Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (11)

QUOTE(Arneza @ 2016 07 22, 12:12)
Man irgi taip atrodo, kad dabar tikrai daugiau niekas neduos. Bet kol kas dar ir nereikia to kito žmogaus, kol ji pati susitvarko. Ji pati suvokia, kad atmintis silpsta ir atgal nesugrįš, bet atsisako bet kokios pašalinio žmogaus pagalbos-nori, kol dar sugeba, pati tvarkytis. Tad aš per daug ir nebruku kito žmogaus ir tegul šiai dienai būna taip, kaip yra.
Tik tiek, kad situacija gali greitai pasikeist į tą blogąją pusę.
Didelis ačiū visoms, kad atsiliepėt ir diskutavot  4u.gif  drinks_cheers.gif .

Jei ji pati suvokia, kad atmintis silpsta ir atsisako pasalinio zmogaus - dar nera taip baisiai ir dar ne taip bus baisu artimiausiu metu 4u.gif .
Baisi tai liga. Mano mama pati pries gal 10 metu pastebejo, kad jai su atmintim blogai. Pati ejo pas neurologus, dare jai ir tomografus ir tuos testus, tipo viskas pagal amziu ir viskas normos ribose. Nors man tai tikrai atrode, kad ne pagal amziu. Viskas vyko palaipsniui, pradejo neeit i parduotuve maisto nusipirkt, atrasdavo kruva priezsasciu pvz neeit ta diena pas gydytoja, jei budavo paskirta. Vaistus pamirsdavo isgert, tai budavo sudelioju i dezutes su popiereliais ir skambinu tam tikra valanda. Jau veliau reikdavo vaziuoti kelis kart per diena, nes arba telefonu neatsiliepdavo arba vaistus ne pagal tuos popierelius isgerdavo arba isvis nevalgydavo, nors maisto mano atvezto saldytuve visada budavo. O paskui manes pradejo nebepazint, atvaziuoju, kartais atpazista, kartais ne. Svetimo zmogaus tai ani jai nereikejo, net drauges ja vargindavo, jei buciau nusamdzius tada, tai tikrai isvytu ir nervintusi baisiausiai. O kai viena kart atvaziavusi radau virduli ant dujines tuscia bedeganti ir pilna virtuve dumu - tai tada jau viska emiau i savo rankas, emiau ir veziausi pas save , nors ir spardesi kad nenori, kad sugeba viena gyvent doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2016 07 22, 13:51)
Jei ji pati suvokia, kad atmintis silpsta ir atsisako pasalinio zmogaus - dar nera taip baisiai ir dar ne taip bus baisu artimiausiu metu 4u.gif .
Baisi tai liga. Mano mama pati pries gal 10 metu pastebejo, kad jai su atmintim blogai. Pati ejo pas neurologus, dare jai ir tomografus ir tuos testus, tipo viskas pagal amziu ir viskas normos ribose. Nors man tai tikrai atrode, kad ne pagal amziu. Viskas vyko palaipsniui, pradejo neeit i parduotuve maisto nusipirkt, atrasdavo kruva priezsasciu pvz neeit ta diena pas gydytoja, jei budavo paskirta. Vaistus pamirsdavo isgert, tai budavo sudelioju i dezutes su popiereliais ir skambinu tam tikra valanda. Jau veliau reikdavo vaziuoti kelis kart per diena, nes arba telefonu neatsiliepdavo arba vaistus ne pagal tuos popierelius isgerdavo arba isvis nevalgydavo, nors maisto mano atvezto saldytuve visada budavo. O paskui manes pradejo nebepazint, atvaziuoju, kartais atpazista, kartais ne. Svetimo zmogaus tai ani jai nereikejo, net drauges ja vargindavo, jei buciau nusamdzius tada, tai tikrai isvytu ir nervintusi baisiausiai. O kai viena kart atvaziavusi radau virduli ant dujines tuscia bedeganti ir pilna virtuve dumu - tai tada jau viska emiau i savo rankas, emiau ir veziausi pas save , nors ir spardesi kad nenori, kad sugeba viena gyvent doh.gif .

