Pas mane su tuo lengviau, aš nelabai turiu nuoskaudų, nes nėr kam daugiau jo prižiūrėti.
Pas mus tokia keista nestandartinė šeimyninė situacija, kad jis mane augino, bet ne sesę, taigi jis daugiau yra mano, o ne bendras. Taip įdomiai gavosi, kad nors mūsų tėvai bendri, bet aš kaip ir senelių vaikas, o sesuo tėvų.
Ir jinai tikrai mamą prižiūrėjo, kai jinai numirė nuo vėžio - pas mane tuo metu buvo metų vaikas, taigi negalėjau. Tiksliau, kiek galėjau, tiek padėjau, kasdien skambinau, keliskart savaitėj lankiau, mano vyras ją vežiojo į ligoninę, nu bet tikrai negalima lyginti mano ir sesers krūvio prie mamos tada.
Tai dabar tiesiog mano eilė, ir tiek.
Aišku, galėtų dažniau aplankyt, bet kad ne tam pačiam mieste gyvena, be to, pas mus remontas, taigi pretenzijų ir vėl negaliu turėti.
Bet kiek pažįstu standartines šeimas, tai labai dažna ta situacija su nuoskaudomis, teko matyti net visai iš arti. Ypač jinai paaštrėja, kai tas slaugomas žmogus numiršta, ir anie, neslaugę, pareina dar kažkokio palikimo, o jei to palikimo kaip ir oficialiai nėr - tai jie ateina reikalauti kokių tai velionio daiktų, tipo, papuošalų ar kažko. Tipo, atsiminimui. Bet atsiminimui tinka tik vertingi daiktai, tipo auksas, paveikslai, o netinka, tarkim, velionio akiniai, puodelis ar ten kokia knyga mėgiama
Bet nemačiau, kad tai gražiai išsispręstų. Susipyksta žmonės, ir tiek. Ir visada galvoju - negi ta ana pusė nesuvokia, kad elgiasi kiauliškai? Teko net kalbėtis apie tai.
Jų argumentas dažniausiai būna - tai va, jai už tą slaugymą ten kažkoks turtas tenka, butas ar kas. Arba - ji ten užtat mamos pensiją pasigrobdavo ir sau naudojo (zašybysj, kiek prinaudosi!). Ar ten kokios nors kitos naudos iš to turėjo... Tipo, prieš 6 metus mama jai atidavė mažai naudotą tarkavimo mašinėlę "Žuravinka". Ai, dar girdėjau - tai jinai šeimos neturi, veikti neturi ką, jai smagiau slaugyti tą bobutę. Nei pridėsi, nei atimsi, žiauriai smagu, smagiau nebūna...
Nu žo, ragų krūva, o ne argumentai, atrodo, kad jei tas senolis netyčiukais nieko neturėtų - tai ir viskas, jį galima taip ir palikti, nes nėr iš jo naudos?