Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (11)

QUOTE(Arneza @ 2016 07 21, 13:53)
Didelis ačiū už informaciją!

O gal kuri nors gali pasakyti, kiek maždaug galėtų kainuoti žmogaus samdymas (valandoms arba gyventi kartu), kad bent orientuotis.

Mano drauge savo mamai kaimyne samdo, ji ateina ryte ir per pietus gal po pusvalandi pabuti ir pavalgydinti. Uz viena ta pusvalandzio atejima 2 eur.
Bet tos kainos labai ivairiai svyruoja. O gyventi kartu - tai cia isvis sudetinga butu tokia slauge rasti, nes ne kiekvienas protiskai isnes tokiu ligoniu nusikalbejimus ir " daiktu bei pinigu dingimus" biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 21 liepos 2016 - 14:14
QUOTE(cambala @ 2016 07 21, 15:11)
O gyventi kartu - tai cia isvis sudetinga butu tokia slauge rasti, nes ne  kiekvienas protiskai isnes tokiu ligoniu nusikalbejimus ir " daiktu bei pinigu dingimus" biggrin.gif .

Bet kažkokią išeitį vis tiek reikėtų rasti, jeigu neturi sąlygų jokių pats žiūrėti jos g.gif . Privatūs slaugos namai, kurių kainos apie 600 Eur/mėn? Ir primokėt pačiai kas mėn.po 350 Eur......... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2016 07 20, 20:09)
Galima net ne nuvežti, o nusiųsti registruotu laišku.

Dar papildysiu dėl ateinačios į namus soc. darbuotojos. Jei teisme yra paskirtas asmuo, kuris rūpinasi ligoniu, ta prasme, nustatyta kažkam rūpyba, tada soc. darbuotojas nepriklauso. Jei nėra nustatyta rūpyba, tada galima ieškotis pagalbos per neįgaliųjų centrus, žinau, nes pas gimines lankosi, tik nežinau, kas, gal kokie medikai, kad sakė, spaudimą pamatuoja ir pan. Tiksliai nežinau, kas ir iš kur, kai man neaktualu, tai smulkiai nesiklausinėjau.

Į namus ateina soc.darbuotoja tuo atveju, kai ligonis ne(be)turi artimųjų: žkonos/vyro, seserų/brolių ir kt.artimųjų kraujo giminių. - sužinojau iš vietinio soc.rūpybos skyriaus.
Jei ligoniui priskirta slauga, jis gauna slaugos pašaalpą kurią ir galima naudot tam, kad būtų pasamdyta slaugė, ar išsilaikyti pačiam, jei teks pačiam ligonį slaugyt.

Jei ligonis turi paskirtą slaugą, tai dar gali karts nuo karto ateiti šeimos gydytojo seselė - spaudimą matuot, ir t.t.

Šiaip galiu pasakyt, jog protiškai sergančio ligonio slaugymas - žiauriai duoda ir per savo pačios nervus, todėl siūlau pasisamdyt kitą asmenį, kurio nesies emocinalūs ryšiai su ligoniu.
Pvz. Kaimynę, kuria pasitikima, ar pvz.vietinės ligoninės patikusią seselę.. nes kaip bebūtų, beprotybė būna paliečia ir patį slaugytoją, jei nemoki atsiriboti.

Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2016 07 18, 23:56)
Taip. Pirma ta neigalumo komisija, paskui advokatas , kuriam reikia pristatyti tuos popierius ir dar jis pats kazkkokius usrasus is korteliu issireikalauja. Ir tada i teisma. O teisme nelabai skuba, ten siuncia pas psichiatra, pas kuri, pvz musu mieste puse metu eiles. Ten ne paprastas psichiatras poliklinikos, o tipo psichiatru komisija, ju isvada taip pat keliauja i teisma. Ateina i teisma ir darbuotoja is soc.skyriaus( pries tai namuose apsilanko ir suraso buties akta). Ir tada teismas paskiria globeja. Aisku jei kiti seimos nariai sutinka. Sitas laikotarpis reikalauja labai daug nervu, bent jau man buvo moraliskai labai sunku. Bet nieko, kazkaip viskas darosi ir pasidaro.
Jei busimas globejas registruotas Darbo birzoje, tai jam priklauso Antrine advokatu kontora. Tokiu atveju advokatas ir teismo islaidos nieko nekainuoja.

