Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (11)

QUOTE(PRANAITE @ 2015 06 01, 08:37)
Iš Dangaus
Mamos laiškas dukrai

Miela dukra, būk kantri, kai aš pasensiu. Ir pasistenk suprasti, kaip aš jausiuosi. Jeigu mums kalbantis aš 1000 kartų pasakysiu tą patį, tai nepertrauk manęs ir nesakyk, kad tą jau girdėjai. Tu tiesiog paklausyk... Ir pasistenk prisiminti, kad kai tu buvai maža, aš tau 1000 kartų skaičiau tavo mėgstamiausią pasaką iki kol tu užmigdavai.

Kai nebegalėsiu nusimaudyti pati ir spyriosiuos, jei norėsi man padėti, nepyk ir negėdink manęs. Prisimink, kaip aš laksčiau paskui tave kiekvieną vakarą, norėdama tave nuprausti.

Jeigu nemokėsiu naudotis moderniomis technologijomis, tai tiesiog duok man daugiau laiko, pamokyk mane dar kartą. Juk aš kantriai tave mokiau nulaikyti šaukštą, apsirengti, vaikščioti ir kalbėti... Ir tau irgi nevisad sekėsi.

Ir jeigu man sunkiai seksis eiti, tai duok man ranką, taip, kaip aš tau duodavau savąją, kai tu dar nemokėjai vaikščioti.

Būk kantri, kai aš pasensiu, nekelk balso, nepyk. Žinok, kad aš pavargau ir dabar man svarbiausia tiesiog dar šiek tiek pabūti su tavimi. Kai aš pasensiu, tu neliūdėk, tiesiog pabūk šalia ir žinok, kad mano gyvenimas baigiasi kupinas meilės. Kai aš pasensiu, kartu prisiminkime visas mielas akimirkas, juk tai didelė dovana, kurią mums suteikė gyvenimas.

Ir kai ateis ta diena... Tai tu žinok, kad aš tave visada mylėsiu, visada palaikysiu ir visada tau šypsosiuosi...

verysad.gif wub.gif zodiu nera...
4u.gif
Atsakyti
Skaitančioms angliškai - straipsnis apie vieno vyriškio patirtį bandant "susitaikyti" su tėvo liga.
Vyro mama prižiūri savo Alzheimeriu sergančią mamą ir bent anksčiau net aš pastebėdavau, kiek ji nervindavosi dėl to, kad mama nebeatpažįsta nei dukros, nei savo anūko (mano vyro), ką jau kalbėti apie mane.. dabar, panašu, bent nustojo bandyti versti mamą prisiminti, kas tie visi žmonės..
Atsakyti
Mergaitės, gal galit patart kur ir kokį čiužinį nuo pragulų geriau pirkt. Mama atgulė ant patalo, bijom, kad pragulos neprasidėtų.
Atsakyti
benr jau NEverta virkti poroloninio su bangelėm. O dėl kitų nežinau. Ar jūsų ligonė gali savarankiškai pasiversti lovoje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo PRANAITE: 02 birželio 2015 - 19:09
QUOTE(Maja Di @ 2015 06 02, 19:34)
Mergaitės, gal galit patart kur ir kokį čiužinį nuo pragulų geriau pirkt. Mama atgulė ant patalo, bijom, kad pragulos neprasidėtų.

Pas mus toks kaip su pirštais, nemoku pasakyti.
Atsakyti
QUOTE(PRANAITE @ 2015 06 02, 20:08)
benr jau NEverta virkti poroloninio su bangelėm. O dėl kitų nežinau. Ar jūsų ligonė gali savarankiškai pasiversti lovoje?

