QUOTE(Arneza @ 2016 08 22, 10:23)
Laba diena,
Gal mano nerimas ir patarimo prašymas ir atrodys nedidelis, lyginant su jūsų, bet noriu nuomonės.
Mamai nuo Alzhaimerio paskyrė vaistus. Pirmam mėnesiui paskyrė mažesnę-5 mg dozę. Po mėnesio paskyrė 10-ties. Sutapimas gal, bet man atrodo, kad pasireiškė šalutinis poveikis-mama išgėrė apie 17 šitų didesnės dozės tablečių. Kas liečia atmintį, nuovoką-šitie vaistai, mano manymu, jai labai tinka. Nes pasidarė mama tokia visai kitokia, kažkaip mažiau blūdina. Bet atsirado kitas dalykas-pradėjo niežėti odą ir niežti panašiai tiek laiko, kiek geria vaistus (nupirkau dabar Tavegilio, kuris slopina niežulį) ir atsirado tokios kaip haliucinacijos-sapnai, persipynę su tikrove. Ir jie kartojasi kas naktį. tas mamą labai vargina, nes ji keliasi, užsidega šviesą ir tada pamato, kad nieko nėra, kad tai buvo tik vaizdiniai.
Ką man daryti-skambinti gydytojai ir sakyti (bet taip nesinori nuimti šitų vaistų), ar dar palaukti-gal dar per mažai laiko praėjo? Ką galėtumėt patarti.
AČIŪ iš anksto.
Tik nesivadovaukit mano postu, ieskokit daugiau nuomoniu ir pagal savo mamos sveikatos busena susidarykit savo situacijai teisingiausia gydyma.
Pacioj pradzioj mano mamai buvo paskirtas kazkoks preparatas nuo Alzheimerio. Dabar neatsimenu koks, bet lengvesnis. Tai tada prasidejo pasalinis poveikis psichikos sutrikimas, haliucinacijos ir ieskojimai nezinia ko. Doze buvo maziausia - 5 mg. Tai dar labai prie tu haliucinaciju uzkildavo kraujospudis( kas ir yra aprasyta informaciniame lapelyje). Man buvo baisu, kad nebutu kokio insulto( tfu tfu tfu), todel tuos vaistus nutraukiau. Pradejau duoti Tanakan ( augalinis, nereceptinis preparatas atminciai gerint). Tik kad gerti reikia pastoviai, 3- 2 kart per diena ir maziausiai puse metu. Tai su sitais dar puse bedos. Neurologe sake, kad nesamone, israse
tipo vaista nuo Alzheimerio - memantinum ( originalas Axura), vel pradzios doze nuo 5 mg, palaipsniui didint. Ir vel bubo tas pats - uzkyla kraujospudis, pradideda haliucinacijos, nemiega po 3 paras, iesko kazko, nerimsta ir grynas chaosas. Psichiatre sake, kad jei nenorima halionkiu - tiesiog neduoti tu preparatu. Tai yra ligoniai, kuriu gydyme reikia labai laviruoti. Nes kita karta geriau tegu buna ramus ligonis ir gyvena savam pasauly ramiai, nei bujojantis ir vedantis is kanyrybes aplinkonous sveikus. Pagrindine esme sios ligos, kad didziosiose smegenu dalyse vietoj smegenu atsiranda skystis ir logiskai suprantama, kad tas skystis niekada neatvirs smegenimis.
Spresti Jums paciai. Tik zinokit, kad vaistu nuo Alzheimerio nera. Yra tik bandymas tais medikamentais pristabdyti ligos procesa. Tik reikia atsizvelgti i ligonio bendra bukle, gretutines ligas.