Ačiū 4u.gif

Aš labiausiai ir bijau to palikto puodo ant viryklės-kad nebūtų taip, kad paliks ir užmirš. Iki šiol nėra buvę. Bet neaišku, kada tai gali nutikti.
Žinokit, ir pas mus viskas palaipsniui vyko. Gal prieš kokius gerus 7 metus būdavo pasako, kad neranda kažkokio kibiro ar dar kažko ir, tipo, kaimynai paėmė. Dieve, kam ten reikia nurūdijusio kibiro doh.gif . Bet jai taip atrodė. Paskui keletas kartų buvo, kai raktų ryšulį kažkur padeda, ir niekaip neprisimena, kur. Gal tada buvo pati pradžia. O dabar yra tokia situacija, kad sakai, bet neprisimena. Ir vis perklausia, ir perklausia, arba tą patį sako, ir sako. Ir žmonių, kuriuos seniau matė, neatpažįsta.
Bet tą savo buities ratą kol kas apeina, kol kas gaunasi ir valgyt pasidaryti, ir į tualetą nueit, ir maistą nusipirkti. Bet matau, kad liga vis tiek juda į priekį, kad ir kaip bebūtų gaila verysad.gif .

O kiek jūsų mamai metų?

Ir ačiū už palaikymą!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arneza: 22 liepos 2016 - 13:37
QUOTE(Arneza @ 2016 07 22, 13:35)
Ačiū  4u.gif

Aš labiausiai ir bijau to palikto puodo ant viryklės-kad nebūtų taip, kad paliks ir užmirš. Iki šiol nėra buvę. Bet neaišku, kada tai gali nutikti.
Žinokit, ir pas mus viskas palaipsniui vyko. Gal prieš kokius gerus 7 metus būdavo pasako, kad neranda kažkokio kibiro ar dar kažko ir, tipo, kaimynai paėmė. Dieve, kam ten reikia nurūdijusio kibiro  doh.gif . Bet jai taip atrodė. Paskui keletas kartų buvo, kai raktų ryšulį kažkur padeda, ir niekaip neprisimena, kur.  Gal tada buvo pati pradžia. O dabar yra tokia situacija, kad sakai, bet neprisimena. Ir vis perklausia, ir perklausia, arba tą patį sako, ir sako. Ir žmonių, kuriuos seniau matė, neatpažįsta.
Bet tą savo buities ratą kol kas apeina, kol kas gaunasi ir valgyt pasidaryti, ir į tualetą nueit, ir maistą nusipirkti. Bet matau, kad liga vis tiek juda į priekį, kad ir kaip bebūtų gaila  verysad.gif .

O kiek jūsų mamai metų?

Ir ačiū už palaikymą!

75 smile.gif. Su tais dingimais ir raktais lygiai tas pats budavo lotuliukas.gif doh.gif .
Kas keisciausia, kad ji kaimynus atpazista, jei einam pasivaikscioti, tai sako tas ten gyvena, tas ten. Ir pamacius gyvai atpazino. O manes nepazista. Sako isvis nebuvo pas ja dukros doh.gif .
O jusu mamai kiek?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 22 liepos 2016 - 13:56
QUOTE(cambala @ 2016 07 22, 13:03)
Is savo patirties galiu pasakyti, kad dabar gaus tik maza suma ( apie 50 euru), nes jei dar sugeba pati maisto nusipirk is i kiema atvaziuojancios masinos, tai apie tuos didesnius spec poreikius be puses metu nera ko galvot).
Tai ir vadinasi, kad reikalinga priežiūra, o ne slauga. Slaugą skiria praktiškai gulintiems ligoniams arba tokiems, kurie dėl įvairių priežasčių, dažniausiai onkologinių, neurologinių arba psichinių, negeba nei apsirengt, nei į tualetą nueit, nei šaukšto iki burnos prinešt.
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2016 07 21, 20:15)
Pati turiu namie ligonį, turiu susitvarkiusi rūpybą, tai kažkiek orentuojuosi. Tik pas mane neateina nieks į pagalbą, atvažiuoja į keturis mėnesius sykį bendruomenės slaugytoja, pamatuoja spaudimą, susirenka parašus ir išvažiuoja. Nors ką man ji pagelbėtų, jei kas mėnesį atvažiuotų? Nieko. Vakar minėtam atvejy tikrai žinau, kad be soc darbuotojos pas dėduką atvažiuoja dar kažkas, nes senukas gyvena vienas. Kai susitiksiu- paklausiu, kas ir kaip, iš kur.