Ačiū! Teks pirma reiškias, neįgalumą susitvarkyt ir paskui globą bandyt parūpint.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Wwola @ 2016 07 21, 16:58)
Į namus ateina soc.darbuotoja tuo atveju, kai ligonis ne(be)turi artimųjų: žkonos/vyro, seserų/brolių ir kt.artimųjų kraujo giminių. - sužinojau iš vietinio soc.rūpybos skyriaus.
Jei ligoniui priskirta slauga, jis gauna slaugos pašaalpą kurią ir galima naudot tam, kad būtų pasamdyta slaugė, ar išsilaikyti pačiam, jei teks pačiam ligonį slaugyt.

Jei ligonis turi paskirtą slaugą, tai dar gali karts nuo karto ateiti šeimos gydytojo seselė - spaudimą matuot, ir t.t.

Šiaip galiu pasakyt, jog protiškai sergančio ligonio slaugymas - žiauriai duoda ir per savo pačios nervus, todėl siūlau pasisamdyt kitą asmenį, kurio nesies emocinalūs ryšiai su ligoniu.
Pvz. Kaimynę, kuria pasitikima, ar pvz.vietinės ligoninės patikusią seselę..  nes kaip bebūtų, beprotybė būna paliečia ir patį slaugytoją, jei nemoki atsiriboti.
Papildyta:
Ačiū! Teks pirma reiškias, neįgalumą susitvarkyt ir paskui globą bandyt parūpint.
4u.gif

Tai cia ligonis gauna i savo saskaita tuos pinigus uz ta liga , kai jam tie spec.poreikiai nustatomi. Globejui( jei asmuo yra vaikas) jokie globos pinigai pagal istatyma nepriklauso. Gauna ligonis tuos nelemtus pinigus, tai ju tikrai neuztenka nei papildams, nei higienos reikmem nei slaugytojai sumoket. O jei dar ligonis sunkus, kad globejui tenka namiose ji ziuret - tai ir gyvena tas globejas is tu ligos pinigu.

O soc darbuotija tai tikrai man paciai siule kad ateiti i namus galetu. Nezinau, gal dabar tvarka pasikeite.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2016 07 21, 19:14)

O soc darbuotija tai tikrai man paciai siule kad ateiti i namus galetu. Nezinau, gal dabar tvarka pasikeite.

nu nepasikeite. Pas kaimynes motina ateina du kartus per diena soc. darbuoto. Ji turi slauga ir nevaiksto. Jei neklystu, per diena 4val. Nors mociute turi keturis vaikus.
Rupintojui rupinamajam psichiatru eilej laukt nereikia. Reikia del slaugos tik. Man cia viskas sviezia, tai dalinuosi.
Atsakyti
QUOTE(Wwola @ 2016 07 21, 17:58)

Pvz. Kaimynę, kuria pasitikima, ar pvz.vietinės ligoninės patikusią seselę..  nes kaip bebūtų, beprotybė būna paliečia ir patį slaugytoją, jei nemoki atsiriboti.
Papildyta:
4u.gif

Pati turiu namie ligonį, turiu susitvarkiusi rūpybą, tai kažkiek orentuojuosi. Tik pas mane neateina nieks į pagalbą, atvažiuoja į keturis mėnesius sykį bendruomenės slaugytoja, pamatuoja spaudimą, susirenka parašus ir išvažiuoja. Nors ką man ji pagelbėtų, jei kas mėnesį atvažiuotų? Nieko. Vakar minėtam atvejy tikrai žinau, kad be soc darbuotojos pas dėduką atvažiuoja dar kažkas, nes senukas gyvena vienas. Kai susitiksiu- paklausiu, kas ir kaip, iš kur.

O jums reikia ligonio globos? Ilgas kelias. Rūpyba nustatoma greičiau, per vieną teismo posėdį, surinkus tam tikrus dokumentus. Jei nėra turtinių reikalų, tai neverta vargti. Gavus rūpybą jums eis stažas, būsit apdrausta PSD. Aišku, jei yra ligonio turto, jei reikia tvarkyti kažkokius piniginius reikalus, tada gal ir reikalingas globos nustaty,mas.
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2016 07 21, 19:15)
Pati turiu namie ligonį, turiu susitvarkiusi rūpybą, tai kažkiek orentuojuosi. Tik pas mane neateina nieks į pagalbą, atvažiuoja į keturis mėnesius sykį bendruomenės slaugytoja, pamatuoja spaudimą, susirenka parašus ir išvažiuoja. Nors ką man ji pagelbėtų, jei kas mėnesį atvažiuotų? Nieko. Vakar minėtam atvejy tikrai žinau, kad be soc darbuotojos pas dėduką atvažiuoja dar kažkas, nes senukas gyvena vienas. Kai susitiksiu- paklausiu, kas ir kaip, iš kur.

