Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (11)

QUOTE(lugnė @ 2016 04 20, 11:18)
Taip, tikrai viskas atrodo labai sudėtinga. Bet, reikia pradėti veikti ir viskas kažkaip susidėlioja. Man buvo sudėtingiausia ir ilgiausiai truko medicininė reikalo pusė. Vizitai pas gydytojus, pažymos, pagalbos poreikio nustatymas, reikalų tvarkymas NDNT. Paskui tiesiog kontaktavau su senelių namų direktorėm. Kuri turėjo vietos, ta priėmė. Mano atveju už pinigus, taigi, dokumentus susitvarkė jie patys. O po pusės metų, kai atsirado laisva nemokama vieta, tai mama jau buvo pas juos deklaruota ir vėlgi, dokumentus jie tvarkėsi patys, man tik pasirašyt reikėjo.
Kitu atveju, kai pačiam žmogui tuos dokumentus tvarkyti reikia, vėlgi, nėra taip jau labai sudėtinga. Svarbiausia kontaktuoti su slaugomojo gyvenamosios vietos socialine darbuotoja. Ji viską paaiškina, nusiunčia kur reikia. Aišku, reikia turėti svarią priežastį kodėl negali rūpintis namiškiai. Tačiau daug priklauso ir nuo ligonio būklės. Jei ji tikrai sunki, tai socialiniai darbuotojai pritaria, kad įstaigoje žmogumi bus profesionaliau pasirūpinta ir nenukentės  šeimos narių gyvenimo kokybė. Ir galiu atsakingai pasakyti, kad tikrai taip. Mano mamai sunki demensija. Namie ji negėrė vaistų, valgė jai visiškai netinkamą maistą (nes skanu), blūdinėjo po apylinkes, pasiklysdavo (užrakinti juk žmogaus negalima) ir keikė, keikė, keikė mane, nes tik aš buvau atsakinga už visas jai nutinkančias blogybes. Senelių namuose ji jau beveik du metai. Prašviesėjo protas, susitvarkė cukraus ir kraujospūdžio rodikliai, nes ... ten tvarkingai geria vaistus, tinkamai maitinasi, mankštinasi, kas savaitę vizituoja psichiatras (jei prie vienų vaistų pripranta, tuoj pat pakeičia kitais ir viskas gerai). O ar aš turėčiau galimybę ją kas savaitę parodyti psichiatrui?
Šalutinis aspektas - atsigavau ir aš. Nuvažiuoju, žmoniškai pasikalbam, nekeikia, nes dabar dėl jos bėdų jau kalta ne aš... Juodas jumoras ... Bet tokia jau ta realybė.

