Gal kas vaziavo i Austrija slidineti, bei organizavosi patys visa kelione?
Kaip sekesi? Kur ieskojote viesbuciu?
Sveiki,
Mes šiemet pirmą karta vykome slidinėti į Austriją ir patys organizavomės sau kalionę. Sakyčiau kaip pirmas kartas tai tikrai buvo vykęs. Pirmiausiai tai nutarėm visi laiką kada galime vykti (vykome 4 asmenys, vienu automobiliu). Po to internetinėje svetainėje www.sniegozona.lt yra nuoroda viešbučių rezervavimas (www.interhome.at), tai ten nurodėme Austrijos regioną (mes išsirinkome Tyrol regioną), datą, asmenų skaičių, nakvynių skaičių ir po to programa pateikia optimaliausius variantus. Tada belieka išsirinkti tai kas priimtiniausia pagal kainą, interjerą, slidinėjimo regioną ir t.t. Nusiuntėm emeilu užsakymą, po savaitės gavome patvirtinimą ir sąskaitą, pervedėme pinigus, vėl po savaitės gavome dar vieną patvirtinimą su nuoroda kaip nuvykti iki pasirinkto miestelio.
Problemų jokių neturėjome, ne bent tai, kad sunkiai sekėsi surasti mūsų namą, nes neturėjome smulkaus Austrijos žemėlapio, tai teko klausinėti austrų (mums pasisekė sutikome žmogų, kuris kalbėjo angliškai, nes tokių rasti ten sudėtinga).
Apsigyvenom, o kitą dieną vykome į artimiausią slidinėjimo kurortą - išsinuomavom slidės, nusipirkom ski pasus ir slidinėjom (kaip pradedantiesiems pavyko išvengti traumų). Labai smagiai pailsėjom.
Mes šiemet pirmą karta vykome slidinėti į Austriją ir patys organizavomės sau kalionę. Sakyčiau kaip pirmas kartas tai tikrai buvo vykęs. Pirmiausiai tai nutarėm visi laiką kada galime vykti (vykome 4 asmenys, vienu automobiliu). Po to internetinėje svetainėje www.sniegozona.lt yra nuoroda viešbučių rezervavimas (www.interhome.at), tai ten nurodėme Austrijos regioną (mes išsirinkome Tyrol regioną), datą, asmenų skaičių, nakvynių skaičių ir po to programa pateikia optimaliausius variantus. Tada belieka išsirinkti tai kas priimtiniausia pagal kainą, interjerą, slidinėjimo regioną ir t.t. Nusiuntėm emeilu užsakymą, po savaitės gavome patvirtinimą ir sąskaitą, pervedėme pinigus, vėl po savaitės gavome dar vieną patvirtinimą su nuoroda kaip nuvykti iki pasirinkto miestelio.
Problemų jokių neturėjome, ne bent tai, kad sunkiai sekėsi surasti mūsų namą, nes neturėjome smulkaus Austrijos žemėlapio, tai teko klausinėti austrų (mums pasisekė sutikome žmogų, kuris kalbėjo angliškai, nes tokių rasti ten sudėtinga).
Apsigyvenom, o kitą dieną vykome į artimiausią slidinėjimo kurortą - išsinuomavom slidės, nusipirkom ski pasus ir slidinėjom (kaip pradedantiesiems pavyko išvengti traumų). Labai smagiai pailsėjom.
QUOTE(Pafka @ 2007 03 30, 10:58)
Mes keliskart patys organizavomės ir vykome slidinėti Austrijoje. Kas konkrečiai tave domina? Viešbučių ieškojome per austrų viešbučių rezervavimo sistemą.
Vakar grįžom iš Italijos . Oras buvo super, trasos taip pat, žmonių nedaug, sniego per akis. Tiesa, sužinojom vieną labai įdomų dalyką: yra svetainė, kurioje įvedus savo skipass numerį, galima sužinoti visą išklotinę: t.y. kiek kilometrų nuvažiuota slidėmis, kokiais keltuvais kada keltasi ir pan. Pasigirsiu: per 6 slidinėjimo dienas aš su slidėmis "padariau" 290 km, mano vyras 370 km. Kalbėjom su vietine itale, pas kurią gyvenom, tai ji praeitais metais per sezoną "padarė" 900 km, o šiais metais jau 700. Žodžiu, mes netinginiavom, jei per 6 dienas sugebėjom
"padaryti" trečdalį italės nuvažiuoto kiekio per visą sezoną. Bat gal ir nieko keista: ji juk vietinė, kam jai plėšytis nuo ryto iki vakaro, paslidinėja porą val. per dieną ir užtenka. Ne taip kaip mes, gyvenantys toli nuo kalnų ir dėl to labai juos vertinantys: kai jau atvažiuojam, tai su pirmu keltuvu kylam ir važinėjam iki keltuvų uždarymo (bent jau mes visada taip darom).