O jums reikia ligonio globos? Ilgas kelias. Rūpyba nustatoma greičiau, per vieną teismo posėdį, surinkus tam tikrus dokumentus. Jei nėra turtinių reikalų, tai neverta vargti. Gavus rūpybą jums eis stažas, būsit apdrausta PSD. Aišku, jei yra ligonio turto, jei reikia tvarkyti kažkokius piniginius reikalus, tada gal ir reikalingas globos nustaty,mas.

O kuom skiriasi rupyba nuo globos? Nes man tai apie rupyba nieko niekas nesiule, tai del to darbo stazo ir tapau globeja. O jei esi rupintojas - tai visose istaigose ( na pvz del paso ar soc.paramos skyriui del kompensaciju) galima savo parasa deti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 22 liepos 2016 - 08:50
QUOTE(cambala @ 2016 07 22, 09:48)
O kuom skiriasi rupyba nuo globos?
Čia pirma pasitaikius nuoroda: http://www.pasvalys....rupyba_236.html Labai aiškiai išdėstyta.
Atsakyti
QUOTE(Wwola @ 2016 07 21, 17:58)

Taip, aš tą suprantu ir turiu tokių minčių, kad mamai kažką nusamdyti, jog ją slaugytų. Aš pati neturiu jokių sąlygų nei mamos pasiimti pas save, negaliu ir nenoriu mesti gero darbo, kad vykti gyventi pas ją, nes reikia užauginti šiai dienai darželinuką vaiką.
Jau dabar matau, kaip man kerta per smegenis visa šita situacija ir mamos kalbos, nors grįžtu tik savaitgaliais pas ją. Bet ir to užtenka. Įsivariau nemigą ir nerimą, suku galvą, kaip čia bus, kas bus. Skambinu per dieną daugybę kartų. ir žinau, kad bus tik blogiau-na tiesiog tokia liga.
Tad ir dėliojuosi mintis, ką toliau daryti, gavus Santarikių išvadą. Kokiai sumai nusiteikti, kad pasamdyti ateinantį žmogų, bei kokio dydžio soc.išmokas galėčiau gauti. Norisi susidėlioti finansus, nes, kiek supratau, žmogau samdymas nemažai kainuos. Gal net tiek pat, kiek privatūs slaugos namai g.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arneza: 22 liepos 2016 - 10:26
QUOTE(Arneza @ 2016 07 22, 11:25)
kokio dydžio soc.išmokas galėčiau gauti.
Išmokos priklausys nuo to, kaip bus įvertinti spec. poreikiai pagal Bartelio indeksą.
http://www.negalia.l...e-kompensacija/

Atlygis slaugytojai daug priklauso nuo vietovės, nuo slaugytojos patirties, laiko, darbų apimties ir t.t. Ir bendro susitarimo.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2016 07 22, 10:40)
Išmokos priklausys nuo to, kaip bus įvertinti spec. poreikiai pagal Bartelio indeksą.

Atlygis slaugytojai daug priklauso nuo vietovės, nuo slaugytojos patirties, laiko, darbų apimties ir t.t. Ir bendro susitarimo.

Is savo patirties galiu pasakyti, kad dabar gaus tik maza suma ( apie 50 euru), nes jei dar sugeba pati maisto nusipirk is i kiema atvaziuojancios masinos, tai apie tuos didesnius spec poreikius be puses metu nera ko galvot).
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2016 07 22, 13:03)
Is savo patirties galiu pasakyti, kad dabar gaus tik maza suma ( apie 50 euru), nes jei dar sugeba pati maisto nusipirk is i kiema atvaziuojancios masinos, tai apie tuos didesnius spec poreikius be puses metu nera ko galvot).

Man irgi taip atrodo, kad dabar tikrai daugiau niekas neduos. Bet kol kas dar ir nereikia to kito žmogaus, kol ji pati susitvarko. Ji pati suvokia, kad atmintis silpsta ir atgal nesugrįš, bet atsisako bet kokios pašalinio žmogaus pagalbos-nori, kol dar sugeba, pati tvarkytis. Tad aš per daug ir nebruku kito žmogaus ir tegul šiai dienai būna taip, kaip yra.
Tik tiek, kad situacija gali greitai pasikeist į tą blogąją pusę.
Didelis ačiū visoms, kad atsiliepėt ir diskutavot 4u.gif drinks_cheers.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arneza: 22 liepos 2016 - 12:13