Truputi gali, bet labai mažai, kojas sulenkia, o taip paverčiam, bet gal atsigaus ax.gif . Per kiek laiko pradeda pragulos darytis?
Papildyta:
QUOTE(ponia Lylia @ 2015 06 02, 20:39)
Pas mus toks kaip su pirštais, nemoku pasakyti.

user posted image
Gal kažkas panašaus?
Atsakyti
Ne, mūsų paprastas, gavom su lova iš socialinio, kažkas panašaus į šitą, tik tie porolono pirštai labiau užapvalinti.
http://www.taneta.lt...-M3/10/62/1/314

Jei bijot pragulų, tai karts nuo karto patrinkit, pamasažuokit nugarą, sėdmenis, klubus, kulnus, kad ir paprastai ranka patrinkit tas vietas, kad apšiltų jūsų ranka ir ligonio oda, kad suaktyvėtų kraujotaka.
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2015 06 02, 23:01)
Ne, mūsų paprastas, gavom su lova iš socialinio, kažkas panašaus  į šitą, tik tie porolono pirštai labiau užapvalinti.
http://www.taneta.lt...-M3/10/62/1/314

Jei bijot pragulų, tai karts nuo karto patrinkit, pamasažuokit nugarą, sėdmenis, klubus, kulnus, kad ir paprastai ranka patrinkit tas vietas, kad apšiltų jūsų ranka ir ligonio oda, kad suaktyvėtų kraujotaka.

Ačiū už patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2015 06 02, 23:41)
Ačiū už patarimus 4u.gif

Gulėjo ant patalo mama prieš beveik du metus. man gydytoja patarė nepirkt jokio čiužinio, o pasidaryt pačiai . Susiuvau medvineą juostelėm 10 cm (tiksliai nepamenu) pyliau po stiklinė linų sėmenų ir susiudavau kvadratukais.taip visą paklotą, pusę metų pragulėję pragulų išvengėm, kai pradėjo sedet dar buvau nupirkusi
tokią pagalvėlę
http://www.grike.lt/...-cm-melyna.html
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2015 06 02, 20:49)
Truputi gali, bet labai mažai, kojas sulenkia, o taip paverčiam, bet gal atsigaus ax.gif . Per kiek laiko pradeda pragulos darytis?
Papildyta:

user posted image
Gal kažkas panašaus?

Pragulos atsiranda pradėjus strigti kraujotakai, iš pradžių tik rausvos dėmėlės strateginėse vietose - kulnys, klubai, alkūnės, sėdmenys; nemasažuojant jos pradeda tamsėt, kol atsiveria žaizdos. Baisus ir sunkiai pagydomas dalykas.
Prieš pusantro mėnesio palaidojom močiutę, 8m. ant lovos, 5m iš jų - būtent ant tokio čiužinio su kompresoriumi. Vienintelis pasiteisinęs daiktas. Skirtingos kameros pumpuojamos skirtingu metu, todėl nuolat keičiamas spaudimas į tą pačią kūno vietą, tarsi nuolatinis žmogaus vartymas. Aišku, toks čiužinys nereiškia, kad paguldei žmogų ir viskas bus gerai; masažai, kompresai ir vartymas nuo vieno šono ant kito vistiek reikalingas..
Be to jis iš dalies kompensuojamas..
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(PRANAITE @ 2015 06 01, 09:37)
Iš Dangaus
Mamos laiškas dukrai

Miela dukra, būk kantri, kai aš pasensiu.  (...)

Ir kai ateis ta diena... Tai tu žinok, kad aš tave visada mylėsiu, visada palaikysiu ir visada tau šypsosiuosi...

Susigrudinau perskaičiusi... ir liūdna pasidarė, kad jau per vėlu taisyti situaciją, o susitaikyti vis niekaip neišeina...

Stiprybės visoms likimo sesėms... Stiprybės ir pakanktumo..
Atsakyti
Turiu slaugomą mamą ir nuolat jaučiu sąžinės priekaištus, kad per mažai ja rūpinuosi. Bet yra kiti šeimos nariai ir esu aš pati, sunku suderinti viską....sunku visiems
Atsakyti