Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (11)

QUOTE(rasulensija @ 2016 03 24, 07:53)
Nes ėmėm ieškot žmogaus bent daliai dienos, kad pabūtų su ja, svarbiausia laiku vaistus duoti, nes jie konkrečiu laiku turi būt vartojami, bet tas taip greit akivaizdu,kad net didmiesty nepavyks, tai galvojame gal pavyktų bent daliai laiko į tą slaugą patekti, kol kažką rasime.

Tokio zmogaus paieskokit is kaimynu( jei daugiabutyje gyvenat). Yra pensijinio amziaus namuose sedinciu moteryciu, kurios noredamos trp prisidurt prie pensijos ateis ir pabus kazkiek su jusu ligone ir vaistus suduos.
Papildyta:
QUOTE(pupik @ 2016 03 24, 10:59)
Tiksliai nežinau ar reikia turėti Priežiūros ar Slaugos poreikį, kad gauti slaugos mėnesius ligoninėje, bet tų mėnesių, man rodos, 4 per metus, o ne 3

As buvau su viena moreriske prie psichiatres duru isisnekejus, tokia dar visai veikli savarankiska moteriske, tai ji isvis sake jokiu poreikiu neturinti. Sake serga epilepsija ir sake gulejo slaugos ligoninej. Tipo jai labai gerai buvo, nes pati ji is kaimo, ziemos menesiais jai sunkiau ir liudna, sunus sake gyvena kitam Lietuvos kraste. Sakesi dar prasys pas psichiatre tos slaugos ligonines. Kiek tiesos tame nezinau smile.gif.
Aplamai labai mazai info yra kas kaip kam kiek ipriklauso. Susiduri zmogus su problemom, tai dar turi kryziu kelius nueiti kad susizinoti...
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2016 03 23, 22:02)

slaugos menesiai 4 per metus
reik tureti slauga,kad patekti i slaugos ligonine
tvarko/privalo(jai yra nustatyta slauga) viska seimos daktaras

QUOTE(cambala @ 2016 03 24, 10:12)

su tokia diagnoze ka aprase,tikrai niekas nesutvarkys igaliojimo,joks notaras 4u.gif
Atsakyti
[quote=laumir,2016 03 24, 18:27]
slaugos menesiai 4 per metus
reik tureti slauga,kad patekti i slaugos ligonine
su tokia diagnoze ka aprase,tikrai niekas nesutvarkys igaliojimo,joks notaras 4u.gif
[/quote

Gal ir taip su ta slaugos ligonine. As tiksliai nezinau. Tik prisimenu kai mano mama turejo tuos spec. poreikius kaip dabar si dalyve raso - tai man psichiatre siule slaugos ligonine. Bet kaip ten butu buve toliau, as nezinau, nes mano mamai bet koks aplinkos pakeitimas labai negerai...

Jei dar zmones pazista ir nenusisneka pastoviai, tai galima notara i namus atsivezti igaliojimui parasyti.
Atsakyti
QUOTE(laumir @ 2016 03 24, 18:27)
slaugos menesiai 4  per metus
reik tureti slauga,kad patekti i  slaugos ligonine

Į slaugos ligoninę galima ir neturinti jokių poreikių - nei slaugos, nei priežiūros. Reikia šeimos gydytojo siuntimo ir laisvos vietos ligoninėj. Dėl trukmės - nežnau. Gulėjo MB tėvas, kai dar nebuvo nustatyti jokie poreikiai. Tai buvo 2014 m. pavasarį.
Atsakyti
QUOTE(Rudenė @ 2016 03 24, 20:18)
Į slaugos ligoninę galima ir neturinti jokių poreikių - nei slaugos, nei priežiūros. Reikia šeimos gydytojo siuntimo ir laisvos vietos ligoninėj. Dėl trukmės - nežnau. Gulėjo MB tėvas, kai dar nebuvo nustatyti jokie poreikiai. Tai buvo 2014 m. pavasarį.

tikrai zijnau kad 4 men i metus,juos galima kilnoti(ne visus vienu kartu)
ir dar
metai skaiciuojasi nuo sausio 1 iki gruodzio 31
tad perkopus i kitus metus vel 4 men skaiciuojasi

Kauno viciunu slaugoj turiu daktare(jos tel) jai reik
direktorei reik duoti
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2016 03 24, 12:12)
Tokio zmogaus paieskokit is kaimynu( jei daugiabutyje gyvenat). Yra pensijinio amziaus namuose sedinciu moteryciu, kurios noredamos trp prisidurt prie pensijos ateis ir pabus kazkiek  su jusu ligone ir vaistus suduos.

