Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (11)

QUOTE(Agrefa @ 2016 04 04, 14:43)
Bandykit tvarkytis dokumentus į globos namus pastoviai globai. Tada jums kainuos tik jo pensiją.

Niekas tik už pensiją neima schmoll.gif Pastovi globa vadinamuosiuose senelių namuose kainuoja +-600 eurų. Jei ligonis gauna tokią pensiją-tada taip, pakaks jos, jei negauna, tada reikia primokėti trūkstamą sumą arba perrašomas savivaldybės naudai koks nors nekilnojamas turtas.
Čia apie Kauno senelių namus, bet panaši tvarka visoje Lietuvoje.
http://www.kaunosene...ndinimas-39/lt/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 04 balandžio 2016 - 14:47
QUOTE(Gintaro lašas @ 2016 04 04, 14:16)
Ačiū, Agrefa. O gal žinote nuo ko reikėtų pradėti? Žinoma, visi ligos išrašai iš gydytojų, o toliau kur? Giminėje tokių atvejų nebuvę, neturiu net pas ką pasiklausti.

man atrodo, kad reikia viską sakyti šeimos gydytojai. O tuomet jinai pasakys, ką daryt toliau. Gal dar kažkas atsilieps ir parašys tiksliau.
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2016 04 04, 14:33)
Niekas tik už pensiją neima schmoll.gif Pastovi globa vadinamuosiuose senelių namuose kainuoja +-600 eurų. Jei ligonis gauna tokią pensiją-tada taip, pakaks jos, jei negauna, tada reikia primokėti trūkstamą sumą arba perrašomas savivaldybės naudai koks nors nekilnojamas turtas.
Čia apie Kauno senelių namus, bet panaši tvarka visoje Lietuvoje.
http://www.kaunosene...ndinimas-39/lt/

Labai sunku, bet yra įmanoma sutrvarkyti, kad tą žmogų globotų valstybė vsiškai, pilnai. Bet tai padaryti yra labai sunku. Jį priregistruoja globos namuose ir jie tampa globėjais. Mūsų pažįstami primoėdavo apie 40 Eur/mėn. Ir viskas. pensija žmogaus buvo standartinė-apie 260 Eur.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agrefa: 04 balandžio 2016 - 14:54
Ačiū visoms atsiliepusioms į pagalbos šauksmą. Pabandysiu išsiaiškinti, ką Kauno senelių namuose sakys ir slaugos ligoninėje gal ką patars.
Atsakyti
QUOTE(Gintaro lašas @ 2016 04 04, 15:18)
Ačiū visoms atsiliepusioms į pagalbos šauksmą. Pabandysiu išsiaiškinti, ką Kauno senelių namuose sakys ir slaugos ligoninėje gal ką patars.

na jai slaugos ligonine kur duoda 4 men. ji ten palikti,bus labai brangu,nes jos su savo medikais,daktarais ir t.t ,bet i privacius imanoma.
Jai jam skiriama 4 men.vadinasi jis turi grupe+slauga,sudekit jo visus pinigelius ir matysit kiek viso suma gaunasi,mes i privacius veliau itaisem((kaina 1600lt)Seneliu rojus)buvo priziuretas,sutvarkytas,tikrai viskas labai tvarkoj,registravo pas save i globos numus,kviesdavo greitaja jai reik,vesdavo i ligonine(tik parvazimas kainuodavo 50lt)
p.s. veliau kaina i eurus tolygiai persivede
p.s. moterim kainavo 1400lt
kiek zinau ir dabar taip 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laumir @ 2016 04 04, 19:06)
na jai slaugos ligonine kur duoda 4 men. ji ten palikti,bus labai brangu,nes jos su savo medikais,daktarais ir t.t ,bet i privacius imanoma.
Jai jam skiriama 4 men.vadinasi jis turi grupe+slauga,sudekit jo visus pinigelius ir matysit kiek viso suma gaunasi,mes i privacius veliau itaisem((kaina 1600lt)Seneliu rojus)buvo priziuretas,sutvarkytas,tikrai viskas labai tvarkoj,registravo pas save i globos numus,kviesdavo greitaja jai reik,vesdavo i ligonine(tik parvazimas kainuodavo 50lt)
p.s. veliau kaina i eurus tolygiai persivede
p.s. moterim kainavo 1400lt
kiek zinau ir dabar taip 4u.gif

