiu dokus tai Neįgalumo tarnybai, bet kažko nesitikiu, juk senukė kone viską pati gali, kam ta priežiūra MB sako - ot informuojam valdininkus, kad nuo tos ir tos dienos paliekam ją vieną gyventi (aprūpinę maistu etc., kad nereiktų į parduotuves vaikščiot) - o po savaitės tegu ta tarnyba aplanko ir organizuoja laidotuves už savo lėšas. Būtų juokinga, jei nebūtų pikta...
Su tuo apsitarnavimu tai žinoma kvailystės. Imant žiūrėti formaliai tai lyg ir gali, tačiau kai reikia praktiškai prižiūrėti, tai supranti kad nieko nesugeba. jų supratinu jei dar žino kur duoną laikant ranka reikia kišti, tai dar gali pats pavalgyti ir susitvarkyt. Bet kai toks ligonis papuola pas juos į ligoninę iškart pareiškia kad jį reikia maitint, prižiūrėt, rengt. Taip kad viskas tik ant popieriaus gražiai atrodo.
Biologe, o tu nenori keist gydytojos? Čia dabar kažkokie briedai tau susakyti. Ir aplamai gydytojai taip nerakinėja, kas būtų jeigu būtų. Aš gal jei bomba sprogtų, iš ten bėgdama olimpinį laiką viršyčiau, ir ką? Manęs į olimpiadą vis tiek neima.
Ką reiškia - beveik apsirengia, jeigu neapsirengia? Ką reiškia maistą smulkinasi, jeigu nesismulkina? Tą Bartelį pritempia jie prie ko tik nori - gal vaikštančiam ir negali rašyt, kad lovoj guli, bet ar rengiasi, ar nesirengia, tai jau čia grybai. Metinukas rankas irgi kilnoja, o ar jis apsirengia? Mano senelis Kauno dieną rankoj palaiko, o Bartelis - 0, be jokių kyšių.
Ką reiškia - beveik apsirengia, jeigu neapsirengia? Ką reiškia maistą smulkinasi, jeigu nesismulkina? Tą Bartelį pritempia jie prie ko tik nori - gal vaikštančiam ir negali rašyt, kad lovoj guli, bet ar rengiasi, ar nesirengia, tai jau čia grybai. Metinukas rankas irgi kilnoja, o ar jis apsirengia? Mano senelis Kauno dieną rankoj palaiko, o Bartelis - 0, be jokių kyšių.
Ir šiaip, ir taip mąstau apie visus tuos barteliusirco... Nu parašai ten ne tik tos gydytojos, tikiu, kad visa komanda sprendė... Panašu, kad visi savo šešėlio bijo ir kad tik ko nors jiems neprikištų. O poliklinika mūsų maža, visos ten draugės, šeimos gydytojų gal 4, vieną baisiai bjaurią ir dabartinę atmetus, pasirinkimas ne kažkoks ir labai abejotina, ar kas pasikeistų...
Šiaip mamos gydytoja maloni ir iki šiol rūpinos neblogai, mamą pažįsta gal 20 metų, atsimena ir koks jos spaudimas, ir kokius vaistus geria, ir ką valgyt mėgsta. Kažkokioj kt. poliklinikoj, kuri būtų nežinia kur ir neišvengiamai toliau (gyvenu gerokam užkampy), tektų bent pradžioj keliaut pas naująjį gydytoją, o imk ir nukeliauk su gulinčiu ligoniu...
Manau, kol kas giliau nekapstydama ir brangindama varganus savo laiko ir nervų likučius su turimais dokais keliausiu į tą neįgalumo tarnybą. Jei pradžiai gausiu tą priežiūros pašalpą (56 ar pan. eurų) - palūkuriuosiu savaitėlę kitą ir vėl eisiu aiškint, kad būklė pablogėjo ir mama nebegali nieko, tegu siunčia komisijas ar ką ten dar ir patys žiūri, kad reikia slaugos. O jei nieko negausiu - rėkausiu iš karto.
O šiaip... Nuprausiau mamą (užmiršau gi, kad pati galėtų ), nukarpiau nagus, patepiau rankas kremu, o ji ir klausia: čia viskas? Tai viskas, sakau, miegot laikas. O ji nutaisius įsižeidusią miną - tai ką, nagų nenulakuosi??? Oi... Po varganu bejėgės kone šimtametės senutės apvalkalu vėl pamačiau savo energingą, jaunatvišką ir humoro jausmo nestokojančią mamą Nepaisant nieko, ji dar čia, su manim, ta pati - mylima ir erzinanti, mylinti ir pamokslaujanti, bejėgė ir valdinga. Kaip visada, mama...
