Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (11)

QUOTE(cambala @ 2016 08 29, 17:45)
Stiprybes 4u.gif .
Kad visokiu minciu kyla, tai cia normalus dalykas.

O ar gydot kaip nors nuo tu paranoju ( kai mato kad slapia) ar jokiu vaistu neduodat? Ar ji pastoviai viska slapia mato?

Ačiū už palaikymą 4u.gif

Taip, senoji nuo birželio mėnesio gydoma stipriais anti-psichotiniais vaistais, nes nuo gegužės jai labai pablogėjo psichinė sveikata, prasidėjo gryna senatvinė psichozė: naktimis nemiegodavo, bandydavo bėgti iš namų, visu balsu bliaudavo, isterikuodavo, tapo labai agesyvi (mudu su vyru vos sugebėdavome mažą neūžaugą babūnėlę sutvardyti blink.gif ) unsure.gif Patys su vyru buvome ant išprotėjimo ribos.Tik nuvežus pas psichiatrą ir gavusi tinkamą gydymą senoji apsiramino.
Dabar senoji gydoma nuo senatvinės psichozės ir visų paranojų.Tiesa, paranoja, kad aplink viskas šlapia visiškai neišnyko, tad visą dieną "darbuojasi" su lygintuvu - lygina "šlapius" rūbus ir patalynę. unsure.gif

Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2016 08 30, 09:11)
Tai ta euforija cia toks pat smegenu sutrikimas kaip ir tie visi strodymai nebutu dalyku ar nerimo. Nes yra toks antipsichozinis vaistas haloperidol, tai jis skiriamas ir prie nerimo ir prie pakilios nuotaikos.

Mūsų senąjai psichiatrai tokiu atveju išrašė vaistą Talofen.Bet mes gyvename ne Lietuvoje, gal šis vaistas Lietuvoje kitu pavadinimu.
Svarstome su vyru ir dėl jo mamos paguldymo į senelių namus.Problema tame, kad eilės į valstybinius senelių namus labai ilgos, o privatūs senelių namai kainuoja 50-70 eurų į dieną.Ir šia tema net nekalbėjome su senąja, gal ji net nenorėtų gyventi senelių namuose.Bet senąjai jau pirmi Alzheimerio požymiai, greitai parars savo paskutinį proto blaivumą.
Mane labai nervuoja ši padėtis, nes noriu grįžti gyventi į Lietuvą su vyru, tad mūsų senoji kaip koks stabdis mūsų planuose. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lybera: 30 rugpjūčio 2016 - 15:09
QUOTE(Lybera @ 2016 08 30, 15:20)
Tiesa, paranoja, kad aplink viskas šlapia visiškai neišnyko, tad visą dieną "darbuojasi" su lygintuvu - lygina "šlapius" rūbus ir patalynę.  unsure.gif

Papildyta:

Svarstome su vyru ir dėl jo mamos paguldymo į senelių namus. Ir šia tema net nekalbėjome su senąja, gal ji net nenorėtų gyventi senelių namuose.Bet senąjai jau pirmi Alzheimerio požymiai, greitai parars  savo paskutinį proto blaivumą.
Mane labai nervuoja ši padėtis, nes noriu grįžti gyventi į Lietuvą su vyru, tad mūsų senoji kaip koks stabdis mūsų planuose.  verysad.gif

Oho, kaip baisu su lygintuvu blink.gif . Tai ja reikia pastoviai priziureti, kad to lygintuvo i rozete neiskistu, arba laida nukirpus duot, tegu darbuojasi.

Greiciausiai kad nenores senute i seneliu namus. O kai jau visai praras prota, tai tada jau ji isvis nezinos ko nori. Bet cia viena moteris seniau rase, kad atidave stipriai demencine mociute i seneliu namus. Tai ta mociute atkuto, zymiai protingesne pasidare nei namie.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2016 08 30, 15:46)
Oho, kaip baisu su lygintuvu blink.gif . Tai ja reikia pastoviai priziureti, kad to lygintuvo i rozete neiskistu, arba laida nukirpus duot, tegu darbuojasi.
Greiciausiai kad nenores senute i seneliu namus. O kai jau visai praras prota, tai tada jau ji isvis nezinos ko nori. Bet cia viena moteris seniau rase, kad atidave stipriai demencine mociute i seneliu namus. Tai ta mociute atkuto, zymiai protingesne pasidare nei namie.