Na jo, labiausiua nervina, kai tave keikia, svarbiausia uz gera blush2.gif doh.gif .
O jusu mama jus pazista, kai i seneliu namus nuvaziuojat aplankyt?
Tie seneliu namai privatus ar valdiski?
Atsakyti
Jei žinočiau, kad keikia dėl ligos, tai tiek jau to, nieko čia nepadarysi. Bet taip jau buvo, kad keikė visą gyvenimą. Visada būdavau dėl visko kalta, nes vos gimusi tapau jos gyvenimo nesusipratimu. O va jaunesnis brolis buvo jos akių šviesa ir visas džiaugsmas. O kai atėjo laikas pasirūpint mama, tas broliukas tiesiai šviesiai pasakė: man visai neįdomu, kur nori ten ją ir dėk, gali net nepranešt kai laidosi ... Va taip va ... Galiu nerausdama pasakyti, kad meilės mamai tikrai nejaučiu, greičiausiai todėl, kad ir jos meilės nesu patyrusi. Tik tiek, kad nepaliko, neišmetė, užaugino ...Buvau nekenčiamo vyro nemylimas vaikas. Augino iš pareigos. Tai ir aš dabar ja pasirūpinau iš pareigos. Tik niekaip negaliu suprasti, kodėl tas, visą jos meilę susiurbęs sūnus, net tos pareigos nejaučia ...
Mama žmones dar pažįsta. Kartais, kai užeina pablogėjimai, ilgai žiūri, o paskui klausia, kas tu tokia. Kai prisistatau, tada pati nustemba: kaip aš čia dabar tavęs nepažinau. Bet pakeičia vaistus ir vėl kokį pusmetį viskas būna gerai.
Senelių namai valdiški.
Atsakyti
QUOTE(lugnė @ 2016 04 21, 20:25)
Jei žinočiau, kad keikia dėl ligos, tai tiek jau to, nieko čia nepadarysi. Bet taip jau buvo, kad keikė visą gyvenimą. Visada būdavau dėl visko kalta, nes vos gimusi tapau jos gyvenimo nesusipratimu. O va jaunesnis brolis buvo jos akių šviesa ir visas džiaugsmas. O kai atėjo laikas pasirūpint mama, tas broliukas tiesiai šviesiai pasakė: man visai neįdomu, kur nori ten ją ir dėk, gali net nepranešt kai laidosi ... Va taip va ... Galiu nerausdama pasakyti, kad meilės mamai tikrai nejaučiu, greičiausiai todėl, kad ir jos meilės nesu patyrusi. Tik tiek, kad nepaliko, neišmetė, užaugino ...Buvau nekenčiamo vyro nemylimas vaikas. Augino iš pareigos. Tai ir aš dabar ja pasirūpinau iš pareigos. Tik niekaip negaliu suprasti, kodėl tas, visą jos meilę susiurbęs sūnus, net tos pareigos nejaučia ...
Mama žmones dar pažįsta. Kartais, kai užeina pablogėjimai, ilgai žiūri, o paskui klausia, kas tu tokia. Kai prisistatau, tada pati nustemba: kaip aš čia dabar tavęs nepažinau. Bet pakeičia vaistus ir vėl kokį pusmetį viskas būna gerai.
Senelių namai valdiški.

Eina sau...
As kaip pasiziuriu ir pasiklausau - beveik pas visus taip su broliais ir seserimis. Kazkas vis tik lieka visus reikalus tvarkyt. O tie mylimiausi gyvena ramia sazine ir jokios pareigos nejaucia.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2016 04 21, 21:36)
Eina sau...
As kaip pasiziuriu ir pasiklausau - beveik pas visus taip su broliais ir seserimis. Kazkas vis tik lieka visus reikalus tvarkyt. O tie mylimiausi gyvena ramia sazine ir jokios pareigos nejaucia.

Nieko stebėtina. Tai, matyt, yra didelė jų pačių nelaimė, kurios jie, greičiausiai, nesuvokia (o gal kol kas?). Gyvenime visos sritys to pripildytos: mes visi - klystantys žmonės tiesiogine to žodžio prasme.

Atsakyti
Labas,
nesate ne viena susidurus su autoimunine liga
Pūslinis pemfigoidas
atsiranda pusles ant koju, ranku. Kaip gydyt niekur nerandu. Daktare minejo hormoninius vaistus. Gal kuri is patirties ka patars ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sapniukass @ 2016 06 30, 11:02)
Labas,
nesate ne viena susidurus su autoimunine liga
Pūslinis pemfigoidas
atsiranda pusles ant koju, ranku. Kaip gydyt niekur nerandu. Daktare minejo hormoninius vaistus. Gal kuri is patirties ka patars ax.gif

As tai nieko negirdejau apie gydyma, bei gal pabandykit su vaikiskom dregnom servetelem sluostyt ir paskui ant svarios sausos tos vietos odos pabarstykit pataisų sporų milteliais. Vaistinej parduoda, labai geras daiktas visokioms slapuojancioms odos zaizdoms, susutimams.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2016 06 30, 15:25)
As tai nieko negirdejau apie gydyma, bei gal pabandykit su vaikiskom dregnom servetelem sluostyt ir paskui ant svarios sausos tos vietos odos pabarstykit pataisų sporų milteliais. Vaistinej parduoda, labai geras daiktas visokioms slapuojancioms odos zaizdoms, susutimams.