Ačiū. 4u.gif
Atsakyti
Gintaro lašas, jūsų tėčiui turėtų priklausyti vadinamoji slauga, t.y. reikia kreiptis pas šeimos gydytoją arba pas psichiatrę dėl neįgalumo nustatymo. Kol gulės slaugos skyriuje pinigus pasiims ligoninė, bet jei parsivešit namo, pinigai liks tėvui. Ir guldant į kokią privačią jums būtų nemenkas priedas prie pensijos g.gif
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2016 04 06, 19:02)
Gintaro lašas, jūsų tėčiui turėtų priklausyti vadinamoji slauga, t.y. reikia kreiptis pas šeimos gydytoją arba pas psichiatrę dėl neįgalumo nustatymo. Kol gulės slaugos skyriuje pinigus pasiims ligoninė, bet jei parsivešit namo, pinigai liks tėvui. Ir guldant į kokią privačią jums būtų nemenkas priedas prie pensijos g.gif

Ačiū. 4u.gif
Atsakyti
Praėjau jau tuos kelius. Tikrai labai sunku susivokti kas ir kaip. Jūsų vietoje daryčiau taip.
Pirmiausia pas šeimows gydytoją išsiaiškinti ar nepriklauso slaugos pinigai. Tik nesusimaišykit: yra dvi pašalpos - pagalbos ir slaugos. Pirmoji nedidelė, bet jei gautumėt antrąją, tada tikrai sudėjus pensiją ir pašalpą užtektų pinigų slaugos namams.
Jei didžioji nepriklauso, susitvarkykit ir mažąją, kaip paaiškėjo mano atveju tai didelis pliusas, nes tai yra tikras įrodymas, kad turit ligonį.
Bandykit važiuoti tiesiai pas senelių namų direktorę ir kalbėtis apie apgyvendinimo galimybę. Man pavyko būtent taip. Pradžioje pusmetį mokėjau pinigus (arba dar yra galimybė forminti trumpalaikę socialinę globą. Tada priima už pensiją pusei metų. Bet tą sužinojau tik vėliau). Mamos gyvenamą vietą deklaravo senelių namuose, o po pusmečio sutvarkė nuolatinę globą už pensiją. Jei ir taip nepavyktų - išeitis yra. Keturi mėnesiai per metus priklauso slaugos ligoninėj ir pusė metų galima trumpalaikė socialinė globa senelių namuose. Aišku, reikės nuolat vežioti, pildyti dokumentus, bet, nesant pinigų. vistik tai išeitis.
Atsakyti
QUOTE(lugnė @ 2016 04 08, 12:24)
Praėjau jau tuos kelius. Tikrai labai sunku susivokti kas ir kaip. Jūsų vietoje daryčiau taip.
Pirmiausia pas šeimows gydytoją išsiaiškinti ar nepriklauso slaugos pinigai. Tik nesusimaišykit: yra dvi pašalpos - pagalbos ir slaugos. Pirmoji nedidelė, bet jei gautumėt antrąją, tada tikrai sudėjus pensiją ir pašalpą užtektų pinigų slaugos namams.
Jei didžioji nepriklauso, susitvarkykit ir mažąją, kaip paaiškėjo mano atveju tai didelis pliusas, nes tai yra tikras įrodymas, kad turit ligonį.
Bandykit važiuoti tiesiai pas senelių namų direktorę ir kalbėtis apie apgyvendinimo galimybę. Man pavyko būtent taip. Pradžioje pusmetį mokėjau pinigus (arba dar yra galimybė forminti trumpalaikę socialinę globą. Tada priima už pensiją pusei metų. Bet tą sužinojau tik vėliau). Mamos gyvenamą vietą deklaravo senelių namuose, o po pusmečio sutvarkė nuolatinę globą už pensiją. Jei ir taip nepavyktų - išeitis yra. Keturi mėnesiai per metus priklauso slaugos ligoninėj ir pusė metų galima trumpalaikė socialinė globa senelių namuose. Aišku, reikės nuolat vežioti, pildyti dokumentus, bet, nesant pinigų. vistik tai išeitis.