O jums reikia ligonio globos? Ilgas kelias. Rūpyba nustatoma greičiau, per vieną teismo posėdį, surinkus tam tikrus dokumentus. Jei nėra turtinių reikalų, tai neverta vargti. Gavus rūpybą jums eis stažas, būsit apdrausta PSD. Aišku, jei yra ligonio turto, jei reikia tvarkyti kažkokius piniginius reikalus, tada gal ir reikalingas globos nustaty,mas.

Reiks man su Vilniaus gal soc.rūpyba išsiaiškint, nes kai mamai norėjau soc.darbuotoją parūpint (kad ir už €), tai man pasakė, kad prie gyvų giminių nieko neduos. doh.gif

Slaugytojos atėjimas bent jau mūsų atveju tiesiog pagelbsti paprastu bendravimu - kai žmogus neišeina į lauką, tai bet koks bendravimas su pažįstamu žmogum gelbsti nuo depresijų ar vienišumo smile.gif
O ir man lengviau, kai žinau, kad karts nuo karto yra kam mamą pažiūrėt.

Man rūpintojo/globėjo statuso reik tam, kad skyrybas galėčiau įnicijuot be mamos įsikišimo, tad gi ir materialinius reikalus spręst.
Be to, jei juoba stažą skaičiuos - tai irgi neblogai, nes neaišku kaip ten su darbu bus.
Atsakyti
Kai paskyrė slaugą iš socialinio skyriaus patys paskambino ir pasiūlė paslaugas.Atsiuntė visą sąrašą su įkainiais į el. paštą.Prižiūrim anytą, ji pas mus dabar gyvena nes vienos negalima palikti.Tačiau kad gaučiau globą, mano vyras, jos sūnus, turėjo paduoti prašymą teismui dėl pripažinimo neveiksnia ir globos nustatymo paskiriant mane globėja.Teismo dar laukim nes labai ilgai trunka ši procedūra.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2016 07 22, 09:48)
O kuom skiriasi rupyba nuo globos? Nes man tai apie rupyba nieko niekas nesiule, tai del to darbo stazo ir tapau globeja. O jei esi rupintojas - tai visose istaigose ( na pvz del paso ar soc.paramos skyriui del kompensaciju) galima savo parasa deti?

Tuo ir skiriasi, kad negalima tvarkyti jokių turtinių reikalų, negalima pasirašyti, negalima pačiai apsiimti pensijos ir pan.
QUOTE(cambala @ 2016 07 22, 14:56)

Kas keisciausia, kad ji kaimynus atpazista, jei einam pasivaikscioti, tai sako tas ten gyvena, tas ten. Ir pamacius gyvai atpazino. O manes nepazista. Sako isvis nebuvo pas ja dukros doh.gif .

Tas pas pas mus. Aš kartais sunkiai susišneku, kartais nesusišneku, nepasako, nei kur skauda, nei ko nori, kai pasišaukia, o jei ateina svetimas žmogus, tai prisimena viską, jo draugus, gimines, savo draugus, klausinėja, kaip kas kur gyvena doh.gif Pasiklausius iš šalies turbūt žmonės galvoja, kad aš meluoju sakydama, kad nesusikalbu doh.gif Kad ir dabar. Iš rankų paleido rankšluostuką (čia kaip mažam vaikui čiulptukas) ir šaukia, kad ateičiau, nes pati neranda.
Atsakyti
Labas vakaras,
Skaitau tyliai jūsų šiltą ir nuoširdžią temutę, nes ji man irgi aktuali, tad nepagalvokit nieko blogo, jeigu "kabėsiu " apačioje, o nieko neparašysiu!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agrefa: 24 liepos 2016 - 22:05
QUOTE(Agrefa @ 2016 07 24, 22:04)
Labas vakaras,
Skaitau tyliai jūsų šiltą ir nuoširdžią temutę, nes ji man irgi aktuali, tad nepagalvokit nieko blogo, jeigu "kabėsiu " apačioje, o nieko neparašysiu!

