Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (11)

Aišku, mano šaltinis senstelėjęs, studijuosiu naujesnį ir jūsų patirtim vadovausiuos.

O tai pampersams nebūtinas tas spec. poreikių nustatymas? Nes mamos gydytoja pas mus namie buvo ir matė, kad jų reikia. Ir vis tiek nerašo!

Užtai Hiperfarma pranešė, kad šampūno kepurė ir šluostės jau yra. Bet dar luktelsiu, ten ir tualeto paaukštinimą užsakėm, pasiimsim viską kartu.
Atsakyti
Tai va, kolektyviai lengviau viską rasti biggrin.gif

Būtinas. Kaip tik gauni spec. poreikius, taip duoda ir pampersus be jokių ginčų. O kol ne - špygą taukuotą, ir visiškai nesvarbu, ar realiai jų reikia, ar nereikia.

Man įdomiai perkant juos. Galvojau - jų juk yra įvairių. Kokie Abri kainuoja 22 eu/pokas, o tokie pat Tena - 16. O aš noriu Abri, man Tena ir Seni praleidžia. galvoju, reiks primokėt. Nuėjau į vaistinę, sakau, noriu Abri, nes mes tokius naudojam. Paėmė, išrašė ir viskas. Jokio primokėjimo. Tai kaip suprasti?
Tiesa, jie mums liko skoloj - mat, neturėjo tiek, kiek išrašyta, trurėjo vieną poką, 22 vnt. Tai gal dar pareikalaus susimokėti, kai ateisiu likusių? biggrin.gif
Atsakyti
Sauskelnių kaina yra taip pat nustatyta kaip ir vaistų. Kompensuoja kažkokią tai sumą, o jai nori brangesnių, reikia primokėti. Jeigu jums davė ne visą kiekį ir liko skola, kai paimsite likusius reiks užmokėti skirtumą nuo kompensuojamos sumos. Be spec. poreikių sauskelnių nekompensuos ir tai dar priklausomai ar pagal ligą priklauso. Dėl soc. darbuotojų atėjimo namo galiu pasakyti kad jie turi eiti pagal ligonio buvimo vietą. Blogiausiu atveju galite ligonį prirašyti pas jūsų gydytoją irtaip išsispresit daug problemų, nes nejaugi geriau važinėti į rajoną pas gydytojus nei pas savo šalia. Kadangi mūs ligonis dabar pas mus nors ir tame pat mieste, bet kai skambino iš soc. skyriaus jos sakė kad eina ten kur ligonis. Bet mes jau išrašant iš ligoninės sakėm kur ji bus nes klausė.
Atsakyti
Aš irgi iš ligoninės išeinant sakiau. Ir ligoninės transportą samdžiau, nes kaip kitaip gulintį pervežti? Bet gal rajonas ir miestas nesusidirba.

O tai ką iš tikro daro ta socialinė darbuotoja? Ateina - ir ką ji gali padaryti, ko aš pati negaliu? Nes aš tai juk turiu būti namie, kai ji ateina, nes jei žmogus gulintis - kas ją įleis ir išleis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 21 rugsėjo 2016 - 20:02
QUOTE(Noa @ 2016 09 21, 20:50)
Aš irgi iš ligoninės išeinant sakiau. Ir ligoninės transportą samdžiau, nes kaip kitaip gulintį pervežti? Bet gal rajonas ir miestas nesusidirba.

O tai ką iš tikro daro ta socialinė darbuotoja? Ateina - ir ką ji gali padaryti, ko aš pati negaliu? Nes aš tai juk turiu būti namie, kai ji ateina, nes jei žmogus gulintis - kas ją įleis ir išleis?

Ateis, pakeis pampersus, padarys valgyt, pamatuos spaudimą, suleis vaistų, padės apsiplauti ir pan.
Mūsų soc.centre sakė, jog spec.poreikius turintiems , esant darbuotojams, gali skirt soc.darbuotoją kasdienai po 3 val. 60€/mėn. Nežinau kaip kituose miestuose.
Šiaip, tai gera pagalba, turint omeny, kad pačiom noris kartais poilsio nuo visko.

Į namus šiaip ir gydytojai bei med.seselės turėtų užsukt, turint omeny, kad ir balsuot galima namie tokie ligoniam.

