QUOTE(Arneza @ 2016 08 24, 21:54)
Tai va va. Mamai tikrai tie vaizdiniai nuo vaistų bus .
Mama visą gyvenimą dirbo protinį darbą, buvo labai apsiskaičiusi, gal tai ir dabar turi teigiamos įtakos. Namuose tą savo buitinį ratą ji dar tikrai puikiai apsieina, bet visi, kas su ja susidūrė, pamatė, kad kartaus nusikalba, neatsimena, nepažįsta.
Ir dar - ji visad buvo namisėda, iš namų retai kur eidavo, tad gal irgi dėl to orientacija namuise dar kol kas yra apynormalė.
Tikrai taip...
Irgi pritariu. Aš jai per dieną skambinu kokius 4-6 kartus. Pasiimti pas save absol neturiu sąlygų.
žinokit, ir aš vis imu siuntimus ir vežu į Vilnių. Ten rajobe prapultis.
Ir dar-ji namuose savuose yra stipresnė. Pats mažiausias išvykimas iš namų jai sukelia didelį stresą, ji tampa ligonių ligoniu. Kai atvažiuoja į Vilnių, būna kaip kosmose, nesurezga pasakyt, kokia diena ir absol nieko nesusigaudo. Jeigu tektų ją kur į ligoninę paguldyt, tą pačią minutę būtų visiška silpnaprotystė .
Mama visą gyvenimą dirbo protinį darbą, buvo labai apsiskaičiusi, gal tai ir dabar turi teigiamos įtakos. Namuose tą savo buitinį ratą ji dar tikrai puikiai apsieina, bet visi, kas su ja susidūrė, pamatė, kad kartaus nusikalba, neatsimena, nepažįsta.
Ir dar - ji visad buvo namisėda, iš namų retai kur eidavo, tad gal irgi dėl to orientacija namuise dar kol kas yra apynormalė.
Tikrai taip...
Irgi pritariu. Aš jai per dieną skambinu kokius 4-6 kartus. Pasiimti pas save absol neturiu sąlygų.
žinokit, ir aš vis imu siuntimus ir vežu į Vilnių. Ten rajobe prapultis.
Ir dar-ji namuose savuose yra stipresnė. Pats mažiausias išvykimas iš namų jai sukelia didelį stresą, ji tampa ligonių ligoniu. Kai atvažiuoja į Vilnių, būna kaip kosmose, nesurezga pasakyt, kokia diena ir absol nieko nesusigaudo. Jeigu tektų ją kur į ligoninę paguldyt, tą pačią minutę būtų visiška silpnaprotystė .
Mano mama irgi protini darba dirbo + vadovaujama. Cia nzn kas yra. Zinau nemaza demenciniu, tikrai jaunystej ir brandziame amziuje buve direktoriai, vadovautis personalas... Deja...Liga ima savo.
Tokiems ligoniams aplinkos nekeitimas labai turi teigiama reiksme. Gal demencinis ir neprisimena kas yra aplink ji ir stypciojantys ir besirupinantys asmenys, bet pvz mano mama is savo kambario zino kur yra tualetas ir virtuve. Nors mane keikia ir isivaizduoja, kad as esu jos sesuo( kurios niekada neturejo), med.sesele ar kazkokia tai jos vyresne piktoji pussesere, kuri ja vaikystej skriaude . Nu zodziu, jei dar neuzeina, kad jos suneli kazkas uzmuse- tai gal ir galima butu nereaguot . Bet tai kai halionkes apie suneli prasideda - nu tai sakes, juolab, kad tas jos sunus ( mano brolis) 6 metus nepadeda neikuom .