Aciu, bandysiu pataisu miltelius 4u.gif
Atsakyti
[quote=sapniukass,2016 06 30, 15:58]
Aciu, bandysiu pataisu miltelius 4u.gif
[/quot
netinka jie prie sios ligos schmoll.gif
man vaistinej taip sake, nupirkau oxcor su antibiotiku.
Atsakyti
Laba,
Ir vėl aš pas jus sugrįžtu. Vis tik mamai yra Alzheimeris. Dar vis vyliausi, kad taip nėra. Nes, nepaisant to, kad atmintis ne viską fiksuodavo, apie save puikiai apsitvarkė pati, nes gyvena viena kaime. Ir valgyt kas dieną išsiverda, ir į tualetą lauke išeina, krosnį išsikūrena, išsimaudo. Deja, nuvykus pakartotiniam vizitui, testą mažai kur atsakė.
Išrašė vaistų donepezil active. Perskaičiau ir nukraupau nuo visų šalutinių požymių. Gal kažkurios mama gėrė šiuos vaistus? Ar netampama nuo jų daržove? Nežinau,ką jie realiai padeda, jei nų jų atsirasti gali ir haliucinacijos, kurių iki šiol nebuvo ir dar velniai žino kas. Nežinau. Esu pasimetusi, nusivylusi ir nežinau už ko griebtis verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(Arneza @ 2016 07 04, 15:27)
Laba,
Ir vėl aš pas jus sugrįžtu. Vis tik mamai yra Alzheimeris. Dar vis vyliausi, kad taip nėra. Nes, nepaisant to, kad atmintis ne viską fiksuodavo, apie save puikiai apsitvarkė pati, nes gyvena viena kaime. Ir valgyt kas dieną išsiverda, ir į tualetą lauke išeina, krosnį išsikūrena, išsimaudo. Deja, nuvykus pakartotiniam vizitui, testą mažai kur atsakė.
Išrašė vaistų donepezil active. Perskaičiau ir nukraupau nuo visų šalutinių požymių. Gal kažkurios mama gėrė šiuos vaistus? Ar netampama nuo jų daržove? Nežinau,ką jie realiai padeda, jei nų jų atsirasti gali ir haliucinacijos, kurių iki šiol nebuvo ir dar velniai žino kas. Nežinau. Esu pasimetusi, nusivylusi ir nežinau už ko griebtis verysad.gif .

Galutiniam variante darzovemis patampama aplamai ir nuo amziaus ir nuo ligos. Vistiek senatve daro savo : kam atmintis atsisako, kam judesiai, kam kokios slapimo nelaikymo problemos. Senatve yra senatve ir deje nepasirinksi kaip susent...
Su medikamentais labai individualiai. Kas tinka vienam, galbut visiskai netiks kitam. Visi vaistai turi salutini poveiki. Tik kartais geriau koks salutinis poveikis nei liudnos pasekmes. Cia turetumet pati atsirinkti kas tinka Jusu mamai o kas ne. Tiesiog teikia stebeti ir perprasri organizma. Kas liecia vaistu nuo Alzheimerio - nieko tiksliai dar nera irodyta. Medicina ir farmacija tiesiog spelioja. Konkreciu vaistu nuo sios ligos nera. Yra tik bandymas suletinti Alzheimerio proceso vystymasi. Todel skiriami sie medikamentai.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2016 07 05, 00:37)
Tiesiog teikia stebeti ir perprasri organizma. Kas liecia vaistu nuo Alzheimerio - nieko tiksliai dar nera irodyta. Medicina ir farmacija tiesiog spelioja. Konkreciu vaistu nuo sios ligos nera. Yra tik bandymas suletinti Alzheimerio proceso vystymasi. Todel skiriami sie medikamentai.

supratau!
Ačiū, kad atsiliepėt. Pradėjo mama gerti tuos vaistus. Žiūrėsim, koks bus poveikis.
Atsakyti
Turiu grynai techninį klausimą: reikia ligonį parsivežti slaugai iš ligoninės. Parsivežam pas save į kaimą, priežiūrai. Nevaikšto ir tikėtina nevaikščios dar metus. Moteris sveria virš 90 kg, po dubens kaulo ir šlaunikaulio operacijos (griūdama susilaužė). 77 metai.
Mūsų su vyru automobiliai nėra pritaikyti parvežti gulinčius žmones. Reikia, kad koks slaugos auto su neštuvais būtų ir padėtų įnešti.
Veiksmas iš Ukmergės į Ukmergės rajoną. Kur užsisakyti ir kiek kainuoja?
Atsakyti