Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (11)

Tai ir paveldėsi, priklauso! Tokia šaunuolė močiutė bigsmile.gif Nugyveno taip, kad tik pavydėt galima. Mano mama kiek panaši, apie Weber ji negirdėjus, ne tas lygis, bet į bažnyčią apsirengdavo kaip paveiksliukas, suderinta perderinta, kostiumėliai šalikėliai... kai šią vasarą netikėtai kojos ištino ir į tinkamos spalvos batelius nebetilpo, nė už ką neapsiavė netinkamų, turėjau perknist visas dėžes ir per stebuklą surast derančios spalvos dukters basutes smile.gif Ir mane nuo neatsimenu kada graužė, kad blogai rengiuosi ir atrodau - nei šukuosenos, nei klasikinių kostiumėlių, džinsai su marškinėliais ir žemakulniai, argi dera moteriai taip ?! Tik va draugių nebeturėjo, artėjant prie 100, draugės jau anapus... nors su panašaus amžiaus jaunystės simpatija telefonu papliurpdavo, o mes juokdavomės, kad į žentus priimsim bigsmile.gif

O vyresnis diedas, kad ir 26 būtų vyresnis, čia ne prie ko. Ne ta karta ir baigta. Va tėvą turėt yra gerai, kažkam esi vaikas. Aš saviškį palaidojau prieš 26 metus, dukters laukdamasi. Mano abu vaikai atėjo į senelių vietas - sūnus į MB tėvo, dukra į manojo. Marti yra pažadėjus proanūkį mamos 100-ajam gimtadieniui, tai guodžiuosi, kad rimta priežastis sulaukt. Paskui dar juk reikės pamatyt, kaip jis auga ir t.t. O blogiausiu atveju - neliks vieta tuščia, vietoj mamos gausiu anūką. Nors geriau turėt ir tą ir tą...
Atsakyti
QUOTE(biologė @ 2016 10 10, 20:52)
Nors geriau turėt ir tą ir tą...

Tai vat kad.

Nors kai taip pagalvoji, tai čia tiesiog toks gyvenimo etapas, ir gal viršus specialiai taip sugalvojo, kad mes tai suprastume ir kai pačioms reiks mirt, nemyžtume į batą.

Gerai būtų turėti tėvus, gerai būtų turėti senelius, gerai būtų neturėti raukšlių, antsvorio, venų, protezuotų dantų, o tik kelis pieninius, gerai būtų, kad kirpykloj reiktų ne dažyt šaknis, o tik pakirpt galiukus, gerai būtų sėdėt šeštadienio rytą virtuvėj ir valgyt senelio kepamus blynus ir klausyt radijo VEF, ir gaut malkų nuo močiutės, kam prikarpiau dafiga popieriukų, o sušlaviau tik kokią pusę, atsibust nuo to, kad už sienos mama su močiute kalbasi ir arbatą geria, ir aplamai atsibust ne nuo žadintuvo, o kad kažkas pažadina, o ne tu pats visus pažadini, ir jei tu pramiegosi, tai visi vaikai pavėluos į mokslus, o diedas į darbą ir neturės ką sakyt, bet taip niekada neatsitinka, nes tu niekuomet nepramiegi biggrin.gif

Kita vertus, kaip visada vaikams aiškinau, motyvuodama, kodėl vienas ant rankų nešiojamas ir jam daugiau dėmesio, o kitas gali pats vienas su draugais į kiną ir į programuotojų mokyklą, o tu mažas darželinis negali. Kiekvieno amžiaus savi pliusai. Ir amžiaus, ir patirties, o slauga - taigi patirtis... Atrodo, pažiūri į tą gyvenimą - nugis šūdas paskutinis, kur čia gėris, senelis pabaigon, darbo nėr, lietus lyja, po tulpių sodinimo rankos baisios, kiemo katė dingo, kaimynė ieškojo, nerado, mašinos šonas surūdijo, da i fig s nei, mano kandidatas per rinkimus liko priešpaskutinis, visi kalba apie keliones ir pigius bilietus, o tau slauga, remontas, pinigų nėr biggrin.gif
O paeini du žingsnius - žėk, už kampo visai kitas vaizdas, kita situacija...
Nemyžimui į batą padeda.
Dar kai aš mėgėja, tai man naudinga tai žinoti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 11 spalio 2016 - 07:52
Jūs esat superinės!
Atsakyti
QUOTE(biologė @ 2016 10 10, 17:25)
Tai suprantu, cambala, tą tvarką, bet kodėl gydytoja akivaizdžiai Bartelį dvigubai kilstelėjo - lieka neaišku. Ne apie pinigus dabar kalba, o apie objektyvumą, nors kas be ko, ir pinigai nepamaištytų, pačios žinot, kiek viskas pakainuoja...

