Ne, klebonėlis mūsų Aleksote. Tą karmėlaviškį irgi teko sutikt, nu man ,nelabai tvirtai katalikei (jei atvirai, tai ir išvis nelabai katalikei) toks mažumėlę... griežtokas gal.
Oj, kokios žvakės! Mielai užsidegčiau sau tokią, bet paskutiniam patepimui... tpfu, ligonių sakramentui gal ne itin
Sapniukass, tas betadinas, bjaurybė, nepigus - 120 ml buteliukas 8,5-9,5 euro. Mums kadangi reikia daug, toks buteliukas tik porai dienų, tai pajungėm visą giminę, pavyko porą litrinių butelių nukaut, gaunasi pastebimai pigiau. Bet praktiškai tinka visokioms žaizdoms ir pan., su juo prieš operacijas viską sulaisto ir visas žaizdas perrišinėja. Dezinfekuoja, truputį sausina, truputį tvarstį nuo prilipimo apsaugo. Nors bjauriai rudas ir viską tepa, bet lengvai išsiskalbia. Nepakenks, kol su daktarais susisieksit, bet gal nelaukit kalėdų, negi neįmanoma anksčiau nuvežt į tą Panevėžį ar į namus išsikviest?
Mums tie baltyminiai reikalai nėjo, senelis jų negėrė išvis. Aš iš pradžių jam labai siūliau, bet paskui paragavau pati ir išpyliau į kriauklę. Dabar labai siūlau balandėlius
QUOTE(biologė @ 2016 09 25, 17:15)
Ne, klebonėlis mūsų Aleksote. Tą karmėlaviškį irgi teko sutikt, nu man ,nelabai tvirtai katalikei (jei atvirai, tai ir išvis nelabai katalikei) toks mažumėlę... griežtokas gal.
išsikviest?
išsikviest?
Ai ne, jis prie bajerio Jis tik kartais griežtokas
Kažkada Kaune laidojo kažkokį generolą, perlaidojo, ar kažką. Ir tas klebonas - tada jis buvo Šančiuose - ten perlaidojant buvo. Žurnalistas paklausė, kas jis toks. Tai tas ant durniaus ir atsakė - aš? Aš tai arkivyskupo pavaduotojas Šančių reikalams!
Tai Kauno dienoj taip ir buvo parašyta
QUOTE(biologė @ 2016 09 25, 17:15)
toks mažumėlę... griežtokas gal.
QUOTE(Noa @ 2016 09 25, 19:06)
Ai ne, jis prie bajerio Jis tik kartais griežtokas
Žinau, apie ką šnekat. Jis tiesmukiškas ir labai savito humoro, beveik kaip Erlickas Todėl gali atrodyti kaip grubus storžievis ir nepatikti. Bet žmoniškumo, atjautos "mažesniesiems" tikrai netrūksta.
Kol klebonavo Šančiuose, "šiurpino" parapijos senbuvius naujovėmis. Davatkos piktinosi ir burbėjo, tačiau bendruomenė "atsišviežino", nes naujos tvarkos buvo patrauklios jaunesniems ir vaikams. Dabar parapijoj ramybė, naujos tvarkos tapo rutina. Kaip tik Šančių Bažnyčioje su mama ir lankomės.
Tai va, man tas klebonas irgi patink Geras jis žmogus, tik kad prie bajerio, ir jei tu jį pirmą kartą matai, tai gali ir nesuprast Tai kai vat koks šiaip žmogus koks nesupranta - bala nematė, bet jau kai žurnalistas, tai paskui biškį visi žvengia
Beje, jei kam reikia Kunigo iš Šančių Bažnyčios ir norite rinktis, tai yra toks Gytis Stumbras. Visi Kunigai ten verti pagarbos, bet šis - ypatingai šiltas ir charizmatiškas. Būčiau egzaltuota mergiotė, gal net įsimylėčiau, tik jis man jau į sūnus tinka...