"padaryti" trečdalį italės nuvažiuoto kiekio per visą sezoną. Bat gal ir nieko keista: ji juk vietinė, kam jai plėšytis nuo ryto iki vakaro, paslidinėja porą val. per dieną ir užtenka. Ne taip kaip mes, gyvenantys toli nuo kalnų ir dėl to labai juos vertinantys: kai jau atvažiuojam, tai su pirmu keltuvu kylam ir važinėjam iki keltuvų uždarymo (bent jau mes visada taip darom).
QUOTE(Renačiukas @ 2007 04 02, 09:55)
Vakar grįžom iš Italijos . Oras buvo super, trasos taip pat, žmonių nedaug, sniego per akis. Tiesa, sužinojom vieną labai įdomų dalyką: yra svetainė, kurioje įvedus savo skipass numerį, galima sužinoti visą išklotinę: t.y. kiek kilometrų nuvažiuota slidėmis, kokiais keltuvais kada keltasi ir pan. ...
Labai įdomu Prašome paviešinti svetainės adresą.
kaip pagal skipasą kilometrus suskaičiuot???? jei keltuvu keliesi juk iki jo dasigauti įvairiomis trasomis gali?? nesupratau-blondinė
QUOTE(greja @ 2007 04 02, 22:38)
kaip pagal skipasą kilometrus suskaičiuot???? jei keltuvu keliesi juk iki jo dasigauti įvairiomis trasomis gali?? nesupratau-blondinė
Juk į visas trasas keliesi keltuvais, ar ne? Kiekviena trasa turi savo ilgį, kilometrai skaičiuojami pagal keltuvų ilgį, bet kuo daugiau slidinėji, pagal tikimybių teoriją - tuo tikslenis bendras nuvažiuotų kilometrų skaičius gaunasi. Na, aš ne matematikė ir man su tiksliaisiais mokslais nelabai , bet tikiuosi, kad supratai
QUOTE(Kotryna @ 2007 04 02, 20:52)
Labai įdomu Prašome paviešinti svetainės adresą.
Prašom www.dolomitisuperski.com
QUOTE(Pafka @ 2007 03 30, 11:58)
Mes į visas šalis taip važiuojam ir ne tik slidinėti. Kas domina?
Šiais metais Austiją slidinėjimo tikslais aplankėm antrą kart. Dar taip pat tik slidinėt važiavom į Slovakiją, Čekiją.
QUOTE(Renačiukas @ 2007 04 03, 06:54)
Juk į visas trasas keliesi keltuvais, ar ne? Kiekviena trasa turi savo ilgį, kilometrai skaičiuojami pagal keltuvų ilgį, bet kuo daugiau slidinėji, pagal tikimybių teoriją - tuo tikslenis bendras nuvažiuotų kilometrų skaičius gaunasi. Na, aš ne matematikė ir man su tiksliaisiais mokslais nelabai , bet tikiuosi, kad supratai
na nezinau kaip kitur, bet kai buvom SLovakijos Jasnoj, tai ten pvz pakyli su keltu vos ne i virsune ir tada gali leistis nuo keliu trasu, pvz pradedant juodaja, o baigiant raudonaja ir pan. tikiuosi aiskiai parasiau nors kita vertus turbut ne daug skiariasi kilometru skaicius nuo keltuvo ilgio ir tu trasu bendrai sudejus....
QUOTE(Renačiukas @ 2007 04 03, 08:32)
Prašom www.dolomitisuperski.com
Ačiū Žinau, aš tą puslapį , dažnai ten einu pasidairyti. Pasirodo tokį dalyką pražioplinau. Turiu namie skypass-ą. Grįšiu pasitikrinsiu.
QUOTE(Renačiukas @ 2007 04 03, 06:54)
tai šitą aš suprantu, bet pakilus į kalną jei didesnis slidinėjimo centras, gali nuo viršukslnės leistis įvairiom kryptim....nebent labai jau ten sudetingai ir tiksliai skaičiuojama-pakili vienu keltuvu ir sekantis kelimasis kitu keltuvu, ir sistema apskaičiuoja kokia trasa tu iki keltuvo prišliaužei