Pampersai priklauso tik turint spec.poreikius ir atitinkamą ligą/diagnozę.
Komp.knygutėj parašo pvz sauskelns suaugusiems, tiek vienetų, toks sugeriamumas. Ir paskui belieka primokėt.
Atsakyti
Čia tada gerai tas soc. darbuotojas, kai reikia į darbą eiti kokiai pusei etato. Nes visu etatu dirbant tai neišgelbės Romos imperijos tos 3 valandos...
Atsakyti
Man skambinusi soc. darbuotoja sakė kad gali ateiti į namus 2 kart į dieną po 2val.
Atsakyti
Tai jei tas žmogus koks pusiau savarankiškas, tai iš tikro gerai... Dar kokį kartą artimasis atvažiuoja, ir liuks.

Mūsų atveju tai nepasiteisina, kadangi kol dar jis buvo tokio savarankiškumo, kad būtų galėjęs tai išnaudoti - niekas mums nedavė jokios slaugos! O kai jau davė, tai tik tada, kai jis net atsisėsti lovoje nebegali. Tai nematau aš naudos iš tos soc. darbuotojos - na ateis ji. Ir tada ką? Aš juk ją turėsiu įleisti, reiškia, būsiu namie. Ir išleisti, reiškia, ir tada turėsiu būti namie. Tai jeigu aš esu namie - tai galiu ir tą sauskelnę pakeisti, kai yra reikalas, arba jogurtą sumaitinti... Ar čia ta mintis, kad išleis 2 valandom? Tai jis gi pas mane dar tiek suvokia, kad va, dabar pabus vienas, ir esant reikalui pats mane išleidžia... Aišku, stengiamės, kad būtų kas nors namie - maža kas, bet tokio reikalo tai soc darbuotojai jau nebėr...

O tuo metu, kai jis dar pajėgdavo šiek tiek lovoje sėdėti, ji būtų buvusi labai reikalinga, bet ar mes ją gavom? Špygą tada mums, o ne slaugą, nes senatvė - ne liga, Bartelis visai puikus, sėdėt galit... Vaikščiot tai ne, betgi diagnozė netinkama popieriams tvarkyti, taip kad saliut.

Žo, sistemoje matau spragų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 22 rugsėjo 2016 - 09:08
QUOTE(kair47 @ 2016 09 22, 08:21)
Man skambinusi soc. darbuotoja sakė kad gali ateiti į namus 2 kart į dieną po 2val.

Matyt tasai nuo soc.centro bei darbuotojų skaičiaus priklauso. Būtų gerai susižinot, ar kartais tie soc.darbuotojai nesistengia nusimuilint nuo savo darbo - pvz. apiformint, kad dirba kasdien po 4 val., o ateina realiai kas savaitę po 2.
g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žmuoga @ 2016 09 22, 12:39)
Matyt tasai nuo soc.centro bei darbuotojų skaičiaus priklauso. Būtų gerai susižinot, ar kartais tie soc.darbuotojai nesistengia nusimuilint nuo savo darbo - pvz. apiformint, kad dirba kasdien po 4 val., o ateina realiai kas savaitę po 2.
g.gif

Tie soc. darbuotojai darba gauna per Darbo birza. Ziurint koks pasitaikys, nes tikrai nevisi kraujospudi matuoja ar vaistus moka suleist. Turiu minty jos neprofesionalios med.seserys. Kitos tik gali valgyt supirkt, padet ligoniui i poliklinika nuvaziuot, lauke pavaisciot ar kambarius sutvarkyt.
Siaip tai nemanau, kad laika numuilina, juk visada galima patikrinti ir pasiskusti jei kas nepatinka ax.gif .
Papildyta:
QUOTE(Noa @ 2016 09 22, 09:04)

Mūsų atveju tai nepasiteisina, kadangi kol dar jis buvo tokio savarankiškumo, kad būtų galėjęs tai išnaudoti - niekas mums nedavė jokios slaugos! O kai jau davė, tai tik tada, kai jis net atsisėsti lovoje nebegali. Tai nematau aš naudos iš tos soc. darbuotojos - na ateis ji. Ir tada ką? Aš juk ją turėsiu įleisti, reiškia, būsiu namie. Ir išleisti, reiškia, ir tada turėsiu būti namie. Tai jeigu aš esu namie - tai galiu ir tą sauskelnę pakeisti, kai yra reikalas, arba jogurtą sumaitinti... Ar čia ta mintis, kad išleis 2 valandom? Tai jis gi pas mane dar tiek suvokia, kad va, dabar pabus vienas, ir esant reikalui pats mane išleidžia... Aišku, stengiamės, kad būtų kas nors namie - maža kas, bet tokio reikalo tai soc darbuotojai jau nebėr...