Ačiū, tikrai suteikėte daug informacijos. Kažkaip ir lengviau pasidarė "ant dūšios". Bandysiu ieškoti visų įmanomų ir neįmanomų kelių rasti išeitį. Juolab, kad tikrai jam reikalinga nuolatinė slauga ir globa. Pats negali apsirengti ir apsiauti. Ačiū Dievui, dar kol kas pavalgo, bet po 10 min. visiems aiškina, kad jį čia badu marina ir nieko valgyti neduoda. Ir be galo piktas, o jei piktas tai gali tapti ir agresyviu, t.y. rankas paleisti į darbą... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gintaro lašas: 11 balandžio 2016 - 09:27
QUOTE(Gintaro lašas @ 2016 04 11, 10:26)
Ačiū, tikrai suteikėte daug informacijos. Kažkaip ir lengviau pasidarė "ant dūšios".

Dar šiek tiek info įkelsiu, kokią forume radau informaciją apie VALDIŠKUS senelių namus. Jeigu kažką neteisinfai parašysiu, gal pataisys tos, kurios neseniai susidūrė.
Norint į ten pakliūti, procedūra pakankamai ilga. Pirmiausiai reikia kreiptis į socialinių reikalų skyrių ar seniūniją, parašyti prašymą, tuomet pas žmogų atvyks socianė darbuotoja, kuri įvertins globos poreikį, užpildys visą eilę dokumentų. Šalia to reikia turėti medicininę pažymą, kurioje turi būti parašyta, kad žmogui būtina globa, pažymų apie pajamas (jas gali socialinė darbuotja iškimti ir pati, jei žmogus sutinka), nes yra vertinamas turimas turtas. Jei asmuo turi artimųjų (vaikų, anūkų), reikia turėti pateisinamą objektyvią priežastį, kodėl jie negali juo pasirūpinti. kai visi tokie dokumentai surenkami, jie atiduodami savivaldybės komisijai, kuri priima sprendimą suteikti globą ar ne, jie nusprendžia teigiamai, stato žmogų į eilę. O tada žmogus laukia, kol globos namuose kas nors numirs ir ta vieta atsiras. Kaina globos namuose eina lyg nuo 450 Eur. Žmogus moka 80 procentų savo pensijos, ir jei turi turto, kuris paskaičiavus pagal tam tikra formulę, viršija teisės aktų nustatytą normatyvą, tuomet dar turi mokėti 1 proc. nuo to turto sumos, kuri viršija tą normatyvą. Turtas verinamas už visus metus.
Atsakyti
Taip, tikrai viskas atrodo labai sudėtinga. Bet, reikia pradėti veikti ir viskas kažkaip susidėlioja. Man buvo sudėtingiausia ir ilgiausiai truko medicininė reikalo pusė. Vizitai pas gydytojus, pažymos, pagalbos poreikio nustatymas, reikalų tvarkymas NDNT. Paskui tiesiog kontaktavau su senelių namų direktorėm. Kuri turėjo vietos, ta priėmė. Mano atveju už pinigus, taigi, dokumentus susitvarkė jie patys. O po pusės metų, kai atsirado laisva nemokama vieta, tai mama jau buvo pas juos deklaruota ir vėlgi, dokumentus jie tvarkėsi patys, man tik pasirašyt reikėjo.