Va apie šį variantą ir galvojame, bet kad laiptinėje nors ir vyresni dauguma dar darbingi, domimės darbuose, gal kas kažką žino.Su įgaliojimu tai neduok die, net užsiminus imasi riksmai,kad viską atimsim, pliką basą paliksim, pačios su mama išsidalinsim, nes močiutė yra mamos mama,be mamos dar vieną vaiką turi, tik iš ano nauda kaip iš ožio pieno- lietuviškas toks klasikinis atvejis,kada vienas gauna tik teises, o kitas tik pareigas, ta ji tik rėkauja, kad atseit viską pasiimsim, na tokios senatvinės baimės,jinai ir sveika būdama apie įgaliojimus ar testamentus nė girdėti nenorėjo. Mums labai pasisekė dar,kad bėdų su pensijos gavimu nėra- viskas į sąskaitą banke,nuimam bankomate, banke savu laiku močiutei įpiršo banko kodų kortelę, ją dar ir generatoriumi pakeitėm, kol vaikščiojo geriau, pasas irgi galiojantis,keistas pernai, tai šie dalykai nėra kažkokia bėda kol kas.. Tas protavimas sąlyginis dalykas, jinai vartoja Nakomą, tai ten toks poveikis būna, kad ir žiurkes, ir kareivius tam tikrą laiką po vaisto sugėrimo mato, dėl ko labai sunku suprasti ar čia jau kažkas ne taip, ar čia dar vaisto veikimas.Na painiojasi datose, metuose, žmones pažįsta, prisimena, labai bijo daktarų, tai prie jų taip susiima,kad ir tos datos galvon grįžta ir jokių ten kareivių nebemato. Na pas daktarus su ja eina mama, mano darbas labiau yra namie po darbo būti su ja, plauti, maitinti, pavedžioti bent po kambarius, parnešti vaistus, juos suduoti ir pan.Tai ji sakė kol būna kabinete išrodo kaip lyg ir tokia šiaip sklerotikė babytė tik išeina pro duris-kelios minutės ir tada jau nei dienos neskiria, nei ant kojų laikosi, tai vat keli psichiatrai aiškino,kad čia nieko nėr,kad senatvė, kraujagyslės ir pan. tik viena tokia jaunutė nusiuntė dėl tų poreikių ir šast iškart davė. Bet žmogus dar tikrai pats ir vaistus tuo metu pasiimdavo ir kuo puikiausiai kiek tai įmanoma prie jos ligos judėjo namuose. ir taip vat per pora dienų anei mąstymo neliko normalaus anei ant kojų laikosi, vesti jau reikia. Šiaip taip išsiprašė mama,kad ateitų daktarė į namus pažiūrėti jos, tai ko gero tada ir bus kalba akis į aki su konkretesniu lauknešėliu jau rytoj vakarop.Ačiū tikrai už info, nes susidūrus toks jausmas apima,kad nėra niekur nieko apie nieką,net neaišku nuo ko pradėti, o va kažkaip kažkas kažkur ima ir gauna, nors nė negirdėjai,kad toks dalyks priklauso.
Atsakyti
mano supratimu, jūsų bobutei reikia aiškesnių diagnozių, nes jei jų nebus, tai bus problemos ir su gydymu ir jos elgesiu. jei atitaikytų vaistus, tai gal priežiūra butų lengvesnė.
I kokie pinigai ar paslaugos priklauso, tai labai nulemia diagnozė, o ne valdininkai. Jie tik remiasi gydytojų parengtais dokumentais.

iš to kad bobulė 'suvokia' apie įgaliojimus ir pan nepanašu, kad jai senatvinė demensija tokio laipsnio, kad gautų testuose mažai balų ir atitinkamai slaugos pinigus.
Atsakyti
http://www.alfa.lt/s...i-si-zinia-jums
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2016 03 25, 17:01)