Gal keistai skamba "rekomendacija", bet, reikia pripažinti, kaip kurie žmonės labiau Dievo apdovanoti. Todėl vieni aukštai kopia hierarchijos laiptais, kiti tarnauja Dievui ir žmonijai, kaip piemuo savo avims, tačiau visi lygūs prieš Dievą.
Gal keistai skamba "rekomendacija", bet, reikia pripažinti, kaip kurie žmonės labiau Dievo apdovanoti. Todėl vieni aukštai kopia hierarchijos laiptais, kiti tarnauja Dievui ir žmonijai, kaip piemuo savo avims, tačiau visi lygūs prieš Dievą.
Man tai nekeistai skamba rekomendacija, nes kunigo kvietimas į namus paprastai būna sunkiu morališkai momentu, ne kokiu lengvu. Tai vis viena lengviau bendraujantis yra lengviau. Nors iš tikro sykiais sunku suvokti, kaip koks nors prie bajerio kunigas gali visokius paskutinius patepimus atlikinėt, bet jie atlikinėja viską, ką reikia, ir labai gerai. Tas, kur kalbėjom, Virgis Veprauskas, buvo atėjęs pas mano mamą ant paskutinio patepimo. Ir tikrai labai korekt, labai, kai jau tikrai chrienova, tai ir paguodžia, ir ne tik ligoniui, o ir artimiesiems ramiau pasidaro...
Aš dar galvoju. O jeigu man užsireikia kunigo. Tai ar aš belekokį galiu prašyti ir vežtis, ar tik iš mūsų parapijos? Mes priklausom lyg Šv.Antano... Bet senelis gyveno kitur, ir šiaip jau jo kunigas, kuris jį žino, yra kitas. Bet jis už 20 km. Bet aš jį atsivežčiau. Bet ar jis važiuotų?
Aš dar galvoju. O jeigu man užsireikia kunigo. Tai ar aš belekokį galiu prašyti ir vežtis, ar tik iš mūsų parapijos? Mes priklausom lyg Šv.Antano... Bet senelis gyveno kitur, ir šiaip jau jo kunigas, kuris jį žino, yra kitas. Bet jis už 20 km. Bet aš jį atsivežčiau. Bet ar jis važiuotų?
QUOTE(Noa @ 2016 09 25, 20:41)
Bet ar jis važiuotų?
Manau, važiuotų. Tai gi nuvežei, parvežei... Tai yra Kunigo pareiga žmonėms ir Dievui. Nebent tuo metu turėtų kitų įsipareigojimų.
Labas vakaras!
Norėjau pasiklausti, gal kažkurios mamos ar seneliai gėrė vaistą kventiax? Kokia nuomonė apie jį? Mamai išrašė nuo nemigos ir haliucinacijų, bet man ji kažkokia keistoka pasirodė nuo jų. Gal tik taip pasirodė.
Visoms stiprybės ir geros nuotaikos jau rudeniškomis, bet dar vis gražiomis dienomis!
Norėjau pasiklausti, gal kažkurios mamos ar seneliai gėrė vaistą kventiax? Kokia nuomonė apie jį? Mamai išrašė nuo nemigos ir haliucinacijų, bet man ji kažkokia keistoka pasirodė nuo jų. Gal tik taip pasirodė.
Visoms stiprybės ir geros nuotaikos jau rudeniškomis, bet dar vis gražiomis dienomis!
Laba diena. Apetitui pagerint labai neblogai erškėtrožių sirupas. Būna vaistinėse. Jo ir skonis geras. Net vaikam jį duoda apetitui, tuo labiau kad ten ir vitamino C yra.
Tiksliai! Gi ir man močiutė duodavo. Reikia nusipirkt. Ačiū, kad priminėt
Atėjau kiek paburbuliuot, gal, sakau, linksmiau pasidarys... Bl... nesikeikiant!