Jo, su tuo lygintuvu ir su tuo "lyginimu", tai pavojingas reikalas, nes gaisrą gali sukelti blink.gif mes kai ją paliekame vieną porai valandų, tai lygintuvą atimame, nors senoji ir labai bamba.

Kaip bebūtų, pradėsim ruošti dokumentus į valstybinius senelių namus, nes kai sulauks savo eilės, tai manau, kad demencija ir Alzheimeris bus dar labiau sustiprėję, turbūt jau ir ant lovos gulės ir pampersus man reiks keisti... unsure.gif
Atvirai pasakius, nenoriu aš dėl tos senosios aukoti savo gyvenimo, nes ji man tik uošvienė ir kai buvo blaivaus proto manęs žiauriai nekentė. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lybera: 30 rugpjūčio 2016 - 17:04
QUOTE(Lybera @ 2016 08 30, 18:01)
Jo, su tuo lygintuvu ir su tuo "lyginimu", tai pavojingas reikalas, nes gaisrą gali sukelti  blink.gif  mes kai ją paliekame vieną porai valandų, tai lygintuvą atimame, nors senoji ir labai bamba.

Kaip bebūtų, pradėsim ruošti dokumentus į valstybinius senelių namus, nes kai sulauks savo eilės, tai manau, kad demencija ir Alzheimeris bus dar labiau sustiprėję, turbūt jau ir ant lovos gulės ir pampersus man reiks keisti...  unsure.gif
Atvirai pasakius, nenoriu aš dėl tos senosios aukoti savo gyvenimo, nes ji man tik uošvienė ir kai buvo blaivaus proto manęs žiauriai nekentė.  verysad.gif

Sprendžiant iš visko,tai Jūsų vyro mamai jau truputį protas pakrikęs, tai čia laiko klausimas - kada jau pradės nebeatpažint.
O nenorėtumėt samdyti kaimynę,draugę tom keliom valandom?
Jai skirta globa, kokios nors pašalpos ir pan.? Ar ją tokią iš Lietuvos pasiėmėt?
Atsakyti
QUOTE(Žmuoga @ 2016 08 30, 17:31)
Sprendžiant iš visko,tai Jūsų vyro mamai jau truputį protas pakrikęs, tai čia laiko klausimas - kada jau pradės nebeatpažint.
O nenorėtumėt samdyti kaimynę,draugę tom keliom valandom?
Jai skirta globa, kokios nors pašalpos ir pan.? Ar ją tokią iš Lietuvos pasiėmėt?

Aš šiuo metu nedirbu, tai samdyti kitos slaugytojos nereikia.
Ji yra mūsų globoje, tvarkomės pašalpą dėl jos slaugos.Ji nėra lietuvė, mano vyras - užsienietis.
Dabar užmečiau akį, ogi senoji visa nuoga išsirengusi, tik po triūsikais vėl lygina blink.gif o kad išsimaudyt po dušu neina niekaip prikalbinti. unsure.gif
Atsakyti
Negaliu nepasidalinti: verysad.gif

Graudumas lig gelmių suspaudžia,
Kai paimu Tave už rankos,
Kai nebe aš, o tu jau Mama,
Esi lyg mažas mano vaikas.
Jau aš Tave vedu ir mokau,
Kartoju viską šimtą kartų,
Kaip Tu kadais pasaulį rodei,
Pakėlusi mane ant rankų.
Kai kalbini kažką per sapną,
Jau aš suklūstu tamsią naktį.
Kasdien su nerimu suaugus,
Aš taip bijau Tavęs netekti.
Kai Tu išeisi, aš labai pasensiu,
Ir laikrodžiai tiksės kitu ritmu,
Nes be Tavęs jau niekas, Mama,
Nebevadins mane vaiku.
Atsakyti
QUOTE(kabarksta @ 2016 09 02, 20:23)

Pakėlusi mane ant rankų.
Nebevadins mane vaiku.

verysad.gif smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kabarksta @ 2016 09 02, 21:23)

Pakėlusi mane ant rankų.
Nebevadins mane vaiku.

pravirkau...
Atsakyti
Aha, graudus eiėraštis, kažkaiptai stengiesi žmogus gyvent šiandien, daryt kas reikia ir globaliai negalvot. O kai globaliai pagalvoji, tai ir apsibliauni.