Kitu atveju, kai pačiam žmogui tuos dokumentus tvarkyti reikia, vėlgi, nėra taip jau labai sudėtinga. Svarbiausia kontaktuoti su slaugomojo gyvenamosios vietos socialine darbuotoja. Ji viską paaiškina, nusiunčia kur reikia. Aišku, reikia turėti svarią priežastį kodėl negali rūpintis namiškiai. Tačiau daug priklauso ir nuo ligonio būklės. Jei ji tikrai sunki, tai socialiniai darbuotojai pritaria, kad įstaigoje žmogumi bus profesionaliau pasirūpinta ir nenukentės šeimos narių gyvenimo kokybė. Ir galiu atsakingai pasakyti, kad tikrai taip. Mano mamai sunki demensija. Namie ji negėrė vaistų, valgė jai visiškai netinkamą maistą (nes skanu), blūdinėjo po apylinkes, pasiklysdavo (užrakinti juk žmogaus negalima) ir keikė, keikė, keikė mane, nes tik aš buvau atsakinga už visas jai nutinkančias blogybes. Senelių namuose ji jau beveik du metai. Prašviesėjo protas, susitvarkė cukraus ir kraujospūdžio rodikliai, nes ... ten tvarkingai geria vaistus, tinkamai maitinasi, mankštinasi, kas savaitę vizituoja psichiatras (jei prie vienų vaistų pripranta, tuoj pat pakeičia kitais ir viskas gerai). O ar aš turėčiau galimybę ją kas savaitę parodyti psichiatrui?
Šalutinis aspektas - atsigavau ir aš. Nuvažiuoju, žmoniškai pasikalbam, nekeikia, nes dabar dėl jos bėdų jau kalta ne aš... Juodas jumoras ... Bet tokia jau ta realybė.
Atsakyti
QUOTE(lugnė @ 2016 04 20, 12:18)
Taip, tikrai viskas atrodo labai sudėtinga. Bet, reikia pradėti veikti ir viskas kažkaip susidėlioja. Man buvo sudėtingiausia ir ilgiausiai truko medicininė reikalo pusė. Vizitai pas gydytojus, pažymos, pagalbos poreikio nustatymas, reikalų tvarkymas NDNT. Paskui tiesiog kontaktavau su senelių namų direktorėm. Kuri turėjo vietos, ta priėmė. Mano atveju už pinigus, taigi, dokumentus susitvarkė jie patys. O po pusės metų, kai atsirado laisva nemokama vieta, tai mama jau buvo pas juos deklaruota ir vėlgi, dokumentus jie tvarkėsi patys, man tik pasirašyt reikėjo.
Kitu atveju, kai pačiam žmogui tuos dokumentus tvarkyti reikia, vėlgi, nėra taip jau labai sudėtinga. Svarbiausia kontaktuoti su slaugomojo gyvenamosios vietos socialine darbuotoja. Ji viską paaiškina, nusiunčia kur reikia. Aišku, reikia turėti svarią priežastį kodėl negali rūpintis namiškiai. Tačiau daug priklauso ir nuo ligonio būklės. Jei ji tikrai sunki, tai socialiniai darbuotojai pritaria, kad įstaigoje žmogumi bus profesionaliau pasirūpinta ir nenukentės  šeimos narių gyvenimo kokybė. Ir galiu atsakingai pasakyti, kad tikrai taip. Mano mamai sunki demensija. Namie ji negėrė vaistų, valgė jai visiškai netinkamą maistą (nes skanu), blūdinėjo po apylinkes, pasiklysdavo (užrakinti juk žmogaus negalima) ir keikė, keikė, keikė mane, nes tik aš buvau atsakinga už visas jai nutinkančias blogybes. Senelių namuose ji jau beveik du metai. Prašviesėjo protas, susitvarkė cukraus ir kraujospūdžio rodikliai, nes ... ten tvarkingai geria vaistus, tinkamai maitinasi, mankštinasi, kas savaitę vizituoja psichiatras (jei prie vienų vaistų pripranta, tuoj pat pakeičia kitais ir viskas gerai). O ar aš turėčiau galimybę ją kas savaitę parodyti psichiatrui?
Šalutinis aspektas - atsigavau ir aš. Nuvažiuoju, žmoniškai pasikalbam, nekeikia, nes dabar dėl jos bėdų jau kalta ne aš... Juodas jumoras ... Bet tokia jau ta realybė.

drinks_cheers.gif
Atsakyti