Paistalai. Gal didmiesčiuose ir veikia ta programa. Bendruomenės slaugytoja nesugeba per pusmetį sykį atvažiuoti.
Atsakyti
Sveikos. Vis paskaitinėju Jūsų pasiguodimus ir patarimus. Štai ir pati papuoliau į tokią pačią situaciją.
Mano tėtis nelaimingo atsitikimo metu sunkiai susižalojo galvą. Po reabilitacijos lyg ir laikėsi visai neblogai. Žinoma, atmintis ryškiai šlubavo, nelabai laike orientavosi, bet gygytojai guodė, kad per metus turėtų lyg ir susitvarkyti. Ir išėjo taip, kad dabar jis paguldytas psichiatrinėje bei netrukus važiuos 4 mėn. į slaugos ligoninę. Vaikšto pats, namiškius pažįsta, tačiau visiškai nesiorientuoja nei laike, nei erdvėje, nusikalba, tampa neprognozuojamai agresyvus, tai akyse rodosi kažkas, ko nėra, tai balsus girdi žmonių, kurių nėra šalia. Gydytoja pasakė, kad patirta sunki galvos trauma išprovokavo tokį spartų smegenų atrofijos procesą. Stiprių vaistų skirti negali dėl gretutinių ligų.
Mielosios, patarkite, prašau, ką reikės daryti, kai baigsis 4 mėn. slaugos ligoninėje. Pinigų nėra, kad ieškoti privačių slaugos ar globos namų, o gydytoja, pamačiusi mus su mama, iš karto pasakė, kad namuose tokio ligonio niekaip neišlaugysime. Tėtis mano pakankamai stiprus fizine prasme, aš menka savo sudėjimu, o mama vos paeina su lazda. Samdyti žmogų naumuose irgi neišeitis - ir pinigine prasme, ir vargiai ar surasime, kas imtųsi prižiūrėti psichinį ligonį. Esu visiškoje nežinioje ir didžiulėje neviltyje... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintaro lašas @ 2016 04 04, 12:53)
Sveikos. Vis paskaitinėju Jūsų pasiguodimus ir patarimus. Štai ir pati papuoliau į tokią pačią situaciją.
Mano tėtis nelaimingo atsitikimo metu sunkiai susižalojo galvą. Po reabilitacijos lyg ir laikėsi visai neblogai. Žinoma, atmintis ryškiai šlubavo, nelabai laike orientavosi, bet gygytojai guodė, kad per metus turėtų lyg ir susitvarkyti. Ir išėjo taip, kad dabar jis paguldytas psichiatrinėje bei netrukus važiuos 4 mėn. į slaugos ligoninę. Vaikšto pats, namiškius pažįsta, tačiau visiškai nesiorientuoja nei laike, nei erdvėje, nusikalba, tampa neprognozuojamai agresyvus, tai akyse rodosi kažkas, ko nėra, tai balsus girdi žmonių, kurių nėra šalia. Gydytoja pasakė, kad patirta sunki galvos trauma išprovokavo tokį spartų smegenų atrofijos procesą. Stiprių vaistų skirti negali dėl gretutinių ligų.
Mielosios, patarkite, prašau, ką reikės daryti, kai baigsis 4 mėn. slaugos ligoninėje. Pinigų nėra, kad ieškoti privačių slaugos ar globos namų, o gydytoja, pamačiusi mus su mama, iš karto pasakė, kad namuose tokio ligonio niekaip neišlaugysime. Tėtis mano pakankamai stiprus fizine prasme, aš menka savo sudėjimu, o mama vos paeina su lazda. Samdyti žmogų naumuose irgi neišeitis - ir pinigine prasme, ir vargiai ar surasime, kas imtųsi prižiūrėti psichinį ligonį.  Esu visiškoje nežinioje ir didžiulėje neviltyje...  verysad.gif

Bandykit tvarkytis dokumentus į globos namus pastoviai globai. Tada jums kainuos tik jo pensiją.
Atsakyti
QUOTE(Agrefa @ 2016 04 04, 14:43)
Bandykit tvarkytis dokumentus į globos namus pastoviai globai. Tada jums kainuos tik jo pensiją.

Ačiū, Agrefa. O gal žinote nuo ko reikėtų pradėti? Žinoma, visi ligos išrašai iš gydytojų, o toliau kur? Giminėje tokių atvejų nebuvę, neturiu net pas ką pasiklausti.
Atsakyti