QUOTE(Arneza @ 2016 07 18, 09:44)
Laba diena,
Matau, kad diskutuojate apie soc.išmokas. Man irgi iškilo keletas klausimų, nes mamai patvirtino Alzhaimerį. Santariškės dar ruošia išvadą, šiomis dienomis ją pasiimsiu. Mama neturėjo jokio neįgalumo iki šiol.
1. Nuo ko man reikės pradėti, kai nuvešiu šeimos gydytojai išvadą? Ko prašyti? Neįgalumą tvarkytis?
2. Ar žmogui, gyvenančiam kaime, priklauso kažkokia ateinanti slaugytoja? Ar verta jos prašytis prie tokios ligos? Kur reikėtų kreiptis?
3. Nors yra ligos pradžia, labai gerai žinau šią ligą ir žinau, kaip ji greitai gali progresuoti, tad nusteikusi, kad reikės samdytis kažkokią moterį kartu su mama gyventi. Ar globai pinigus, jei tokius gausim, turės gauti ta moteris, t.y.dokumentus "ant jos" reikės tvarkyti, ar aš galėsiu gauti juos, nors mamą žiūrės kitas (samdytas) žmogus?
Ačiū!
1. Kad paskirtu spec. poreikius. Buna sp1 ir sp2. Pacioj pradzioj turbut paskirs tuos mazesnius poreikius( juos jau neigalumo tarnyboj nustatys). Seimos gydytoja turi tuos popierius suruosti- surinkti ir paduoti jums, tada einat i neigalumo tarnyba.
2.Priklauso. Tik ji bus ne slaugytoja, o soc. skyriaus darbuotoja. Tik deja, niekas i ta kaima nevazines. Ir ji neslaugys, o tik ateis keliom valandom , maisto atnes is parduotuves arba pades namuose apsitvarkyti. Kreiptis reiketu del tokios pagalbos i to rajono soc. paramos skyriu.
3. Jus tiesiog samdysit priziurincia moteriske is savo pinigu. Jokiu dokumentu tvarkytis nereikia. Tik deja tos negalios pinigeliai mazi ( cia as kalbu apie tuos pinigus kur priklausys is invalidumo komisijos nustatymo), tai , kad jums slauges samdymas brangiai kainuos...
Jau kai bus visai nekas su Jusu mama , arba kai praeis nors maziausiai puse metu po siu poreikiu nustatymo, tada vel galesit kreiptis i seimos gydytoja, i psichiatrus ir vel su naujais popieriais kreiptis i neigalumo tarnyba poreikiams perziureti. Tada gausit didesnius pinigelius.
Jus pradekit tvarkytis reikalus, kad buti mamos globeja. Nes reikes tvarkyti kruva reikalu ( bankinius, nekilnojamojo turto, paso keitimo ir kt.). Nes tojiems reikalams su tokia liga savo mamos nepriveziosit. Tapti globeja uzsitesia beveik metus laiko
.
Arba tegu mama jums paraso notaro patvirtinta igaliojima tvarkyti visus jos reikalus.