Suprantu... 4u.gif . Lieka tik keisti slaugomo asmens gydytoja. mirksiukas.gif . Gal bus zmogiskesnis.
Atsakyti
QUOTE(Arneza @ 2016 09 25, 21:24)
Labas vakaras!
Norėjau pasiklausti, gal kažkurios mamos ar seneliai gėrė vaistą kventiax? Kokia nuomonė apie jį? Mamai išrašė nuo nemigos ir haliucinacijų, bet man ji kažkokia keistoka pasirodė nuo jų. Gal tik taip pasirodė.
Visoms stiprybės ir geros nuotaikos jau rudeniškomis, bet dar vis gražiomis dienomis!

Maniškei irgi buvo išrašyti, nepadėjo. Padėjo Tyzercinas su kitų vaistų mix'u smile.gif
Atsakyti
Labas rytas. Paskaitai čia ir apsiramini. Pas visas panašios problemos, pasijunti ne tokia jau vieniša. Pagaliau baigėsi teismų maratonas ir bent jau tai gerai, nes kai pradėjom nuo gegužės pabaigos, tai baigės dabar. Po mėnesio įsigalės teismo sprendimas ir bus pabaiga. Nieko nepadarysi bet vis tiek reikia tai atlikti. Noriu jūsų paklausti gal žinot kokias priemones kvapui panaikinti nes kai pridirba po nakties, tai pradvoksta visi namai ir niekaip neįmanoma tą kvapą panaikint. Vasarą gerai kai langai atdari, o dabar galiu tik trumpam pradaryti nes šalta. Visi oro gaivikliai nepadeda, gal čia tik aš taip užuodžiu nes vyras nieko nesako, bet man pačiai nemalonu.
Atsakyti
O varge, aš tik ką dokumentus teismui padaviau biggrin.gif Dar data nepaskirta biggrin.gif tai jaučiu, kad nesulauksim mes tų posėdžių galo...

Aha, kvapai.

Pas mus kažkaip su tuo nėr bėdos, nes nežinau, sauskelnės, paklotėliai sulaiko, didelio atveju langą praveriu, išsivėdina, užveriu. Į čiužinį nesusigeria, nes jis guminis, antipragulinis, nuvalei mazgote ir viskas. Paklodę, užvalkalus tai pakeičiam. Pas mus gulėjimas toks: čiužinys, antipragulinis elektrinis čiužinys, paklodė, paklotėlis ir tada jau žmogus. Tai paklotėlis ir paklodė nuolatos keičiami... Na ir sauskelnė, aišku.

Bet katinų kvapus tai patariama naikinti actu. Gal galima actu viską plauti? Skalbti su actu? Bet kai išskalbi, tai ir skalbimo milteliai gi panaikina tuos kvapus.

Kvepiančios žvakės? Smilkalai? Per pusę perpjautas svogūnas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 13 spalio 2016 - 09:34
QUOTE(kair47 @ 2016 10 13, 07:40)
Labas rytas. Paskaitai čia ir apsiramini. Pas visas panašios problemos, pasijunti ne tokia jau vieniša. Pagaliau baigėsi teismų maratonas ir bent jau tai gerai, nes kai pradėjom nuo gegužės pabaigos, tai baigės dabar. Po mėnesio įsigalės teismo sprendimas ir bus pabaiga. Nieko nepadarysi bet vis tiek reikia tai atlikti. Noriu jūsų paklausti gal žinot kokias priemones kvapui panaikinti nes kai pridirba po nakties, tai pradvoksta visi namai ir niekaip neįmanoma tą kvapą panaikint. Vasarą gerai kai langai atdari, o dabar galiu tik trumpam pradaryti nes šalta. Visi oro gaivikliai nepadeda, gal čia tik aš taip užuodžiu nes vyras nieko nesako, bet man pačiai nemalonu.