Šiaip mamos gydytoja maloni ir iki šiol rūpinos neblogai, mamą pažįsta gal 20 metų, atsimena ir koks jos spaudimas, ir kokius vaistus geria, ir ką valgyt mėgsta. Kažkokioj kt. poliklinikoj, kuri būtų nežinia kur ir neišvengiamai toliau (gyvenu gerokam užkampy), tektų bent pradžioj keliaut pas naująjį gydytoją, o imk ir nukeliauk su gulinčiu ligoniu...
Manau, kol kas giliau nekapstydama ir brangindama varganus savo laiko ir nervų likučius su turimais dokais keliausiu į tą neįgalumo tarnybą. Jei pradžiai gausiu tą priežiūros pašalpą (56 ar pan. eurų) - palūkuriuosiu savaitėlę kitą ir vėl eisiu aiškint, kad būklė pablogėjo ir mama nebegali nieko, tegu siunčia komisijas ar ką ten dar ir patys žiūri, kad reikia slaugos. O jei nieko negausiu - rėkausiu iš karto.
O šiaip... Nuprausiau mamą (užmiršau gi, kad pati galėtų ), nukarpiau nagus, patepiau rankas kremu, o ji ir klausia: čia viskas? Tai viskas, sakau, miegot laikas. O ji nutaisius įsižeidusią miną - tai ką, nagų nenulakuosi??? Oi... Po varganu bejėgės kone šimtametės senutės apvalkalu vėl pamačiau savo energingą, jaunatvišką ir humoro jausmo nestokojančią mamą Nepaisant nieko, ji dar čia, su manim, ta pati - mylima ir erzinanti, mylinti ir pamokslaujanti, bejėgė ir valdinga. Kaip visada, mama...
Jetus, kokia ji faina
Nulakuok Ne kažką dirba, nesusigadins lakas
Nulakuok Ne kažką dirba, nesusigadins lakas
QUOTE(kair47 @ 2016 10 13, 08:40)
Noriu jūsų paklausti gal žinot kokias priemones kvapui panaikinti nes kai pridirba po nakties, tai pradvoksta visi namai ir niekaip neįmanoma tą kvapą panaikint. Vasarą gerai kai langai atdari, o dabar galiu tik trumpam pradaryti nes šalta. Visi oro gaivikliai nepadeda, gal čia tik aš taip užuodžiu nes vyras nieko nesako, bet man pačiai nemalonu.
Visai neblogas šitas daiktas, tik greitai neradau lietuviško paveiksliuko:
Nemalonių kvapų naikiklis
QUOTE(biologė @ 2016 10 13, 21:31)
Ir šiaip, ir taip mąstau apie visus tuos barteliusirco... Nu parašai ten ne tik tos gydytojos, tikiu, kad visa komanda sprendė... Panašu, kad visi savo šešėlio bijo ir kad tik ko nors jiems neprikištų. O poliklinika mūsų maža, visos ten draugės, šeimos gydytojų gal 4, vieną baisiai bjaurią ir dabartinę atmetus, pasirinkimas ne kažkoks ir labai abejotina, ar kas pasikeistų...
Kantrybes... gausit tuos pinigus trp veliau. As suprantu, kad jusu mama 90 ir nieko pati nesugeba, bet zinokit yra ir baisesniu situaciju kai 65 ar 70 negalima ant tuliko pasodint ir pampersu uzmaut, nes nusidrasko ar visiskai tikrai nei koju nei ranku nepajudina...maza jau sneket apie psichine bukle, kai viska plesosi 60-70 metu amziaus ir patys saves nesugeba apsitarnat... + dar kakus valgo... Barteris , Blessedo skales gydytoju komisijai, o slaugomu asmenu artimieji tikrai zino daug daugiau... Budavo mama nuvezu pas psichiatre( gal is trecio prisiregistravimo, nes "ji sveika ir gydytojai jai nereikalingi"), psichiatre pagal blessedo skale uzduoda mamai klausimus, tipo koks vardas, kur gyveni, pas ja jau atsakymai iauge; ypac baltus chalatus ir gydymo istaiga pamacius , susneka viska stengsamasi ir stengiasi piesti, kartoti ka psichiatre ar neurologe liepia ... nors namuose nei vaistus geria " nes ji gi sveika yra", nei zino kad dukra turi( - ejo). Tik pastoviai verkia ir klausia savo sunaus ( brolio mano), nes neva ji uzmuse ir dar as jos sunu uzmusiau - papjoviau ir esu dar jos skriaudeja, nes ja " musu" ir " valgyt ar tai šuda duodu ar tai isvis neduodu"... .