Žo, padavė mamos gydytoja popierius tai neįgalumo nustatymo tarnybai, iškart pasakė, kad kažko nesitikėčiau, nes ligoninė epikrizę surašė beveik kaip sveikai - būklė patenkinama, darbingumas pensininkė - nors eik į šokius kam virš 90. Na yra kaip yra, vartau dabar tuos popierius ir žiūriu, kokį Bartelį jau mamos gydytoja suskaičiavo. Ir ką - visi 40! Sakyčiau, tiek pat kaip mano šįvakar, kai tamsoj lietuj lyjant eidama šunis šert paslydau ant šlapių lapų ir tėškiausi ant laiptų - kelis ištino, beveik nesilanksto, sėdžiu dabar užsidėjus žirnelių paką iš šaldiklio ir mąstau, kaip rytoj reikės visą ruošą apeit... Bet ne tame esmė, žiūriu į Bartelį. Pasirodo, mama ir pavalgo be pagalbos, ir maistą susismulkina (10 balų!), ir atsisėsti pati gali, ir tualete tik kartais reikia pagalbos, ir rengiasi beveik pati (sauskelnes ar ką?), ir prausiasi, dantis valosi ir skutasi (!!!) pati. Gal aš jai ryt rytą padėsiu tą popiergalį po nosim ir tegu vadovaujasi? Jei dar gydytoja nebūtų namie buvus ir mačius... Vėl registruotis pas ją (po kokių 2 savaičių) ir baksnot pirštu į tuos punktus? Ar čia akivaizdi užuomina, kad ateičiau ne tuščiom?
Ir kodėl tie daktarai taip linkę popierius rožine spalva nupaišyt, nu? Ir po abiejų gulėjimų ligoninėj, ir dabar...
Na va, pasiguodžiau ir geriau, vis ne viena su savo bėdom (MB savaitei išvykęs, o mamai juk neisiu pasakot). Dabar žirnelius atgal į šaldiklį ir šliaužte į vonią...
Žo, padavė mamos gydytoja popierius tai neįgalumo nustatymo tarnybai, iškart pasakė, kad kažko nesitikėčiau, nes ligoninė epikrizę surašė beveik kaip sveikai - būklė patenkinama, darbingumas pensininkė - nors eik į šokius kam virš 90. Na yra kaip yra, vartau dabar tuos popierius ir žiūriu, kokį Bartelį jau mamos gydytoja suskaičiavo. Ir ką - visi 40! Sakyčiau, tiek pat kaip mano šįvakar, kai tamsoj lietuj lyjant eidama šunis šert paslydau ant šlapių lapų ir tėškiausi ant laiptų - kelis ištino, beveik nesilanksto, sėdžiu dabar užsidėjus žirnelių paką iš šaldiklio ir mąstau, kaip rytoj reikės visą ruošą apeit... Bet ne tame esmė, žiūriu į Bartelį. Pasirodo, mama ir pavalgo be pagalbos, ir maistą susismulkina (10 balų!), ir atsisėsti pati gali, ir tualete tik kartais reikia pagalbos, ir rengiasi beveik pati (sauskelnes ar ką?), ir prausiasi, dantis valosi ir skutasi (!!!) pati. Gal aš jai ryt rytą padėsiu tą popiergalį po nosim ir tegu vadovaujasi? Jei dar gydytoja nebūtų namie buvus ir mačius... Vėl registruotis pas ją (po kokių 2 savaičių) ir baksnot pirštu į tuos punktus? Ar čia akivaizdi užuomina, kad ateičiau ne tuščiom?
Ir kodėl tie daktarai taip linkę popierius rožine spalva nupaišyt, nu? Ir po abiejų gulėjimų ligoninėj, ir dabar...
Na va, pasiguodžiau ir geriau, vis ne viena su savo bėdom (MB savaitei išvykęs, o mamai juk neisiu pasakot). Dabar žirnelius atgal į šaldiklį ir šliaužte į vonią...