Sveika,
o kodel "tyliai apacioje" ? Kas per gyvenimo isbandymai pas Jus? As tiesiog jus atsimenu is kitos temos, kur jus tyliai skaitet 4u.gif . Kokios bedos pas Jus? Kartu zinokit lengviau smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2016 07 22, 14:56)
75 smile.gif. Su tais dingimais ir raktais lygiai tas pats budavo lotuliukas.gif  doh.gif  .
O jusu mamai kiek?

81-eri.
Buvo giminaitė su dukra atvažiavusi aplankyti. Tai kai tik išvažiavo, atsiminė normaliai, kas čia tokia buvo (jei būčiau nepasakiusi, būtų neatsiminusi). Bet prie stalo kalba, bendrauja, viskas atrodytų taip gražu, kad , kaip ir sako ponia Lylia, netg nepagalvotų niekas , taip trumpai pabendravęs, kad mamai su atmintim yra netaip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arneza: 25 liepos 2016 - 06:05
Aš irgi tyliai skaitau, bet kadangi dar tik pradedu, tai neturiu ir ko pasakyt smile.gif dar, kaip sakant, neįsigazavus slaugytoja biggrin.gif

Man aktualu tikriausiai bus tokie dalykai, kaip praktiniai visokie - pvz. kaip nuskusti žmogų, kuris lovoj guli? Kad neapaugtų barzda?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 25 liepos 2016 - 17:03
QUOTE(ponia Lylia @ 2016 07 24, 18:05)
Tuo ir skiriasi, kad negalima tvarkyti jokių turtinių reikalų, negalima pasirašyti, negalima pačiai apsiimti pensijos ir pan.

Tas pas pas mus. Aš kartais sunkiai susišneku, kartais nesusišneku, nepasako, nei kur skauda, nei ko nori, kai pasišaukia, o jei ateina svetimas žmogus, tai prisimena viską, jo draugus, gimines, savo draugus, klausinėja, kaip kas kur gyvena doh.gif Pasiklausius iš šalies turbūt žmonės galvoja, kad aš meluoju sakydama, kad nesusikalbu doh.gif Kad ir dabar. Iš rankų paleido rankšluostuką (čia kaip mažam vaikui čiulptukas) ir šaukia, kad ateičiau, nes pati neranda.

Žinokit, toks "atsivertimas" būdingas daugumai. Man rodos, tai susiję su skirtingom atmintim ir naudojamom smegenų dalim.
Manasis džiaugsmas pasveiksta prie daugumos seniai matytų žmonių doh.gif
Bet aš su laiku vis mažiau imu į galvą kitų kalbas. Ir Jums linkiu kuo mažiau sukt galvą. Čia Jum juk su tuo gyvent, ne kitiem smile.gif

Grįžtant prie globos statuso - ar jis paskiriamas tik esant psichiniems sveikatos sutrikimams (oficialiai pripažintiems)? Ir ar pagreitėja procesas, jei sakykim pats slaugomasis kreipias?

O šiaip, keičiant temą - mum dabar bedantis periodas. Valgom trintą, smulkintą maistą ir skundžiamės, kad nusibodo be dantų gyvent lotuliukas.gif nes saldainių nebegalim prie kavos kirst smile.gif nežinot kartais, kiek dantų protezų gamyba užtrunka?
Beje, kas šiaip pas Jumis?
Papildyta:
QUOTE(Agrefa @ 2016 07 24, 23:04)
Labas vakaras,

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wwola: 25 liepos 2016 - 20:27