Siaip tie barteriai ir blessedai turetu kvadratu priklausyti grynai slauganciam tokius ligonius, nes durnyne ar slaugos namuose jais tikrai nesirupintu taip kaip rupinasi artimieji - suleistu ar sugirdytu psichotropiniu - ir guli darzove rami, kas kas pasalinis poveikus tu vaistu dar daugiau igudziu atima ir per smegenis bei sirdi su kraujotaka duoda...
Dabar medicina zenkliai zingsnioja i prieki, bet paemus 20 metu atgal, mano vaikystes drauges mama 45 metu susirgo dabar ivardytu Alzheimeriu. Tai moterei buvo 45, ji sikdavo salione at grindu pakloto kilimo. Dukros ( viena ju mano vaikystes drauge) nezinojo ka tai reiskia, nes pries 20 - 15 metu tokios ligos buvo tamsus miskas. Ir niekas jiem jokiu invalidumo pasalpu nemokejo. Galbiut todel, tos ismokos nera labai lengvai dalinamos i kaire ir desine
...Neakli ir tie gydytojai ir neakla ir ta neigalumo komisija. Yea ziauriai blogai, jei tikrai kazkas priklauso ir negauni, bet dar ziiauriau, kada naudijamasi per pazintis , nes " gydytoju komisikha" tai sugeba...
Tikrai netaikau nei vienai is sio skyrelio dalyviu, tiesiog turit suprasti, kad nevskas yra pagal sazine ir ligonio sugebejimus..
...Neakli ir tie gydytojai ir neakla ir ta neigalumo komisija. Yea ziauriai blogai, jei tikrai kazkas priklauso ir negauni, bet dar ziiauriau, kada naudijamasi per pazintis , nes " gydytoju komisikha" tai sugeba...
Tikrai netaikau nei vienai is sio skyrelio dalyviu, tiesiog turit suprasti, kad nevskas yra pagal sazine ir ligonio sugebejimus..
Aš pažįstu vieną visiškai neįgalų žmogų, kuris savo daržą prižiūri, vištas pasilesina, apsitarnauja nuostabiai, vienas sau gyvena, ant giminaičio globa skaičiuojasi. Nežinau, kas ten formaliai pas ją blogas, bartelis ar blessedas, bet faktas, kad žmogus sveikas, o visas slaugas pašalpas susitvarkęs.
O va tokie gulintys, išeina, ne taip jau ir guli ir ne tokie jau ir ligoti...
O va tokie gulintys, išeina, ne taip jau ir guli ir ne tokie jau ir ligoti...
Gydytojai žinoma prisibijo laisvai rašyti tuos neįgalumus, todėl geriau būna kai jau buvo paguldytas į ligoninę ir ten taip pat pripažįsta tą daignozę. Tuomet lengviau ką nors skirti, nes ne tavo vieno atsakomybė. O taip visi žinom ir girdėjom apie tuos susikombinavusius slaugas ir grupes. Tačiau aš kažkaip su tokia nuostata į tai žiūriu , kad pati bijočiau tuo naudotis, nes nežinai kas gyvenime gali nutikti. Už viską kažkada reik sumokėt, tai geriau jau neapgaudinėt, nes nuo to laimingesnis netapsi, o taip bent ramiai miegu ir kitiems į akis negėda žiūrėt.
QUOTE(kair47 @ 2016 10 14, 09:10)
Tačiau aš kažkaip su tokia nuostata į tai žiūriu , kad pati bijočiau tuo naudotis, nes nežinai kas gyvenime gali nutikti.
Aha, aš irgi prisibijočiau, kaip tik dėl to ir į neįgalių vietas niekad mašinos nestatau. Atrodo, pažiūrės kažkas iš viršaus ir sakys - aaaaa, nori arti durų parkuotis, o neturi paveiksliuko? Na, aš nesiūlau, bet taip labai nori, tai prašom
Bet tiktai mane apima didelis pasiutimas, kai vat tokiems "pažįstantiems ką reikia" - viskas, o tiems, kam realiai reikia - špygą. Vienus dirbtinai padaro ligotais, o kitų realiai ligotų niekaip negali tokiais pripažint, nes formaliai jie sveiki, gyvi ir be problemų. *****, kaip tai neteisinga, kai žmogus lovoj guli ir nepasidaro nieko, bet atominio karo atveju GAL pasidarytų, ir dėl to jis sveikas. Pajuntu didelį norą paskambint tai daktarei ir pasikoliot, nors nei ji mano, nei ką