O tuo metu, kai jis dar pajėgdavo šiek tiek lovoje sėdėti, ji būtų buvusi labai reikalinga, bet ar mes ją gavom? Špygą tada mums, o ne slaugą, nes senatvė - ne liga, Bartelis visai puikus, sėdėt galit... Vaikščiot tai ne, betgi diagnozė netinkama popieriams tvarkyti, taip kad saliut.

Žo, sistemoje matau spragų.

Jus kazka ne taip suprantat.
Pirmiausia niekas is paskos nelaksto ir soc.darbuotoju nesiulo. Patys turit eiti i soc.paramos skyriu, pildyti prasyma ir neziurint nei i ligonio Barteli nei i Blessedo skale skiriamas tas soc.darbuotojas. I menesi mazdaug kainuoja 60 euru ( ten kazkaip nuo pensijos dydzio ta suma skaiciuojasi). Ligonis gali buti vaikstantis, nevaikstantis, bet patys turejot kreiptis i soc.skyriu.
Antra, buna artimieji dirba, ju darbo valandom nebuna namie. Tai duris atrakint ir uzrakint gali ir pats tas soc.darbuotojas. Tik rakta buto duoti reikia.
Buna, kad artimieji irgi nori nors dvi valandas pailset, jei namie prie ligonio buna pastoviai. Ir tada tas soc.darbuotojas irgi siokia tokia iseitis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 22 rugsėjo 2016 - 14:07
QUOTE(cambala @ 2016 09 22, 15:06)
Tie soc. darbuotojai darba gauna per Darbo birza. Ziurint koks pasitaikys, nes tikrai nevisi kraujospudi matuoja ar vaistus moka suleist. Turiu minty jos neprofesionalios med.seserys. Kitos tik gali valgyt supirkt, padet ligoniui i poliklinika nuvaziuot, lauke pavaisciot ar kambarius sutvarkyt.
Siaip tai nemanau, kad laika numuilina, juk visada galima patikrinti ir pasiskusti jei kas nepatinka ax.gif

Tiksliai, dabar prisiminiau, jog išties jie iš DB siunčiami. Na, palauksiu, kai mum siūloma moteriškaitė baigs kursus ir pasišnekėsiu. Nesinori belenko namo įleist, kad ir porai val.
Viena tokia kažkokį dzieduką prižiūrėjo, kuris paskui jai perrašė butą, dėl kurio su jo giminaičiais vėliau bylinėjosi.
Žinoma, nežinia kaip ten buvo, bet visokio plauko žmonių yra.
Atsakyti
Ot panagrinėjam kitą temą biggrin.gif

Apie kalį kraujyje.

Mano seneliui kada čia, gal liepą, buvo pasidarę visai blogai - nu tragiškai. Gryn su anuo pasauliu šneka, nieko nenori, nieko negali... Jau pradėjau galvot, kaip kunigą pakviest - juokai juokais, niekad gyvenime nekviečiau į namus kunigo, kaip jį kviest??? - bet tuo pačiu dar pakviečiau ir gydytoją. O gydytoja atvarė sesutę, sesutė paėmė kraują ir nustatė, kad yra kalio trūkumas. Išrašė geriamo kalio chlorido, regis.

Tik pradėjoau tabletes duot - kaip atsitaisė! Labai sveikata pagerėjo. Bet tie kalio papildai, sako, labai gadina skrandį. Mums nepagadino, pas mus skrandis puikus, na sugėrėm beveik viską. Nustojom gerti, nes paguldė į ligoninę - tada, kai pablogėjo, gydytoja užrašė planiniam gydymui, o aš iš to siaubo jau ir sutikau, nes nu reikia kažką daryti, kai šitaip blogai. O ligoninėj jau savi vaistai...

Grįžom iš ligoninės. Kitur, kur ana gydytoja jau nebesiekia, o naujos gydytojos dar nėr. Kažkiek pabuvo gerai, o paskui vėl pablogėjo. Jau vėl pradėjau katalikiškai mąstyti, ir kažkaip sugalvojau pabandymui duoti aną kalį. Kaukšt tabletę - ir vėl pagerėjo!

Dabar duodu tiesiog kalio papildus, nereceptinius. Kažn, ar kas nors žinot - jie gerai įsisavinami? Bijau aš to kalio trūkumo baisiai. Kita vertus, kalio perdozavimas irgi tragedija, nuo to numirti galima, juk net kalio lašelinių nestato namuose - o tik ten, kur šalia reanimacija. Niekad gyvenime apie tą kalį nesusimąsčiau, o čia va kaip, pasirodo...

(čia greičiau bobiškas pasibėdavojimas, nes iš tikro tai su gydytoja apie tai reikia kalbėt. Bet gal kas susidūrė).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 23 rugsėjo 2016 - 12:01