Vakar susilaikiau, pagalvojau, kad mano mama vis tik numirus jau 20 metų kaip. O dabar vis graudžiau ir graudžiau atrodo... Ai, nesąmonė taip, geriausia numirtų visa giminė kartu, pyst ir viskas. Nors blin ne, taip negerai, senimas tai jo, o jaunimo gaila gi?
Tada išvis niekas nemirtų. Gyventų sau visada ir vargo nematytų. Medūzos kažkokios gi gyvena! Amžinai. Laikrašty skaičiau. Tokios labai tūpos ir nesiparinančios. Tai gal reiktų nesibnervinti...

O kita vertus, gal geriau nervintis. Tada žmogus numirsi nuo infarkto, ir niekam nereiks tavęs slaugyti!

Racionalizatorė, ***** :D
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 09 03, 13:32)
Aha, graudus eiėraštis, kažkaiptai stengiesi žmogus gyvent šiandien, daryt kas reikia ir globaliai negalvot. O kai globaliai pagalvoji, tai ir apsibliauni.

Vakar susilaikiau, pagalvojau, kad mano mama vis tik numirus jau 20 metų kaip. O dabar vis graudžiau ir graudžiau atrodo... Ai, nesąmonė taip, geriausia numirtų visa giminė kartu, pyst ir viskas. Nors blin ne, taip negerai, senimas tai jo, o jaunimo gaila gi?
Tada išvis niekas nemirtų. Gyventų sau visada ir vargo nematytų. Medūzos kažkokios gi gyvena! Amžinai. Laikrašty skaičiau. Tokios labai tūpos ir nesiparinančios. Tai gal reiktų nesibnervinti...

O kita vertus, gal geriau nervintis. Tada žmogus numirsi nuo infarkto, ir niekam nereiks tavęs slaugyti!

Racionalizatorė, ***** :D

Mama yra mama...Kai jos netenki, netenki lašelio savęs. Ir kad ir kiek metų mums bebūtų, kad ir kiek metų jai, kad ir kiek metų jos jau nebėra, ji vis tiek yra Mama, vienintelė ir visad reikalinga.
Atsakyti
Tai o kas ginčijasi :( Mane tik pavydas ima, kad kiti turi, o aš studentė budama jau netekau :( O sesuo mano išvis nė studijuot buvo nepradėjus :( Ji išvis iš 4 anūkų tik vieną matė :(

Nu bet yra kaip yra.

Geriau pasikalbam apie ką nors linksmo. Nes iš tikro, kiek čia gali liūdėt. mano draugė sakė baisiai gerą mintį - jeigu man tai duota, reiškia, galiu tai pakelti, o jei galiu tai pakelti, reiškia, ne problema. Ar kažkaip ten panašiai :)

Pvz. kai jūs turit laiko, na kad ir visai mažai, kas jus pradžiugina?

Aš kai tik pradėjau slaugyt, užsirašiau į keramikos kursus, kurie vyksta dukart per savaitę. Vaikai išleidžia, pabūna su seneliu. Tai sėdi sau rankas į tą molį sukišus, ir vos ne meditacija gaunasi - taip gerai pailsiu :D

Ir dar, jei reikia sėdėt kur nors - pvz. ligoninėj - tai pasiėmiau megzt. 100 metų nemezgiau. O ką :D Jei aš sėdžiu sau palatoj ir laukiu gydytojos ar ten kažko, tai galiu rankas naudoti naudingam savo reikalams naudingam tikslui :D
Atsakyti
Aš vis žaviuosi jūsų visų stiprybe, kantrybe, mokėjimu džiaugtis gyvenimu.
Aš tiek daug galiu pasisemt iš jūsų. Man tik norisi sužinot, kaip jūs su nuoskaudom kovojat. Mano didelės nuoskaudos ant sesers, kad taip šlykščiai visą gyvenimą čiulpė visą naudą iš mamos, o atėjus senatvei, metė visus rūpesčius man ant kupros ir net nepaskambina manęs paklausti, kaip jaučiuosi.
Bet aš netyliu irgi. Pasakiau visa tai tiesiai į akis. Po to ir nutrūko visas ryšys.
Atsakyti