Grindis galite perbraukti dregnu skuduru i kibira vandens ilasinus kelis laselius megstamo kvapo eterinio aliejaus, padeginkit indisku smilkalu. Smilkalai labai greitai nuslopina bloga kvapa, bet minusas tas, kad ir paciu kvapas po kokio pusvalandzio nesijaucia. Dar yra naturalus, ranku darbo kvapai namams, ten i buteliuka bambukines lazdeles sukisi ir stovi kambary ar koridoriuj, bet tie kokybiski kainuoja apie 45 eurus ( metam laiko uztenka), o tie is maximos ar jysko pigus, bet neveiksmingi.
Atsakyti
Man tai įdomu, nuo ko konkrečiai kvapas. Patį žmogų, jeigu net neina jo maudyti, tai vis viena apvalai su visokiom servetėlėm ir wash kremu, ir dar ten visokiais tepalioji, taigi jis iš esmės kvepia kaip rožių sodas ir nuo jo paties kvapo būti kaip ir neturi.

Paklodes, paklotėlius, pampersus, rūbus, patalynę irgi keičiam, skalbiam, taigi ir nuo jų kvapo būti neturi.

Aš manau, kad realiausia - kvapo įsigėrimas į kokį minkštą baldą, ar tai kilimą, ar tai čiužinį. Minkštą baldą, aišku, galima išmėžti, kilimą irgi, nors į kokį balkoną. Bet vat ką su čiužiniu daryt, ypač jei žmogus ant jo guli ir kito neturi?

Sakyčiau, kažkiek padėtų valymas jo su actu. Na, katinams apmyžus juk padeda, o palygink tu žmogų su myžnium katinu - katinai daug labiau užsmardina.

Dar vienas aspektas - jei niekas kvapo neužuodžia, tik jūs viena, ar negali tai būti psichologinis dalykas? Mano katinai labai mažai myžo, bet man buvo toks bajeris biggrin.gif Sako, kai katinas pamyža, tojest, pažymi, tai reikia tą vietą "peržymėt", papurkšt savo kvepalais, kad jis žinotų, kas čia vierchas.
Tai vat taip padariau. Ir pasidėjau tuos kvepalus visam laikui, nes nuo tada man jie pradėjo smirdėt myžalais biggrin.gif Aišku, kad nepradėjo, pradėjo tik asocijuotis, bet vat makaulė mano suveikė kaip tai taip biggrin.gif
Gal ir pas jus taip? Vaizdelis tiek "sužavėjo", kad ir užuosti imat, ko nėra?

Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 10 13, 10:29)

Sakyčiau, kažkiek padėtų valymas jo su actu. Na, katinams apmyžus juk padeda, o palygink tu žmogų su myžnium katinu - katinai daug labiau užsmardina.

Tas actas labai senovine priemone, kada jokiu kitu nebuvo ir kainavo kapeikom. Pati turiu katina, tai actu apsisiota kampa pavalius tiesiog vimdo nuo dar didesnes smarves ir kvapo actas tikrai neuzmusa o tiesiog permusa. Garuojanti acto rugstis blogai kvepavimo taku gleivinei. Dabar nuo gyvunu kvapo yra apstu visokiu priemoniu, kurios tikrai naikina kvapus.

Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2016 10 13, 12:53)
Tas actas labai senovine priemone, kada jokiu kitu nebuvo ir kainavo kapeikom. Pati turiu katina, tai actu apsisiota kampa pavalius tiesiog vimdo nuo dar didesnes smarves ir kvapo actas tikrai neuzmusa o tiesiog permusa. Garuojanti acto rugstis blogai kvepavimo taku gleivinei. Dabar nuo gyvunu kvapo yra apstu visokiu priemoniu, kurios tikrai naikina kvapus.

Ot kad ne. Actas savo kvapu - na smarve - paduoda tik kai valai...

O tos naujos priemonės man bent jau nieko geriau neveikia, nes kiek aš susidūriau - na, gal mažai susidūriau - jos arba acto pagrindu, arba sodos. Tiksliai, dar soda. Užbarstyt ir išsiurbt... Ir plius jos pačios turi tokį aštrų citrusų kvapą, kad katinai ten nemyžtų, katinai citrusų nemėgsta. O žmogui taigi dzin tie citrusai. Nebent žinot kokią konkrečią labai gerą, tai patarkit žmogui gi.

Dar būna kažkokių oro gaiviklių purškiamų. Natūralių prekių parduotuvėse. Irgi kažkiek veikia, bet kiek ten pripurkši?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 13 spalio 2016 - 12:33
QUOTE(Noa @ 2016 10 13, 12:32)
O žmogui taigi dzin tie citrusai. Nebent žinot kokią konkrečią labai gerą, tai patarkit žmogui gi.

Del zmoniu kvapo tai jau patariau.
O nuo katinu - tai senukuose ir gyvunu parduotuvej flower schop purskiklis angliskas kvapus neutralizuoja. Papurski ant prisisiotos vietos, tai nesmirda.
Atsakyti